ale má 6 direkKamikadze píše:No nak si nejsem vedom, ze by tato zvukovka mela mela nejake vetsi ambice. Teda ambice mozna ma, ale to je tak vse...Highlander píše:hm tak zvukovku s 6 dirkama si muzu koupit za 300 stovky ze jo..
Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- ASUSik
- Začátečník
-
- Shit
- Odborník PCT
Nejnovější drivery pro AD1888 jsou snad tady:Highlander píše:zkoušel si ruzny ovladace?
Kód: Vybrat vše
http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/SoundMAXAD1988_Audio_V510X6110.zip
- Hosenfeld
- Začátečník
Jo zkoušel jsem ty co byly na DVD ke Commandu, a potom jsem si stáhnul ještě nějaký novější na support.asus.com, ale žádnej rozdíl jsem nezaznamenal. Prostě ve woknech v pohodě, ale při hraní problémy(vynechávání zvuků, drobné sekání hlavně v Oblivionu na koni a občas zvuk jako když praskne bublina). Teď už to neřešim, protože mi to donutilo koupit X-Fi, ale mrzí mi, že ty AD cpe ASUS do všech desek od low-endu po high-end. Realtek je podle mě mnohem lepší, bez problémů a jde na něm nastavit víc věcí.Highlander píše:zkoušel si ruzny ovladace? mozna to muze bejt nejaka nekompatibilita...zkusil bych ju v jine desce na jine sestave...Jinak pravda je,že mě tahle zvukovka nijak taky moc nenadchla...Hosenfeld píše:K tý zvukovce "Supreme FX" jak jí OBR v recenzi chválí, tak podle mých zkušeností je to pěknej šunt.
Nejsem sice nejakej mega "fajnsmekr" na zvuk,ale taky si občas dost potrpím na kvalitu.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Shit
- Odborník PCT
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
tjn. s tim musim souhlasit.Shit píše:"vynáší do nebes" - viz. krabice od desky.
Ja cekal, ze ji vymenim za svou postarsi Audigy 2 a teda ani za boha
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Mtex
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
2Kamikadze: ta kombinacia asus p5n32-E sli + Eneramx Liberty 500W robi problemy vzdy alebo si mal len ty take stastie?
Co som pozeral na nete tak nejake zostavy s touto doskou a 500w liberty sa nasli.
btw: s tou zvukovkou ste ma teda nepotesili, Audigy si bude musiet este nieco odsluzit
Co som pozeral na nete tak nejake zostavy s touto doskou a 500w liberty sa nasli.
btw: s tou zvukovkou ste ma teda nepotesili, Audigy si bude musiet este nieco odsluzit
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
- Shit
- Odborník PCT
Je zajímavé, že Abit IN9 32X-MAX používá stejnou audio "mr*ku" - ale proč?Kamikadze píše:Ja cekal, ze ji vymenim za svou postarsi Audigy 2 a teda ani za boha
Ale upřímně řečeno - je to ekvivalent Realteku 883 z roku 2006. Realtek 888 -> chip z roku 2007 -> je na tom o chloupek lépe, ale s Realtekem 883 to můžeme srovnat se slovy: "+- stejné" -> jen ty drivery vydává Realtek častěji a jsou asi i lepší...
Jenom nechápu to vynášení Supreme FX do nebes => asi pouze marketingový tah...
- Hosenfeld
- Začátečník
To určitě, já jsem na to taky defakto skočil, myslel jsem si, že to bude něco lepšího něco na úrovni SB Live!, a o to větší bylo zklamání, ale pro ASUS to účel splnilo, koupil jsem si od nich desku.Shit píše:Jenom nechápu to vynášení Supreme FX do nebes => asi pouze marketingový tah...
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze se zdrojem sem mel jenom smulu...Mtex píše:2Kamikadze: ta kombinacia asus p5n32-E sli + Eneramx Liberty 500W robi problemy vzdy alebo si mal len ty take stastie?
Na CZC mne na reklamaci rekli, ze je fakt spatnej a ma opravitelnou vadu, ale vyresi to zaslanim uplne noveho zdroje.
S tim zatim problemy nemam. Klepy, klepy, klep
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Tak zitra bych mel upgradovat procesor, takze sem musel i updatovat BIOS.
Vse slo krasne.
Staci si odsud stahnout updatovaci program Asus Update
odsud jsem stahnul nejnovejsi BIOS
primy link na nejnovejsi BIOS 0602
Stacilo si v BIOSu ulozit nastaveni pod jeden z profilu.
Velice snadno updatnete BIOS (staci nainstalovat ve windows Asus Update a vybrat novy BIOS), restartujete pocitac, vlezete do BIOSu a date load profile a mate updatovany BIOS s puvodnim nastavenim.
Cele to dohromady nezabralo vice jak 10 minut.
Proc jsem to delal? Procesory E2140 a E2160 jsou podporovany az v tomto novem BIOSu
/edit: taktez upraven a snad i vylepsen FAQ
Vse slo krasne.
Staci si odsud stahnout updatovaci program Asus Update
odsud jsem stahnul nejnovejsi BIOS
primy link na nejnovejsi BIOS 0602
Stacilo si v BIOSu ulozit nastaveni pod jeden z profilu.
Velice snadno updatnete BIOS (staci nainstalovat ve windows Asus Update a vybrat novy BIOS), restartujete pocitac, vlezete do BIOSu a date load profile a mate updatovany BIOS s puvodnim nastavenim.
Cele to dohromady nezabralo vice jak 10 minut.
Proc jsem to delal? Procesory E2140 a E2160 jsou podporovany az v tomto novem BIOSu
/edit: taktez upraven a snad i vylepsen FAQ
- Shit
- Odborník PCT
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Urcite nejbezpecnejsi, ale nemam disketovku, tak sem to riskl a maximalni spokojenost.Shit píše:Nikdo mně nevymluví, že nejlepší flash je z prostředí MS-DOS.Kamikadze píše:...Asus Update...
- Shit
- Odborník PCT
Používám boot CD vytvořené obrazem start. diskety z WMe pomocí Nera a BIOS mám vypálený na jiném CD (stačila by asi i fleška).Kamikadze píše:...ale nemam disketovku...
Podrobný a přesný popis, čím se liší P5N32 "Plus" a "ne-Plus" verze (resp. celá řada 6x0) je tady.
- ASUSik
- Začátečník
-
a nebo přímo v biosu je volba update bios, jede to pod DOSem a je to krásně přehledné i pro neznalé, takhle sem to dělal já, a měl sem bios na flashce
btw: nahrání biosu pomocí normální bootování z diskety toho nějakýho asus bios upadatu se mi nepodařilo, když sem napsal cestu k souboru tak mi to ten prográmek vyplo a mel sem zas normálně příkazovou řádku
btw: nahrání biosu pomocí normální bootování z diskety toho nějakýho asus bios upadatu se mi nepodařilo, když sem napsal cestu k souboru tak mi to ten prográmek vyplo a mel sem zas normálně příkazovou řádku
- ASUSik
- Začátečník
-
- Shit
- Odborník PCT
Memtest existuje i v CD-verzi => spíš je ta flopyna pouze nutná pro "F6" driver u WXP.ASUSik píše:nevim, ale já si to bez disketovky stále nedokážu představit byť jí používám jen na memtestKamikadze píše:ale nemam disketovku
Ano, jde to. Ovšem existují i verze BIOSů (je jich sice málo, ale existují), které nelze dělat přes tuto utilitku - více na stránkách Asusu ke konkrétním MB - netýká se to této (zatím) této desky => proto zásadně flashuji z prostředí MS-DOS.ASUSik píše:a nebo přímo v biosu je volba update bios..
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 8. črc 2007, 21:11, celkem upraveno 1 x.
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc, juknu na to a asi dodam do FAQuShit píše:Podrobný a přesný popis, čím se liší P5N32 "Plus" a "ne-Plus" verze (resp. celá řada 6x0) je tady.
- Kamikadze
- Redaktor PCT
- Kontaktovat uživatele:
Dik moc, ale tedka uz v tom mam gulas aji ja...Shit píše:Mrkni ještě pro upřesnění sem.Kamikadze píše:Diky moc, juknu na to a asi dodam do FAQu
protoze kdyz vezmu informace z linku, ktere jsi mi zde zanechal, tak:
northbridge ma na sobe napsane:
"C55-SLIX8N-A2"
viz:
http://publish.it168.com/diy/showBigPic ... 288846.jpg
coz by podle uzivatele na foru xtremesystems znamena, ze na desce muze byt i severni mustek nForce 680i SLi Lite, ale i ocekavany nForce 650i SLi, kterej mne to hlasi i v Everestu a dalsich programech... du to poradne prolezt, dik za ty linky