ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Paralen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paralen »

nikde sem to nenasel tak to pisu sem: uz par mesicu mam HD 3850 od HISu, nevim cim to bude ale pokazdy kdyz hraju lineage (hraju ve wokne :)) a do aktivniho okna skoci nejaky vyskakovaci (aktualizace antiviru, dementni hlasky winu, zprava na icq,...) vokno tak se zacne celej PC sekat rychlosti tak... 1 fps?uz me to zacina stvac pac nekdy je to dost otravny...

na starym PC, ani na tomhle nez dorazila grafika to nedelalo, ovladace mam momentalne nejnovejsi (myslim 8.3 nebo jaky?... nevim uz xD) ale zkousel jsem i starsi, pretaktovana neni (ted ani nic jinyho) a nic jiny uz me nenapada... poradi nekdo co s tim je a jak to zpravit?... :(
Divian
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Divian »

mám HIS radeon HD 3870 a ne moc dlouho asi prvni mesic vse jelo jak melo ale posledni dobou me zacla pekne sr*t newim cim to je ale kdyz zapnu hru chvili jede a pak pc jakoby zamrzne monitor napise no signal detected a musim kompa resetnout nahral sem si nejnovejsi ovladace od hisu flashnul sem bios ale nic nepomaha po restartu se pak obcas i prenastavi rozliseni a z 32bitovych barev to cvakne na 16 uz sem celkem zoufalej a newim co s tim prosim o kazdou radu jinak moje sestava: Procak: AMD athlon X2 6400+ 3,2Ghz GPU: HIS Radeon HD 3870 512MB DDR4 RAM: OCZ 2*2GB prosim poradte Sad
jezevec33
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezevec33 »

Zdravím. Tak jsem přešel z nVidie (8600GT) na ATI (3850) a mám problém. Odinstaloval jsem ovladače nvidie a poté nainstaloval Catalisty 8.4. Nejede mi control centre (ale framework je nainstalovaný). Tak jsem tedy CCC odinstaloval a nechal jen ovĺadače. Program GPU-Z mi zase neukazuje rychlost shaderů a jako třešnička na dortu-nejde mi spustit 3D mark 2005 ani 2006. A větrák se točí furt stejně (pomalu) a teplota sahá až k 80°C při zátěži ale i k 70°C ve 2D!!!
AMD Opteron 1214@3000mhz-ATI Radeon 3870 X2-samsung 160Gb-gigabyte M55-S3-Artic cooling 550W
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

jezevec33 píše:Program GPU-Z mi zase neukazuje rychlost shaderů a jako třešnička na dortu-nejde mi spustit 3D mark 2005 ani 2006.
heh.... ad 1, skus si na nete pozriet nejake vypisy GPU-Z kariet ATI, ako vlastne vyzeraju... :P
ad 2, treba stiahnut patch a potom to bude fachat OK... niekde tu urcite najdes linku (alebo na stranke ATI)
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

ATI Tray Tools vs. Vista 64

Příspěvek od Krteq »

