Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS

Příspěvek od Aros »

spajdr píše:
Aros píše:Zeptám se trochu optrně: Mám úplně rozdrbanou Vistu a plánuju ji přeplácnout Win7. Předpokládám, že tam bude nějaká možnost to přímo udělat. Já bych toho ale raději nevyužil a zrušil to úplně(tedy format partitionu a nová instalace). No a teď ten dotaz. Nevím jak je na tom tady ta RC verze, ale prostě na druhém logickém disku mám XP. Já bych chtěl zformátnout ten partition s Vistou a dát tam vlastně ty sedmičky. Tak jde o to, jestli ty W7 přijdou na to, že tam ty XPčka jsou a korektně upraví mbr tabulku. S případnou úpravou bootovacíxh tabulek XP bych neměl problém, ale jak vypadá bootovací program W7 nevím...
Když dáš instalaci sedmiček na partition kde máš podrbanou Vistu, tak nedávej zformátovat, on stejně dá vše spojené s Vistama do adresáře Windows.old, jak program files, users, tak samotnou instalaci Vist, to pak smažeš a máš to jako kdyby si to zformátoval, ale bez toho že hrozí že ztratíš výběr na XPčka u bootmenu.
A opravdu to potom stačí prostě DEL a hotovo a žádnej bordel tam nezůstane? Tak potom to tak udělám...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Jo ale stejně myslíš jako nainstalovat to z BOOT menu, nebo rovnou z naběhnutého systému?
Díky...

//edit: Jako myslím to tak, že buď můžu dát upgrade přímo z Vist(což asi nemyslíš, protože to se asi bude chovat tak jak jsem to nechtěl) nebo novou instalaci na ten stejný partition z boot menu...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nějaký Windows Mobile developer?
Snažím se (= hraju si) s WM emulátorem a vývojem .NET pro něj, ale potřebuju do něj natáhnout net.
Tzn že musím povolit virtuální síťovku. Jenže ta se instaluje s VirtualPC 2k7. Chtěl jsem ho nainstalovat, ale ten je samozřejmě blokovaný díky novějšími VPC (pro XP mód). Co teď s tím? Na notebooku to docela potřebuju a dávat do emulátoru emulátor nechci, neboť emulovat ARMko je už tak náročné (na 800MHz), natož celé VS....

Chjo :cry: . Proč se musí veškerá kompatibilita skazit s novou verzí systému. A to má být se7en kvalitní systém. Tím potvrzují moje slova, že bude dřív jak s SP1 na nový systém (se7en) prostě nepřejdu (minimálně na PC) a zůstávám u kvalitních Vist. Jen toho notebooku mi je líto, s se7enama to je o něco živější na 800MHz :sad: než Visty.
A co se týče absence XP módu ve Vistách, tak mi to vynahrazuje vmware virtuální stroj (s ovladačema grafiky - tisíckrát rychlejší než XP mód)/Unity mód (ale co se týče rychlosti tam tak to je už dávno, co jsem to zkoušel). Žejá půjdu zpátky :roll: k odladěnému a funkčnímu a nepadajícímu systému :D .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Spajdr: Jo díky. Fungovalo to přesně jak jsi řekl.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Hm, tak mám to 10 minut a už tam mám bordel... Je normální, že nejdou dát ikony na plochu? Ono je to tam jako by přesune, ale nejsou zobrazeny. Když je ale dám vytvořit znova, tak to píše, že už tam jsou...

edit: tak to je ještě nějakej bug, já vždycky po přidání ikon na plochu musím PC restartovat, abych je viděl...
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

Mam Windows 7 a rozdelil jsem si disk na dva a na druhy nainstaloval nove Windows XP. Ted jsem si sice precetl, ze se to nema, ze nejdriv XP a pak 7, ale to uz ted nezmenim.

Problem mam ted v tom, ze se mi nabootoji jenom W7 a vubec se mi nenabizi na zacatku nabidka s vybranim, jaky system chci spustit. Je mozne to nejak v boot.ini ve W7 upravit? Popr. jak? A navic ani boot.ini nemuzu ve W7 najit. Muze nekdo pomoci?
C2D E8400@3Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 Pro * Gigabyte EP35-DS3 * Nvidia GeForce GTX260 896MB DDR3 * 2x2GB DDR2 800MHz * 500W Fortron zdroj s pasivním PFC * Windows 7 RC1 7100 * Windows XP Pro
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

n3f : jiz to tu bylo zodpovezeno snad 10x tak hledej navic to mas myslim dokonce v sekci Operacni systemu Windows jako zvyraznene
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

CyberDeath: Zkousel jsem to pomoci EasyBCD a stejne to nefunguje. Kdyz si vyberu pri startu v nabidce XP, tak se stejne nerozjednou - neco tam je proste spatne.
Prikladam screen z EasyBCD, treba tam najdete neco spatne. Me se nezda u Windows XP ten BCD ID - jsou tam nejaky cisla, pritom nekde jsem videl na screenu, jak tam lidi maji vetsinou ntldr v zavorce. Tak nevim no. Muze nekdo pomoci?

