Half Life 2 - zkušenosti, rady, názory
Moderátor: Baneshee
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ta hra využívá obrovský množství malych souborů, takze pokud máš dost pameti, tak uz to může brzdit snad jen disk/fragmentace souborů.. Pamatuju si, že HL2 v techhle situacich opravdu mirne poskočil, ale nebylo to nic hroznyho... No uvidíš 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- izuel
- Začátečník

-
Ahoj asi píšu trošku mimo míso,prosím Vás Zkoušel jste někdo half-life source? to je jednička (ne)předělaná do nového enginu,.no teda sem to spustil a vůbec žádnou změnu tam nevidím.Nezapíná se někde něco extra přes příkazovej řádekalea206 píše:Tak jsem "odskoušel" HDR v původním HL2. A je to jen taková ochutnávka, protože těch "jen HDR textur" je ve hře minimum přesněji jde jen o hlavní charaktery a na těch je to navíc vidět blbě, teď mě napadá, že nejlíp to asi bude vidět na to závěrečnym pokecu s G-Manem.
Jo a ošklivě se tomu zvedla Hardwarová náročnost, osobně tipuje že půjde hlavně o to kolik GB protlačíte grafickejma paměťma ze secundu
- Baneshee
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
No ono tam totiz skoro zadna zmena neni... celej Ten HL Source je o pridani fyziky, takze ragdoll na mrtvolky atp. Jo a jeste zmenili puvodni vodu za poradnou pixel shaderovou vodu ala HL2. To je tak vsechno... je to proste HL1 s par drobnostma kterej bezi bez problemu pod WinXP (coz se o puvodnim HL rict neda)izuel píše:Ahoj asi píšu trošku mimo míso,prosím Vás Zkoušel jste někdo half-life source? to je jednička (ne)předělaná do nového enginu,.no teda sem to spustil a vůbec žádnou změnu tam nevidím.Nezapíná se někde něco extra přes příkazovej řádekdíky mooc všem!
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
- ppm
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Prave som dokoncil cast so vznasadlom a ta zena mi ani za svet nechce nastupit do vytahu v eliho dome. Co mam robit? Stalo sa to niekomu?
May the force be with you...
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA
; Myš Genius; Klavesnica KME;
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA
- Demon
- Začátečník

Mě starej Half Life pod XP běhal OK.Baneshee píše:No ono tam totiz skoro zadna zmena neni... celej Ten HL Source je o pridani fyziky, takze ragdoll na mrtvolky atp. Jo a jeste zmenili puvodni vodu za poradnou pixel shaderovou vodu ala HL2. To je tak vsechno... je to proste HL1 s par drobnostma kterej bezi bez problemu pod WinXP (coz se o puvodnim HL rict neda)izuel píše:Ahoj asi píšu trošku mimo míso,prosím Vás Zkoušel jste někdo half-life source? to je jednička (ne)předělaná do nového enginu,.no teda sem to spustil a vůbec žádnou změnu tam nevidím.Nezapíná se někde něco extra přes příkazovej řádekdíky mooc všem!
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
Gainward Golden Sample Goes Like Hell 4850GS DDR5 750/3900 LG GSA H10N Seagate 160GB Sata II , Samsung F3 1TB
Seasonic Energy Knight SS-500ET, T3 500W Case-Thermaltake Matrix VD2000BNS Microsoft Habu
22" Dell 2209WA
- spirit64
- Mírně pokročilý

- izuel
- Začátečník

-
No já sem právě taky čekal,že to bude stará jednička přerenderovaná do nového kabátu a vono h.vnospirit64 píše:To mě dost zklamali, s HL source. Chtěl jsem si to kdysi koupit, ale jak vidím tak to nemá cenu. Chtěl jsem si pořádně užít HL1nečekal jsem od tho zázraky, ale nějakých grafických , modelových úprav se ta hra dočkat mohla
- _Geralt
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
imho nemohla, protoze pak by byla lepsi nez HL2... z nostalgie jsem HL source aspon zkusil a je to narez jako tenkrat... 2ka jen tise zavidispirit64 píše:To mě dost zklamali, s HL source. Chtěl jsem si to kdysi koupit, ale jak vidím tak to nemá cenu. Chtěl jsem si pořádně užít HL1nečekal jsem od tho zázraky, ale nějakých grafických , modelových úprav se ta hra dočkat mohla
tak a ted se do me muzete pustit
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
- Katalyzator
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- kingie
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam problem v teto hre s urovni dont go to ravenholm. Hra jede plynule a najednou v nekterych mistech proste spadne na cca 2fps. Pak se treba otocim,hra je plynula,otocim se zpet a zase..myslel jsem ze je to pretaktovanim, ale bez pretaktovani dela hra to same. Chipset ani CPU se neprehriva,na grafice mam slusny chladic, tak mozna prehrati RAMek? Hru jsem zkousel s virtualni pameti i bez ni, ale k nicemu to nevedlo. V 3dmark2003 se mi v demu nature taky stava takove stridani plynulosti a slideshow. Ale v takovem Doomu3 tento problem nemam. Zvukovku mam integrovanou
Athlon64 2800+@2200Mhz; MB MSI KN Neo3-FSR(nforce4-4x); 2x512MB Samsung DDR@460[2.5-3-3-8], Leadtek GF6600[256MB]@560,600
- Demon
- Začátečník

