Na pětkovou řadu jsem se díval, ale jsou drahý jak prase, G ještě víc a tolik jim za to nedám, speciálně vzhledem k tomu, že ten šmejd nevydrží ani 5 let, natož 10, což bych při cenách nad 30k považoval za rozumný minimum.
Díval jsem se na nějaký videa na youtube, odchází tam pravidelně 2 kondenzátory a možná ještě nějaký tranzistory. Zase někdo ušetřil 1 euro a zkurvil tím televizi za 1500, mně tohle tak šíleně pije krev, to bych úplně fackoval tyhle dementy

O tom, že chlazení SoC je tak mizerný, že to vypaluje jak BGA tak PCB pod tím, radši ani nemluvím....
PRoblém je, že když to člověk přepájí, tak za chvíli odejde zas nějaká jiná součástka a dělat to každý dva měsíce mi může, tak to asi pořeším celou deskou.
Jinak koukal jsem na nabídku a C4 za 29k se 144hz vychází jako nejlepší cena výkon, dá se ušetřit pár tisíc Béčkem, ale to je zas jen 120hz a chtěl bych nějakej posun v té frekvenci, když už máme framegen. Ale stejně si myslím, že obrazem se ani to céčko od staré BX moc neposune...
Díky za tip u toho samsungu, to o té černé jsem nevěděl, já je vyřadil kvůli tomu, že neumí DTS zvuk a pak musí člověk všechno konvertovat a je to děsnej opruz (další čičmunda ušetřil 1 euro za licenci, fuckin' congratulations, nic si od vás nekoupím ).