Asus P5N-E SLI (775, nF650i SLI)
Moderátor: Eddward
- markoq
- Nováček
Zdravím vás, mám problém s touto doskou. Asi pred týždňom som si ju kúpil a dosť ma šokuje , pretože v SPEEDFAN mi vykazuje , že NB má stálu teplotu okolo 5O C . Pri vysokej záťaži teplota stúpa hore až do 6O C. Je to normálné? Biose ma Q FAN zapnuté a vetrák beží ako divý , tak nechápem. Vopred diky za odpovede
EDIT: Nemam nič taktované a Voltage ma v Biose AUTO.
EDIT: Nemam nič taktované a Voltage ma v Biose AUTO.
Asus P5N-E SLI, C2D E6400, 2x1 GB CORSAIR XMS2 DDR-II 800Mhz dual channel, AC Freezer 7 Pro, MSI GTS 8800 OC Edition, 2x 500 GB SAMSUNG 7200 SATA, 2 x LG DVD-RW SATA, Case Prestigio 500W Fortron BLUE STORM II, LCD PHILIPS 21´ , Vista CZ
- shadow
- Středně pokročilý
Tak speedfan teplotu northbridge ve skutečnosti asi neukazuje, ukazuje teplotu základní desky, a to čidlo je, kdo ví kde (četl jsem, že by snad mělo být mezi PCI-E sloty (ale to je bez záruky..).
každopádně já mám q-fan vypnuté a reguluji to pomocí speedfanu (zadal jsem příslušný klíč do registru, aby se mi spouštěl spolu s Windows). w
Já taktuji a SpeedFan mi v klidu ukazuje nyní tak 38-39, pod zatezi teď po přidání dvou 8x8 ventilátorů do case ani nevím (ale bude to dělat maximálně tak +5C). Kdyžtak to sem ještě dopíšu, až to testnu.
Asi máš malou skříň, ve které se akumuluje teplo. Nějaký 120 cm ventilátor fungující jako výfuk teplého vzduchu ven by asi pomohl - včetně vylámání záslepek.
každopádně já mám q-fan vypnuté a reguluji to pomocí speedfanu (zadal jsem příslušný klíč do registru, aby se mi spouštěl spolu s Windows). w
Já taktuji a SpeedFan mi v klidu ukazuje nyní tak 38-39, pod zatezi teď po přidání dvou 8x8 ventilátorů do case ani nevím (ale bude to dělat maximálně tak +5C). Kdyžtak to sem ještě dopíšu, až to testnu.
Asi máš malou skříň, ve které se akumuluje teplo. Nějaký 120 cm ventilátor fungující jako výfuk teplého vzduchu ven by asi pomohl - včetně vylámání záslepek.
show must go on..
- markoq
- Nováček
diky moc za rady . Vyskúšam otvorit bednu a uvidíme , či ta teplota klesne. Ináč teplota jadier je okolo 35 C a pri záťaži 45 C , takže to čidlo zakladnej dosky musí byť niekde inde, asi bude blízko grafickej karty , lebo ked som ju testoval , tak teplota grafickej karty pri silnej záťaži bola okolo 65 C a vtedy aj doska hriala viacej okolo 60 C. Aká je max. teplota dosky? Neodpálim ju pri týchto teplotách?
EDIT : Jak sa dá nastaviť klúč , aby sa SPEEDFAN spúšťal automaticky s WINDOWSOM?
EDIT : Jak sa dá nastaviť klúč , aby sa SPEEDFAN spúšťal automaticky s WINDOWSOM?
Asus P5N-E SLI, C2D E6400, 2x1 GB CORSAIR XMS2 DDR-II 800Mhz dual channel, AC Freezer 7 Pro, MSI GTS 8800 OC Edition, 2x 500 GB SAMSUNG 7200 SATA, 2 x LG DVD-RW SATA, Case Prestigio 500W Fortron BLUE STORM II, LCD PHILIPS 21´ , Vista CZ
- shadow
- Středně pokročilý
Jak už tady zaznělo, ta deska je (nebo aspoň měla by být) na podobné teploty konstruována.
Já mám teploty jader v idle 28 C. Při 100 % zátěži až klidne 55-63 - v navaznosti na otáčkách Freezeru.
edit: spustit regedit a najít:
Tento počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
a přidat řetězcovou hodnotu:
"C:\Program Files\SpeedFan\speedfan.exe" - podle cesty, kde máš program nainstalovanej...
Já mám teploty jader v idle 28 C. Při 100 % zátěži až klidne 55-63 - v navaznosti na otáčkách Freezeru.
edit: spustit regedit a najít:
Tento počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
a přidat řetězcovou hodnotu:
"C:\Program Files\SpeedFan\speedfan.exe" - podle cesty, kde máš program nainstalovanej...
show must go on..
- markoq
- Nováček
Diky moc za info. Ešte som sa chcel spýtať ohľadom SPEEDFANU.
TEMP 1 je teplota Chipsetu a TEMP 2 je teplota v bedni?
TEMP 1 je teplota Chipsetu a TEMP 2 je teplota v bedni?
- shadow
- Středně pokročilý
Já si myslím, že TEMP 1 znamená teplotu CPU mezi jádry (Tcase sensor) a TEMP 2 značí teplotu základní desky (nevím, kde je čidlo).
TEMP 3 je nějaké nefunkční - vždy 25C .
Core 0 a Core 2 jsou pak teploty v jádrech (dva Tjunction sensory).
Tomu by odpovídaly i udávané teploty v ASUS Probe II.
Více k tomu zde:
http://forumz.tomshardware.com/hardware ... 21745.html
TEMP 3 je nějaké nefunkční - vždy 25C .
Core 0 a Core 2 jsou pak teploty v jádrech (dva Tjunction sensory).
Tomu by odpovídaly i udávané teploty v ASUS Probe II.
Více k tomu zde:
http://forumz.tomshardware.com/hardware ... 21745.html
show must go on..
- ASUSik
- Začátečník
-
- markoq
- Nováček
Ano, však si prečítaj popis dosky na prvej stránke.ASUSik píše:ahoj, chci se zeptat, je možné na tuto desku připojit SATA 1 diks?
- ASUSik
- Začátečník
-
- xsuchy09
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
SATA je vždy zpětně kompatibilníASUSik píše:no jasně, přečetl píše se tam SATA 3Gb/s a mě zajímá jestli to veme SATA 1,5Gb/s
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Studentský portál, Diskuze.cz
- shadow
- Středně pokročilý
- chlup
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Prave to sem skousel, daval jsem je do zlutych, i do cernych ale vzdy se mi komp odmitl zapnout, jen dluze piskal.
Zkousel jsem tohle:
pameti jsem umistil do slotu A1 a B1, nic pocitac nenabehl, dal jsem je tedy do slotu A2 a B2, opet nic pocitac nenabehl, dal jsem je tedy do slotu A1 a A2 a vse ok, zkusil jsem tedy pameti vytahnout a dal jsem jeden modul do B1 a pocitac nenabel, takze jakmile vrazim pamet do slotu B1 nebo B2 pocitac nenabehne, mám reklamovat desku nebo je to jen nekompatibilita pameti. Dekuji
A jeste jsem zkousel program cpu-z a ten mi hlasi ze pameti sou v dual channelu:
Zkousel jsem tohle:
pameti jsem umistil do slotu A1 a B1, nic pocitac nenabehl, dal jsem je tedy do slotu A2 a B2, opet nic pocitac nenabehl, dal jsem je tedy do slotu A1 a A2 a vse ok, zkusil jsem tedy pameti vytahnout a dal jsem jeden modul do B1 a pocitac nenabel, takze jakmile vrazim pamet do slotu B1 nebo B2 pocitac nenabehne, mám reklamovat desku nebo je to jen nekompatibilita pameti. Dekuji
A jeste jsem zkousel program cpu-z a ten mi hlasi ze pameti sou v dual channelu:
- shadow
- Středně pokročilý
- Houmi
- Začátečník
-
20-pinovy konektror
Ahoj, nemáte někdo zkušenost, jestli téhle desce stačí 20-pinový konektor od zdroje nebo musí mít 24-pinový (samozřejmě + 4-pin P4)? Šlo by jen o provizorní řešení tak na měsíc na dva. Nový zdroj se jaksi do první vlny upgrade nevešel. Dík.
- Noltuo
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Desce ten 20 pinový konektor stačí, důkazem toho je, že ti teď píšu ( mám zdroj Redstar 350W )... ale problém by byl, kdyby jsi měl žravou grafickou kartu, ony ty další 4 piny na tom 24 pinovém konektoru jsou hlavně kvůli nenažranosti grafických karet...já mám Radeona X1300Pro, což je nežravá karta ale zase mám P4 531 (zatím)
já bych se toho nebál, pokuď tam nechceš připojit spoustu věcí (mechanik, disků, PCI zařízení atd.) a taktovat
já bych se toho nebál, pokuď tam nechceš připojit spoustu věcí (mechanik, disků, PCI zařízení atd.) a taktovat
- Houmi
- Začátečník
-
Díky za odpověď . Myslím, že nic moc žravého tam neplánuji - C2D, GF7600GS(T), 1xPATA disk Hitachi (zatim provizorne stary), 1xDVD-RW, 2x512MB DDR2, wi-fi karta do PCI - toť vše. Snad to tedy ta 350-ka Fortron utáhne.
Jen doufám že se vyhnu problému s RAMkama. Váhám mezi lacinýma 512MB A-data 800 MHz, jen o trochu dražšíma 512MB Transcend 800MHz a nebo ještě přichází v cenově v úvahu Kingmax a GoodRam. Se kterýma můžu u této desky čekat nejméně problémů?
Jen doufám že se vyhnu problému s RAMkama. Váhám mezi lacinýma 512MB A-data 800 MHz, jen o trochu dražšíma 512MB Transcend 800MHz a nebo ještě přichází v cenově v úvahu Kingmax a GoodRam. Se kterýma můžu u této desky čekat nejméně problémů?
- goelr
- Začátečník
mam presne stejny problem, ale s pametma A-datachlup píše:Prave to sem skousel, daval jsem je do zlutych, i do cernych ale vzdy se mi komp odmitl zapnout, jen dluze piskal.
Zkousel jsem tohle:
EDIT: tak jsem poprve najel v dualu do XP, pomohlo toto: nechal jsem jen jednu pamet ve slotu, dal jsem v biosu voltage z auto na 1.92, vratil tam druhou a jede to...ale tak nejak to vypada, ze pomaleji, nez v singlu
Naposledy upravil(a) goelr dne stř 28. bře 2007, 21:33, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- dexx narsil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: