Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Partyman píše:Kombinaci DD highflow + MCW30 používám a těsnění funguje bez problémů.
jsem cekal, ze se nekdo ozve a budu za blbce, ale co už :) Mne pri sroubovani DD HighFlow se zasekla ta "matka" (vec mezi ostnem a zavitem) na fitince o ten limecek. Dotahnout to klicem by mozna slo, ale aby tesneni bylo celoplosne stlaceno nehrozilo, protoze bylo v tom limci na bloku a "matka" fitinky se k nemu vubec nedostala. No nejspis sem neco delal spatne, nebo mas hubenejsi fitinky :D Skoda, ze to ted nemuzu vyzkouset, blok uz je u kamose v okruhu
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

i když ten chipset na strikerovy peče jako blázen tak to neni nic v porovnání s např. grafikama, pokud chceš plexi tak bych koupil EK, dobrá cena, výkon mezi MCW a DD restriktivita taktéž...

a průtok vůbec neřeš, když budeš mít dva radiátory a pět bloků tak D5 je tak silná pumpa že i na tu trojku to zvládne...

trochu mi to tu už připomíná XS kde se každej jak debil žene za průtokem, ale dá k tomu jednen radiátor a diví se, že po přidání druhýho čerpadla se vůbec nic nezměnilo...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Gr8 Vivec: tomu se rika prirozeny vyvoj...

ja jsem toho nazoru, ze jeden radiator a jedna pumpa staci na uchlazeni 90% sestav...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
s10
Nováček
Nováček

Příspěvek od s10 »

Gr8 Vivec píše:i když ten chipset na strikerovy peče jako blázen tak to neni nic v porovnání s např. grafikama, pokud chceš plexi tak bych koupil EK, dobrá cena, výkon mezi MCW a DD restriktivita taktéž...

a průtok vůbec neřeš, když budeš mít dva radiátory a pět bloků tak D5 je tak silná pumpa že i na tu trojku to zvládne...

trochu mi to tu už připomíná XS kde se každej jak debil žene za průtokem, ale dá k tomu jednen radiátor a diví se, že po přidání druhýho čerpadla se vůbec nic nezměnilo...
Musim len suhlasit, lebo taky okruh mam ja (tj. 2 rady, 2 mosfety, cpu, gk a nb) a d5 mam na 4(zda sa mi najtichsie na tomto stupni) a v expe mam maly vir, takze stiha v pohode.
.:MB:Asus Commando:. .:CPU: C2D 6600 @ 3600MHz:. .:GK: ASUS 8800 Ultra:. .:RAM:2x1GB DDR2 XMS2:. .:HDD: seagate 320+160GB sata:. .:PSU: Seasenic 700 W:.
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Gr8 Vivec píše:i když ten chipset na strikerovy peče jako blázen tak to neni nic v porovnání s např. grafikama, pokud chceš plexi tak bych koupil EK, dobrá cena, výkon mezi MCW a DD restriktivita taktéž...

EK bych bral bez váhání, kdyby delali bloky na universalni roztece. S dalsi deskou bych musel EK pod cenou prodavat a navic shanet zas dalsi blok :(

Nezenu se za prutokem jak blazen, jen proste kdyz mam dva bloky, ktery mi ve vsech ohledech vyhovujou, tak se prece priklonim k tomu min restriktivnimu, to da rozum :) Radiatory budu mit "jen" 1x320QP + 1x120QP (jina kombinace by se mi komplikovane pridelavala ke skříni), takze se snazim myslet i na prutok. Sebelepsi kombinace radů a bloků s malym prutokem se vykonem nevyrovna vyrovnanymu okruhu, tot muj nazor :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

EK dělá univerzální blok a to je nForce rev1.1 :)
Spike44
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spike44 »

Gr8 Vivec píše:EK dělá univerzální blok a to je nForce rev1.1 :)
ha, toho jsem si ani nevsiml. Jak jsem u toho videl "nf4", tak jsem to dal neresil. Bezva, vyhledam parametry a zvazim to, ale nejspis se priklonim k MAZE4, protoze zakladna vypada stejne jak tento EK, takze bude mit nejspis hodne podobnou restriktivitu, stoji stejne a k DD dostanou gratis HighFlow fitinky :) Kazdopadne dikec za tip. Zkusim mrknout po nejakych testech prutoku.

EDIT: Tak test prutoku EK-NF4 jsem nenasel, ale Martinův Flow Rate Estimator rika, ze EK-NF4 ma dokonce vetsi odpor nez MAZE4. Ale samozrejmne mensi nez MPC. Urcite si ty parametry nevymyslel, meril to, takze EK-NF4 neuspela. Vitezem je Danger Den MAZE4 Universal :) Diky za pomoc s rozhodnutim
bagr_001
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bagr_001 »

Ahoj, stavím HTPC , ješte namám pořádně vybrané komponenty, ale chci všechno chladit vodou tj. aby byl naprosto bez hlučný. Chalid budu HDD v silent boxu, CPU, GPU, Mosfety a napájecí obvody + SB a NB. Ve vodním chlazení se moc nevyznám a tak se chci zeptat jestli by mi někdo něco navrhnul, nebo poradil co a jak. Chtěl bych nakupovat v ČR. PC bude ve skříni Thermaltake VH2001BNS viz link http://skrine.alza.cz/pociitacova-skrin ... d82471.htm.
Hlavní je to, aby to bylo tiché tj. tiché čerpadlo. Chtěl bych aby se to vešlo do uvedené skříně (pokud možno i s radiátory... (někde na bočnicích...)). cenově "nejsem" omezen, ale zas aby to nebylo za 15k.... Díky moc za všechny rady...

//Woyta FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

bagr_001 píše://Woyta FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ FAQ
jj, navic kazdy solidni prodejce ti taky poradi... :roll:

//Woyta Jenze vetsinou znaj jen BigWater (jestli vubec) takze na to moc nespolehat. :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

bagr: a nestačilo by HTPC celé chladiť pasívnymi chladičmi? nevieme síce čo za zostavu do toho plánaješ ale predpokladám že by to šlo. stačili by dva ventilátori na menší prievan a máš to vyriešené. keby si bral vodu tak tam potrebuješ na radiátor ventilátory, intake a outtake potrebuješ tiež, čerpadlo ja tiež trochu počuť, takže ja by som radšej zvážil kvalitné pasívy
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
bagr_001
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bagr_001 »

busy píše:bagr: a nestačilo by HTPC celé chladiť pasívnymi chladičmi? nevieme síce čo za zostavu do toho plánaješ ale predpokladám že by to šlo. stačili by dva ventilátori na menší prievan a máš to vyriešené. keby si bral vodu tak tam potrebuješ na radiátor ventilátory, intake a outtake potrebuješ tiež, čerpadlo ja tiež trochu počuť, takže ja by som radšej zvážil kvalitné pasívy
Podívám se...
racz
Začátečník
Začátečník

snad spravna noda...

Příspěvek od racz »

vsetkym je jasne co robi kombinacia Al - Cu v okruhu...myslite ze duralove redukcie budu problem?
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

racz: co myslis? :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

myom píše:racz: co myslis? :wink:
vacsina okolia vravi ze memyslim...
mozem to pouzit? ci mi na compe potom naraste velky nador, praskne a zaleje mi PC?
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

racz píše:
myom píše:racz: co myslis? :wink:
vacsina okolia vravi ze memyslim...
mozem to pouzit? ci mi na compe potom naraste velky nador, praskne a zaleje mi PC?
žadnej dural("hliník") tam nedavej....jedine med nebo mosaz ;-)
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

Highlander píše:
racz píše: vacsina okolia vravi ze memyslim...
žadnej dural("hliník") tam nedavej....jedine med nebo mosaz ;-)

a kua...
dik moc

...a keby som to zvnutra zagebril nejakym shitom? aby voda s duralom neprichadzala do kontaktu? len cisto teoreticky sa pytam
----
viewtopic.php?t=107883
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Dá sa to eloxovať
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

busy píše:Dá sa to eloxovať
nj ale elox je jenom taková mizerná ochrana....stejne to zacne po case reagovat s tím duralem ;-)
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

Highlander píše:
busy píše:Dá sa to eloxovať
nj ale elox je jenom taková mizerná ochrana....stejne to zacne po case reagovat s tím duralem ;-)
a ani nejaky sajrajt v destilke nepomoze?
konkretne toto: http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 11&kat=202
----
viewtopic.php?t=107883
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nepomuze. Nektere prisady dokonce elox sezerou. Jak na jednom miste ochrana povoli tak to jde strasne rychle. Tahle chemie se to jen snazi zpomalit.
Pred pul tokem jsem narychlo vyhazoval vsechen uz odeloxovany hlinik z okruhu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Voda“