GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- coyd
- Začátečník
Re: GeForce RTX 4070 Ti - info, recenze, zkušenosti
jj A staci jen samotna grafika, nemusis ani krabici ani kabely.
Naposledy upravil(a) coyd dne úte 11. črc 2023, 13:56, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 27" AOC AG271QG 165Hz 2K G-Sync
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
- Thellwin
- Administrátor
Však máš jedno, jestli jim to necháš na pultu v prodejně, pošleš někam na adresu a nebo strčíš do Alzaboxu
Já jsem si schválně zkoušel dohledat, jestli jsou o tomhle praskání zmínky i v zahraničí a našel jsem jenom nějakej post na Redditu, kde si borec tuším z Německa stěžoval, že ho prodejce poslal do prdele z důvodu mechanického poškození, které si způsobil sám ale pak to nějak uhádal.
EDIT - píšu blbosti, Markovi kartu vyměnili
Já jsem si schválně zkoušel dohledat, jestli jsou o tomhle praskání zmínky i v zahraničí a našel jsem jenom nějakej post na Redditu, kde si borec tuším z Německa stěžoval, že ho prodejce poslal do prdele z důvodu mechanického poškození, které si způsobil sám ale pak to nějak uhádal.
EDIT - píšu blbosti, Markovi kartu vyměnili
Goldnoob team proud member!
- Ache
- Pokročilý
Tak to už se stát nemůže, když to mají i v diskuzi na alze, ale to co se dneska produkuje je hrozný shit... Gigashitům praská PBC, INNO ventilátory... Kdyby se zadřely ložiska, jak po čase bývá u těch levných zvykem, ale prasklý samotný vrtulky? to je fakt novinka.Thellwin píše: ↑pon 10. črc 2023, 21:24Já jsem si schválně zkoušel dohledat, jestli jsou o tomhle praskání zmínky i v zahraničí a našel jsem jenom nějakej post na Redditu, kde si borec tuším z Německa stěžoval, že ho prodejce poslal do prdele z důvodu mechanického poškození, které si způsobil sám ale pak to nějak uhádal.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Thellwin
- Administrátor
Přitom to stačilo jen udělat malinko kvalitnější. Takhle ušetřili možná dolar na kartě a já vím, že už tuhle značku v budoucnu asi nerisknu. A jinak by to byla dost povedená karta ...
Otázka už asi není, jestli se to stane i mě nebo tobě, ale spíš kdy
Otázka už asi není, jestli se to stane i mě nebo tobě, ale spíš kdy
Goldnoob team proud member!
- Hladis
- Moderátor
- Ache
- Pokročilý
V tý době sem ještě fungoval na vlnách Ati. Takže si Gainwarda z té doby vybavuju jen z 7900GT (s V-modem od výroby, easy dala 600MHz OC) kterou sem chvilku mě, a na něm zalman chladič, protože na tom byl takovej hlučnej pidishit. Karta dobrá, ale šidila AF jak blbý. Sem se tehdy vrátil k X1950pro.
Každopádně z jak mizernýho plastu to musí vyrábět, že to po čase praskne? No mam se na co tešit. Přesně jak napsal Thellwin - otázka není jestli to praskne, ale kdy
Každopádně z jak mizernýho plastu to musí vyrábět, že to po čase praskne? No mam se na co tešit. Přesně jak napsal Thellwin - otázka není jestli to praskne, ale kdy
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- GamesPeter
- Začátečník
-
Tak to je fakt hnusný pocit, žít s tím, že se to prostě jednou "stane" a karta bude v háji a půjde na RMA, ale zase klid, je to v záruce a snad s trochou štěstí a logiky, by to šlo u prodejce s odůvodněním, že je to vlastnost chladiče GPU a nový kus to časem zase udělá taky, tak snad by to šlo vyměnit za jiný model.
