Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge - infa, novinky, spekulace
- Blue Storm
- Odborník PCT

Re: Intel Sandy Bridge/Ivy Bridge 32nm-infa, novinky, spekulace
procesorem to není skoro jistě...že by přišel úplně nefunkční procesor už z výroby, je hodně málo pravděpodobné...já jsem si tak na 90% jistý, že je chyba v desce...tak bych ji donesl do obchodu, kde jsem to kupoval, ať to vyzkouší
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by bylo spatne cpu roztocili by se aspon vetraky pri zapojeni 8pinu ze?
- Blue Storm
- Odborník PCT

to nevím, ale vím, že takhle se PC chová, když je nějaký problém s deskou 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ok dík poslu desku teda na reklamaci..
Kupoval sem to po netu a tak si mozna i necham vratit prachz a koupim nakou asusku..
Kupoval sem to po netu a tak si mozna i necham vratit prachz a koupim nakou asusku..
Naposledy upravil(a) HEAD dne pát 14. led 2011, 18:06, celkem upraveno 1 x.
- BROS
- Černá karta

-
CPU to nebude skoro na 100% .... zkus tam dát cvičně BOX chladič jestli nemáš skrat na zadní straně desky...BTW kdyz sem instaloval chladic v6GT, tak sem nedal zadnou izolaci na zadni plat u MB.V baleni zadna nebyla.Proste sem to prisrouboval k MB...U CM hyper 212 prave byli takove male umele krouzky, ktere se prave davali pod zadni plat jako izolace..
EDIT:
Tohle přesně mi dělala deska, když byla vadná GK......Zapojil sem normal 24pin + 8pin.Zmacknu start a nic.Jen takovej vterinovek tik vetraku jako ze je tam proud...Pri druhem zmacknuti se uz nedeje absolutne nic.
Naposledy upravil(a) BROS dne pát 14. led 2011, 18:10, celkem upraveno 2 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Testoval sem to prave s boxem
.
Bros:nevim no ted na te grafice funguju bez problemu..S jinou deskou + phenom.
Bros:nevim no ted na te grafice funguju bez problemu..S jinou deskou + phenom.
- BROS
- Černá karta

-
ty máš zcela jistě doma více GK PCI-e jestli se nepletu ???, zkus to prohodit nic za to nedáš... zapoj jenom MB,CPU,stačí jedna RAM,GK .... nic víc a zkus to spustit... jestli to nepůjde ani tentokrát asi bude deska opravdu v pr....

no mě ta GK právě jela na desce s AMD a na INTELU ani ťuk.... po reklamaci GK mi přišla nová vložil jsem ji do MB a PC fachalo jak mělo ...S jinou deskou + phenom.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim, ale zrovna sem dodelal kabelaz atd a zas vsechno vyhazet
.
Muzu zkusit druhou 5850 a pak mam ve skrini jeste nakou 3450
.
necham to ale az na zejtra..posledni 2 dny nedelam nic jinyho, ze ze prehazuju desky...
Muzu zkusit druhou 5850 a pak mam ve skrini jeste nakou 3450
necham to ale az na zejtra..posledni 2 dny nedelam nic jinyho, ze ze prehazuju desky...
- BROS
- Černá karta

-
mrskni tam tu hd 3450 připoj monitor, cpu s BEXem, 1 ram (zkus přeházet sloty), a zdroj.... pod tu desku dej antistatickej sáček co byl u MB.....
Stejně když to budeš posílat na reklamaci tak to musíš vyházet ze kříně..

Stejně když to budeš posílat na reklamaci tak to musíš vyházet ze kříně..
OK , taky bych byl nasranej kdybych byl natěšenej na new PC jak malej kluk a potom to takhle zlobilo....necham to ale az na zejtra..posledni 2 dny nedelam nic jinyho, ze ze prehazuju desky...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to jeste daleko horsi..Po 4 mesicich cekani na bajnej sb konecne mam vse potrebne a po zapojeni zjistim, ze neco nefunguje...
Alfa ma prej rychle reklamace.Sem na to zvedavej...Idealni by bylo kdyby poslali jinou desku jako nahradu.Je mozne aby poslali jinou desku jako nahradu v dobe reklamace?
Alfa ma prej rychle reklamace.Sem na to zvedavej...Idealni by bylo kdyby poslali jinou desku jako nahradu.Je mozne aby poslali jinou desku jako nahradu v dobe reklamace?
- kafe
- Začátečník

-
neposkytnou ti žádnou...tim si můžeš být jistej
- BROS
- Černá karta

-
Já jsem měl výše popsaný problém s GK zakoupenou v alfacompu....... po týdnu od zakoupení a hraní s PC zda se mi podaří rozchodit jsem tuto GK vzal a nasranej zajel na pobočku do Brna osobně s touto vadnou GK. V Brně si ji technik vzal předemnou vložil do zkušebního PC, to se samozřejmě s touto GK nerozjelo a tak mi donesl obratem novou ten stejný typ......(dle mého názoru hrálo roli to, že jsem tam zajel do 14 dní od zakoupení přes net...) 
Jinak jsem tam také po roce používání zaslal poštou jinou GK a ta mi přišla zpátky více jak po měsíci...
Tak asi tak.....
Jinak jsem tam také po roce používání zaslal poštou jinou GK a ta mi přišla zpátky více jak po měsíci...
Tak asi tak.....
- zahno
- Začátečník

Mezi GD55 a GD65 asi velky rozdil nebude, ale zjevne se lisi.vidis a tady ma jeden borec presne opacny problem
http://forum-en.msi.com/index.php?topic ... ;topicseen
Jsem zvedavy jak to bude se mnou mam podobnou sestavu jako ty
Moje
Board:MSI P67A-GD65
CPU: i5-2500K
RAM: 2x4GB Kingston HyperX XMP Genesis
PSU: Seasonic X-650 Gold
A k tomu je BIOS barevny a neprehledny.
Ale 4.8G das bez problemu, je to jenom o uchlazeni na rozumnou teplotu bez hluku
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
- Jája
- Středně pokročilý

to HEAD: paměť musíš u těhle intel desek dávat do 2. a 4. slotu počítáno směrem od procesoru jinak nenaběhne bios. Ale deska by se měla i tak zapnout a nejspíš pípat že je vadná ram.
Jinak moje zkušenosti s asus P8P67 Pro - včera jsem to namontoval, byl tam bios tuším nějakej 4? - tragedie, vůbec nefungovala USB klávesnice, jen na ní nepřetržitě problikával numlock (naštěstí mám ještě starou KB na PS2), několikrát se pc restartoval/vypnul/ vytuhnul, než jsem to dostal do stadia kdy jsem mohl konečně do biosu na delší dobu než 5 sekund. Naštěstí sem měl už předem staženej bios 1003 na usb tak sem ho tam rychle dal. Po updatu a nastavení už jede celkem v pohodě, ale OC jsem ještě nezkoušel. USB klávesnice se chytla taky, jenom z USB flashky nechce bootovat - jenom když nastavím ručně na "forced FDD"
Zvukovka jede ve 3. pcie 16x slotu bez problému - v biosu se dá nastavit rychlost auto/1x/4x podle manuálu jsou 4 linky sdíleny s pcie1x 1. a 2. + USB3 3.4.+eSATA Takže jak se tady někdo ptal zda můžou být obsazeny všechny PCI-e 1x sloty zároveň se spodním, tak by to mělo jít v režimu 1x mode - kdy pouze nefungují USB3.0 headery co jsou na desce. Osobně ale nezkoušeno, mám jen zvk. v posledním slotu.
Jinak moje zkušenosti s asus P8P67 Pro - včera jsem to namontoval, byl tam bios tuším nějakej 4? - tragedie, vůbec nefungovala USB klávesnice, jen na ní nepřetržitě problikával numlock (naštěstí mám ještě starou KB na PS2), několikrát se pc restartoval/vypnul/ vytuhnul, než jsem to dostal do stadia kdy jsem mohl konečně do biosu na delší dobu než 5 sekund. Naštěstí sem měl už předem staženej bios 1003 na usb tak sem ho tam rychle dal. Po updatu a nastavení už jede celkem v pohodě, ale OC jsem ještě nezkoušel. USB klávesnice se chytla taky, jenom z USB flashky nechce bootovat - jenom když nastavím ručně na "forced FDD"
Zvukovka jede ve 3. pcie 16x slotu bez problému - v biosu se dá nastavit rychlost auto/1x/4x podle manuálu jsou 4 linky sdíleny s pcie1x 1. a 2. + USB3 3.4.+eSATA Takže jak se tady někdo ptal zda můžou být obsazeny všechny PCI-e 1x sloty zároveň se spodním, tak by to mělo jít v režimu 1x mode - kdy pouze nefungují USB3.0 headery co jsou na desce. Osobně ale nezkoušeno, mám jen zvk. v posledním slotu.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
manuále pre MSI je jasne napísané že minimálne treba obsadiť 1. slot 
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- theedge
- Začátečník

Tak tu mám taky zkušenost na ASUS P8P67 PRO ->
Najelo to bez jakýchkoliv problémů hned na první zapnutí (naštěstí ! ). EFI Bios je pohoda - v Advanced modu to vypadá jako klasickej bios.
Hned jsem přes USB flashnul na poslední bios 1053 který je na webu ke stažení - flash proběhl bez problémů. Ramky jsem musel nastavit ručně na 1,6V a 1600MHz ( defaultně najely jako 1066 na 1,5V).
Zítra budu instalovat W7 64bit. Zatím spokojenost.
Najelo to bez jakýchkoliv problémů hned na první zapnutí (naštěstí ! ). EFI Bios je pohoda - v Advanced modu to vypadá jako klasickej bios.
Hned jsem přes USB flashnul na poslední bios 1053 který je na webu ke stažení - flash proběhl bez problémů. Ramky jsem musel nastavit ručně na 1,6V a 1600MHz ( defaultně najely jako 1066 na 1,5V).
Zítra budu instalovat W7 64bit. Zatím spokojenost.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
- godlike
- Středně pokročilý

-
Taky se pridam.UD4+2600K.Vsechno (zatim
) uplne v pohode,zadny mrznuti v postu jako ma SHIT.Mozna ti hapruje ten pridavnej pci-IDE radic?Ja mam na system 1TB Black,na bordel 1TB F3.Nahodil jsem hned posledni bios F7beta.Jelikoz jsem prechazel ze s.1156,akorat jsem system prejel novym ovladacem na chipset.Jinaky vse makalo.Zatim pohoda.Teploty jsou celkem vyrovnany.Zda se,ze IHS neni krivy.Az bude cas,poladime OC 
Prekvapilo me,ze deska neni zabalena s tim molitanem ve folii,jako doposud kazda.Halt krize radi,a setri se na kazdy picovine.
Prekvapilo me,ze deska neni zabalena s tim molitanem ve folii,jako doposud kazda.Halt krize radi,a setri se na kazdy picovine.
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 15. led 2011, 00:26, celkem upraveno 2 x.
Mac...
- Jája
- Středně pokročilý

Tak manuál k MSI jsem nečetl, ale je mi to divný že by to MSI otočilodexterav píše:manuále pre MSI je jasne napísané že minimálne treba obsadiť 1. slot
//edit: taky sem přecházel z 1156, takže si to windows přechytl bez problému, čekám na intel SSD G3 pak teprve bude nová instalace
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- godlike
- Středně pokročilý

-
Me by zajimalo,esli ty MSI maji nejaky bug,nebo v cem je problem?Driv se taky stavalo,ze DFI desky nemely rady Enermax zdroje.V dobach 8800GT zase nejak blbly tyhle grafiky na GB deskach.Furt neco.
Zlaty japko.Zapojis hele jako lednicku a frcis.. 
Mac...
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze vsem to funguje jen me ne PARADA