GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
coyd
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od coyd »

jj :) A staci jen samotna grafika, nemusis ani krabici ani kabely.
Naposledy upravil(a) coyd dne úte 11. črc 2023, 13:56, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Však máš jedno, jestli jim to necháš na pultu v prodejně, pošleš někam na adresu a nebo strčíš do Alzaboxu :)

Já jsem si schválně zkoušel dohledat, jestli jsou o tomhle praskání zmínky i v zahraničí a našel jsem jenom nějakej post na Redditu, kde si borec tuším z Německa stěžoval, že ho prodejce poslal do prdele z důvodu mechanického poškození, které si způsobil sám ale pak to nějak uhádal.

EDIT - píšu blbosti, Markovi kartu vyměnili
Goldnoob team proud member!
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Thellwin píše: pon 10. črc 2023, 21:24Já jsem si schválně zkoušel dohledat, jestli jsou o tomhle praskání zmínky i v zahraničí a našel jsem jenom nějakej post na Redditu, kde si borec tuším z Německa stěžoval, že ho prodejce poslal do prdele z důvodu mechanického poškození, které si způsobil sám ale pak to nějak uhádal.
Tak to už se stát nemůže, když to mají i v diskuzi na alze, ale to co se dneska produkuje je hrozný shit... Gigashitům praská PBC, INNO ventilátory... Kdyby se zadřely ložiska, jak po čase bývá u těch levných zvykem, ale prasklý samotný vrtulky? to je fakt novinka.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Přitom to stačilo jen udělat malinko kvalitnější. Takhle ušetřili možná dolar na kartě a já vím, že už tuhle značku v budoucnu asi nerisknu. A jinak by to byla dost povedená karta ...

Otázka už asi není, jestli se to stane i mě nebo tobě, ale spíš kdy :D
Goldnoob team proud member!
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache píše: pon 10. črc 2023, 21:28 ..... to je fakt novinka.
Neni to novinka, treba Gainward GTX2XX GS byly povestne svym praskanim vetraku, ikdyz dnes je to trochu bizar, ale tak "socialni Inno" a Inno nikdy zadna velka kvalita nebyla, proto jsem treba to vase "nadseni" z Inno moc nesdilel.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

V tý době sem ještě fungoval na vlnách Ati. :blush: Takže si Gainwarda z té doby vybavuju jen z 7900GT (s V-modem od výroby, easy dala 600MHz OC) kterou sem chvilku mě, a na něm zalman chladič, protože na tom byl takovej hlučnej pidishit. Karta dobrá, ale šidila AF jak blbý. Sem se tehdy vrátil k X1950pro. :)

Každopádně z jak mizernýho plastu to musí vyrábět, že to po čase praskne? No mam se na co tešit. Přesně jak napsal Thellwin - otázka není jestli to praskne, ale kdy :evil:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
GamesPeter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GamesPeter »

Tak to je fakt hnusný pocit, žít s tím, že se to prostě jednou "stane" a karta bude v háji a půjde na RMA, ale zase klid, je to v záruce a snad s trochou štěstí a logiky, by to šlo u prodejce s odůvodněním, že je to vlastnost chladiče GPU a nový kus to časem zase udělá taky, tak snad by to šlo vyměnit za jiný model.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

A jakej? Ono 3-slot modelů jaksi moc neni, což je pro spoustu u týhle karty právě důvod k její volbě. Tohle, FE (u nás vůbec neni v prodeji), jeden model tušim od PNY (u nás vzácnej) a u nás nedostupnej (díky bohu) model od Manli (LOL z bláta do louže).
jctrnacty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jctrnacty »

Hladis píše: pon 10. črc 2023, 21:34 Neni to novinka, treba Gainward GTX2XX GS byly povestne svym praskanim vetraku, ikdyz dnes je to trochu bizar, ale tak "socialni Inno" a Inno nikdy zadna velka kvalita nebyla, proto jsem treba to vase "nadseni" z Inno moc nesdilel.
No socialni inno za 24 mne moc socialni neprijde :-D
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Asrock RX 6800 XT, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Ache píše: úte 11. črc 2023, 01:47 Každopádně z jak mizernýho plastu to musí vyrábět, že to po čase praskne? No mam se na co tešit. Přesně jak napsal Thellwin - otázka není jestli to praskne, ale kdy :evil:
Podle mě musel nějak selhat proces výroby a ve fanu je vnitřní pnutí nebo nějaké mikro trhliny. Ani sebehorší plast by neprasknul při těch skoro nulových silách při provozu. Taky jsem se s tím doteď za 25 let nesetkal a to mi fanů prošly rukama kvanta.

