S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Moderátor: Baneshee
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Ano predpoklad je mozna vetsi ale to neresi ze hra vysla a lze se o ni bavit. To ze ji maji neoriginalni uz bohuzel neovlivnime, to stejne u EN co CZ verze. Jak muzes vedet ze je to evidentne piratska verze hry? To je zase pouze predpoklad a ty nemas sanci to prevezt v realitu pokud se dotycny neprizna - presunkce neviny. Me jde celou dobu o to ze hra vysla tudiz se lze o ni bavit pokud se neporusi pravidla.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- facility
- Začátečník

-
Moderator uz rozhodol tak ako rozhodol a ja a asi nikdo nechce aby bral slovo s5....
Imho tych par dni hadam prezijeme
...OT
Imho tych par dni hadam prezijeme
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- shadow
- Středně pokročilý

Premisou pravidel dle mého názoru je, že by ideálně byla zakázána jakákoli diskuze o warezu. Avšak protože nelze presumovat o každém, že své dojmy nesděluje z legálně pořízené kopie, tak jsou pravidla nastavena tak, že je zakázáno pouze postovat linky na warez, cracky apod.
Nicméně, pokud je u nějaké verze hry nanejvýše pravděpodobné , že jde o warez (a to v tomto případě prostě je), diskuze by měla být v tomto směru též (dle mého názoru) filtrována a též správně byla. Presumpce neviny není absolutní nikde a nic neplatí bez výjimky. Prostě buďto toto fórum zastává nějaký postoj k warezu, anebo ne a jen si na to hraje.
Pokud byste raději pár dnů počkali a pak si hru legálně pořídili, místo spotřebovávání energie na argumentaci, v jejichž důsledku obhajujete diskuze o warez verzí her zde na fóru i warez jako takový, udělali byste, aspoň objektivně vzato, podle mě lépe.
Nordir: já chápu tvé argumenty, anglicky bych řekl "fair enough", ze svého pohledu obhajuješ dobrou věc: vyšlo už oficiálně v Rusko => lze diskutovat. Z mého pohledu je ale warez věc v zásadě špatná, věc, která patří do undergroudu, a nikoliv sem, a jakékoli argumenty, vedené z Tvého pohledu třebas i dobrým úmyslem, podporují ve svém důsledku warez zde na fóru i warez jako takový. To nevidím jako cíl, kterého by chtěla zdejší komunita dosahovat.
P.S. Připomínám, že výše uvedené je jen můj osobní náhled jako uživatele (a snad i bývalého moderátora této sekce), stanovisko odpovědných subjektů se může lišit.
Nicméně, pokud je u nějaké verze hry nanejvýše pravděpodobné , že jde o warez (a to v tomto případě prostě je), diskuze by měla být v tomto směru též (dle mého názoru) filtrována a též správně byla. Presumpce neviny není absolutní nikde a nic neplatí bez výjimky. Prostě buďto toto fórum zastává nějaký postoj k warezu, anebo ne a jen si na to hraje.
Pokud byste raději pár dnů počkali a pak si hru legálně pořídili, místo spotřebovávání energie na argumentaci, v jejichž důsledku obhajujete diskuze o warez verzí her zde na fóru i warez jako takový, udělali byste, aspoň objektivně vzato, podle mě lépe.
Nordir: já chápu tvé argumenty, anglicky bych řekl "fair enough", ze svého pohledu obhajuješ dobrou věc: vyšlo už oficiálně v Rusko => lze diskutovat. Z mého pohledu je ale warez věc v zásadě špatná, věc, která patří do undergroudu, a nikoliv sem, a jakékoli argumenty, vedené z Tvého pohledu třebas i dobrým úmyslem, podporují ve svém důsledku warez zde na fóru i warez jako takový. To nevidím jako cíl, kterého by chtěla zdejší komunita dosahovat.
P.S. Připomínám, že výše uvedené je jen můj osobní náhled jako uživatele (a snad i bývalého moderátora této sekce), stanovisko odpovědných subjektů se může lišit.
show must go on..
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jenze ja chci poukazat na ten paradox ze kdyz to vyjde v rusku a na ukrajine tak je o tom zakazane debatovat jelikoz je tu velka pravdepodobnost warezu (je jasne ze si to nikdo nekoupil) ale kdyz vyjde ve svete EN tak je to ok, muze se debatovat a uz nikoho nezajima ze si vetsina lidi stejne uwarezila.
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jenze oni chteli poukazat na to, ze kdyz to vyjde unas, tjn v CR/SK, tak mas lehky pristup ke zdroji koupe, at uz eshop ci kamenny obchod, coz se o Ukrajine a Rusku rict neda. A snad jen fanda (ci clovek s jejich narodnosti) techto zemi a jazyka, si to doopravdy koupi.
At si kdo si co si rika o tom, ze si to koupil (rus verzi) z duvodu, aby si po x letech procvicil azbuku. Uz vidim, jak si zaplatim litr za hru, kterou si chci uzivat a misto toho budu kazdou chvili badat ve slovniku, co to ti "stalkeri" po mne vubec chtej...
At si kdo si co si rika o tom, ze si to koupil (rus verzi) z duvodu, aby si po x letech procvicil azbuku. Uz vidim, jak si zaplatim litr za hru, kterou si chci uzivat a misto toho budu kazdou chvili badat ve slovniku, co to ti "stalkeri" po mne vubec chtej...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ach jo tady nekdo nepochopil smysl debaty .... jo a jeste kdyby si cetl tak tu padlo datum 5.9.2008 kdy vyjde EN verze v evrope. U nas nevyjde takze zase tak lehky pristup nemas.slaava píše:Jenze oni chteli poukazat na to, ze kdyz to vyjde unas, tjn v CR/SK, tak mas lehky pristup ke zdroji koupe, at uz eshop ci kamenny obchod, coz se o Ukrajine a Rusku rict neda. A snad jen fanda (ci clovek s jejich narodnosti) techto zemi a jazyka, si to doopravdy koupi.![]()
- axloth
- Začátečník