Tvá grafika není žádnej zázrak,ale není v místech kam se zrovna otáčíš nebo jdeš nějakej spešl efekt ?,např.kouř atd..To by ti ubíralo hodně na výkonu a odrazilo by se to na FPS.Mě se to stalo u Call of Duty.Když jsem šel kolem kouře tak se hra začala sekat jinak celou hru to bylo v pořádku.
Athlon 64 X2 5400+ Black Edition (AM2) 2800MHz@3115MHz,AC Freezer 64 Pro Asus M2N-E nForce 570 Ultra Geil DDR II 3x2GB 800MHz
22" Dell 2209WA
22" Dell 2209WA
- Thellwin
- Administrátor

Včera jsem našel tohle - modifikace (780 MB), která do hry přidává textury ve vysokém rozlišení. Vyžadováno je minimálně 256MB na GK. No já to zkoušet radši nebudu, protože na to nemám komp 
http://www.doupe.cz/h/Aktuality/AR.asp?ARI=112864
Goldnoob team proud member!
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja toi vyzkousel, mam tak o 20fps min, ale je to nehratelny (mam malou ramku) protoze se dost nacitaj textury z diskuThellwin píše:Včera jsem našel tohle - modifikace (780 MB), která do hry přidává textury ve vysokém rozlišení. Vyžadováno je minimálně 256MB na GK. No já to zkoušet radši nebudu, protože na to nemám komp
http://cubiczech.chytrak.cz/hl2_hires.rar +-3MB
- spirit64
- Mírně pokročilý

Zjistil jsem, že už se pracuje na GoldenEye:Source modu ! Je to mod pro CS:S, stejně jako byl Goldeneye mod pro CS. Více zde je to myslim přímo vývojářské fórum http://forums.goldeneyesource.com/index.php?act=idx
- spirit64
- Mírně pokročilý

sakra tady to nějak upadá s tím HL2
tak aspoň přinesu další novinku
:
Steam vám umožní zahrát si přes víken 10-12 února DoD:source. Já jsem zapl steam až dnes, 15 února a nabídlo mi to rovnou install, takže teď stahuju DoD:S a doufám že mě to nějak neodpálkuje protože bych byl nerad kdyby se přišlo na to že tu možnost valve ještě nezablokovalo, ale již zablokovalo hraní.
Kdyby nezablokovalo nic, tak bych byl docela spokojen
tak aspoň přinesu další novinku
Steam vám umožní zahrát si přes víken 10-12 února DoD:source. Já jsem zapl steam až dnes, 15 února a nabídlo mi to rovnou install, takže teď stahuju DoD:S a doufám že mě to nějak neodpálkuje protože bych byl nerad kdyby se přišlo na to že tu možnost valve ještě nezablokovalo, ale již zablokovalo hraní.
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak verim tomu ze pak poreferujes... me jen irituje ta rychlost downloadu... mam 3Mb/s a jako.. kdyz to jede 15KB/s (v dobe kdy nebyl DoD free) .... docela me presla chut...spirit64 píše:sakra tady to nějak upadá s tím HL2![]()
tak aspoň přinesu další novinku:
- spirit64
- Mírně pokročilý

takže :
Dneska ráno jsem si málem spálil PC včetně case, už nikdy ho nepřikryju dekou bez ventilace
Stáhl jsem Dod:source plnou rychlostí (skoro) tj u 1 Mbitu 120 kB/s. Je to free ještě dneska, nevím dokdy to bude trvat ale rozhodně mohu potvrdit že DoD:S se snaží o trochu reálnější simulaci než například ET a CoD. Pro někoho opruz, pro mě nádhera. Všechno jde trošilinku pomaleji, ale když příjde na kontakt se skopčákem hned to lítá
Mapy - nejhezčí mapy ze všech her co běží na steamu, podle mě
jdu do školy
Dneska ráno jsem si málem spálil PC včetně case, už nikdy ho nepřikryju dekou bez ventilace
Stáhl jsem Dod:source plnou rychlostí (skoro) tj u 1 Mbitu 120 kB/s. Je to free ještě dneska, nevím dokdy to bude trvat ale rozhodně mohu potvrdit že DoD:S se snaží o trochu reálnější simulaci než například ET a CoD. Pro někoho opruz, pro mě nádhera. Všechno jde trošilinku pomaleji, ale když příjde na kontakt se skopčákem hned to lítá
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a co ty nove HDR mapy? pokud vim tak uz jsouspirit64 píše:takže :
Dneska ráno jsem si málem spálil PC včetně case, už nikdy ho nepřikryju dekou bez ventilace![]()
Stáhl jsem Dod:source plnou rychlostí (skoro) tj u 1 Mbitu 120 kB/s. Je to free ještě dneska, nevím dokdy to bude trvat ale rozhodně mohu potvrdit že DoD:S se snaží o trochu reálnější simulaci než například ET a CoD. Pro někoho opruz, pro mě nádhera. Všechno jde trošilinku pomaleji, ale když příjde na kontakt se skopčákem hned to lítáMapy - nejhezčí mapy ze všech her co běží na steamu, podle mě
jdu do školy
- Thellwin
- Administrátor

Žádný nový HDR mapy pokud vím nejsou, vyšel jenom jeden level pod názvem Lost Coast, kde šlo HDR zapnout. HDR bude v datadisku (kterj má podle posledních informací vycházet na steamu na pokračování, takže to nebude najednou).
EDIT : To Palda : Aha ... tak už kua nebuďte OT !
EDIT : To Palda : Aha ... tak už kua nebuďte OT !
Naposledy upravil(a) Thellwin dne pon 13. úno 2006, 16:26, celkem upraveno 1 x.
Goldnoob team proud member!
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: