Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Kamikadze píše:
Highlander píše:hm tak zvukovku s 6 dirkama si muzu koupit za 300 stovky ze jo.. ;-)
No nak si nejsem vedom, ze by tato zvukovka mela mela nejake vetsi ambice. Teda ambice mozna ma, ale to je tak vse... ;)
ale má 6 direk :-P
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

Highlander píše:
Kamikadze píše: No nak si nejsem vedom, ze by tato zvukovka mela mela nejake vetsi ambice. Teda ambice mozna ma, ale to je tak vse... ;)
ale má 6 direk :-P
ale bude douhá a zabere moc místa :razz:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Highlander píše:zkoušel si ruzny ovladace?
Nejnovější drivery pro AD1888 jsou snad tady:

Kód: Vybrat vše

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/SoundMAXAD1988_Audio_V510X6110.zip
U zvukovek AD je chronický problém s drivery (s jejich nedostatkem). Realtek vydává drivery pravidelně každý měsíc, popř. i častěji, ale AD je vydá "jednou a jeden za rok" a druhý rok v driverech AD není už "loňský" model podporován. Další rozdíl je v tom, že drivery od Realteku lze sosnout z jejich stránek. AD je dá novější drivery pouze výrobcům MB a ty je uveřejní pouze na jedné desce (zpravidla nejnovější s daným kodekem) - aktualizovaný driver se musí "googlit" a doufat, že daný kodek je ještě podporován. :blee:
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Highlander píše:
Hosenfeld píše:K tý zvukovce "Supreme FX" jak jí OBR v recenzi chválí, tak podle mých zkušeností je to pěknej šunt.
zkoušel si ruzny ovladace? mozna to muze bejt nejaka nekompatibilita...zkusil bych ju v jine desce na jine sestave...Jinak pravda je,že mě tahle zvukovka nijak taky moc nenadchla...
Nejsem sice nejakej mega "fajnsmekr" na zvuk,ale taky si občas dost potrpím na kvalitu.
Jo zkoušel jsem ty co byly na DVD ke Commandu, a potom jsem si stáhnul ještě nějaký novější na support.asus.com, ale žádnej rozdíl jsem nezaznamenal. Prostě ve woknech v pohodě, ale při hraní problémy(vynechávání zvuků, drobné sekání hlavně v Oblivionu na koni a občas zvuk jako když praskne bublina). Teď už to neřešim, protože mi to donutilo koupit X-Fi, ale mrzí mi, že ty AD cpe ASUS do všech desek od low-endu po high-end. Realtek je podle mě mnohem lepší, bez problémů a jde na něm nastavit víc věcí.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hosenfeld píše:... AD cpe ASUS do všech desek od low-endu po high-end. Realtek je podle mě mnohem lepší, bez problémů a jde na něm nastavit víc věcí.
Také to nechápu, ale asi cenové důvody. Spíš mně zaráží, že Asus tuhle zvukovku "vynáší do nebes" - viz. krabice od desky.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Shit píše:"vynáší do nebes" - viz. krabice od desky.
tjn. s tim musim souhlasit.
Ja cekal, ze ji vymenim za svou postarsi Audigy 2 a teda ani za boha
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

2Kamikadze: ta kombinacia asus p5n32-E sli + Eneramx Liberty 500W robi problemy vzdy alebo si mal len ty take stastie?
Co som pozeral na nete tak nejake zostavy s touto doskou a 500w liberty sa nasli.
btw: s tou zvukovkou ste ma teda nepotesili, Audigy si bude musiet este nieco odsluzit :)
Rig1: AMD R5 5600X cooled by Noctua NH12-SE, ASUS TUF B450 Pro gaming, 2x8GB GSkill 3200Mhz, MSI RTX 3060Ti Gaming trio ...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:Ja cekal, ze ji vymenim za svou postarsi Audigy 2 a teda ani za boha
Je zajímavé, že Abit IN9 32X-MAX používá stejnou audio "mr*ku" - ale proč? :?

Ale upřímně řečeno - je to ekvivalent Realteku 883 z roku 2006. Realtek 888 -> chip z roku 2007 -> je na tom o chloupek lépe, ale s Realtekem 883 to můžeme srovnat se slovy: "+- stejné" -> jen ty drivery vydává Realtek častěji a jsou asi i lepší... :sad:
Jenom nechápu to vynášení Supreme FX do nebes => asi pouze marketingový tah... :blee:
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

