Taktování procesorů Intel
- tielka
- Středně pokročilý
Re: Taktování procesorů Intel
Blue storm hned tě vyvedu z omylu za 1.měl sis to přečíst od začátku co jsem tu psal šlo o test LINX kdy se šplhaly teploty jader k 90 celsia a pak modro za normalního provozu mají jádra 56 ceslia max .Za 2 že není maximus na taktování ukaž mě desku kde bez jakéhokoliv maturování nastavím fsb na 450 a ono to stabilně jede takzvaně taktování pro uplné začátečníky kapišto tak neříkej takové věci že Maximus není na taktování.další věc nad 4 GHZ beru taktování za vysoké nebo extra to už musí být velmi povedený kus křemíku a kvalitní fošna .
- Blue Storm
- Odborník PCT
to se přiznám, že jsem nečetl...ale navíc není důvod testovat v LinX pokud ti to projde Prime, ORTHOS, případně OCCT, tak to bohatě stačítielka píše:Blue storm hned tě vyvedu z omylu za 1.měl sis to přečíst od začátku co jsem tu psal šlo o test LINX kdy se šplhaly teploty jader k 90 celsia a pak modro za normalního provozu mají jádra 56 ceslia max
takových desek bych ti ukázal mnoho počínaje ASUS Commando, Biostar T-Power I45, ASUS Maximus II Formula, ASUS Rampage Extreme a další...ono 450MHz je prd a dá to i P5Q Pro, ale jde o to, že GENE je sice malá, ale na úkor horšího napájení a dalších věcí...neříkám, že se na ní nedá taktovat, ale na deskách, které se víc hodí pro taktování, by ses dostal výše (třeba Biostar T-Power I45 nebo Rampage Extreme)tielka píše:.Za 2 že není maximus na taktování ukaž mě desku kde bez jakéhokoliv maturování nastavím fsb na 450 a ono to stabilně jede takzvaně taktování pro uplné začátečníky kapišto tak neříkej takové věci že Maximus není na taktování.další věc nad 4 GHZ beru taktování za vysoké nebo extra to už musí být velmi povedený kus křemíku a kvalitní fošna .
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- tielka
- Středně pokročilý
S těma deskama nemáš pravdu prošel sem si recenze a na všech musíš nastavit nejakaké ty hodnoty aby si to rozjel u Maximuse II gene do 450 nemusíš opravdu možné to je i tím že muj CPU to nepotřebuje.Zkušenost má Striker Extreme tam nešlo 400 ani za boha pokud si nenestavil pomalu všehno,Rampage Formula aspon nastavit napětí do CPU a mužu pokračovat dál.jak sem psal borci z ASUSU bios vyladily fantasticky velmi pohodlné taktování do nekonečna (obrazně) i pro laiky tím nechci tvrdit ze je Maximus nejlepší,každá deska má své kvality o po vhodném nastavení a dobrém CPU pujde dál než maximus.
- Blue Storm
- Odborník PCT
ale prosím tě recenze...na testy se často posílají o dost horší kusy desek, než jsou prodejní...zažil jsem jeden kus Gigabyte EP45-UD3R, která nebyla E8500 schopna vytáhnout nad 5GHz s dusíkem a FSB končilo na 530MHz...vem si třeba příklad z OBRovy recenze na Commando http://pctuning.tyden.cz/hardware/zakla ... ni?start=7 bez jakéhokoliv nastavování se dostal na 510MHz FSB...já se dokonce s E8400 C0 dostal s Commandem na 620MHz jen se zvýšeným napětím NB a sběrnice (a samozřejmě pamětí)...na default hodnoty dalo 550MHz...Biostar T-Power dává bez jakéhokoliv nastavení i kolem 570-590MHz FSB, DFI P45-T2RS to samé, Rampage Extreme také (ta dává někdy silně přes 600MHz, ale na to už musí být skvělý kus CPU a desky)...většinu ze zmíněných desek mám otestované...co se týká Maximus II Formula, tak tam jsem měl trochu problém se dostat na 550MHztielka píše:S těma deskama nemáš pravdu prošel sem si recenze a na všech musíš nastavit nejakaké ty hodnoty aby si to rozjel u Maximuse II gene do 450 nemusíš opravdu možné to je i tím že muj CPU to nepotřebuje.Zkušenost má Striker Extreme tam nešlo 400 ani za boha pokud si nenestavil pomalu všehno,Rampage Formula aspon nastavit napětí do CPU a mužu pokračovat dál.jak sem psal borci z ASUSU bios vyladily fantasticky velmi pohodlné taktování do nekonečna (obrazně) i pro laiky tím nechci tvrdit ze je Maximus nejlepší,každá deska má své kvality o po vhodném nastavení a dobrém CPU pujde dál než maximus.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- godlike
- Středně pokročilý
-
Problem je prave v desce.P35 od GB neumi pridavat volty do FSB mezi jadry.P45 uz to umi.Jiny desky s P35 to taky maji.kotas píše: Deska stabilně nezvládá (P35) FSB přes 430 nahoru
2Blue Storm:
U GB jsem mel vzdy pocit,ze je desnej rozptyl kvalite.Jedna da klidne 500 a a jine stejne 430.Zajimavy.
Me u GB sral ten cyklon efekt,kdy se deska zasekla pri postu a dokola se restartovala.Ted s P55 zatim klid.Doufam.
Muj starej E8400.CPU mark pro srandu pac ho mam desne dlouho.Pekne ty cifry po letech poskocily.
Jeste starej Abit.Kde je mu dnes konec.Jako Epoxu.
Mac...
- d.k
- Nováček
-
Dá se nataktovat INTEL Core i7-920 Quad-Core s deskou MSI eclipse plus na 3.66 Ghz?? Pojede mi na téhle frekvenci např. GTA 4, Crysis atd plynule??
- kotas
- Středně pokročilý
to godlike :
Moc ti děkuj, konečně někdo, kdo tomu rozumí a ví o čem mluví, je schopnej poradit, máš to u mě!
Ještě jedno malé info: Když mám FSB na 440, tak mi PC nahodile zamrzne, teď to bylo po dvou hodinách, včera celej den v pořádku, při FSB max. na 430 vše v pořádku. Nepomáhá ani laborovat s napětím (teď jsem zkusil do CPU malinko ještě přidat, uvidíme, ale moc si od toho neslibuju). Chtělo by to novou desku..
Moc ti děkuj, konečně někdo, kdo tomu rozumí a ví o čem mluví, je schopnej poradit, máš to u mě!
Ještě jedno malé info: Když mám FSB na 440, tak mi PC nahodile zamrzne, teď to bylo po dvou hodinách, včera celej den v pořádku, při FSB max. na 430 vše v pořádku. Nepomáhá ani laborovat s napětím (teď jsem zkusil do CPU malinko ještě přidat, uvidíme, ale moc si od toho neslibuju). Chtělo by to novou desku..
- Serj
- Červená karta
-
kotas: zkus přidat napětí o 2 stupně, příde mi, že to způsobujou malý výkyvy napětí, v loadu máš třeba stabilně napětí 1.32V a je to stabilní, ale jakmile se pohne třeba o 0.05V tak ti to spadne (u mě to řeší malinký zvýšení napětí)
- kotas
- Středně pokročilý
Ahoj. Teď mám v BIOS nastavené napětí na CPU na hodnotě 1,375V a FSB +0,2V. Jakákoliv změna napětí na MCH a jiných končí okamžitě nestabilitou.Serj píše:kotas: zkus přidat napětí o 2 stupně, příde mi, že to způsobujou malý výkyvy napětí, v loadu máš třeba stabilně napětí 1.32V a je to stabilní, ale jakmile se pohne třeba o 0.05V tak ti to spadne (u mě to řeší malinký zvýšení napětí)
CPU-Z ukazuje napětí 1,328-1,344
Rozdíl v nastavení FSB mezi +0,2V a +0,3V není žádný, proto má pro tento tak nastaveno FSB +0,2V. Komp fachá už skoro tři hodiny bez problémů, no nevím, uvidíme, pokud nepomůže ani tohle, tak se vrátím zpět na takt 3,2GHz s 430 FSB - ten je na 1000% stabilní ve všech směrech ..
- tielka
- Středně pokročilý
pro Blue Storm.
nastavení Biosu na 450 jinak vše na auto a stabilita.
http://img687.imageshack.us/img687/2916/img1054rq.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/9877/img1055tl.jpg
nastavení biosu na 500 jinak vše na auto najedeto bez stability musí se ladit.
http://img705.imageshack.us/img705/889/img1056e.jpg
nastavení Biosu na 450 jinak vše na auto a stabilita.
http://img687.imageshack.us/img687/2916/img1054rq.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/9877/img1055tl.jpg
nastavení biosu na 500 jinak vše na auto najedeto bez stability musí se ladit.
