Radeon HD2600 PRO/XT (RV630)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jax88
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

:--

Příspěvek od Jax88 »

Diky ze jste odpovedeli ale rekneme ze AA jsem do tedka nevyuzival. Ani mi to nejak nevadolo jelikoz jsem nemel moznost poznam rozdil s AA a bez. :-D

Takze, prosim vylucte AA a reknete kterou by jste si vzali. Diky.

PS: jedna se mi o to aby mi animace ve hrach napr. C&C tiberium wars jeli trochu plynuleji, ta X1600 to nejak nedava. Jeste jedmnou dik za vase rady.
AMD ATLON XP (BARTON) 2800+ (2,09Ghz), 1GB Ram, ATi RADEON Saphire HD 2600XT 256 GDDR3 AGP8x, MB- MSI K7N2 DELTA2.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

no tak 7600GT je o hodně slabší než HD2600XT a 8600GT taky,takže rozhodně vzít HD2600XT nebo potom ještě X1950Pro,která ti v poho zvládne AA
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

Info o přetaktování bez artefaktů Sapphire HD 2600XT, 256 MB, AGP:
default: GPU - 800 MHz / RAM - 700 MHz (1400)
přetakt: GPU - 958 MHz / RAM - 945 MHz (1890)
Docela slušné výsledky.
Na kartě mám pasiv Accelero S2 - max. teploty: 55°C
Na Bartonu 2500+@207x11(2284MHz), 1,8V se výkon v 3DMarku 06 zvedl o 20% (z 3667 na 4211 bodů), v Crysis jen o 1,5 - 2 fps.

Je zajímavé, že i na pomalém Bartonu, se zvyšováním taktů grafiky stále zvedal v 3DMarku 06 výkon.
koudy42
Nováček
Nováček

Příspěvek od koudy42 »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat jak je to se spotřebou x2600xt? Je na tom díky novým technologiím lépe jako třeba starší řada x1600xt? Diky. OVERCLOCKING FOREVER :razz:
Sestava: Z.D.: Asus M2N-MX,Athlon 3000+ (Orleans) (1,8GHZ)@3800+(2,4GHz),1GB DDR2 Infineon, G.K.: ATI X1900GT rev 1 256MB DDR3 600/1700MHz,HDD: Maxtor 80GB SATA, zdroj 400W Modecom
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Caute,

Mam XP 2800+, 1024 RAM, 2600XT 512....

Aky by som mal mat vykon napr. v Bioshocku, Oblivione atd...

Zatial Oblivion ide velmi zle na vysoke detaily, 1024*768 tak 15 FPS- snad to je ovladacmi. , najnovsie Omegy

Bioshock ide 20 - 40 FPS, obcas viac na Full, 1024*768,

Mam od tejto masiny cakat viac alebo je to OK ?

Vidim ze kopa ludi tu ma podobne zostavy tak reportujte ako vam tie hry idu pls...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

koudy42: rozhodne je, pokud jde o nove technologie, tak to poznas i v prehravani videa DVD atd
Logue: myslim ze je to zcela adekvatni tve masine
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

presne tak mas jen 1024MB RAM a to je na dnesni hry opravdu uz malo a grafika je taky na to hrani v rozliseni 1024x768 na medium vic od ni uz nemuzes cekat snad jen kdyz ji trochu pretaktujes tim se da mnohdy hodne ziskat
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

navic objektivne receno, Oblivion stale patri k vysoce narocnym hram

Obrázek

Obrázek

sice zde je rozliseni vetsi, ale pro tu informaci to snad staci, v grafech jsou navic namereny vicemene ty nejvykonejsi grafiky soucasnosti

//edit Don: Promaz... vyber komponent se resi v prislusne sekci http://pctforum.tyden.cz/viewforum.php?f=70
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Logue: na hry bych byt tebou koupil novou, ale apgrade ti nepomuze
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Johnnyy
Nováček
Nováček

Problem s aktualizaci ovladace HD 2600 XT- prosim o pomoc

Příspěvek od Johnnyy »

Mam problem s grafickou kartou ATI HD 2600 XT. Instaloval jsem ovladace z cd, ktere byly prilozene u karty. Kdyz chci aktualizovat ovladac a snazim se instalovat nove ATI CATALYST, napise mi to hlasku: setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Samozrejme jsem stahnul spravne ovladace na svuj operacni system Win XP. Dokazal by mi nekdo poradit?
chucky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

mam uplne stejny problem johnny....taky mam problem s tim ze kdyz spustim sudden strike 3, hra najede a hned vyskoci modra obrazovka kterou urcite vsichni windows users zname...mam nainstalovat starsi ovladace? popripade ktere....ATI Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 AGP...dik
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Chucky:Nainstaluj si nejnovější Catalysty 8.3 a potom nainstaluj patch pro AGP verze karet. Ten patch najdeš tady:

http://support.ati.com/ics/support/defa ... onID=31542
chucky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

no...jde o to ze 8.3 mi nejde nainstalovat...haze to chybu neco jako ze nemam spravny ovladac pro tento HW a nebo operacni system....ja ho ale spravny stahl...
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

Vypadá to, že je asi více verzí AGP můstků a Vy (chucky a Johnyy) máte Rialto můstek, který není podporován. (Nechápu jak je to možné). Má jít údajně o tyto kusy; převzato z wikipedie http://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_R600:

Kód: Vybrat vše

GPU core                Product                 PCI device ID
 RV610           Radeon HD 2400 Pro         94C4
 RV630           Radeon HD 2600 Pro         9587
 RV630           Radeon HD 2600 XT          9586
no-x v cdr.cz (http://www.cdr.cz/a/23858)
no-x píše: Jen bych doplnil, že problémy nebyly od 7.9, ale od 7.8. Ale celkově mi to připadá trochu jako rozmazávání problému. uživatelé 9xxx/Xxxx klidně mohou běžet na 7.7, novější jim až na výjimky nic nepřinesou. Krom použitelných 7.7 byly funkční i ovladače od výrobců, jako např. Palit, Omegy založené na Catalyst 7.10, nebo Catalyst 8.1 s AGP hotfixem. ATi oficiálně AGP karty nevydává od doby X1; jde o návrhy karet jednotlivých výrobců a pro ATi může být docela komplikované zajistit kompletní kompatibilitu (rozdílná PCB, rozdílné BIOSy). Podle mě jde především o chybu samotných výrobců, že si nedokážou ke svému produktu dodat funkční ovladač. Že to je možné, dokázal např. Palit. Situace řešitelná je, dokonce několika alternativními způsoby. Problémy druhé poloviny loňskéhu byly sice nepříjemné, ale je třeba brát v úvahu, že nešlo o produkty ATi, ale o počin samotných výrobců. Na druhou stranu - situace je vyřešena, funkční drivery existují už od začátku roku, takže problém vidím jako uzavřený. A stále se mi více zamlouvá přístup ATi, která je výrobcům schopna dodat kompatibilní AGP bridge, umožnit výrobu AGP karet a následné problémy řešit, než přístup nVidie, která po problémech s kompatibilitou vlastního můstku AGP trhy opustila.
Čili závěr: Asi budete muset zůstat u ovladačů od výrobce které přišly s kartou, dokud podpora toho můstku nebude přidaná :(
chucky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

kdyz si vybiram ovladac na ati.com tak zadam XP pro/home...radeon...radeon hd2600 series (PCIe)...pri najizdeni instalace mi nejdriv vyskoci chyba regperm writer nebo tak nejak jak se rozjede instalator, tak to hodi hlasku s tim co jsem psal predtim...nainstaloval jsem si ten patch pro agp...pocitac celkove najizdi o dost pomaleji,explorer se muze zblaznit, hry mi jedou plynule, ale najizdi vse pomalu...nevim, dost me to stve :(
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

No právě. Vybíráš ovladače pro 2600XT na PCIe sběrnici, kdežto ty máš AGP. Samotný čip je stejný (RV630), ale protože nepodporuje AGP sběrnici, tak je tam navíc ten můstek a problém je s jeho ovladačem (v Catalystech asi vůbec není?).
Prostě být tebou dám tam oficiální ovladač který přišel s kartou. Až vyjdou 8.4, tak bych je zkusil. Když to opět hodí tu hlášku tak smůla a čekám na 8.5 atd. Taky se zkus podívat na web výrobce, jestli nenabízí svůj aktualizovaný ovladač. Ale s oficiálními Catalysty máte zřejmě smůlu :sad: .

Od jakého výrobce ta karta je?
chucky
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chucky »

ATI Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 AGP
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

chucky píše:ATI Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 AGP
fakt? :o
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Johnnyy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johnnyy »

Hele, taky mam uplne stejny problem jako Chucky....neda si nic delatjeste zkusim misto Ati Catalyst Omegy a uvidim.
Jary-CZ
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jary-CZ »

No jsem taky vlastnikem ,,uzasneho'' hd2600XT 256MB AGP, a to od saphiru... Puvodni ovladace jsem ihned zavrhl, byly s tim nejaky potize. Pak jsem instalnul ovladace ,ktery jsem nasel na webu www.http://www.visiontek.com/teksupport ... river.html a ty mi jednou zatim bez problemu. Mam desku gigabyte K8NS-Pro (nForce3 250). Zkousel jsem instalnout catalysty 8.3 a ty uz u instalace kixly, pak jsem tedy zkusil samotnej hotfix 8.3 ,kterej instalne novej ovladac a to se mi povedlo. Zatim ale stejne jedu na ovladacich od visionteku, viz. odkaz... Udajne vykon techhle karet je zavislej na ovladacich, tak by me zaimalo na kolik % mi ted ta grafika jede heh... Sice nemam moc silnej stroj, ale aspon zatim jede bez problemu... :roll:
Athlon 64 2800+ (754), 1,5GB DDR400,120+160GB hdd, saphire hd2600 XT 256MB AGP+ Accelero S2 800/700@ 925/900... EC 350W
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“