Maddogg píše:Podařilo se někomu z Vás sprovoznit Ati Tray Tools na Viste x64? Zdá se mi že je to jediný program ve kterém mi funguje automatická regulace fanu na hd3850, ale díky nepodepsaným ovladačům nefunguje...
Podařilo, kompletni návod je na fóru Guru3D. Pokud se to někomu nebude chtít číst, může stáhnout přímo ATT Vista x64 Driver Signing Utility, a s pomocí README použít. U mě to fungovalo napoprvé. Ještě bych doporučil stáhnout poslední BETA verzi ATT, obsahuje kompletní support pro HD2xxx a HD3xxx. Link na BETA verzi je průběžně updatován Rayem Adamsem (Autorem ATT). Hodně štěstí
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Dikes za tu betu taky mě to sralo že mi nejde v 32bit vistě a proto jsem musel taktovat v rivatuner kde s tim nebyl problem ale zas tam nešlo nastavit zvlašť takty pro 2D a 3D což bylo pěkně na houby a regulace otaček větraku se taky nedala měnit v te betě funguje prozatim vše jak má :) takže nejvžší spokojenost
Jen ještě musím odskoušet změnu toho napěti s tím ještě nemám pražádne skušenosti no už se těším na 1GHz :D
taktování zdar
ps: jaké nejvyžší napětí si mužu dovolit? v zatěži teď nejdu přes 62 stupnu
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Pozor, maximální napětí na GPU u HD3xxx nelze měnit softwarově!!! Ani BIOS MOD nepomůže. Napěťový regulátor to prostě nepovolí. Řešilo se to myslím i někde na tomto fóru. Pokud budeš chtít zvýšit napětí na GPU u svojí HD3870, budeš muset přistoupit buď k jednoduššímu Pencil MODu nebo složitějšímu a riskantnějšímu pájení (ten samej odkaz od strany 4). Maximální hodnota napětí pro GPU je u HD3870 nastavena na 1.327V. Maximum co jsem viděl na fórech bylo 1.51V, ale to už byla karta nestabilní, výkon neodpovídal těm šíleným taktům a docházelo k přehřívání.
jasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jasa »

jde nejak nastavit video na celou obrazovku na tv? Mam kartu Sapphire ATI Radeon HD 3870 512MB DDR4 ovladace 8,4 CCC nejnovejsi, nastaveno klonovani, nastaven rezim divadlo na celou obrazovku a nejde. Plocha se normalne zobrazi i prehravane video akorat video nejde nastavit na celou obrazovku kdyz chci zaroven dale pracovat na PC. Operacni system Vista 64 bit (asi to bude tim co?) Drive jsem mel Nvidia kartu, XP, tam jsem hodil video do listy anormalne jsem dale pracoval na PC, zatimco se deti divaly na video co jsem pustil na TV. Pouzil jsem hledat ale reseni jsem nenasel. Diky za rady.
nějaké železo
KŘOVÁK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KŘOVÁK »

Maddogg píše:Podařilo se někomu z Vás sprovoznit Ati Tray Tools na Viste x64? Zdá se mi že je to jediný program ve kterém mi funguje automatická regulace fanu na hd3850, ale díky nepodepsaným ovladačům nefunguje...
staci vypnout overovani :)
Ache píše:jediná možnost je při každém startu F8 a volit poslední možnost dole - neověřovat digitální podpisy.
ne, lepsi moznost jak to vypnout kompletne a navzdy je:

Do příkazové řádky (CMD, musí být spuštěna jako administrátor) příkazem
bcdedit /set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nekde na netu padl dotaz o znovuspusteni (DENABLE), dela to snad nekdy nejakou rotyku kdyz je to off?
KŘOVÁK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KŘOVÁK »

Flegy píše:nekde na netu padl dotaz o znovuspusteni (DENABLE), dela to snad nekdy nejakou rotyku kdyz je to off?
no v podstate to Mrkvosoft zakazal z toho duvodu, aby byl system 100% stabilni. muze se totiz stat,ze nejakej dementne napsany ovladac by ti tam udelal proste silenej bordel. jedu na Vistach 64bit uz rok a zadny problemy s nepodepsanyma ovladacema jsem jeste nezaznamenal :) takze asi tak :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to vim, slo mi o to jestli nejsou problemy...dik za info
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

KŘOVÁK píše: ne, lepsi moznost jak to vypnout kompletne a navzdy je:

Ked mas chut pri kazdom jednom update kontrolovat, ze ci prave ten nevypina tuto moznost... Zatial vysli tusim 2 ci 3 updaty, ktore tuto moznost zakazuju.
KŘOVÁK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KŘOVÁK »

faugusztin píše:
KŘOVÁK píše: ne, lepsi moznost jak to vypnout kompletne a navzdy je:

Ked mas chut pri kazdom jednom update kontrolovat, ze ci prave ten nevypina tuto moznost... Zatial vysli tusim 2 ci 3 updaty, ktore tuto moznost zakazuju.
vysli 2 updaty ktery ti znemoznili akorat si tuto moznost odskrtnout rucne v nabidkovym okne. prikaz do CMD funguje porad 8-)
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Krteq píše:Pozor, maximální napětí na GPU u HD3xxx nelze měnit softwarově!!! Ani BIOS MOD nepomůže. Napěťový regulátor to prostě nepovolí. Řešilo se to myslím i někde na tomto fóru. Pokud budeš chtít zvýšit napětí na GPU u svojí HD3870, budeš muset přistoupit buď k jednoduššímu Pencil MODu nebo složitějšímu a riskantnějšímu pájení (ten samej odkaz od strany 4). Maximální hodnota napětí pro GPU je u HD3870 nastavena na 1.327V. Maximum co jsem viděl na fórech bylo 1.51V, ale to už byla karta nestabilní, výkon neodpovídal těm šíleným taktům a docházelo k přehřívání.
No mě se zdá že ta změna napětí která se da provest v ati tray tool cosik robi bo když snižim napěti třeba na 1V a takt grafiky mam 800MHz tak se mi sekne ale když to snižim na rozumných 1,2V tak to jede a i teploty se odviji od toho jake mam nastavene napěti jen se mi nedaři dosahnout frekvence kolem 930MHz vžy to ve 3D režimu po chvili zamrzne i když mam na grafice nastavene 1,4V 900 jede v klidu i se zakladnim napětím tak nevim co si o te změně napětí mam myslet a do toho pencil modu nejsem buhvi jak žhavej ty vyžší frekvence nutně nepotřebuji :) jen sem to chtěl zkusit to napěti no je to čudne.
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne doporucuju soldering mod, pencil mody nemam rad protoze clovek nikdy nevi vysledny odpor nakresleneho spoje tuhou...
Baris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baris »

změříš a máš to,ne? Jen je spíš problém se stálostí té nakreslené propojky..
C2D 2160 1,8@3GHz (max. 3,55GHz/1,58V real),4GB Corsair DDR2, ati X1650pro 600/700 @ 700/750, cooling: homemade WC
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Dejv Rok 99FPS píše:...
Regulace napětí na nižší hodnoty samozřejmě funguje (jak jinak by fungovalo PowerPlay). Horší je to právě s regulací napětí k vyšším hodnotám, tam se musí přistoupit k uvedeným módům.
Flegy píše:osobne doporucuju soldering mod, pencil mody nemam rad protoze clovek nikdy nevi vysledny odpor nakresleneho spoje tuhou...
Ne každý z nás má doma mikropájku a potřebný "skill". Taky bych radši podle návodu připájel potenciometr a měl možnost případné regulace, ale nemám ani pájku ani ten "skill" :oops:. A ke zjištění odporu spoje přece stačí multimetr ...nebo ne?

//edit: Tak Baris mě předběhl :sad:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

panove, as nevite moc o elektronice co... jak chces zmerit odpor nakresleny cary kdyz se ti do toho bude michat odpor toho odporu na pcb :roll: . a jinak, i kdyz zmeris odpor ty cary od tuzky, k cemu ti to je kdyz ho nemuzes presne menit...

osobne mi k pajeni staci hrotovka a panak (prestanou se mi pak tolik klepat pazoury... )
Baris
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Baris »

myslel jsem měřit výsledný odpor, né samotný odpor čáry.. :wink: to by jsi to nesměl mít propojeno s zbytkem obvodu.. :roll: A pájení je samozřejmě potom pro regulaci lpší, ale zase u pencilu se nemusíš bát že by na to mohli při reklamaci dojít..
C2D 2160 1,8@3GHz (max. 3,55GHz/1,58V real),4GB Corsair DDR2, ati X1650pro 600/700 @ 700/750, cooling: homemade WC
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“