Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Marph píše:No tak diky za pomoc :D nestacilo by tam dat nejaky srouby myslim ze by to vyslo tak na M5 zajistit matkou na MB a tu ninju tajistit dalsi matkou a podlozkou? zalezi zase na pritlaku aby se mi nevyrval kus MB kterou bych mel mezi maticema na sroubku na ozdobu asi .. :wink: potom vam poslu teploty az budu doma zdaji se mi celkem vysoke... a pri mirnem pretaktu o dost vyssi nez sem si myslel a cetl ve vasich popisech
kup si ten kriz, jak jsem ukazoval na obrazku v mem predeslem postu. dela to primecooler, ale i jini vyrobci. cena 50 Kc. sroubky M3 nebo M5 te vyjdou taky na par korun. celkove naklady cca. 70 Kc a chladic drzi 100%.
Naposledy upravil(a) jessie.james dne sob 27. led 2007, 12:55, celkem upraveno 1 x.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Marph píše:No tak diky za pomoc :D nestacilo by tam dat nejaky srouby myslim ze by to vyslo tak na M5 zajistit matkou na MB a tu ninju tajistit dalsi matkou a podlozkou? zalezi zase na pritlaku aby se mi nevyrval kus MB kterou bych mel mezi maticema na sroubku na ozdobu asi .. :wink: potom vam poslu teploty az budu doma zdaji se mi celkem vysoke... a pri mirnem pretaktu o dost vyssi nez sem si myslel a cetl ve vasich popisech
to by imho slo, ovsem neutrhni desku !! :D

ale at jsou ty matky zesdola desky, prootze kdyz to udelas obracene, strasne blbe se ti s tim bude manipulovat
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Ono sa tam uz tak ci tak velmi zle manipuluje, teda asi dost zalezi na skrinke aku mate, ja mam Tt SWING a mam tam dost malo miesta ta Ninja zaberie strasne vela miesta, sice som ju zatial este nedemontoval, ale ked som ju osadzal, tak som musel dat prec zdroj, pretoze som sa nedostal k jednemu uchytu, no hold je to "megachladic" :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Streethawk píše:Ono sa tam uz tak ci tak velmi zle manipuluje, teda asi dost zalezi na skrinke aku mate, ja mam Tt SWING a mam tam dost malo miesta ta Ninja zaberie strasne vela miesta, sice som ju zatial este nedemontoval, ale ked som ju osadzal, tak som musel dat prec zdroj, pretoze som sa nedostal k jednemu uchytu, no hold je to "megachladic" :roll:
Ninja je jeste relativne prcek oproti Infinity, s tim hybat v CASE je opravdu prca, vazi pres kilo a strasne srandovne se s nim manipuluje - takovy test vydrze nervu
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

h4__ píše:Ninja je jeste relativne prcek oproti Infinity, s tim hybat v CASE je opravdu prca, vazi pres kilo a strasne srandovne se s nim manipuluje - takovy test vydrze nervu
Hmmmm, to ja som mal test vydrze nervov uz z Ninjou dost velky :oops: Som myslel ze ma porazi, zasa o tolko vacsi ten Infinity nieje, ale urcite sa s nim manipuluje horsie, pretoze je o dost tazsi :wink:

PS:len tak na okraj, dokupil som teda este 2x512 MB tych istych pamati ako som mal aj ten predosly par A-DATA 800Mhz :wink: A uplna pohodicka, syystem stabilny ako aj predtym, skoda len ze sa nedostanem cez tie 3Ghz :( TO by som musel mat asi ine pamate :sad: Ale aj 2.8Ghz je docela slusne :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Marph
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marph »

jessie.james píše:
kup si ten kriz, jak jsem ukazoval na obrazku v mem predeslem postu. dela to primecooler, ale i jini vyrobci. cena 50 Kc. sroubky M3 nebo M5 te vyjdou taky na par korun. celkove naklady cca. 70 Kc a chladic drzi 100%.
¨
mno a ma ten kriz aji nejaky nazev? kdyz hledam spony na cpu tak najdu spony na vodni chlazeni atd.. nebo nejaky link.. diky byl bych vdecen.. ostatne ten vymysl od intelu s tema plastama je dnes vsude tak jestli va to pasujou ty ramecky at to neco neskratuje ze spodku desky.. jo takovy stary socket A tam zadne problemy nebyly.. :wink:
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Marph píše:mno a ma ten kriz aji nejaky nazev? kdyz hledam spony na cpu tak najdu spony na vodni chlazeni atd.. nebo nejaky link.. diky byl bych vdecen.. ostatne ten vymysl od intelu s tema plastama je dnes vsude tak jestli va to pasujou ty ramecky at to neco neskratuje ze spodku desky.. jo takovy stary socket A tam zadne problemy nebyly.. :wink:
TADY na nej mas odkaz. ja to pro jistotu podlozil jeste tenkou molitanovou podlozkou, aby se to zespodu nedotykalo primo hole desky.
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

viz minulá str, pro Highlandera a h4__ a ost.
při def 1,325Vcore 353*8 po 15 hod. orthos CPU temp 54-55 C

a při 378*8 1,425 Vcore
Obrázek

Edit: 1hod 52min průměr 64 C
ntb lenovo i5/1660Ti
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

gonsa píše:
Extraboy píše:s tými DISK-ami (co chrapcia, hucia atd) to bude asi v tom drivery AHCI ktory treba nahrat pred OS ! Inak zo uz nevidim...
to je posledni moznost,zitra to instalnu a dam vedet - ale tady se k tomu nikdo nevyjadruje jestli mu to dela v rezimu IDE a verim ze vsichni na AHCI zrovna nejedou...

Al moc tomu neverim protoze na te gigabajtce nepomohlo ni kdyz jsem nahodil AHCI ovladace ....

AMD FOREVER
Jedete v rezimu AHCI a nebo IDE??

Ma intel v Cesku nejakou podporu, jim tam napisu !
Marph
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marph »

jessie.james píše:
Marph píše:mno a ma ten kriz aji nejaky nazev? kdyz hledam spony na cpu tak najdu spony na vodni chlazeni atd.. nebo nejaky link.. diky byl bych vdecen.. ostatne ten vymysl od intelu s tema plastama je dnes vsude tak jestli va to pasujou ty ramecky at to neco neskratuje ze spodku desky.. jo takovy stary socket A tam zadne problemy nebyly.. :wink:
TADY na nej mas odkaz. ja to pro jistotu podlozil jeste tenkou molitanovou podlozkou, aby se to zespodu nedotykalo primo hole desky.
takze kdyz si to koupim mam na to dat srouby a prichytit to... daji se ty plasty s te ninje sundat nebo to musim nenavratne vystipat a prijit tak o zaruku?
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Marph píše:takze kdyz si to koupim mam na to dat srouby a prichytit to... daji se ty plasty s te ninje sundat nebo to musim nenavratne vystipat a prijit tak o zaruku?
jestli mas na mysli ty plastove nozicky, tak ty se daji sundat. je to sice boj, ale jde to i bez poskozeni, takze by jsi to v pripade potreby zase smontoval dohromady. i kdyz na druhou stranu, chladic je sice v zaruce, ale co by se ti na nem pokazilo? je to kus zeleza, ze? :) muze se stat neco s heat-pipe, to je fakt, ale to je velmi mala sance.
Marph
Nováček
Nováček

AHCI driver

Příspěvek od Marph »

Jinac co se tyce AHCI ovladacu... docetl jsem se to v vcerejsim chipu.. pokud chcete dati ovladace od intelu a nechcete znovu instalit okna staci kdyz systemovy HDD soupnete do konektoru RAID a v biosu nastavite AHCI pri nabootovani oken to najde novy HW po restartu soupnete hdd tam kde byl a od teto doby vyuzivate AHCI ktere ma NCQ atd.. coz vlastne zvysuje nebo by melo zvysit vykon PC.. ostatne chip tu nemam tak doufam ze sem si to zapamatoval dobre maximalne si nastevre v biosu RAID nejsem si 100% jisty.. kdyby to bylo spatne tak to upravim ale jsou jen 2 moznosti..ale pry to jde i kdyz jste predtim meli nastavene IDE :roll:
Marph
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marph »

jessie.james píše:
Marph píše:takze kdyz si to koupim mam na to dat srouby a prichytit to... daji se ty plasty s te ninje sundat nebo to musim nenavratne vystipat a prijit tak o zaruku?
jestli mas na mysli ty plastove nozicky, tak ty se daji sundat. je to sice boj, ale jde to i bez poskozeni, takze by jsi to v pripade potreby zase smontoval dohromady. i kdyz na druhou stranu, chladic je sice v zaruce, ale co by se ti na nem pokazilo? je to kus zeleza, ze? :) muze se stat neco s heat-pipe, to je fakt, ale to je velmi mala sance.
tak co se ti pokazi no nic ale nevim jestli je tak dobrej.. moje teploty se mi nejak nezdaji (pozdeji upresnim) tak chci prozkoumat jestli funguje dobre.. ostatne sem uz sundal ten plech ASUS z chladice MB pomohlo to ale nedejboze aby se neco stalo.. nevim co by mi rekli kdbych jim tam dal poohybany a pokrceny plech nalepeny z5 na chladici :cry:
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

gonsa píše:Jedete v rezimu AHCI a nebo IDE??

Ma intel v Cesku nejakou podporu, jim tam napisu !
IDE
Marph píše:tak co se ti pokazi no nic ale nevim jestli je tak dobrej.. moje teploty se mi nejak nezdaji (pozdeji upresnim) tak chci prozkoumat jestli funguje dobre.. ostatne sem uz sundal ten plech ASUS z chladice MB pomohlo to ale nedejboze aby se neco stalo.. nevim co by mi rekli kdbych jim tam dal poohybany a pokrceny plech nalepeny z5 na chladici :cry:
sundainm toho plechu o zaruku neprijdes, tim fyzicky nemuzes poskodit desku a kdyby ti to na reklamacnim rekli, dej si to k nejakemu profikovi, at ti zjisti, jax ji znicil a pak muzes na tu urcitou firmu podat zalobu...
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

nebodaj ten pliesok s napisom ASUS na pasive az tak popsoby na teplo ? ak ho dam dole tak mi akoze pojde teplota dole ? :-o
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Extraboy píše:nebodaj ten pliesok s napisom ASUS na pasive az tak popsoby na teplo ? ak ho dam dole tak mi akoze pojde teplota dole ? :-o
pujde, celkem dost, protoze kvuli tomu plisku tam spatne proudi vzduch...

teplota tak o 3-5C na NB klesne
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Mohu se zeptat,jak regulujete otáčky CPU fanu?Mně to přes desku a to Probe II vůbec nejde :(
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

izerS18 píše:Mohu se zeptat,jak regulujete otáčky CPU fanu?Mně to přes desku a to Probe II vůbec nejde :(
me taky ne :) reguluju pres potenciometr ala Primecooler
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

h4__ píše:
izerS18 píše:Mohu se zeptat,jak regulujete otáčky CPU fanu?Mně to přes desku a to Probe II vůbec nejde :(
me taky ne :) reguluju pres potenciometr ala Primecooler
Kudla fica. Zas investice. Ani Speedfanem to nejde...bo spíš jsem na to ještě nedošel...ach jo
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
GeorgeDOA
Nováček
Nováček

Příspěvek od GeorgeDOA »

Zdravím všechny.
Tohle forum jsem si pročet komplet, ale těch informací je hodně a některý názory se liší. Chtěl bych poradit. V pondělí mě dorazí sestava.

CPU: Intel Conroe Core2 Duo E6600
MB: MB Asus P5B DLX
VGA: Asus EAX1950PRO
RAM: Corsair 2x1GB DDR2 PC800 XM2S TWIN2X2048-6400
Zvukovka :SB Creative Labs X-Fi Fatal1ty FPS, 64MB X-RAM
HDD: 2xSeagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA-3G
Zdroj: SEASONIC S12-600 600 W
-------------------------------------------------------------------------------------
Nechci vůbec taktovat, ale můj první požadavek je perfektní stabilita. Proto bych uvítal rady:
1. jaký BIOS použít
2. na který řadič zapojit HDD Intel nebo JMicron - nechat IDE nebo AHCI - RAID pole nechci - popř. jaké použít ovladače - mám staženy poslední
verze
3. ostatní nastavení v BIOSU na co si dát pozor ( co způsobuje největší
problémy )

Předem díky za rady.
CPU: Intel Core i7-6700K + Noctua NH-U14S RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MB:ASUS Z170 PRO GAMING VGA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: WD Black 3TB SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic PSU:Corsair RM750i 750W LCD: 23" EIZO FORIS FS2333-BK OS: W10 x64 Pro CASE: CoolerMaster Storm, Trooper Edition
Odpovědět

Zpět na „Asus“