http://img705.imageshack.us/img705/889/img1056e.jpg
- Blue Storm
- Odborník PCT
a proč mi to ukazuješ? já ti chtěl jen říct, že GENE není deska na taktování a pokud chceš dosáhnout nějakých lepších výsledků, je potřeba lepší deska, jelikož to u GENE nezvládne napájení...ale také to má vliv na stabilitu...vsadil bych se s tebou, že pokud bys tam dal třeba Rampage Extreme, tak budeš mít stabilní frekvenci ještě o 50-100MHz výše, ne-li víc
- arxeiss
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Dělalo mi to to samé, při 100% vytížení v Orthosu jelo třeba několik hodin bez jediného pádu, a pak v IDLE šup a restart, za den několik, zvýšil jsem voltage a už nic.kotas píše:Ahoj. Teď mám v BIOS nastavené napětí na CPU na hodnotě 1,375V a FSB +0,2V. Jakákoliv změna napětí na MCH a jiných končí okamžitě nestabilitou.Serj píše:kotas: zkus přidat napětí o 2 stupně, příde mi, že to způsobujou malý výkyvy napětí, v loadu máš třeba stabilně napětí 1.32V a je to stabilní, ale jakmile se pohne třeba o 0.05V tak ti to spadne (u mě to řeší malinký zvýšení napětí)
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- tielka
- Středně pokročilý
Blue Storm píše:a proč mi to ukazuješ? já ti chtěl jen říct, že GENE není deska na taktování a pokud chceš dosáhnout nějakých lepších výsledků, je potřeba lepší deska, jelikož to u GENE nezvládne napájení...ale také to má vliv na stabilitu...vsadil bych se s tebou, že pokud bys tam dal třeba Rampage Extreme, tak budeš mít stabilní frekvenci ještě o 50-100MHz výše, ne-li víc
Rozumím ti ale extrémní provoz pc v obýváku jaksi nelze tyto desky co popisuješ jsou na rekordy jak dělané takže asi by se težko jeden udržel nedělat experimenty.já ti jen demonstroval co umí Gene když je někdo laik a má PC ve vyhřátém obýváku.
- karicz
- Nováček
-
Mam problem,pretaktoval jsem procesor Intel I7 z 2,8 na 3,5 a v 3D Marku mam horsi vysledek nez s nepretaktovanym.Take ve Winraru mi podava horsi vysledky.Co muze byt pricina,spatne jsem taktoval?
- Fogi
- Žlutá karta Bazar
-
Pretaktovani q8300
Čuste,Vcera mi prisel HW na novy PC a o vikendu ho budu skladat a hned taktovat procesor(q8300) a chci se zeptat na moji desce(ep43-ds3l) je max FSB nejakch 415mhz a nasobic procesoru 7,5 coz je 3,1Ghz a kdyby jsem se chtel dostat jeste vys a us mi to FSB nedovoli staci jen zvednout nasobic treba na 8,5? a zvednou napeti na 1,25-1,3v? to uz by bylo 3,5ghz a to us mi staci.Diky moc.
//Stano - presun
//Stano - presun
- Lokomotiva
- Začátečník
Re: Pretaktovani q8300
Násobič zvýšit nepůjde.
Při FSB 415 MHz bude minimální frekvence pamětí 830 MHz.
Doufám, že jsi nekoupil 667 MHz-ové...
Při FSB 415 MHz bude minimální frekvence pamětí 830 MHz.
Doufám, že jsi nekoupil 667 MHz-ové...
- Fogi
- Žlutá karta Bazar
-
ne ne Ramky mam 2×2 gb 1066mhz. Proc by nesel ten nasobic trochu zvysit?
//
q8300 ma 333*7,5 to je 2,5ghz a q8400 ma 333*8 coz je 2,66ghz a je tam jen zvyseny nasobic
//Stano - edit dvojpost
//
q8300 ma 333*7,5 to je 2,5ghz a q8400 ma 333*8 coz je 2,66ghz a je tam jen zvyseny nasobic
//Stano - edit dvojpost
- Lokomotiva
- Začátečník
U Intelu bys musel mít Extreme Edition procesor.
Tady se můžeš pohybovat mezi 6 a 7,5. Víc nic.
Zdá se, že sis měl vybrat buď procesor s násobičem 7,5 - ale s frekvencí FSB 1066 MHz (nebo 800 MHz), nebo s frekvencí FSB 1333 MHz, ale s vyšším násobičem.
Tady se můžeš pohybovat mezi 6 a 7,5. Víc nic.
Zdá se, že sis měl vybrat buď procesor s násobičem 7,5 - ale s frekvencí FSB 1066 MHz (nebo 800 MHz), nebo s frekvencí FSB 1333 MHz, ale s vyšším násobičem.
- Fogi
- Žlutá karta Bazar
-
aha tak to je skoda no myslel jsem ze kdyz ma q8400 nasobic 8 a q8300 7,5 ze to pujde v v biosu zmenit.Tak aspon zvednu to FSB a budu muset byt spokojeny s 2,9ghz..
//
Ted se divam na obrazky z CPU-Z s moji deskou tak nekteri maji FSB kolem 460mhz.Uvidim jak PC sestrojim kde se dostanu..
//Stano - edit dvojpost. Nabudúce použi tlačítko EDIT!
//
Ted se divam na obrazky z CPU-Z s moji deskou tak nekteri maji FSB kolem 460mhz.Uvidim jak PC sestrojim kde se dostanu..
//Stano - edit dvojpost. Nabudúce použi tlačítko EDIT!
- tielka
- Středně pokročilý
Viz podpis tak mám OC sestavu.problém ale je když taktnu CPU na 4,75 GHZ což je 500fsb paměti 1200 MHz pokud to takto nataktuju když je pc v provozu je to stabilní ale pokud ho vypnu a zapnu ráno nenajede po restartu najede stím že OC failed zmáčknu tedy F1 tím najede bez OC restnu a najede s OC.co to zpusobuje díky za užitečnou radu.