Shit píše:Jenom nechápu to vynášení Supreme FX do nebes => asi pouze marketingový tah... :blee:
To určitě, já jsem na to taky defakto skočil, myslel jsem si, že to bude něco lepšího něco na úrovni SB Live!, a o to větší bylo zklamání, ale pro ASUS to účel splnilo, koupil jsem si od nich desku.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Mtex píše:2Kamikadze: ta kombinacia asus p5n32-E sli + Eneramx Liberty 500W robi problemy vzdy alebo si mal len ty take stastie?
Co som pozeral na nete tak nejake zostavy s touto doskou a 500w liberty sa nasli.
btw: s tou zvukovkou ste ma teda nepotesili, Audigy si bude musiet este nieco odsluzit :)
Myslim, ze se zdrojem sem mel jenom smulu...
Na CZC mne na reklamaci rekli, ze je fakt spatnej a ma opravitelnou vadu, ale vyresi to zaslanim uplne noveho zdroje.
S tim zatim problemy nemam. Klepy, klepy, klep :)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Tak zitra bych mel upgradovat procesor, takze sem musel i updatovat BIOS.
Vse slo krasne.
Staci si odsud stahnout updatovaci program Asus Update
odsud jsem stahnul nejnovejsi BIOS

primy link na nejnovejsi BIOS 0602

Stacilo si v BIOSu ulozit nastaveni pod jeden z profilu.
Velice snadno updatnete BIOS (staci nainstalovat ve windows Asus Update a vybrat novy BIOS), restartujete pocitac, vlezete do BIOSu a date load profile a mate updatovany BIOS s puvodnim nastavenim.
Cele to dohromady nezabralo vice jak 10 minut.

Proc jsem to delal? Procesory E2140 a E2160 jsou podporovany az v tomto novem BIOSu

/edit: taktez upraven a snad i vylepsen FAQ ;-)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:...Asus Update...
Nikdo mně nevymluví, že nejlepší flash je z prostředí MS-DOS. :oops:
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Shit píše:
Kamikadze píše:...Asus Update...
Nikdo mně nevymluví, že nejlepší flash je z prostředí MS-DOS. :oops:
Urcite nejbezpecnejsi, ale nemam disketovku, tak sem to riskl a maximalni spokojenost.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:...ale nemam disketovku...
Používám boot CD vytvořené obrazem start. diskety z WMe pomocí Nera a BIOS mám vypálený na jiném CD (stačila by asi i fleška). :)
Podrobný a přesný popis, čím se liší P5N32 "Plus" a "ne-Plus" verze (resp. celá řada 6x0) je tady.
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

a nebo přímo v biosu je volba update bios, jede to pod DOSem a je to krásně přehledné i pro neznalé, takhle sem to dělal já, a měl sem bios na flashce

btw: nahrání biosu pomocí normální bootování z diskety toho nějakýho asus bios upadatu se mi nepodařilo, když sem napsal cestu k souboru tak mi to ten prográmek vyplo a mel sem zas normálně příkazovou řádku :-D
ASUSik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ASUSik »

Kamikadze píše:ale nemam disketovku
nevim, ale já si to bez disketovky stále nedokážu představit :-D byť jí používám jen na memtest :-D
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

ASUSik píše:
Kamikadze píše:ale nemam disketovku
nevim, ale já si to bez disketovky stále nedokážu představit :-D byť jí používám jen na memtest :-D
Memtest existuje i v CD-verzi => spíš je ta flopyna pouze nutná pro "F6" driver u WXP. :oops:
ASUSik píše:a nebo přímo v biosu je volba update bios..
Ano, jde to. Ovšem existují i verze BIOSů (je jich sice málo, ale existují), které nelze dělat přes tuto utilitku - více na stránkách Asusu ke konkrétním MB - netýká se to této (zatím) této desky => proto zásadně flashuji z prostředí MS-DOS. :roll:
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 8. črc 2007, 21:11, celkem upraveno 1 x.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Shit píše:Podrobný a přesný popis, čím se liší P5N32 "Plus" a "ne-Plus" verze (resp. celá řada 6x0) je tady.
Diky moc, juknu na to a asi dodam do FAQu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kamikadze píše:Diky moc, juknu na to a asi dodam do FAQu
Mrkni ještě pro upřesnění sem.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Shit píše:
Kamikadze píše:Diky moc, juknu na to a asi dodam do FAQu
Mrkni ještě pro upřesnění sem.
Dik moc, ale tedka uz v tom mam gulas aji ja...
protoze kdyz vezmu informace z linku, ktere jsi mi zde zanechal, tak:

northbridge ma na sobe napsane:
"C55-SLIX8N-A2"
viz:
http://publish.it168.com/diy/showBigPic ... 288846.jpg
coz by podle uzivatele na foru xtremesystems znamena, ze na desce muze byt i severni mustek nForce 680i SLi Lite, ale i ocekavany nForce 650i SLi, kterej mne to hlasi i v Everestu a dalsich programech... du to poradne prolezt, dik za ty linky
Odpovědět

Zpět na „Asus“