Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
sett
Nováček
Nováček

Nová verze programu INTEL TAT

Příspěvek od sett »

Nemá někdo link na novou verzi TAT? Mám verzi 2.50 a ta neumí E8400 zdetekovat hlásí chybu. Scháněl jsem všude a nesehnal.
CORE I5 2500K@4700 MHz, 8GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX CL9 XMP,
ASUS P8Z68-V GEN3, Gainward GTX 560Ti GS , 2xHDD 1TB WD1002FAEX Caviar Black 64 MB, Zdroj CORSAIR TX750, ANTEC Nine Hundred Ultimate
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Myslím, že TAT vůbec nejede s těmihle novými CPU. Použij nejnovější CoreTemp, pokud máš Vistu x64, dal bych ti návod, jak ho zprovoznit.
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Novější není,zkus použít třeba CPUID HWMonitor,sice to neumí throttling jako TAT,ale teplotu to změří dobře :)
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Vyprdni se na ty tuny clanku. Ja taktoval pred 2 mesici uplne poprve, hodne sem se toho bal, ale nakonnec to slape:)

1. v Biosu zvedni FSB (ja mam E6850) a zvednul sem z 333 na 400 - 400*9 = 3.6GHz ( nevim jaky mas nasobic... jak 9 tak skus jit i vyse)
2. napeti nechej na automatike = rizene doskou
3. Delicku dej na 2.0 cily pokud mas 800mhz pameti, tak i po pretaktu ti pojedou na 800mhz V zadnem pripade je nenechavaj na auto az ti neshori :oops:
4. PCI Express nastav manualne na 100MHz
5. A je to

Funguju takhle 2 mesice a zatim sem nevyhorel :wink: 45nm procaky dou taktovat vyse, taze jak mas slusny chladic, tak skousej i vetsi FSB.... jen jak rikam bacha na RAMky.
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

Tomco píše:Vyprdni se na ty tuny clanku. Ja taktoval pred 2 mesici uplne poprve, hodne sem se toho bal, ale nakonnec to slape:)

1. v Biosu zvedni FSB (ja mam E6850) a zvednul sem z 333 na 400 - 400*9 = 3.6GHz ( nevim jaky mas nasobic... jak 9 tak skus jit i vyse)
3. Delicku dej na 2.0 cily pokud mas 800mhz pameti, tak i po pretaktu ti pojedou na 800mhz V zadnem pripade je nenechavaj na auto az ti neshori :oops:
5. A je to

Funguju takhle 2 mesice a zatim sem nevyhorel :wink: 45nm procaky dou taktovat vyse, taze jak mas slusny chladic, tak skousej i vetsi FSB.... jen jak rikam bacha na RAMky.
lol :lol:
taktovat intel umi kdekdo je to hracka,on totiz "temer vzdy" nabehne do win.Ale vec hlavni a zasadni je otestovani stability jestli tito neco rika :)
Jen mala pripominka k tvemu rychlokurzu taktovani :) bod.2 to mas namysli napeti do CPU nechat na auto ? Vis o tom ze deska s pribyvajicim fsb tam muze cpat uz dosti vysoke volty ? Bacha na to, vetsinou se nastavuje manualne.
~ i5-13400F ~ Noctua NH-D15S ~ ASUS TUF GAMING B760M-PLUS ~ Kingston FURY 32GB DDR5 6000MHz ~ ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G ~ Samsung 990 PRO 1TB ~ Seasonic Focus GX 750 Gold ~ Fractal Design Define 7 Mini Black ~ 27" MSI Optix MAG274QRF-QD ~ klavesnice, mys ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition ~
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Tomco píše:Vyprdni se na ty tuny clanku. Ja taktoval pred 2 mesici uplne poprve, hodne sem se toho bal, ale nakonnec to slape:)

5. A je to

tak takhle taky ne
tam se da souhlasit pouze s jednickou, to je tak amaterskej pristup, az je to hnus
a radit nekomu, at se vyprdne na tuny clanku :o to je vrchol
pokud chces OC a nechces se s tim otravovat, pozadej nejakyho kamose, pokud te to bavi, tak si precti co nejvic, sam casem poznas, ze na tom nic neni

a urcite pri taktovani nenechavej napeti na auto, to muze nechat jenom .... (tecky skutecne odpovidaji myslenemu slovu)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Onecar píše:Myslím, že TAT vůbec nejede s těmihle novými CPU. Použij nejnovější CoreTemp, pokud máš Vistu x64, dal bych ti návod, jak ho zprovoznit.
Funguje nějaký jiný postup, než při bootu zmačknout F8 a povolit nepodepsané ovladače?
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Funguje.

http://forums.erodov.com/showthread.php ... temp+vista

Hned první příspěvek. Otestoval jsem to u sebe a tenhle postup opravdu funguje a netřeba mačkat F8 při startu systému.
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Partyman píše:Funguje nějaký jiný postup, než při bootu zmačknout F8 a povolit nepodepsané ovladače?
Neexistuje. Resp. mozes odinstalovat updaty, ktore ti to zablokuju moznost vypnut to cez bcdedit, ale tuto moznost by som radsej neriesil.
Onecar píše:
Takze s atsiv.exe ? Sice to bude fungovat, ale aj tu bude onedlho problem s odobranym Verisign certifikatom.

Edit: A napriklad mne s plne aktualizovanou verziou Visty to nejde ani takto :-).
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Dobře, vševědě :-D .

Ptal se na jiný způsob, já mu ho dal. Tys jen řekl, že to nejde, což je lež ;). Je divné, že ti to nejde, já mám verzi Ultimate + vypnuté UAC.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

[quote="Onecar"][/quote]
Urazat zas nemusis. Inac mas pravdu, bezi to (prehliadol som ten davkovy subor) ;-).

Celkovo existuju 3 moznosti spustenia coretempu :
1) F8 - nepohodlne
2) vypnutie vyzadovania podpisanych ovladacov cez bcedit - zablokovane MS cez prislusne aktualizacie, aktualne teda nefunkcne ak chces mat plne aktualizovany system.
3) tento sposob cez atsiv.exe, co je vlastne vlastnorucne podpisanie ovladacov - zatial funkcny sposob, onedlho (pravdepodobne v ramci SP1) sa ale atsiv.exe dostane do zoznamu zakazanych podpisov ovladacov a teda ani tato metoda nebude funkcna. Takze si uzijme ten cca mesiac, dokedy to bude fungovat.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Díky za rady. Až bude čas tak to vyzkouším, ale mám obavy, že to nepojede, protože SP1 už nainstalovaný mám :(
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Senky píše: lol :lol:
taktovat intel umi kdekdo je to hracka,on totiz "temer vzdy" nabehne do win.Ale vec hlavni a zasadni je otestovani stability jestli tito neco rika :)
Jen mala pripominka k tvemu rychlokurzu taktovani :) bod.2 to mas namysli napeti do CPU nechat na auto ? Vis o tom ze deska s pribyvajicim fsb tam muze cpat uz dosti vysoke volty ? Bacha na to, vetsinou se nastavuje manualne.
lol si jako myslis, ze sem system netestoval? Orthos mi bezel celou noc a teploty max 67 stupnu. Napeti 1.408 (CPU-Z, everest). Vse beha jak hodinky, tak nevim proc bych to mel niak resit hlavne kdyz vidim X lidi provozujici E6750 na 1.41+ V, dokonce sem videl uz i 1.5V +
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

Tomco píše:
Senky píše: lol :lol:
lol si jako myslis, ze sem system netestoval? Orthos mi bezel celou noc a teploty max 67 stupnu. Napeti 1.408 (CPU-Z, everest). Vse beha jak hodinky, tak nevim proc bych to mel niak resit hlavne kdyz vidim X lidi provozujici E6750 na 1.41+ V, dokonce sem videl uz i 1.5V +
no vida uz to s tebe leze , tak to mas zminit - stabilita, teplota, voltaze a nejen obecne radit,hlavne zacatecnikovi, ktery ma uplne jiny procesor na jinejch voltazich a jinak se chova teplotne.
~ i5-13400F ~ Noctua NH-D15S ~ ASUS TUF GAMING B760M-PLUS ~ Kingston FURY 32GB DDR5 6000MHz ~ ASUS DUAL GeForce RTX 4070 O12G ~ Samsung 990 PRO 1TB ~ Seasonic Focus GX 750 Gold ~ Fractal Design Define 7 Mini Black ~ 27" MSI Optix MAG274QRF-QD ~ klavesnice, mys ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition ~
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Stejne mi hlava nebere proc bych se mel obavat auto nastaveni u voltu pokud udelam zakladni vec a to manualne nastavim frekvenci PCI E na 100 a RAMky pokud mozno nastavim na pomer 1:1.. Skus trochu pogooglit OCing u E6850 napr. a fakt spousta lidi to nechava na auto...par je dokonce takovych co to provozuje na 4.0GHz s automatickou voltazi. Skusenejsi overclockari se s tim samozrejme vyhraji az to maji uplne presne, to ja ale nejsem. :oops: Mam to na 1.408V a doporuceny limit primo od Intelu je 1.5V pokud se nepletu, tak proc to resit. Nebo snad mas osobni skusenost s nekym co to nechal na auto a diky tomu si odpalil sestavu? Stejne minimalne me procak nevydrzi dele jak rok a budu menit. Momentalne ted se tesim na E8600...doufam ze fakt bude a neni to jen niaka novinarksa kachna... 3.33 v zakladu bude parada a s nasobicem 10.... mnam :wink: Co vic si na hrani her prat :wink:

