Crysis - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Amon-Ra
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teda prošel jsem to tady až k příspěvku č.35, ale pak jsem to vzdal. Řeší se tu jen grafika a snad jedinej mám problém se zvukem. Snad jen jeden týpek ze začátku marně prosil o radu, když mu v Crysis nejde zvuk, ale co se pamatuju, tak se odpovědi nedočkal...Zvuk mi funguje při všem, jen v Crysis ne. Nevíte prosím co by to spravilo?
Core2 Q6600@ 3.2Ghz/Arctic Freezer 7pro * GIGABYTE MB Sc 775 P35-DS4 * 4x1GB Patriot DDRII 800Mhz * GIGABYTE 8800GTS 512 * WD 500GB/16MB SATA AAKS * CHIEFTEC DA-01BD * Enermax Liberty 500W
- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Čauko, ja mám problém len v tom, že praská a celá hra tým stráca na kvalite.Amon-Ra píše:Teda prošel jsem to tady až k příspěvku č.35, ale pak jsem to vzdal. Řeší se tu jen grafika a snad jedinej mám problém se zvukem. Snad jen jeden týpek ze začátku marně prosil o radu, když mu v Crysis nejde zvuk, ale co se pamatuju, tak se odpovědi nedočkal...Zvuk mi funguje při všem, jen v Crysis ne. Nevíte prosím co by to spravilo?
Ale s najväčšou pravdepodobnosťou nestíha integrovaná zvukovka...
Crysis berie nastavenie windows, čiže ak máš napríklad 5+1 v ovládacích paneloch zvuku nastavené, tak aj crysis to ťahá.
Skús nastaviť napríklad iba stereo a či bude nejaký rozdiel.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- romco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám jeden dotaz ohledně Crysisu. Pod XP mi to na mý sestavě šlapalo na 1680*1050 na high (kromě stínů-ty byly low) kolem 30-60FPS. Hodil sem si do PC Vistu, když už mám tu DX10 grafiku a hle... nejde mi to hrát ani na medium.
Otázka : Jde ve Vistě vynutit u Crysisu DX9 režim?
Díky za odpovědi.
Otázka : Jde ve Vistě vynutit u Crysisu DX9 režim?
Díky za odpovědi.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš XP tak máš povoleno nastavení low,medium,high a very high je šedé => DX9
Pokud máš Visty tak máš povoleno všechno nastavení od low-very high,s tím že low-medium je DX9 a very high je DX10.
Záleží ale co a jakmáš konkrétně nastaveno,ber taky ohled na to že Visty sou mnohem náročnější než XP.
Snad si nečekal že ti to pod Vistama pojede v takovém rozlišení a na high na 30-60 FPS
tipuju to tak na 25-30
Pokud máš Visty tak máš povoleno všechno nastavení od low-very high,s tím že low-medium je DX9 a very high je DX10.
Záleží ale co a jakmáš konkrétně nastaveno,ber taky ohled na to že Visty sou mnohem náročnější než XP.
Snad si nečekal že ti to pod Vistama pojede v takovém rozlišení a na high na 30-60 FPS
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha. To jsem nevěděl, že nižší nastavení jsou automaticky DX9. Protože pokud nastavím LOW tak to vypada uplně stejně jako HIGH s tím, že i FPS jsou strašně podobný. Už sem to x krát reinstaloval, s patchem mi nejdou loadovat savlý hry, loadne se vždycky seskok padákem, at jsem jak daleko chci.
Štve mi to, du si zahrat radši CoD4. Ty mi i pod vistou svištěji.
Štve mi to, du si zahrat radši CoD4. Ty mi i pod vistou svištěji.
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
- barco
- Středně pokročilý

Áno, cez Prieskumníka hier --> pravým klik na Crysis.exe --> Spustiť v režime Dx9wonknu píše:Otázka : Jde ve Vistě vynutit u Crysisu DX9 režim?
Pod Dx9 je na Vistách výkon s patchom 1.1 +/- taký istý ako pod Xp ...
EDIT
S tým by sm nesúhlasil, Crysis sa automaticky spúšta pod D3D10 ak máš Win Vista + D3D10 grafickú, nezáleží na detailochSicco2 píše:Pokud máš Visty tak máš povoleno všechno nastavení od low-very high,s tím že low-medium je DX9 a very high je DX10.
.
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za radu. Opravdu to funguje. Režim kompatibility nastaveno na Windows XP Sp2 - a mám stejný FPS jako v XPčkách.
Akorat mi pořád nejde patch 1.1. V XP zlobil, ve Vistách vyloženě kurví.
Nejde loadovat. Jakejkoliv save dám loadnout, stejně si to loadne seskok padákem.
Takže už asi po 6 sem Crysis přeinstalovával a ted hraju bez patche. Sice to nedohraju kvuli tý BUG_SHIP na konci, ale co.
Stejně je podle mě CoD4 lepší.
Díky za rady.
Jinak v DX10 je i LOW. Prostě to jede pod 10kou s nízkejma detailama... a pomalejš
Akorat mi pořád nejde patch 1.1. V XP zlobil, ve Vistách vyloženě kurví.
Nejde loadovat. Jakejkoliv save dám loadnout, stejně si to loadne seskok padákem.
Takže už asi po 6 sem Crysis přeinstalovával a ted hraju bez patche. Sice to nedohraju kvuli tý BUG_SHIP na konci, ale co.
Stejně je podle mě CoD4 lepší.
Díky za rady.
Jinak v DX10 je i LOW. Prostě to jede pod 10kou s nízkejma detailama... a pomalejš
- knedla
- Začátečník

