dady píše:Zdravím všechny. Konečně jsem se rozhoupal a přešel na PCIE. Hisku (údajně poslední kusy, které jsou v ČR k dispozici) mám zatím dva dny a spokojenost. Včera jsem upravoval bios na 16p a šlo to jako po másle. Ve 3DM 2005 pak 7387b bez nějakého taktování. Ati tools však nechce monitorovat teploty, otáčky ventilátoru ani napětí. Domnívám se, že bych tam musel švihnout asi přímo bios XL, do čehož se mě teda nechce. Jak řešíte další taktování vy ?? Přes Overclocker ?? Díky a mějte se.
v podstatě při stejné sestavě bez otevření 16 pipek v 3Dmark05 6850b.
při otevřených pipkách 7722 bodů
jinak kartu jsem koupil v pondělí na zlevňujeme.cz a celou dobu sem se třepal jestli to bude ještě ta s moižností odemčení, zaplať pámbůh byla
AMD AM2 Athlon 3500+, M2N-E 570, 2x 512MB Coirsar 667mhz, Seagate 320GB, His X1800GTO, DVD RAM LG H20L, DVD-rom Teac, USB scaner Canon 60lide, tisk. Canon i905D, zvuk 5.1live!, Audigy SE, DVB-T Aistar2, pci karta Firewire, USB lampa, bluetooth
dady píše:Zdravím všechny. Konečně jsem se rozhoupal a přešel na PCIE. Hisku (údajně poslední kusy, které jsou v ČR k dispozici) mám zatím dva dny a spokojenost. Včera jsem upravoval bios na 16p a šlo to jako po másle. Ve 3DM 2005 pak 7387b bez nějakého taktování. Ati tools však nechce monitorovat teploty, otáčky ventilátoru ani napětí. Domnívám se, že bych tam musel švihnout asi přímo bios XL, do čehož se mě teda nechce. Jak řešíte další taktování vy ?? Přes Overclocker ?? Díky a mějte se.
mno pokud chces atitools tak musis opravdu dat xl bios s gto to zatim neslo, jinak bys musel kombinovat s overclockerem , ale flash biosu neni nic tezkeho ani se nemusis niceho obavat a prace pouze s ati tools za to stoji
nemusis flashovat bios z XT... ja mam upraveny GTO bios na XL a teplotu v AtiToolu vidim...
Lazovak píše:
mno pokud chces atitools tak musis opravdu dat xl bios s gto to zatim neslo, jinak bys musel kombinovat s overclockerem , ale flash biosu neni nic tezkeho ani se nemusis niceho obavat a prace pouze s ati tools za to stoji
nemusis flashovat bios z XT... ja mam upraveny GTO bios na XL a teplotu v AtiToolu vidim...
myslel jsem XL ne XT pokud dnes jde upravou biosu dosahnout stejneho tak dalsi cesta, ale stejne si myslim ze daleko jednodusi je flash biosu z XL verze
tak sem si rekl, ze ji zkusim odemknout, zatim ukazuje v RivaTuner stale 12p, ale uvidim po restartu (po tom flashi o tom skocilo okno, ale zatim jsem nemel cas restartnout)
//edit: po restartu uspesne odemcene zbyvajici 4..
me tak napadlo.... pokud to nechces moc riskovat tak zkus utilitu RamBios, ono ten bios primo neflashne jenom se do te karty na chvilku nahraje do RAM nebo neco na ten zpusob
Ahoj seci, konecne sem po nejaky době , co mi X1800GTO2 lezela na stole poresil chlazeni, mam vodu a na pametovi chipy sem dal ty nejtezsi samolepici CU bloky co sem u nas sehnal (Thermaltake CL-C0025), voda chladi VPU, a 12cm vetrak podle potreby napetovy regulatory s pasivy na pametech.
Moje zkušenost s grafikou – moc mne nepresvedcila, na defaultnich taktech da v 3D marku05 7571bodu, maximální pretaktovani VPU s napetim 1.375 V je 700MHz (dejme tomu)se skore 9773 bodu, ale pameti mne vylozene zklamaly max. je 604MHz (WTF???) napeti menit nemá vyznam, v ATIoverclocker sem zkousel zvedat napeti do jadra pameti z 1.8V az na 2.2V a nepati na tom pametovým I/O bufferu az na 2.15V – absolutne zadny efekt, proste po zapnuti marku artefakty, nebo rovnou vytuh, nekdy funkce VPU recorver resetovala grafiku na zakladni takty a pak to bylo teprv zajimavy ATIoverclocker se zacal tvářit jakoze pameti pretaktovava a takhle sem se dostal az na 750MHz, ovšem vysledek 3D marku byl 9678 bodu, zajimavy ze i monitoring RivaTuneru potvrzoval 750MHz na pametech – HALUZ!
Takze další logicky krok bylo naflashovat nejaky BIOS, který by konecne tu grafiku nakopl k lepsim frekvencim, první co sem nahral byl z TechPowerUp (jako všechny další BIOSy) od Safiru na 1800 XT PE,512, flashoval sem v DOSu Atiflashem forcovane, jinak to neslo, flash uspesny, ale jakmile sem dal v Woknech instalovat drivery – konec – nebyl nalezen adapter ATI – smula (zkousel sem Catalisty 6.5, 6.6, DHzer0point 0.65, NGO v1.6.6), jediny drivery co se chytly byly Omega Catalyst 3.8.252 ty ovšem grafice narvaly ovladac na X1800 mobility radeon, coz by az tak nevadilo, ovšem nefungoval jakykoliv monitoring napeti frekvence odberu ani v RivaTuneru ani v ATI Tool – takze vysoce nepoužitelný a nejvetsi prdel byl vysledek marku – 9000bodu - ?!? Jediny pozitivni efekt toho flashe byl, ze v ATIoverclockeru bylo možno přepínat 2D/3D rezim frekvence sedely presne podle taktu XT PE BIOSU, az na ten vysledek v marku!
Dal sem zkousel snad všechny dostupny BIOSY na 512MB X1800, zkusil sem i ten modovany od postu OBRA – nic! Všechny se chovaly při instalaci driveru stejne ani jedna instalace neprobehla – megavopruz!
Dal sem zkusil v RaBiTu nacist svůj orig. BIOS a upravit=zvisit casovani pametem, ulozil sem, v Atiflash sem nahral, ale uz hned při bootovani bylo poznat, ze to nebude koseeer(artefakty) a to se jen potvrdilo při najizdeni do Woken – rozpadly obraz a pak vytuh, takze sel z5 orig. Bios.
Takze nakonec sem uplne tam kde sem byl na zacatku a resim jak snizit casovani pametem aby vylezly aspon na takty na které sakra byly delane, nevi někdo o komplexnejsim programu pro upravu BIOSU nez je RaBiT(ten je zda se na velke kulove h…).
Jo pro uplnost, zkousel sem i ATIWinFlash – stejny efekt.
Nechapu jaktoze tady tolika lidem to slo preflashovat a nainstalovat korektne, jenom pokud vim tak Mossadovi to delalo to samy – jax to poresil chlape? a ještě Meridius jaxto proboha dostal na tech 760 MHz nebo kolik? Mne zdvihat napeti jaxem psal na zacatku nepomaha, kolik do toho peres- do pameti a do toho I/O bufferu? A ještě jak resite vy co mate originální BIOS který nepodporuje 2D/3D prepinani spojene se zmenou frekvence a napeti, pretaktovani a zmenu napeti jadra? – toto pokazdy před spustenim hry nastavujete? Pretaktovani de neprofilovat v ATI Tool to je jasny ale co změna voltaze VPU – porad nastavovat rucne v overclockeru?
___AMD Phenom II X4 BE 955(C3)@4GHz*1.4V/ZALMAN CNPS10X/ | Gigabyte 880GA-UD3H | 2x4GB Kingston DDR3-1333MHz KVR1333D3N9K2 | GeForce GTX 460 GV-N460OC-1GI@870MHz*1740MHz*2190MHz*1075mV/nVIDIA 3D Vision Kit/| Enermax MODU82+ 625W | ZALMAN GS1000 Plus | BenQ XL2410T__
Ta karta je nějakým způsobem upravená....jsem si tím jistej. Nebo to není standartní verze a ani PCB. Nedovedu si totiž jinak vysvětlit proč se takto nekorektně chová....mně se sice ovladače instalují korektně, ale vždycky se tam instaluje ještě nějaký NEZNÁMÝ hardware napojený na x1800....musím to v systému zakázat, aby to neotravovalo.
Jinak ty paměti taktuju tak, že prostě používám nakonec i standartní bios karty a taktuju přes ATI overclocker. Ten se zvyšujícími takty zhoršuje časování, takže z toho poměrně drsného časování je potom něco jako u těch XT karet. Tu kartu rozchodit pořádně je alchymie. Když k tomu přičtu ještě ovladače od ATI, které já prostě nemusím tak je o zábavu postaráno. Zatím tu kartu neprovozuju přetočenou, protože i v defaultu stačí na slušný hraní na full detaily i s AA a AF čehokoliv. Oblivion jsem zatím nezkoušel.
Zdarec,vcera jsem take zkousel flashovat XT bios primo do HIS X1800 GTO jde to korektne grafika se sice nehlasi jako XT ale frekvence sedi.Casovani je v biosu horsi proto jsem projel 3dmark s frekvencemi 625/700/Saphlire bios/ a vysledek necelych 8500b.Takze je vyhodnejsi puvodni bios s nizsi latenci a pri stejnych frekvencich mam prakticky 9100b.Testovano na Semrpona2800+@2,6Ghz...
dragon2001 píše:Zdarec,vcera jsem take zkousel flashovat XT bios primo do HIS X1800 GTO jde to korektne grafika se sice nehlasi jako XT ale frekvence sedi.Casovani je v biosu horsi proto jsem projel 3dmark s frekvencemi 625/700/Saphlire bios/ a vysledek necelych 8500b.Takze je vyhodnejsi puvodni bios s nizsi latenci a pri stejnych frekvencich mam prakticky 9100b.Testovano na Semrpona2800+@2,6Ghz...
Pozrite si toto, ja tym 3d markom neverim-fakt!V 3d marku su rozdielli medzi gto2 a 1900xt duplove, ale ked si pozrite hry tak na rovnakych frekvenciach duplove rozdieli uz nie su, ja stale hovorim ze prax je ine ako teoria a umele testy typu 3d mark.Zde link http://www.clubic.com/article-35711-5-p ... 00-gt.html
Meridius píše:Ta karta je nějakým způsobem upravená....jsem si tím jistej. Nebo to není standartní verze a ani PCB. Nedovedu si totiž jinak vysvětlit proč se takto nekorektně chová....mně se sice ovladače instalují korektně, ale vždycky se tam instaluje ještě nějaký NEZNÁMÝ hardware napojený na x1800....musím to v systému zakázat, aby to neotravovalo.
Není ten druhy neznamy hardware X1800 xx Secondary...
Ja sem presvedceny, nebo sem nevidel opak, ze PCB je totozne s XT
kartama - dokonce na mi zezadu jak je nalepka X1800 GTO2 je poznat,
ze pod ni je nejaka jina strzena (zeby orig. XT?)
Jinak ty paměti taktuju tak, že prostě používám nakonec i standartní bios karty a taktuju přes ATI overclocker. Ten se zvyšujícími takty zhoršuje časování, takže z toho poměrně drsného časování je potom něco jako u těch XT karet. Tu kartu rozchodit pořádně je alchymie. Když k tomu přičtu ještě ovladače od ATI, které já prostě nemusím tak je o zábavu postaráno. Zatím tu kartu neprovozuju přetočenou, protože i v defaultu stačí na slušný hraní na full detaily i s AA a AF čehokoliv. Oblivion jsem zatím nezkoušel.
Nevim, mi ani ten overclocker nepomaha - artefakty, ale jeste to budu zkouset. Nevis jaky je bezpecny napeti do tech pameti a do toho bufferu, nobo na jaky voltazi bys to provozoval?
___AMD Phenom II X4 BE 955(C3)@4GHz*1.4V/ZALMAN CNPS10X/ | Gigabyte 880GA-UD3H | 2x4GB Kingston DDR3-1333MHz KVR1333D3N9K2 | GeForce GTX 460 GV-N460OC-1GI@870MHz*1740MHz*2190MHz*1075mV/nVIDIA 3D Vision Kit/| Enermax MODU82+ 625W | ZALMAN GS1000 Plus | BenQ XL2410T__
Nestává se někomu někdy, že má hrůzostrašně zrychlené hry - ne nějaký turbo efekt zvýšení fps, ale takové skoky obrazu?
Já mám třeba hrozně rychlé GTASA, ale kde je více věcí na načítání (město typicky) tak se zklidní. NFSMW mám nastaveno na maximum a 1024x768, ale po čase se to hrozně zrychlí, přepnutí do 1280x1024 trochu pomůže, ale pak mám menší výkon. X850XTPE tohle nedělala.
Meridius píše:Není to X1800 secondary....Když je to přelepené XT, proč se po flashi XT biosu karta chová tak divně?
Jo presne, proc? Ze by nestacilo jen naflashovat BIOS, ale treba i zmenit nejake ID cislo podle ktereho ovladac pozna jaky ma presne typ grafiky nainstalovat, nevim proc by jinak ty catalisty nedokazaly rozpoznat jaka je grafika(potazmo graficky BIOS) pouzit - nevim...
slaba voltaz? default ma tusim 1.075V na jadre... kazdopadne za 6k5 je mozna x1800gto2@xl docela zajimava plus co to dal da se newi, ale me za ty prachy prisel vykon solidni... kazdopadne sem ji poslal do sveta ;]
Ceny padaj..pred 2-3tydny to vypadalo ze GTO2 je dobra volba ale opak pravdou..kdo to ale muze tusit vidte Kazdopadne by me zajimalo v pripadne reklamaci co za gto2 dostanes?Tot otazka