nebudu chladit sigle, ale e8400 na 4ghz!!! ) viz. druha sestava v popisuWoyta píše:Vzhledem k tomu ze mas singlecore tak blok a druhej rad zatim moc resit nemusis. Singla ti uchladi cokoliv. Starsi silver XP poslouzi velmi dobre a X2 uchladi taky pekne. A casem vymenis za lepsi. Na singlecore ti jeden rad postaci. Pak si prikoupis druhej. Taky se na to ted chystam. Extreme II je na me sestave uz prestava stihat.
Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- raym0n
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zase pokud chipset není přímotop, což u P35ky (jako v mym případě) není a stačí na něj jen krochu foukat a jde z 47 i na 35, tak je zbytečný na něj dávat vodu, když pak mám nažhavenou grafiku a jen by mi ho zbytečně ohřívala... to samý s diskama... bez Fanu na nich mám i 45 a s fanem kterej mám jako avatar na sníženejch otáčkách mi disky nepřelezou 34stupňů... zase.. velká úspora v pořizovaání vodníka.. místo několika bloků (u mne tří) koupím místo za 3x1500 jeden fan v řádově dvou set korun nebo za 400 noctuu a mám vychlazíno... (dobře, plus dvacka za mřížku)
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
tvoje teorie ma jednu vadu, a to tu, ze napriklad takovy watercool silentstar je hlavne ztisovaci box (ono skoro 4kg kovu jsou 4kg kovu, ze ), a to, ze jde pripojit do vodniho chlazeni, je v podstate "jen" takova feature navic...znam nekolik lidi, kteri maji ten watercool a NEMAJI vodni chlazeni. proste proto, ze ten blok je slysitelne lepsi nez jaykoliv jiny ztisovac disku co jsem mel moznost slyset. a kdyz vezmes cenu dvou silentmaxxu a cenu jednoho watercoolu tak uz nejsme zas na tak rozdilne cene...majkl_l píše:zase pokud chipset není přímotop, což u P35ky (jako v mym případě) není a stačí na něj jen krochu foukat a jde z 47 i na 35, tak je zbytečný na něj dávat vodu, když pak mám nažhavenou grafiku a jen by mi ho zbytečně ohřívala... to samý s diskama... bez Fanu na nich mám i 45 a s fanem kterej mám jako avatar na sníženejch otáčkách mi disky nepřelezou 34stupňů... zase.. velká úspora v pořizovaání vodníka.. místo několika bloků (u mne tří) koupím místo za 3x1500 jeden fan v řádově dvou set korun nebo za 400 noctuu a mám vychlazíno... (dobře, plus dvacka za mřížku)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- myom
- Středně pokročilý
jj ten blok od watercoolu je pry skutecna bomba a nejaky silentmaxx se na nej ani nehrabe. uz o nem uvazuju dlouho, ale proste neni to zrovna za pakatel...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Vivec
- Středně pokročilý
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ten sen se jmenuje aqua aquadrive 360 x4..ted se zacal delat, uz je dostupny...akorat ta cena, skoro 3500...Gr8 Vivec píše:taky se mi líbí, jen ty prachy jsou fakt moc když je to jen na dva disky, mě by se nejvíc líbilo do tří 5,1/4 pozic chladič na čtyři disky, to je sen
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Vivec
- Středně pokročilý
- myom
- Středně pokročilý
jenze tohle ti ztlumi maximalne vibrace... watercool je watercool...
- Vivec
- Středně pokročilý
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- kupca
- Začátečník
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Když už je tu zminovanej XSPC top, co si myslíte o XSPC topu s expou ... ?
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- Spike44
- Začátečník
Rozdil mezi NB blokem DD MPC a MP
Zdravím, jde mi o srovnání restriktivity těchto dvou DangerDen chipset bloků...
Jediné testy jsem nasel tyto: MPC verze od Martina a MAZE4 verze odjinud. Z testů vyplívá, že při flowrate 1gpm je pokles 0.9 psi pro MPC a 0.13 psi pro MAZE4. Nemam ale tuseni, jestli vysledky dvou ruznych testu muzu srovnavat mezi sebou
Jak vyznamny myslite, ze je rozdil v restriktivite techto dvou bloků? Budu mit v okruhu hodne bloků, ma smysl se tim zabyvat, nebo myslite, ze rodil bude opravdu zanedbatelny? Jde mi ciste o Vas nazor, vic hlav vic vi
DangerDen MAZE4 vs. DangerDen MPC
vs.
pro odhady restriktivity očima tyto náhledy odkazují na větší obrázky...
Díky za Vase nazory
Jediné testy jsem nasel tyto: MPC verze od Martina a MAZE4 verze odjinud. Z testů vyplívá, že při flowrate 1gpm je pokles 0.9 psi pro MPC a 0.13 psi pro MAZE4. Nemam ale tuseni, jestli vysledky dvou ruznych testu muzu srovnavat mezi sebou
Jak vyznamny myslite, ze je rozdil v restriktivite techto dvou bloků? Budu mit v okruhu hodne bloků, ma smysl se tim zabyvat, nebo myslite, ze rodil bude opravdu zanedbatelny? Jde mi ciste o Vas nazor, vic hlav vic vi
DangerDen MAZE4 vs. DangerDen MPC
vs.
pro odhady restriktivity očima tyto náhledy odkazují na větší obrázky...
Díky za Vase nazory
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Menčejší restriktivitu by měl mít DD Maze4 ...
Otázka je taky co ty budeš mít za pumpu, ale jinak celkově tyhle bloky na chipset (DD,Swiftech) mají malou restriktivitu ...
Otázka je taky co ty budeš mít za pumpu, ale jinak celkově tyhle bloky na chipset (DD,Swiftech) mají malou restriktivitu ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- Vivec
- Středně pokročilý
- Spike44
- Začátečník
že Maze4 bude min restriktivni je mi docela jasny, ale spis mi jde o to, jestli se tim rozdilem ma smysl zabyvat. Podle tech testu pri prutoku 220l/h (=1 gpm) je ten pokles tlaku skoro 0.8psi, to je jak dva další rady MCR320QP Tomu se mi prave ani nechce verit.
Pumpu budu mit Lainga MCP655 (D5 Vario), ale rad bych ji provozoval na co nejtissi stupen, coz urcite nebude 5tka a zaroven mel slusnej prutok, takze restriktivitu docela fest resim. Ve vsem mam jasno, jen ten chipset porad nevim Mam Strikera s nF 680i, kterej peče jako blázen i na výchozích napětích, proto nechci na NB MCW30. Mozna kdyby ji delali s plexi topem a dali se vymenit fitinky za mosazny, tak bych to překousl
Pumpu budu mit Lainga MCP655 (D5 Vario), ale rad bych ji provozoval na co nejtissi stupen, coz urcite nebude 5tka a zaroven mel slusnej prutok, takze restriktivitu docela fest resim. Ve vsem mam jasno, jen ten chipset porad nevim Mam Strikera s nF 680i, kterej peče jako blázen i na výchozích napětích, proto nechci na NB MCW30. Mozna kdyby ji delali s plexi topem a dali se vymenit fitinky za mosazny, tak bych to překousl
- Kašpec
- Mírně pokročilý
1) MCW30 je to nejlepší na chipset, výkonově bohatě stačí ... Navíc nevidím problém ve výměně fitinek za jiné než ty plastové co k tomu jsou ...
2) S tou pumpou bych to výbec neřešil, mám ji a na 3 stupen je krásně tichá a výkonově stačí v pohodě i na restriktivnější okruhy ...
2) S tou pumpou bych to výbec neřešil, mám ji a na 3 stupen je krásně tichá a výkonově stačí v pohodě i na restriktivnější okruhy ...
- Woyta
- Středně pokročilý
V MPC je hodne prekazek = turbulentni proudeni = ztraty.
Ale zase bude mit lepsi vykon. Ale chipsety moc netopi takze Maze4 by mel vic nez dostacovat.
Ale zase bude mit lepsi vykon. Ale chipsety moc netopi takze Maze4 by mel vic nez dostacovat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Spike44
- Začátečník
Ja v tom ten problem prave vidim. Napriklad DD HighFlow mi tam zasroubovat nesly! Zavit je stejnej, ale na MCW30 je kolem zavitu takovej limecek a fitiny DD maj kratkej zavit na to, abys to mohl dotahnout, nemluve o tom, ze v tom limci na bloku se ani poradne nezmackne tesnici krouzek, pokud nepouzijes pribaleny fitinky(jsou jiny jen plastovy co se volne prodavaj). Ukazoval mi to Kamikadze a zkousel sem to pak i sam na vlastnim MCW30, oba neuspesne. MCW30 si dam na SB, ale na NB chci plexi a lepsi odvod teplaKašpec píše:1) MCW30 je to nejlepší na chipset, výkonově bohatě stačí ... Navíc nevidím problém ve výměně fitinek za jiné než ty plastové co k tomu jsou ...