mam pocit ze zvyseni fps se tyka nejvic grafarny..mozna pameti...ale u lepsiho cpu se zvysujou snad jen jakoby ty minimalni fps....nevim z ceho si prechazel.....me to jede mezi 55-70 FPSoneill_sx1 píše:Pokud chceš MEGAPACK a nemůžeš platit kartou, napiš mi. Za 410 Kč megapacky prodávám.
Mimochodem, vyměnil jsem procesor, abych měl v TDU více fps, ale nárust se nekoná. V 1600x1200, High, 4xAA, HDR a 8xAF se pohybuji jen kolem 40. V testu DDWorld měl skoro 60 (bez AF). Myslel jsem, že to budou paměti, tak jsem je hodil na 4-4-4-12 667 Mhz a proti 5-5-5-12 800 Mhz žádná změna. Je to divné.
Test Drive Unlimited
Moderátor: Baneshee
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Test Drive Unlimited
- riXo
- Začátečník

A sa divis ze pri tomto nastaveni mas rovnake FPS? Zahraj 640*480 pri min detailoch na starom a na novom CPU, ak chces vidiet rozdielne FPS.oneill_sx1 píše:V 1600x1200, High, 4xAA, HDR a 8xAF se pohybuji jen kolem 40
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1
/nex
- oneill_sx1
- Začátečník

Na podobné sestave v testu a při nastavení 1600x1200, max, HDR, 4xAA byl výsledek mnohem větší...
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem to po dlouhý době nainstaloval a jsem nadšen.TDU jsem koupil hned jak vyšlo,ale dal jsem jí do šuplíku,protože jsem odmítl dělat betatest,hra se sekala,dočítání mapy vždycky proběhlo se zážkubem,takže herní požitek zcela v kouři.Řekl jsem si,že počkám na patch,nebo snad vychytanější drivery a hle...kdo si počká,ten se dočká.Myslím,že to vychytaly drivery,protože jsem kdysi hru zkusil po vydání patche a žádná změna,nicméně jsem věděl,že to jednou dám,protože to vypadalo od začátku velmi slušně....prohánět se takhle po Havaji....Takže včera se konalo milé překvapení,chvíle nastavování a testování,ve finále 1440x900 (22" LCD),4xFSAA,16xAF (natvrdo přes Control Panel),V-sync On (taktéž Control Panel) a valí to v 60ti framech nezáleží jestli jedu městem,přírodou,závod...prostě stabilně 60 framů,herní požitek naprosto dokonalej.Včera jsem jen tak jezdil,dal asi čtyři nebo pět závodů,odvez stopaře,zbytek času jsem se jen projížděl a kochal.Neuvěřitelný,co dokážou slušný drivery,mapa se renderuje naprosto plynule,nezaznamenal jsem jedinou známku zpomalení.Takže začínám pařit TDU,nesmějte se všichni,který už to dávno paříte.Jsem prostě tak zmlsanej,že neoptimalizovaný hry nehraju a čekám,až je patch nebo drivery vychytaj.To je tento případ,dost se na tu hru těšim,protože pohled z auta je jeden z nejlepších,jaký jsem viděl (po GRIDu).Takže rychlým kolům zdar!
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- kul1k
- Mírně pokročilý

vidis a ja si kuli gridu a TDU kupuju volant abych se mohl kochat jeste vic
jinak me ale stve to skakani na horizontech to je dost takovy mozna i prehnany 
NB:Acer Aspire V3 571G
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak užívej,taky možná poprosím synovce,jestli by mi nepůjčil volant abych to zkusil.Skákání mi nějak nevadí,zase na druhou stranu když jsem roztáh TTčko (moje první auto
)na 230 tak tam byla taková hrana na silnici,že mi ten jump přišel přirozenej,ale někde to je samozřejmě přitažený...v rámci "zakčnění" hry pravděpodobně...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja TDU hraju skoro rok......nedavno sem si musel koupit kuli tomu volant Driving force Pro...naprosta spica ten volant za ty penize! Doporucuju! od Logitech
hraju v hardcore modu a volant mam nastaveny na 900° otaceni (skoro jako ve skutecnym aute) a to je proste PECKA!!!! na drifty jak delany
proste zaitek nejvetsi
jinak to sekani nevim co myslite me se nejak nic neseka teda
obcas ve meste takovy lehky poskuby ale to je myslim chyba hry/optimalizace 
- Swat
- Mírně pokročilý

No možná jsi z těch šťastnějších,mě prostě to sekání s..lo,tak jsem to nehrál.Ono občas drivery vychytaj práci grafický paměti,už se mi to stalo u více her,myslím,že to bude ono.Prostě TDU teď valí,jak má,takže se na to vrhám,tak nebuďte překvapený,když tady občas vyslintnu ať už nad hratelností,nebo nad grafikou...
- Hujeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem si opet nainstalil TDU,namlsnan predchozimi prispevky s vidinou toho ze to pojede jak ma a vono nic. Mam X2 4000+ na 3,0G ;4GB RAM ; HD3870 ;XP SP3 + nejnovejsi ovladace a hra mi jede pri nastaveni 1280x1024 /2AA+HDR na slabych ca.35fps prumer a o plynulosti se neda mluvit - zasekavani a docitani mapy. Posledni patch nainstalovan.Hraje to tu nekdo s HD3870? Mohl by napsat svoje zkusenosti.Je snad na to nejakej figl,treba editace configu?Se na to vyse*u a prodam to 
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
- Vacil
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Muj kamos ma nejpomalejsiho 3-jadrovyho Phenona (myslim ze 2.1Ghz), 2Gb RAM, HD 3870 a fps mezi 35-40 (1680x1050, 4xAA). Ale aspon mu to jede krasne plynule bez zasekavani.
EDIT : Samozrejme na plny detaily s HDR..
EDIT : Samozrejme na plny detaily s HDR..
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- Swat
- Mírně pokročilý

No tak vidíte chlapi,že nejsem sám,kdo měl s TDU problémy.A jak vidno,stále je někdo má (Hujeros).Hele nevím no....každopádně ty máš ATinu...těžko říct.Dost jsem nad tím koumal,taky jsem přemýšlel jestli to nemůže být tím,že od posledního reinstalu Windows mám vypnutý automatický aktualizace,protože co si budem povídat,ty občas dokážou doprasit systém...Mě se teď XPčka jeví jako ideální herní platforma...Moje poslední instalace-Windows XP,SP 3,poslední drivery ke všemu a VYPNUTÍ AUT.AKTUALIZACÍ!!!Systém šlape bez problémů,naprosto stabilní.S TDU jsem měl podobný problémy,doskakování mapy,stromů a hlavně když jsem říznul zatáčku zejména 90 stupňů nebo nějakou vracečku tak se to sekalo jak prase.Někomu to nevadí,mě to deptá,protože herní požitek je zcela v prdeli.Jak jsem napsal teď 1440x900 se vším na max,V-sync On,16xAF,4xFSAA a stabilně to s tou zapnutou vertikálkou sedí na 60ti framech,nezáleží jestli je kamera za autem nebo v kokpitu,krajina,křoví,město závod,provoz....PROSTĚ NÁDHERA!
- Keanu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdrawim podle toho co tu čtu tak přemýšlim že bych hru taky koupil
.. jinak hraje se to dobře na gamepadu?? 
GPU:MSI Nx8800Gts 320mb HD OC edition,CPU:Intel C2D e8200,Paměti:Corsair 2048Mb DDR2,Case:Thermaltake VI1000BNS M9 černá,MB:Gigabyte P35 DS3,Zdroj Fortron 500w, a na boku si sedí Airen RedWings,Vepředu je Aerocool Turbine 3000, CPU cooled Zalman CNPS 7500 Al-cu led
- kul1k
- Mírně pokročilý

to Walker: kde si koupil DFP? a za kolik
abych nebyl OT tak me jede viz sestava v podpise na 1680*1050 vse na max cca 45 FPS stabilne
abych nebyl OT tak me jede viz sestava v podpise na 1680*1050 vse na max cca 45 FPS stabilne
NB:Acer Aspire V3 571G
- oneill_sx1
- Začátečník

