DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

A_N_D_E_L píše:Zdravím taky se zajímám o nějaký novější kousek LCD monitoru kolem 22"-24" a celkem se mi líbí tenhle ten http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X027000FNW

Myslíte si že by byl dobrý na sledování filmů,hraní her a serfování po netu?
Mám 8800GTX takže s výkonem grafiky bych nemněl mít problémy.
Jde mi hlavně o to zda bude monitor stíhat.
Propojil bych ho nejspíše pomoci HDMI (mněli by to oba komponenty podporovat jak grafika tak monitor).

Jaký je váš názor?
jo di do něj :wink:
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Taky přemýšlím nad tak velkým monitorem. Při pročítání různých serverů v Německu a Francii velice dobře ve všech parametrech vyšel LCD Belinea 2485 s1W, který stojí okolo 15 tis. Kč s daní a prodává ho penta a české počítače. Nemáte ho někdo? Stále mám ještě historický Belinea 18,1" typ 101820 a funguje dobře.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

emca píše:Taky přemýšlím nad tak velkým monitorem. Při pročítání různých serverů v Německu a Francii velice dobře ve všech parametrech vyšel LCD Belinea 2485 s1W, který stojí okolo 15 tis. Kč s daní a prodává ho penta a české počítače. Nemáte ho někdo? Stále mám ještě historický Belinea 18,1" typ 101820 a funguje dobře.
ted na něj koukám ale je to 5 litrů navíc oproti HP teda i technologii už má MVA
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

turbomax
Nováček
Nováček

Příspěvek od turbomax »

Planujem kupit 24" ale nevim sa rozhodnut medzi Samsung 245B a
LGL246WH-BN cenovo su skoro take iste.
emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

právě kvůli té technologii a velice dobrému podsvícení mě zajímá ta Belinea.Mám to hlavně na fotky, grafiku, pak na filmy, hry nehraju.
jura5
Nováček
Nováček

Příspěvek od jura5 »

A_N_D_E_L píše:Zdravím taky se zajímám o nějaký novější kousek LCD monitoru kolem 22"-24" a celkem se mi líbí tenhle ten http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X027000FNW

Propojil bych ho nejspíše pomoci HDMI (mněli by to oba komponenty podporovat jak grafika tak monitor).

Jaký je váš názor?
Pokud Ti nebudou vadit odlesky tak obrazově je super. Ale zvukově je to šílené - bakelit nehrubšího zrna. Ty repráky tam nejsou ani počtu.
A_N_D_E_L
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od A_N_D_E_L »

jura5 píše:

Jaký je váš názor?
Pokud Ti nebudou vadit odlesky tak obrazově je super. Ale zvukově je to šílené - bakelit nehrubšího zrna. Ty repráky tam nejsou ani počtu.
No o zvuk mi na něm nejde na to mám něco mnohem kvalitnějšího než repráčky na monitoru.Jde mi spíše o to zda bude filmy a Hry stíhat v pohodě a zda nebude mít nějaké místa světleší nebo tmavší než ostatní.A abych tam třeba nemněl duchy :D
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zdravím taky se zajímám o nějaký novější kousek LCD monitoru kolem 22"-24" a celkem se mi líbí tenhle ten http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X027000FNW
tady je ještě o pár stovek levější :)
http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=68459

emca
Nováček
Nováček

Příspěvek od emca »

Tak jsem nakonec po váháních zda koupit Samsung anebo HP 24" koupil EIZO S2431W.Mám ho 2 hodiny v provzu a zatím se na něj zvykám.Měl jsme NEC 20" 2090UXi a je to pořádně znát ten rozdíl.Dívám se na něj zatím ze vzdálenosti cca 7O cm a tak jsem jas stáhl na téměř nulu a mód mám nastavený text.Musím udělat určité stavební úpravy na stole, abych to měl dál od očí. Je to zatím skvělé, i když stál cca 22 tis. Kč.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

emca píše:Tak jsem nakonec po váháních zda koupit Samsung anebo HP 24" koupil EIZO S2431W.Mám ho 2 hodiny v provzu a zatím se na něj zvykám.Měl jsme NEC 20" 2090UXi a je to pořádně znát ten rozdíl.Dívám se na něj zatím ze vzdálenosti cca 7O cm a tak jsem jas stáhl na téměř nulu a mód mám nastavený text.Musím udělat určité stavební úpravy na stole, abych to měl dál od očí. Je to zatím skvělé, i když stál cca 22 tis. Kč.
mít těch 22 :roll: ale to bych si zase už spíš koupil nějaký to autíčko, ikdyž trochu zrezlý :wink:

IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

no u 24'' se imho vyplati pridat za lepsi technologii, u vetsi plochy jsou vic znat uhly.

takze gratuluji ke koupi, ikdyz s tim jasem bych to neprehanel, monitor je pak vybledly a ma osklive barvy :wink:
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Nazdar lidi, budu mít takový neskromný dotaz.