-
Myslim, ze dost lidi si to koupi pres steam...
Navic tady nektery ty individua o tom debatovali jeste pred vydanim i verze v azbuce, takze to bylo kradeny 100%. Nehlede k tomu, ze z tech jejich kecu to bylo uplne zrejmy.
Navic tady nektery ty individua o tom debatovali jeste pred vydanim i verze v azbuce, takze to bylo kradeny 100%. Nehlede k tomu, ze z tech jejich kecu to bylo uplne zrejmy.
- flamb
- Začátečník

A co možnost novinářského review kódu? Jasně, ten by asi nebyl rusky a asi to není ani tento případ. Teoreticky tu ale ta možnost je.
- facility
- Začátečník

-
Ano Zavideli,Domyslali,a v neposlednom rade vychovavali "nackov"ze hry sa kupuju v obchodeslaava píše:Jenze oni chteli poukazat.....
a nestahuju z netu....
Ano je tu silne podozrenie na warez ....ale pri takej narocnej hre na jazyk
ako "Clear Sky" to je na smiech ....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
- axloth
- Začátečník

-
flamb: Ta moznost tu je. Asi jako je moznost, ze na to fotce jak jedes na cervenou ridi tvoje auto tvuj dokonalej klon, kteryho vypestovala USA.
facility: Kdyz uz krades, tak aspon nebud tak trapnej a prestan tu zapirat jak maly decko, co ukradlo lizatko. Rdasi mlc a bud vdecnej, ze doslo jen na mazani prispevku...
facility: Kdyz uz krades, tak aspon nebud tak trapnej a prestan tu zapirat jak maly decko, co ukradlo lizatko. Rdasi mlc a bud vdecnej, ze doslo jen na mazani prispevku...
- facility
- Začátečník

-
Ja netusil ze ty si ten "Svaty" co ma tu koho poucovat co ma a co ne...axloth píše:facility: Kdyz uz krades, tak aspon nebud tak trapnej a prestan tu zapirat jak maly decko, co ukradlo lizatko. Rdasi mlc a bud vdecnej, ze doslo jen na mazani prispevku...
No a co my kto moze...divym sa ze tu nevyzivas mody na "Ban" a upaleni atd...
- EasyM@n
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Achjo lidi, my se tu asi budem hadat az do patku (5.9.)
Osobně se přikláním k názorům Nordira - hra už oficialně "někde" na světě vyšla. Jenže my se o ni neeemůžem bavit jen proto, že žijem jinde, než kde se ta hra prodává?!? To bychom taky nakonec mohli čekat do 15.9. (kdy bude hra v češtině) s předpokladem, že v angličtině si ji nikdo nekoupi, protože tomu nakonec nebude nikdo rozumět....
Nevím jak Vám, ale osobně mi azbuka nedělá žádný problém!
Osobně se přikláním k názorům Nordira - hra už oficialně "někde" na světě vyšla. Jenže my se o ni neeemůžem bavit jen proto, že žijem jinde, než kde se ta hra prodává?!? To bychom taky nakonec mohli čekat do 15.9. (kdy bude hra v češtině) s předpokladem, že v angličtině si ji nikdo nekoupi, protože tomu nakonec nebude nikdo rozumět....
Nevím jak Vám, ale osobně mi azbuka nedělá žádný problém!
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
no, tak pokud by sis dukladne precetl co sem psal, tak by ti mohlo dojit ze tvym udajnym dph sem myslel tu taxu, ale to jako dph vubec neberu, spis sem to bral jako dan za prepocet...ale i tak, 899 a 956 je nulovej rozdil v porovnani toho ze kdyz si tu hru rozhodnu koupit, tak ji chci hrat hned, a necekat nez mi prijde za 2 dny na dobirku..shadow píše:Icy_DeaD: pokud se něco v posledních měsících na Steamu nezměnilo, protože jsem tam už chvíli nic nenakupoval, tak cena je přeci udávaná bez DPH a příslušné DPH se připočte až před samotnou platbou. Je to i logické, protože DPH se v jednotlivých státech liší. Tedy člověk kouká, hmm, dobrý, 20 USD, to je výhodné, to koupím, ale když se k tomu pak připočte ještě kýžených cca 4 USD (odpovídající 19 %) na dani (těsně před platbou), tak to už tak výhodné být nemusí, tedy je nutno s tímto počítat.
- shadow
- Středně pokročilý

Tak já jsem si přečetl důkladně, co jsi napsal, reagoval jsem na tvůj příspěvek:
https://support.steampowered.com/kb_art ... -LMEO-8508
S tím "nulovým rozdílem" s tebou ale souhlasím
.
což se nezakládá na pravdě, jak jsem výše zdůvodnil. Jinak ta taxa je v našem případě skutečně "DPH", v angličtině "VAT".jasny, ale na steamu je cena udana s dph, stejne jako u krabicovky
S tím "nulovým rozdílem" s tebou ale souhlasím
Ne, ty se o ni nesmíš bavit proto, protože je zřejmé, že se bavíte o war verzi...EasyM@n píše:Jenže my se o ni neeemůžem bavit jen proto, že žijem jinde, než kde se ta hra prodává?!?
show must go on..
- facility
- Začátečník

-
na ukrajine stoji hra do cca 200 Ukr.hrivien=704,85 CZK=871,20 SKK 
- shadow
- Středně pokročilý

- barco
- Středně pokročilý

No ide o to, že kebyže sa bavíte o tej Ruskej verzii, tak by bola min. polovica dotazov "Ahojte, ako dostanem do hry angličtinu ?" "Prečo je to po rusky ?" "Prečo je to také zabugované ?" etc. Niekto by sa samozrejme opýtal, prečo si hru kupujete v Ruskom jazyku, a odpoveď by bola "Ja som si hru ale nekúpil" ... (samozrejme, môžete namietať že je to len moja hypotéza, ale garantujem, že by to takto prebiehalo, predsa len to tu už trocha poznám
)
A už by sme boli doma -> Warez. Takže by to bolo nutné premazať ... Tým, že som "zatrhol" nejaké bavenie o Ruskej verzii som sa toho chcel vyvarovať. Možno som to na začiatku neformuloval úplne dokonale, ale čo narobím
Takže, ešte raz, ale posledný krát:
Do 5. septembra, tjst. oficiálneho vydania S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky v ostatku sveta tu nechcem vidieť žiadne posty, ktoré by obsahovali dojmy / problémy z hrania uninknutej ruskej warez verzie. A už tu taktiež nediskutuje o tom, ako by ste vy reagovali na mojom mieste a neviem ešte čo ... Keď budú nejaké nejasnosti, PM me
A už by sme boli doma -> Warez. Takže by to bolo nutné premazať ... Tým, že som "zatrhol" nejaké bavenie o Ruskej verzii som sa toho chcel vyvarovať. Možno som to na začiatku neformuloval úplne dokonale, ale čo narobím
Takže, ešte raz, ale posledný krát:
Do 5. septembra, tjst. oficiálneho vydania S.T.A.L.K.E.R: Clear Sky v ostatku sveta tu nechcem vidieť žiadne posty, ktoré by obsahovali dojmy / problémy z hrania uninknutej ruskej warez verzie. A už tu taktiež nediskutuje o tom, ako by ste vy reagovali na mojom mieste a neviem ešte čo ... Keď budú nejaké nejasnosti, PM me
.
- shadow
- Středně pokročilý

Ano, tzv. preemptivní politika (řízení sekce), tak to má být
. Pokud budou nějaké nejasnosti, google search
.
//barco - fakt cez tie PM ...
//shadow - ok, sorry ..
//barco - fakt cez tie PM ...
//shadow - ok, sorry ..
Naposledy upravil(a) shadow dne ned 31. srp 2008, 21:56, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Icy_DeaD
- Černá karta

-
tak jo, vpohodeshadow píše:Tak já jsem si přečetl důkladně, co jsi napsal, reagoval jsem na tvůj příspěvek:
což se nezakládá na pravdě, jak jsem výše zdůvodnil. Jinak ta taxa je v našem případě skutečně "DPH", v angličtině "VAT".jasny, ale na steamu je cena udana s dph, stejne jako u krabicovky
S tím "nulovým rozdílem" s tebou ale souhlasím.
- axloth
- Začátečník

-
Je nekde zverejnenej obsah pixly?