Obrázek
C2D E8400@3Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 Pro * Gigabyte EP35-DS3 * Nvidia GeForce GTX260 896MB DDR3 * 2x2GB DDR2 800MHz * 500W Fortron zdroj s pasivním PFC * Windows 7 RC1 7100 * Windows XP Pro
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

podle mě jsi špatně nastavil ty XP. zkus v EasyBCD změnit jejich písmeno disku, třeba to pojede. ono je to trochu haluzný a je třeba s tím laborovat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

Je tam na vyber C, E a boot. Kdyz dam C, tak to dela to samy a kdyz vyberu boot, tak se to automaticky zmeni na jedno z pismenek. Takze bohuzel, porad to nejde :(
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

n3f píše:Je tam na vyber C, E a boot. Kdyz dam C, tak to dela to samy a kdyz vyberu boot, tak se to automaticky zmeni na jedno z pismenek. Takze bohuzel, porad to nejde :(
tak bych zkusil tenhle postup:
1) nabootovat z CD XPček, tam v recovery konzoli přepsal zavaděč (fixboot, fixmbr)
2) pak nabootovat z DVD sedmiček (nebo vist, je to jedno a to samé), tam dal "opravu při spuštění"
3) pak zkusil už přímo v sedmičkách znovu EasyBCD
n3f
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n3f »

zombux: Udelalal jsem to tak, jak si napsal v navodu, ale vysledek je bohuzel stejnej. Nevim, co bych jeste mohl udelat jinak nebo co zmenit v EasyBCD.

EDIT: Tak jsem to uz nejak vyresil, sice pomalu nevim jak, ale funguje to, jak jsem chtel. Diky za tipy.
Naposledy upravil(a) n3f dne pon 15. čer 2009, 00:28, celkem upraveno 1 x.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Mam problem se sdilenim na PC s Win7 pripojenym pres HW-router k PC s Win2k. V seznamu PC na Win7 je Win2K normalne videt, pri otevreni vyskoci tabulka s prihlasovacim jmenem a heslem. Kdyz oboji zadam jak je nastaveno na Win2k, rekne ze je spatne jmeno nebo heslo takze se do nej nedostanu. Pritom z dalsiho PC s WinXP se tam stejnym zpusobem normalne dostanu takze Win2k je zrejme nastaven spravne. Zajimavy ze z Win2k vidim a dostanu se do sdilenyho adresare Win7 takze obracenym smerem to funguje. Nemuzu pochopit proc Win7 po me chteji jmeno a heslo i kdyz na Win2k nastavim sdileni bez hesla (a z WinXP to taky bez hesla funguje).
Pri spusteni reseni potizi se sdilenim se nakonec objevi zaver: Vas uzivatelsky ucet nema opravneni ke sdilene slozce. To se nastavi kde? Na Win2k je sdileni povoleno a u Win7 taky, tak uz nevim. Typ site u Win7 mam nastaven 'Pracovni' protoze u 'Domaci' je uvedeno ze vsechny PC musi mit Win7. To by teda byla pekna hovadina...
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Dají se 7 nějak skinovat? Nelíbí se mi ty široké okraje oken :x
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

spike18 píše:Dají se 7 nějak skinovat? Nelíbí se mi ty široké okraje oken :x
standardně ne, stejně jako vista
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

s nestandartně?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

spike18 píše:s nestandartně?
jestli si chceš rozvrtat systém utilitou třetí strany, nikdo ti nebrání
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

To je od tebe moc milé :roll: a nějaká témata + utxtheme patch existuje? Patch jsem sice našel, thémata nikolivěk.
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

jak funguje ve win 7 beta přehrávání např. HD ripů ve formátu mkv?
jde hrát Call of duty 4 ?
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

RainMakeR píše:jak funguje ve win 7 beta přehrávání např. HD ripů ve formátu mkv?
po nainstalovani mkv splitteru uplne normalne
just me
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“