@Hladis: Inno ty fany fakt nevyrabi, karta je v pohode.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

To nejsou žádný mikrotrhliny, ten fan je jen dutej kroužek z tak 0.5mm tlustýho plastu, nahoře nemá nic, jen nálepku...
pokud tohle dlouhodobě roztočíš na 3000+ rpm, tak samozřejmě že to rupne, na to nemusím bejt inženýr se zkouškou z pružnosti a pevnosti... je to prostě kchost kating na dřeň, zase nějaký zm*d ušetřil dvacet eurocentů na grafice a dopadlo to jako vždycky. Doufám, že inno se v tom pořádně vymáchá :evil:

Thellwinova poznámka byla velice pravdivá, za mizerný drobný si zajistili, že doživotně přijdou o hromadu zákazníků, včetně těch, co to tady jenom čtou...
Quis custodiet ipsos custodes?
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

To jsou snad všechny fany a nepraskaj, btw moje fany nepoznaly vic nez 1500ot
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

tak to by mě zajímalo jak to děláš, páč 2000+ jsem měl i s otevřenou bočnicí a ofukem :-D

(Ajo, UV, tak to ale není stock, a nemůžeš čekat od zákazníků DoDo)
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

UV, vlastní křívka a 50% power limit :) Já od nich nic nečekám, jen argumentuju pro vadu ve výrobě.
Zofrenko
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Zofrenko »

Prečo niektorí takto uvažujete, že pre par usetrenych eurocentov to urobila inno zámerne? Podľa mňa v tom môže byť nespocetne množstvo premenných a dôvodov koli ktorým s tým nemusia Mať nič spoločné a je to iba blbá náhoda. Kľudne ich mohol dodávateľ vetrakov odzubkat a ušetril iba on a nie inno čiže dodávateľ vetrakov strati zákazku od inno dozivotne . Mohla to byť proste určitá várka vo výrobe vetrakov zle nastavená. Co ak vyrobcovy vetrakov dodávateľ plastu alebo toho granulatu z ktorého vyrábajú následne vetraky tak mu dodal nekvalitu nejaký zmiešaný nekvalitný recyklat? Čiže inno zruší zmluvu s dodávateľom vetrakov a dodávateľ vetrakov zruší zmluvu a biznis s dodávateľom výrobného materiálu plastového granulatu. Prečo tu niektorí uvažujete tak jednoducho a nezapojite aspoň malé dávky kritického a logického myslenia. Až tak jednoduché všetko nieje ako to môže vyzerať. Takýchto príkladov a dôvodov by sa dalo napísať ešte oveľa viac
brambora81
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od brambora81 »

tak snad od toho aby se to nestavalo mame vystupni kontrolu a kontrolu kvality ne?
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Protože, už jsem to psal, jsem ten větrák viděl a měl v ruce prasklej. A taky už jsem viděl nějaký jiný větráky a žádnej nebyl až takhle špatnej.
Tloušťka toho materiálu by byla odpovídající tak možná kdyby to byl kevlarovej laminát, ale byl to obyčejnej plast, neuvěřitelně tenkej, skoro papír. A na tohle samozřejmě působí nějaká odstředivá síla, váha těch lopatek a spousta tepla (kterým plasty křehnou).
Jak říkám, člověk nemusí bejt materiálovej inženýr aby mu bylo jasný, že tohle nic nevydrží, a nějaká "jednoduchost a absence kritického myšlení" s tím nemá nic společnýho.
Je na čase, aby lidi přestali omlouvat zjevný ojeby ve výrobě a nenažranost firem, který produkujou šmejdy, a namísto toho to nechali ty firmy finančně vyžrat. (osobně bych jim dal ještě flastr za antiekologii a otravování zákazníka) :P
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

coyd píše: úte 11. črc 2023, 10:54 @Hladis: Inno ty fany fakt nevyrabi, karta je v pohode.
Karta se obecne hodnoti jako celek, tedy i kvalita chlazeni a Inno3D za ni komplet zodpovida, ikdyz si necha delat treba vetraky od treti strany a Inno3D dava zadani jaky (nejen) vetraky a za kolik tam chce. HW muze byt ok, ale k cemu to je, pokud praskne vetrak.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Jestli je větrák válec, který nemá dna, a na něm jsou lopatky, tak to fakt lol. To přece nemůže být použitelný návrh konstrukce, když to nemá nijak zesílený střed. Materiál je malá položka v ceně, tam u produktu platíš víc za energii na výrobu, logistiku. Buď je to nějaká ulítlá vada při montáži, kdy to dno nějak ustřihli (teta z Číny dávala do pressfitu větráky obráceně a kvalita na noční směně chrápala), nebo si chtěli nějak ušetřit postup při montáži. Dost nepochopitelné, jestli je střed fakt jen "kroužek", jak říkáš. A těžko říct, jak moc to Inno mohlo ovlivnit.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

Nepracuji sice v IT nebo ve vyrobe elektra, ale v mem oboru stavebnictvi se take rekne "to je drazsi jen o jedno euro, proc se to nepouzije?", jenze ono kdyz tech veci o 1 ecko/dolar mate tisice, desetitisice, ci statisice, asi si dokazete spocitat o kolik drazsi to bude ;-) proto se setri, kde se da :)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“