Tak dneska jsem to nechal pustene pri 1.28V na 4.5Ghz 4hodiny v Prime95 ok, a test v tom intelBurn Test (to jsem drive nedelal) a teploty podle realtemp byli max 64C, core temp 63C.Jeltík píše:Já stabilitu a rovnou i teplotu zkouším/měřím v OCCT, to ukazuje pravdivě a i CPU vytíží do plnejch.
Jakej tam máš větrák a jaký otáčk, jestli ti to jede naplno, tak se tak nízkým teplotám nedivím, když mám při 4,7GHz mám stažený otáčky cca na 800-900rpm a jsem okolo 60°C
Dale jsem to dal na 4.93 Ghz pri 1.34V, 3 hodiny v prime 95, intelburn test jsem take zkousel a teploty v coretemp max 67C a v realtemp max 69C.
Jak jsem rikal vetrák mam starou noctuu jeste ze socketu 775 (jen jsem prehodil ten uchyt "redukci" z 775 na 1155), nevím presne typ noctuy ale muzu pripadne vyfotit, jinak je tam napsano na vetracku oznaceni NOCTUA NF-B9-1600, ale vetracek neni originalni, je dokupovany zvlast, jinak jede na 1200 rpm, ale mam odhlucnenou skrin Lian-Li p50 a neni to slyset, takze me to nevadi ze to jede na 1200rpm.
Jinak myslite, ze to teplotni cidlo ukazuje doopravdy teda spatne a je to na reklamaci základní desky myslíte? Jak bych to mohl pripadne jeste overit, nejakym digitalnim teplomerem bych to mohl skusit ale nebylo by to stejne presne, protoze bych se nedotkl primo te stycne plochy, takze nevim jak bych to mohl nak jinak otestovat.
PS: Kdyz uz jsme u toho, ktery program si mam spis nechat, ktery je spolehlivejsi CoreTemp nebo RealTemp, oba dva maji podobne hodnoty, ktery je podle vas lepsi diky moc.