SLUCHÁTKA

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: dotaz

Příspěvek od Pepa1 »

Pepa1 píše:přemýšlím o dvojici sluchátek v ceně do 1.400.-Kč a nechci překračovat stanovený rozpočet. Používal bych je čistě jen u PC na poslech hudby (rock) a hrál hry. Volím mezi SHURE SRH240 a BEYERDYNAMIC DTX710. Smozřejmě to beru za dané peníze jako kompromisní řešení, ale myslím pro mně dostačující. Co myslíte, které z těch dvou by byly lepší, nebo nějaké jiné?

edit:// tak jsem se rozhodl pro ty beyery a objednal je... :)
edit 2:// Tak po pár dnech vyzkoušení Beyerů jsem je vrátil, jelikož jsem nemohl překousnout strašně tvrdý přívodní kabel. Jdu do Shure SRH240 :)
edit 3:// Tak Shure SRH240 mají kabel lepší, ale potí se mi v nich uši jako prase :sad: , jsou na můj vkus stále dosti objemné a zdá se mi, že Beyery hráli lépe. . Po výše uvedených zjištěních (víceméně zklamáních) jdu do něčeho opravdu lehkého a stylového, doufám se slušným zvukem - v-JAYS. mno... uvidíme :)
edit 4:// Tak v-JAYS mě zklamaly, velmi levně vypadající plasťáky z mého pohledu se slušným zvukem při menší hlasitosti ( Beyery však nepřekonaly), nicméně s velmi velkým přítlakem, ze kterého mi za chvilku bolely uši. Takže jdu do něčeho jiného....
edit 5:// zpět k vyzkoušenému :) (měl jsem Senny PX 100) takže volím SENNHEISER PX 100-II.
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne čtv 13. říj 2011, 11:21, celkem upraveno 3 x.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Re: SLUCHÁTKA

Příspěvek od van Bellen »

chcel by som si kupit k pc nejake lepsie headphony (teraz mam stare technicsy ht600).uvazujem nad niecim takym

http://www.hifishop.cz/profesionalni-sl ... hd-380-pro

ma to vobec zmysel s integrovanou zvukouvou na mojej doske (msi p67a) alebo este dokupit nejaku pridavnu?
Lucky007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucky007 »

Zdravím,
potřeboval bych poradit které z těchto dvou sluchátek vzít a proč:
Audio-Technica ATH-WS50 BK
Audio-Technica ATH-T500
U kterého dodavatele je nejvýhodnější nákup.
Děkuji
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Ahoj,

chci si koupit uzavreny sluchatka pro hrani her, na filmy a na hudbu. cena cca 2500kc.

nasel jsem zatim tyhle:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=86617 Sennheiser HD 215 II, černá

http://www.alza.cz/koss-pro-4aat-profes ... 109658.htm KOSS PRO/4AAT

muzete mi pomoci s vyberem ci jeste hodit nejaky jiny typ? diky
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

http://headphones.cz/inshop/domaci/uzav ... h-t500.htm

http://headphones.cz/inshop/profesional ... rpmkii.htm

http://headphones.cz/inshop/profesional ... srh440.htm

http://headphones.cz/inshop/domaci/otev ... -k-540.htm počkat na K550 možná

http://www.sluchatka.net/sennheiser-hd-380-pro/

HD215 jsou dost vrzající, levně působící, ale jsou veliké lehké a myslím i pohodlné. Alternativa v bazarových HD 555, pokud nevadí otevřená sluchátka.
Koss můžeš odepsat rovnou.
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

diky za typy, tyhle ( http://www.sluchatka.net/sennheiser-hd-380-pro/ )si zrejme ted objednam. Jen by me zajimal jeste tvuj nazor, jaky bys sis z tvy nabidky vybral ?:)

a co tyhle http://www.sluchatka.net/sennheiser-hd-558/ sou jen o tri stovky drazsi
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

558 jsou stejné jako 555, jen nový vzhled. V drtivé většině případů dosáhneš u fullsize sluchátek lepšího zvuku u otevřené konstrukce při stejné cenové relaci.

Podívej se na Avmanii, teď byli na bazaru snad troje. :wink:

Hodně závisí na tom, co od nich chceš. Izolaci? - uzavřená sluchátka. HD555 hrají ven dost, bez problému jsem tím rušil přítelkyni sledující televizi.
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Dvorix píše:558 jsou stejné jako 555, jen nový vzhled. V drtivé většině případů dosáhneš u fullsize sluchátek lepšího zvuku u otevřené konstrukce při stejné cenové relaci.

Podívej se na Avmanii, teď byli na bazaru snad troje. :wink:

Hodně závisí na tom, co od nich chceš. Izolaci? - uzavřená sluchátka. HD555 hrají ven dost, bez problému jsem tím rušil přítelkyni sledující televizi.

me jde predevsim o kvalitu zvuku, je mi v podstate jedno, zda budou otevrena, zavrena, z venku hlucna atd.:) tak 555 byly prej dobry, co jsem teda cetl, az pry na posledni serii ale to byla zrejme naka vyrobni vada mostu ci jak to bylo.

Takze kdyz to shrnu, jde mi pouze o kvalitu zvuku a cenu, ostatni parametry nejsou pro me dulezite
Dvorix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dvorix »

Takže otevřené (podle prvních odkazů jsem právě dedukovat uzavřené).

HD555 mají problém s praskáním mostu. Přilepíš a neřešíš. Vzhledem k jejich ceně kolem patnáctiset z druhé ruky je mi technologická bota fuk :) A ještě k tomu, když jsou to po modu HD595...

Ale případně tedy další:

Audio-Techniky AD700 ze zahraničí, v Čechách jsou hooodně předražený, podívej se i na Alessandro MS1 (upravené Grado SR60/SR80). Možná AKG K142 HD. Audio-Techniky jsou dost málo náročný na zdroj, moc příjemný prostor a vzdušnost, MS1 a Grado jsou spíš na rock, ostřejší projev, hodně nezvyklý, ale taky návykový.
snaga
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od snaga »

Tak jsem si na konec koupil hd-380-pro a jsem s nima max spokojen - dobrej zvuk a i kdyz sou uzavreny tak po delsim hranim ci poslechu nevadi (jsou max lehky:) Pri srovnani s KOSS PRO/4AAT nebe a dudy, i kdyz k KOSS PRO/4AAT je pry treba silnejsi signal, coz bude asi pravda (pri poslechu z pc, hraly celkem potichu a navic jsou neskutecne tezky).

Diky moc za pomoc pri vyberu.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

slysel nekdo Beyerdynamic DTX 101 iE? vsude je strasne vychvaluji, ale ze by v cr trhaly prodejni rekordy se rict neda...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Zdravím ve spolek,

mohli byste mi doporučit sluchátka, kterýma bych si polepšil ve kvalitě poslechu hudby ? (kladu důraz na hutné a kvalitní bassy)

původní sluchátka: 1. Koss Porta Pro
2. Sony MDRXB700

Cenová relace: cca 2000 až 2500 Kč

Děkuji za tipy.

P.S.: na velikosti nezáleží, klidně to můžou být pořádně masáně :) na venek to nemám, je to na doma...
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

ATH-500.. v tehle cene proste neni moc co resit..
oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

Já bych šel po AKG K 540.
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Nakonec jsem objednal AKG K 540 , v pondělí nebo úterý mi dorazí, tak uvidíme :)
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
mantis89
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mantis89 »

Pokud sem kouká nějaký hráč, který (stejně jako já před časem) hledá sluchátka s dobrým poměrem cena/výkon, můžu jednoznačně doporučit Beyerdynamic MMX 2. Nemůžu ohodnotit jejich pravý potenciál, protože jedu na integrované zvukovce, ale na hraní jsou více než dostačující. Jsou extrémně pohodlná, po několikahodinovém hraní si je musím sundat abych se ujistil, že je opravdu mám pořád na hlavě :) Pro poslech hudby nejsou špatná, jen mě mrzí, že při nižší kvalitě písničky nebo videa např. na youtube, se to projeví šumem (cokoliv je pod 480p se nedá poslouchat, 720p/1080p je skvělé). Poslouchám hlavně rock a dnb - oboje zní výborně, čisté vokály (při adekvátní kvalitě nahrávky), bassy jsou slabší (holt nejsou to Kossy), ale i přesto je to dunění dobře poznat. Berte tento pohled jako pohled casual listenera, nejsem (zatím) žádný audiofil :)

Za doporučení thx TOC.
PC: i5 3570k, P8Z77-M, 8GB DDR3 Adata XPG, Gainward GTX 1060 6GB, Crucial MX100 256GB + WD 640GB, EVGA SuperNOVA 750 G2
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

mantis89 píše:Nemůžu ohodnotit jejich pravý potenciál, protože jedu na integrované zvukovce...
Na tyhle sluchatka integrovana zvukovka staci s prehledem.
mantis89 píše:Pro poslech hudby nejsou špatná, jen mě mrzí, že při nižší kvalitě písničky nebo videa např. na youtube, se to projeví šumem (cokoliv je pod 480p se nedá poslouchat, 720p/1080p je skvělé).
To ale neni sluchatky, nybrz tim, ze poslouchas hudbu na Youtube.

Jinak souhlasim, MMX 2 jsou asi nejlepsi headset (v teto cenove relaci), ktery jsem mel moznost slyset. Mel jsem problem s velkym tlakem na hlavu, ale to se vyresilo tim, ze jsem je par dni nechaval pres noc roztazena pres case pocitace.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Přesně tak, to není problém sluchátek, ty připadají na řadu jako poslední, 1. Youtube, 2. Realtek (taky dost rád šumí).
Integrovaná zvukovka je nakrmí celkem dobře, samozřejmě takový Xonar U1 nebo DX by taky nebyl k zahození. ;)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

Zdravim, shanim tatovi bezdratova sluchatka k televizi (hudba minimalne) max do 1500,- nema nekdo nejaky typ? jenom upresnym ze ma docela velkou hlavu :P
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Ahoj.
Hledám sluchátka pro domácí potřebu (sousedi moc nedávají hudbu, hry a sledování filmů s větším zvukovým projevem).
Cenové rozpětí - do 4500 Kč.
Požadavky - v drtivě většině hudba (dance, trance, club, rock-pop když zabloudím), pak hry a rád bych využil i pro filmy.
Zatím vše jede přes Home Theater 5.1 - původní verze.
Když to bude bez kabelu, jako Sennheiser RS 180, budu jen rád. Kabelů mám už dost. Samozřejmě to mohou být sluchátka o 1000 levnější.

Můžete mi nějaké doporučit? V tomto se prakticky nevyznám, tak budu za každou radu rád.
Díky
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“