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D COOLER: Noctua NH-D14, MB: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI RAM:, 64GB (2X32GB) Kingston Fury Beast Black 6000MHz CL36 GPU: Gainward RTX 4080 Phantom 16GB, 1. SSD: Kingston A2000, M.2 1TB, 2. SSD: Crucial MX500 1TB, PSU: ASUS TUF GAMING 850W, CASE: CoolerMaster Cosmos II, LCD: LG 27GL850 27" 1440p @ 144 Hz OS: Microsoft Windows 11 Home 64bit MOUSE: Logitech G502 Lightspeed + Logitech G240 mouse pad, KEYBOARD: Logitech G915 Lightspeed TKL GL Tactile
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
A jakej? Ono 3-slot modelů jaksi moc neni, což je pro spoustu u týhle karty právě důvod k její volbě. Tohle, FE (u nás vůbec neni v prodeji), jeden model tušim od PNY (u nás vzácnej) a u nás nedostupnej (díky bohu) model od Manli (LOL z bláta do louže).
- jctrnacty
- Začátečník
-
No socialni inno za 24 mne moc socialni neprijde
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Asrock RX 6800 XT, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Asrock RX 6800 XT, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
- coyd
- Začátečník
Podle mě musel nějak selhat proces výroby a ve fanu je vnitřní pnutí nebo nějaké mikro trhliny. Ani sebehorší plast by neprasknul při těch skoro nulových silách při provozu. Taky jsem se s tím doteď za 25 let nesetkal a to mi fanů prošly rukama kvanta.
@Hladis: Inno ty fany fakt nevyrabi, karta je v pohode.
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
- marek16
- Začátečník
To nejsou žádný mikrotrhliny, ten fan je jen dutej kroužek z tak 0.5mm tlustýho plastu, nahoře nemá nic, jen nálepku...
pokud tohle dlouhodobě roztočíš na 3000+ rpm, tak samozřejmě že to rupne, na to nemusím bejt inženýr se zkouškou z pružnosti a pevnosti... je to prostě kchost kating na dřeň, zase nějaký zm*d ušetřil dvacet eurocentů na grafice a dopadlo to jako vždycky. Doufám, že inno se v tom pořádně vymáchá
Thellwinova poznámka byla velice pravdivá, za mizerný drobný si zajistili, že doživotně přijdou o hromadu zákazníků, včetně těch, co to tady jenom čtou...
pokud tohle dlouhodobě roztočíš na 3000+ rpm, tak samozřejmě že to rupne, na to nemusím bejt inženýr se zkouškou z pružnosti a pevnosti... je to prostě kchost kating na dřeň, zase nějaký zm*d ušetřil dvacet eurocentů na grafice a dopadlo to jako vždycky. Doufám, že inno se v tom pořádně vymáchá
Thellwinova poznámka byla velice pravdivá, za mizerný drobný si zajistili, že doživotně přijdou o hromadu zákazníků, včetně těch, co to tady jenom čtou...
Quis custodiet ipsos custodes?
- coyd
- Začátečník
To jsou snad všechny fany a nepraskaj, btw moje fany nepoznaly vic nez 1500ot
- marek16
- Začátečník
tak to by mě zajímalo jak to děláš, páč 2000+ jsem měl i s otevřenou bočnicí a ofukem
(Ajo, UV, tak to ale není stock, a nemůžeš čekat od zákazníků DoDo)
(Ajo, UV, tak to ale není stock, a nemůžeš čekat od zákazníků DoDo)
- coyd
- Začátečník
UV, vlastní křívka a 50% power limit Já od nich nic nečekám, jen argumentuju pro vadu ve výrobě.