-
Vše mi fungovalo bez problémů, ale na konci hry jsem začal mít neskutečné problémy s ukládáním a načítáním savů. V okamžiku uložení
hra zamrzne a musím restartovat počítač. Celou dobu to nedělalo až na konci na let. lodi. Vůbec to nechápu. Vše ostatní funguje, paměti v memtestu nechybují. Mám patch 1.1.
hra zamrzne a musím restartovat počítač. Celou dobu to nedělalo až na konci na let. lodi. Vůbec to nechápu. Vše ostatní funguje, paměti v memtestu nechybují. Mám patch 1.1.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já se snažím neumírat
taky mám s těmi savy občas problém na 1.1
Takové malé řešení jak to dělám já:
ukládám zásadně přes F5 a když dám F9 načte se mi úplná kravina někde třeba 2-3 mise zpátky tak musím jít do savů a ručně si nahrát poslední pozici co potřebuju,jinak vše OK
Mohli by to trochu vychytat v 1.2
Takové malé řešení jak to dělám já:
ukládám zásadně přes F5 a když dám F9 načte se mi úplná kravina někde třeba 2-3 mise zpátky tak musím jít do savů a ručně si nahrát poslední pozici co potřebuju,jinak vše OK
Mohli by to trochu vychytat v 1.2
- MireC22
- Začátečník

-
ake tweaky pouzivate, typu natural mod, luxus silentium, pydons shader tweak a tak.
Ja som skusal ten luxus a fakt je to sakramentsky rozdiel. Mam rad ked su tiene tmave ako maju byt a sice je hdrko trochu prepalene ale pri nastaveni na 0.8 pripadne 0.7 je to celkom ok a dodava to grafike taky ten "realistickejsi vyzor" - resp. aspon nevypada vsetko tak vygrcane.
Ja som skusal ten luxus a fakt je to sakramentsky rozdiel. Mam rad ked su tiene tmave ako maju byt a sice je hdrko trochu prepalene ale pri nastaveni na 0.8 pripadne 0.7 je to celkom ok a dodava to grafike taky ten "realistickejsi vyzor" - resp. aspon nevypada vsetko tak vygrcane.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- daňa
- Nováček

-
Crysis málo fps???
Nainstaloval jsem si Win Vista 32 bit a zapl hru crysis s patchem 1.1. V nastavení na high(DX10) a rozlišení 1440x900 jsem měl průměrně cca 25fps pokud jsem přepl na very high tak počet fps klesl jen cca o 2 snímky. To semi zdá nějaké podezřelé rozdíl fps by měl být podle mě větší. Ale největší paradox je ten, že pokud přímo v ovladačích vynutím 16x AF tak se počet fps ve hře zvedne tak o 5 snímků
Chová se to nějak divně a nevím čím to může být. Na XP mi crysis běžel na high 1440x900 průměrně 43fps. Že by přechod na visty způsobil 50% propad výkonu? Budu rád za Vaše názory na tento problém.
Moje sestava:
C2D E6850@ 3,6GHz
Gigabyte X38 - DQ6
2x1GB Corsair XMS2 6400 @960MHz
GF 8800GT@730/1700/2000
Zdroj Forton Blue storm II 500W
Win Vista Ultimate 32bit
ovladače Forceware 169.25
3Dmark06 - 13
Chová se to nějak divně a nevím čím to může být. Na XP mi crysis běžel na high 1440x900 průměrně 43fps. Že by přechod na visty způsobil 50% propad výkonu? Budu rád za Vaše názory na tento problém.
Moje sestava:
C2D E6850@ 3,6GHz
Gigabyte X38 - DQ6
2x1GB Corsair XMS2 6400 @960MHz
GF 8800GT@730/1700/2000
Zdroj Forton Blue storm II 500W
Win Vista Ultimate 32bit
ovladače Forceware 169.25
3Dmark06 - 13
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- brzda23
- Začátečník

-
Kdyby náhodou někdo věděl, poraďte. Nainstaloval jsem Crysis na Amd x2 4400, ati 3850 a už při nabíhání se seká logo EAgames, zhruba 1fps. To samé i v menu. Ve hře pak je okolí průhledné, obrysy jsou vidět. Jsou nainstalovány ovladače catalyst 8.1. Je to nově nainstalovanej system. Jestli se to zde už řešilo tak se omlouvám, ale nic sem nenašel. Dík
Core i5-2400, ASUS P8P67 LE stepping B3, Kingston HyperX XMP Genesis 4GB (kit 2x 2GB) CL7 1333MHz, MSI N460 Hawk 1GB, Enermax 500W 80+
- MireC22
- Začátečník

-
- WampyreCZ
- Nováček

-
Jak psal Red Devil na začátku
Tak to je opravdu divný. Mám obdobné PC a ani jsem ho doposud netaktoval, jelikož to není vůbec potřeba a Crysis mě jede be jakéhokoliv cuknutí na max. detaily s 16x antialiasingem v max. rozlišení, které mě můj monitor dovolí. 1440x900. Holt by to chtělo větší monitor. Ale s PC jsem max. spokojen. A žádné artefakty mě to nedělá.
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: