ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coolmaster »

Funguje uz na karte 3870 s novymi ovladaci....automaticke ovladani otacek,nebo je to porad tak... pres rivatuner nebo ati tray tools?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

coolmaster píše:Funguje uz na karte 3870 s novymi ovladaci....automaticke ovladani otacek,nebo je to porad tak... pres rivatuner nebo ati tray tools?
ono to nekdy nefungovalo? Pouc me? Ja mel za to ,ze defaultne jsou tyto hodnoty v biosu grafiky. A mam 3870 uz skoro 10 mesicu a ani s temi prvnimi ovladaci sem problem nemel. Proste teploty se drzely kolem 90C jakmile to stouplo vys tak se na chvilku sepl rychlejsi rezim chladice a pak zpet teda na pomalejsi(na tichy)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

[CZ]mike píše:
coolmaster píše:Funguje uz na karte 3870 s novymi ovladaci....automaticke ovladani otacek,nebo je to porad tak... pres rivatuner nebo ati tray tools?
ono to nekdy nefungovalo? Pouc me? Ja mel za to ,ze defaultne jsou tyto hodnoty v biosu grafiky. A mam 3870 uz skoro 10 mesicu a ani s temi prvnimi ovladaci sem problem nemel. Proste teploty se drzely kolem 90C jakmile to stouplo vys tak se na chvilku sepl rychlejsi rezim chladice a pak zpet teda na pomalejsi(na tichy)
Ano, v prvních revizích BIOSu byl bug a regulace otáček nefungovala tak jak měla (ventilátor jel myslím stále na 25%) Od revize 010.067.000.000 je v BIOSech obsažen tzv. FAN-fix, který opravuje automatickou regulaci. Poslední verze, na kterou jsem flashoval před instalací water bloku byla myslím 010.079.000.000 a ventilátor zvyšoval otáčky dle teplot tak jak by měl.
2 coolmaster: Ovladače na toto nemají žádný vliv.
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Me po nainstalovani cele sestavy prodejcem pocitace...sel vykon ventilatoru porad na 80% vykonu,tak jsem podle navodu par stranek zpatky ventilator ztlumil pomoci rivatuneru
Jak se da naflashovat bios na grafickou kartu?
konkretne mam
MSI RX3870-T2D512E-OC PCIE 512MB DDR4 2xDVI
kde ten bios najdu na strankach vyrobce?
diky moc
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Flashovací utilita Winflash 2.0.1.1 je ke stažení ZDE
BIOS přímo pro MSI RX3870-T2D512E-OC 800/2250 (Verze 010.073.000.001.000 - novější jsem nenašel) je ZDE
Nezapomeň zálohovat stávající BIOS!!!
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Krteq píše:Flashovací utilita Winflash 2.0.1.1 je ke stažení ZDE
BIOS přímo pro MSI RX3870-T2D512E-OC 800/2250 (Verze 010.073.000.001.000 - novější jsem nenašel) je ZDE
ja na svuj powercolor prdnul bios ze sapphiru a pohoda, pritom powercolor vyrabi svoje vlastni karty(zadny PC partner) takze jestli to je defaultni vzhled PCB nebal bych se experimentovat, jinak samozrejme stara PCI grafika to jisti 8-)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

[CZ]mike píše: ja na svuj powercolor prdnul bios ze sapphiru a pohoda, pritom powercolor vyrabi svoje vlastni karty(zadny PC partner) takze jestli to je defaultni vzhled PCB nebal bych se experimentovat, jinak samozrejme stara PCI grafika to jisti 8-)
Právě že tyhle OC edice bývají dost ošidné...na Techpowerup fóru doporučují na většinu OC edicí karet flashovat BIOS přímo od výrobce...přece jenom se PCB může v něčem lišit a když se to nepovede musíš jet poslepu přes floppynu (popř. flashku) a .bat soubor (PCI grafiku má doma málokdo)
maxim99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

problem s detekovanim GPU

Příspěvek od maxim99 »

Caues,

mam takovej zajimavej problem, se kterym si bohuzel zatim nevim rady. Mam nove postaveny kompik (viz. podpis) a stava se mi, ze kdyz ho zapinam , tak to zapipa, ze to nenajde grafiku (1x dlouze, 3x kratce). Dal jsem ji do jineho slotu a i jsem zmenil kabel a furt to blbne. Vzdy se to po case chytne (naposled po vyndani a zandani napajeciho kabelu).

Nesetkal jste se s tim nekdo? Je to pekne otravny. Podezreni mam bud na desku nebo na grafiku, ze se proste nespusti. Jelikoz jsem zmenil slot a i vymenil napajeci kabel...tak to ukazuje na tu grafiku

Diky za pomoc
CPU:AMD Phenom 9850@default MB:Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP MEM:4GB DDR2-800MHz CL4-4-4 GPU: Sapphire ATI HD 3870 Ultimate s pasivem PSU: ENERMAX PRO82+ 525W
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pokud mas moznost zkusit jiny zdroj a grafiku v jinem pc , ucin tak...takovyhle problemy se tezko diagnostikujou :(
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

zdravim, mam pocit ze sem se ptal uz par stranek zpatky ale odpoved jsem nenalezl. Chtel jsem se zeptat jak je to s taktovanim pri zapnutym crossu, jestli se musi taktit nejakym zpusobem kazda grafika zvlast, nebo obe rovnou zapojeny v crossu s tim ze se to zveda u obou?O.o. Zkousel sem to zatim jenom v atitool s crossem zaplym to prdnout na 800 na jadre a pri kliknuti na set clock BSOD a nazdar:-(. S taktovanim grafik v systemu kde je vic GPU zkusenosti nemam, proto se ptam, popripade jeste jakej programek to nejak chytre a prehledne umi krom zmineneho atitoolu (kterej je muj osobni favorit na taktovani single grafiky)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
coolmaster
Začátečník
Začátečník

Krteq píše:Flashovací utilita Winflash 2.0.1.1 je ke stažení ZDE

nejak to nedopadlo...stahl jsem si bios z msi update nainstaloval.. ... pocitac bezel jeste hodku a pul ..pak jsem ho vypl ...a uz mi karta nenaskocila.(ted mam pujcenou gk od kamarada) ..bohuzel nemam ani tu zalohu...da se to vratit zpet nebo je grafika pryc?
Cetl jsem i tady
,ale nic co by me pomohlo

Kód: Vybrat vše

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=69037&postdays=0&postorder=asc&start=140
je program,kterym by se dala ozivit z5?
jestli by sly odpovedi na otazku dat do tematu jehoz odkaz je vejs at tu zbytecne nerozsirujem tema,ktere sem nepatri....
diky moc
pls
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

mno pokud se s tim nechces nijak stvat tak to posli na reklamaci a meli by ti dat novy kus, me se toto tez jednou povedlo :roll: Jinak pokud mas cas, tak floppy a zkusit flashnout nejaky jiny origo za to zu ted nic nedas....
coolmaster
Začátečník
Začátečník

zatim to nechci resit reklamaci ..pokud to jde jinak...?
ale jak ji flashnu zpatky,kdyz nespustim win?
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: problem s detekovanim GPU

Příspěvek od viky58 »

maxim99 píše:Caues,

mam takovej zajimavej problem, se kterym si bohuzel zatim nevim rady. Mam nove postaveny kompik (viz. podpis) a stava se mi, ze kdyz ho zapinam , tak to zapipa, ze to nenajde grafiku (1x dlouze, 3x kratce). Dal jsem ji do jineho slotu a i jsem zmenil kabel a furt to blbne. Vzdy se to po case chytne (naposled po vyndani a zandani napajeciho kabelu).

Nesetkal jste se s tim nekdo? Je to pekne otravny. Podezreni mam bud na desku nebo na grafiku, ze se proste nespusti. Jelikoz jsem zmenil slot a i vymenil napajeci kabel...tak to ukazuje na tu grafiku

Diky za pomoc
mně podobný problém dělalo PC když sem ho mněl přetaktěné (maš ho taktlé ?) ale spiše to vypadá na desku aspon podle mne :)
b.xion
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.xion »

Zdravim,
nevim jestli to uplne patri sem, ale snad mi nekdo poradi :)
Mam problemi se spustenim 3DMarku. Verze 05 a 06 mi pri spusteni exe souboru vubec nenajedou a to samy PC mark 05 (program se zacne spoustet ale uz se nespusti, ve spravci uloh je jako ze neodpovida). Jediny co sem spustil je 3DMark01, 03 sem nezkousel. Jinak mam XPpro SP3. 3870 aktualni ovladace DX9.
A jeste jeden dotaz. Vyplati se instalovat DX10?
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="b.xion"][/quote]

1) FAQ, FAQ, FAQ. Ale kedze si si nedal namahu pohladat to - nainstaluj si patch.
2) DX10 sa neinstaluje, DX10 mas automaticky ak mas OS Windows Vista.
b.xion
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od b.xion »

dik, zkusim
btw. ani me to nepadlo spis nez sem si nedal tu praci ;)
jezevec33
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezevec33 »

Zdravím. Mam malý velký problém. Při spuštění windows mi naběhne tato hláška. framework mám nainstalovaný a verzi ovladaču 8.4. Karta ATI 3850 [URL=http://img360.imageshack.us/my.php ... .jpg[/img]
AMD Opteron 1214@3000mhz-ATI Radeon 3870 X2-samsung 160Gb-gigabyte M55-S3-Artic cooling 550W
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Jo funguje vam monitoring zabrane VRAM paměti na grafice ve 32 bit vistach ? třeba v rivatuneru? ja tam vubec nemam možnost ten monitoring zapnout :(
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
mazolini
Černá karta
Černá karta

ATI vládne

Příspěvek od mazolini »

Tak si představte že nová hra MassEffect je optimalizovaná na ATI na oficiálních stránkách září logo ATI o Nvidiji ani stopy a co ještě víc singl 3870 je rychlejší v této hře než 9800GX2. (1280x1024),ve vyšších rozlišeních kraluje 3870X2. Ptátese jak to, protože všechny hry předělané z Xbox360,který jak všichni víme jede na ATI , jedou tudíž lépe na ATI kartách a samo osobě Unreal Engine na kterém jede MassEffect,Gears of War,UT3 atd. lépe vyhovuje ATI kartám,ale i hry které na tomto enginu nejsou např. STALKER,STALKER Sky,Call of Juarez,Lost Planet jsou rychlejší a lepší na Atinách.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“