Gamepad je dobrá kombinace rychlosti a ovladatelnosti. U nejlepších hráčů je nejoblíbenější Xbox360 gamepad nebo Logitech Chillstream.Keanu píše:Zdrawim podle toho co tu čtu tak přemýšlim že bych hru taky koupil.. jinak hraje se to dobře na gamepadu??
- Zub
- Začátečník

-
je to fakt divny co to tady ctu, ja hraju v rozliseni 1280*1024 / vse na high, HDR, vyhlazovani 4x a to druhy 8x a mam to proto abych umele snizil fps ve hre, mam porad kolem 80 fps ve frapsu.
nechapu to ale hlavne neverim tem co tady pisou ze se jim hra pri rychle jizde nacita plynule a bez tech multisekancu.. kdepak hosi, nezachrani vas ani nabusene PC, je to proste sprznenej engine hry predelanej z konzole. jen si clovek po case zvykne
nechapu to ale hlavne neverim tem co tady pisou ze se jim hra pri rychle jizde nacita plynule a bez tech multisekancu.. kdepak hosi, nezachrani vas ani nabusene PC, je to proste sprznenej engine hry predelanej z konzole. jen si clovek po case zvykne
- oneill_sx1
- Začátečník

Já zase neznám žádné zasekávání. Rychlá jízda, zatáčky, to vše je plynulé. Jen celkový průměr fps by měl být vyšší.
Co uspořádat sraz
Co uspořádat sraz
- Swat
- Mírně pokročilý

Nahraju video a hodim vám sem link.....mě jede TDU bez sekanců.Samozřejmě vidím,jak se dočítaj stromy,keře a domy,ale nehryzne se to ani omylem,sedí to na šedesáti framech a valí to jak po másle.
To Zub: kvůli tomu jsem hru na rok odložil,jsem hráč,kterej si na sekání nezvykne.Gothic 3 tady leží a nehraju ho,protože je to k zblití.TDU tak tragickej nebyl,ale nehrál jsem to,protože co load části mapy,to sekanec a prostě to nesnesu....Mě to chodí jak víno,vím o čem mluvím...
To Zub: kvůli tomu jsem hru na rok odložil,jsem hráč,kterej si na sekání nezvykne.Gothic 3 tady leží a nehraju ho,protože je to k zblití.TDU tak tragickej nebyl,ale nehrál jsem to,protože co load části mapy,to sekanec a prostě to nesnesu....Mě to chodí jak víno,vím o čem mluvím...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
me se nesekal skoro nikdy, spis me na*raly pady hry/nefunkcni save
- oneill_sx1
- Začátečník

Když vypnu HDR, tak mám rázem dvojnásobek fps, ale zase je to místy dosti tmavé.
- Hujeros
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hm zajimave, vcera jsem delal par testu a s HDR nebo bez nej porad se to mota kolem 35fps v1280x1024 a obcas zasekava.Ani jine nastaveni detailu a AA nema na fps vyznamny vliv dokonce ani nizsi rozliseni 1024x768.Zrejme bude zasekanej WINXP a budu muset reinstall. Vsechyn ostatni hry vcetne Crysis slapou jak vino a maji zjepsujici se tendenci s novejsima ovladacema.oneill_sx1 píše:Když vypnu HDR, tak mám rázem dvojnásobek fps, ale zase je to místy dosti tmavé.
Takze sla z hadru a raci zaparim GRIDa
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);