A za tim mim rychlokurzem si samozrejme stojim pokud to dotycny otestuje. To ja udelal a bez jedineho problemu...
Naposledy upravil(a) Tomco dne ned 24. úno 2008, 17:23, celkem upraveno 1 x.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Dovod ? Mne napriklad na P5K-E/WIFI-AP pri 3.2GHz automaticke nastavenie voltaze hodilo do procesora 1.42V, pritom uplne bez problemov to ide i na 1.37V a mozno aj na menej. Dosledkom toho je i nasledne prehrievanie a nestabilita OC, pritom by to procesor sam zvladol ale kvoli vyssiemu napatiu sa prehreje.
Senky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Senky »

Tomco píše:Stejne mi hlava nebere proc bych se mel obavat auto nastaveni u voltu pokud udelam zakladni vec a to manualne nastavim frekvenci PCI E na 100 a RAMky pokud mozno nastavim na pomer 1:1.. Skus trochu pogooglit OCing u E6850 napr. a fakt spousta lidi to nechava na auto...par je dokonce takovych co to provozuje na 4.0GHz s automatickou voltazi. Skusenejsi overclockari se s tim samozrejme vyhraji az to maji uplne presne, to ja ale nejsem. :oops: Mam to na 1.408V a doporuceny limit primo od Intelu je 1.5V pokud se nepletu, tak proc to resit. Nebo snad mas osobni skusenost s nekym co to nechal na auto a diky tomu si odpalil sestavu? Stejne minimalne me procak nevydrzi dele jak rok a budu menit. Momentalne ted se tesim na E8600...doufam ze fakt bude a neni to jen niaka novinarksa kachna... 3.33 v zakladu bude parada a s nasobicem 10.... mnam :wink: Co vic si na hrani her prat :wink:

A za tim mim rychlokurzem si samozrejme stojim pokud to dotycny otestuje. To ja udelal a bez jedineho problemu...
tak jak pise vyse faugusztin tak to to proste je , s pribyvajici frekvenci cpu deska AUTOMATICKY NEMILOSRDNE!! pridava voltaz a to dost progresivne, coz jsou az nevydane hodnoty. Nemuzes taky radit cloveku s jinym procerem jine rady takove polonesmysly ze tobe to tak jede druhemu nemusi.Kazdy kus procesoru rada je uplne jinaaa!! Me trebas moje E8400 jede na 4GHS pres 1.4vltu a nekdo ho provozuje i na vyrazne nizsi V.
O to prece jde u OC najit nestabilnejsi strop FSB pri nejnizsi voltazi a ne radit dej to na auto.
Jinac E8600 za penize co stoji s frekvenci co bezi je trochu "mrtvy" procesor co se bude malo prodavat. E8400 jasne vyhrava v pomeru.
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

s tím Auto je to fakt, je pravda, že moje P5B DX P965 není pro E8400 asi úplně ideální, ale když jsem zkusil dát AUTO při FSB 400 (3.6GHZ), tak fošna pustila do procáku podle čidel přes 1.5V
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

sid píše:s tím Auto je to fakt, je pravda, že moje P5B DX P965 není pro E8400 asi úplně ideální, ale když jsem zkusil dát AUTO při FSB 400 (3.6GHZ), tak fošna pustila do procáku podle čidel přes 1.5V
Jaký byly teploty?Jak to jelo?
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

nevím, já to hned mazal do biosu změnit, naštěstí chladím vodou, takže ta chvilka mu nemohla vadit
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“