- Zofrenko
- Žlutá karta
-
Prečo niektorí takto uvažujete, že pre par usetrenych eurocentov to urobila inno zámerne? Podľa mňa v tom môže byť nespocetne množstvo premenných a dôvodov koli ktorým s tým nemusia Mať nič spoločné a je to iba blbá náhoda. Kľudne ich mohol dodávateľ vetrakov odzubkat a ušetril iba on a nie inno čiže dodávateľ vetrakov strati zákazku od inno dozivotne . Mohla to byť proste určitá várka vo výrobe vetrakov zle nastavená. Co ak vyrobcovy vetrakov dodávateľ plastu alebo toho granulatu z ktorého vyrábajú následne vetraky tak mu dodal nekvalitu nejaký zmiešaný nekvalitný recyklat? Čiže inno zruší zmluvu s dodávateľom vetrakov a dodávateľ vetrakov zruší zmluvu a biznis s dodávateľom výrobného materiálu plastového granulatu. Prečo tu niektorí uvažujete tak jednoducho a nezapojite aspoň malé dávky kritického a logického myslenia. Až tak jednoduché všetko nieje ako to môže vyzerať. Takýchto príkladov a dôvodov by sa dalo napísať ešte oveľa viac
- brambora81
- Začátečník
-
tak snad od toho aby se to nestavalo mame vystupni kontrolu a kontrolu kvality ne?
- marek16
- Začátečník
Protože, už jsem to psal, jsem ten větrák viděl a měl v ruce prasklej. A taky už jsem viděl nějaký jiný větráky a žádnej nebyl až takhle špatnej.
Tloušťka toho materiálu by byla odpovídající tak možná kdyby to byl kevlarovej laminát, ale byl to obyčejnej plast, neuvěřitelně tenkej, skoro papír. A na tohle samozřejmě působí nějaká odstředivá síla, váha těch lopatek a spousta tepla (kterým plasty křehnou).
Jak říkám, člověk nemusí bejt materiálovej inženýr aby mu bylo jasný, že tohle nic nevydrží, a nějaká "jednoduchost a absence kritického myšlení" s tím nemá nic společnýho.
Je na čase, aby lidi přestali omlouvat zjevný ojeby ve výrobě a nenažranost firem, který produkujou šmejdy, a namísto toho to nechali ty firmy finančně vyžrat. (osobně bych jim dal ještě flastr za antiekologii a otravování zákazníka)
Tloušťka toho materiálu by byla odpovídající tak možná kdyby to byl kevlarovej laminát, ale byl to obyčejnej plast, neuvěřitelně tenkej, skoro papír. A na tohle samozřejmě působí nějaká odstředivá síla, váha těch lopatek a spousta tepla (kterým plasty křehnou).
Jak říkám, člověk nemusí bejt materiálovej inženýr aby mu bylo jasný, že tohle nic nevydrží, a nějaká "jednoduchost a absence kritického myšlení" s tím nemá nic společnýho.
Je na čase, aby lidi přestali omlouvat zjevný ojeby ve výrobě a nenažranost firem, který produkujou šmejdy, a namísto toho to nechali ty firmy finančně vyžrat. (osobně bych jim dal ještě flastr za antiekologii a otravování zákazníka)
- Hladis
- Moderátor
Karta se obecne hodnoti jako celek, tedy i kvalita chlazeni a Inno3D za ni komplet zodpovida, ikdyz si necha delat treba vetraky od treti strany a Inno3D dava zadani jaky (nejen) vetraky a za kolik tam chce. HW muze byt ok, ale k cemu to je, pokud praskne vetrak.
- TankGeorge
- Začátečník
-
Jestli je větrák válec, který nemá dna, a na něm jsou lopatky, tak to fakt lol. To přece nemůže být použitelný návrh konstrukce, když to nemá nijak zesílený střed. Materiál je malá položka v ceně, tam u produktu platíš víc za energii na výrobu, logistiku. Buď je to nějaká ulítlá vada při montáži, kdy to dno nějak ustřihli (teta z Číny dávala do pressfitu větráky obráceně a kvalita na noční směně chrápala), nebo si chtěli nějak ušetřit postup při montáži. Dost nepochopitelné, jestli je střed fakt jen "kroužek", jak říkáš. A těžko říct, jak moc to Inno mohlo ovlivnit.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- slaava
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nepracuji sice v IT nebo ve vyrobe elektra, ale v mem oboru stavebnictvi se take rekne "to je drazsi jen o jedno euro, proc se to nepouzije?", jenze ono kdyz tech veci o 1 ecko/dolar mate tisice, desetitisice, ci statisice, asi si dokazete spocitat o kolik drazsi to bude proto se setri, kde se da
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.