Chtěl bych 24 wide monitor na práci ve woknech, ale hlavně na kvalitní koukání na filmy a občasné hraní her. Podmínkou je že to nesmí být TN - to v žádném případě, ideálně S-PVA nebo IPS, reálná celková odezva do 20-25ms, slušné podsvícení - bohužel na tohle jsem háklivý tak pokud možno co nejrovnoměrnější, kvalitní interpolace, výšková polohovatelnost podmínkou, USB HUB by se hodil, ale nemusí být.
Dále by měl mít HDCP - lépe řečeno musí mít HDCP, pokud mě tedy někdo nepřesvědší o tom že tohle není problém a jde to velmi jednoduše odstranit.
A ještě jedna věc, ale to by neměl být problém - musí podporovat zobrazení 1:1 - no prostě když si budu chít zapařit něco 1600x1200, tak aby z toho nebyl roztáhlý interpolovaný obraz, ale normální 4:3 bez intepolace.

Když jsem tak prolézal co je v nabídce tak skoro ideálně vycházelo několikrát zmiňované HP 2465, ale buhužel nemá to neštastné HDCP - škoda jinak bych ho bral všemi deseti.
Další varianty jsou už výrazně dražší, ale asi bych to zkousl - napadá mě Fujitsu Siemens 24W-3 - ten by měl ale splňovat všechny moje požadavky.

Nějaké zkušenosti s Benq FP241W, případně NEC 2470WNX

Podle této nadšené recenze nevypadá ten Benq vůbec špatně, navíc cena je ....no řekněme na poměry 24" panelů přijatelná :-)

Za veškeré připomínky a návrhy předem děkuji.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

Taky silne uvazuju o FSC P24W-3. Papirove vypada dobre. Ale nejsem si jisty jestli ma 1:1 pixel maping a taky by me zajimal nejaky poradny test. Odezva, podsviceni...V letaku vyrobce pisou jen VA panel. Takze je S-PVA nebo MVA ??? Taky ma nejak min vstupu, jen DVI-D a HDMI, ale to mi staci. Jestli najdes nejaky dobry test tohoto monitoru, napis sem link.

M.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

MiP píše:Taky silne uvazuju o FSC P24W-3. Papirove vypada dobre. Ale nejsem si jisty jestli ma 1:1 pixel maping a taky by me zajimal nejaky poradny test. Odezva, podsviceni...M.
no zkus pohledat tady na pctuningu - tam jsou testy dva :)

EDIT: omlouvám se za nepřesnost, ty testy jsou totiž na verzi 1 a ne 3.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

Lister píše: no zkus pohledat tady na pctuningu - tam jsou testy dva :)

EDIT: omlouvám se za nepřesnost, ty testy jsou totiž na verzi 1 a ne 3.
No prave:) na model 3 sem recenzi nenasel.

Zajimava je taky zaruka 0 vadnych pixelu(nekdo pise subpixelu)...

M.
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Našel jsme zajímavou rezenzi na tyhle modely:

# Acer AL2416Ws
# Apple Cinema HD
# Dell 2407WFP
# LG Flatron L245WP
# Samsung SyncMaster 244T
# Samsung SyncMaster 245B
# Samsung SyncMaster 245T
# ViewSonic VP2330wb

http://www.xbitlabs.com/articles/other/ ... 4inch.html

třeba to někomu přijde vhod........

PS: tyhle stránky už sleduju hodně dlouho a pokud můžu soudit tak mají jednu z nejlépe zpracovaných testovacích metodik vůbec...takže těmhle testům bych věřil....
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Furt se nemuzů rozhodnout jaky 24''.

Jaky je rozdil mezi těmahle HPčkama
Hewlett-Packard Pavilion w2408 - LCD 24"
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47771

Hewlett-Packard w2408h - LCD 24" Něco mi říká tenhle.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=50801

A jedno z těch dvou nebo
Samsung SyncMaster 245B - LCD 24"
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48139

:?
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Spíš bych došetřil na nějaký PVA panel...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja bych tedka doporucil novyho NECA 26". Uz ma treti generaci S-IPS panelu tj uz zadne zkresleniz boku kdyz je obrazovka cerna nebo tmava. Dale ma Trubice tribarevne!! a je jeich celkem 48. Gamut ma na 97% efektivne a 10Bit barevna presnost. Dale dostanete optickou sondu a muzete si krasne zkalibrovat obraz v kazdem osvetleni. Ja sam do nej pudu momentalne asi neni lepsiho panelu a ani EIZO se s tihle nemuze rovnat :). Skoda te prehnane ceny pro koncaka asi 30bez DPH. pro dealery je cena uplne nekde jinde.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

34k ... mit je, tak jdu do nej, uz drive jsem na nej koukal

ale radsi uz fakt vezmu tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41689 a jeste mi zbude :P
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“