PROJEKTORY
Moderátor: maXXmilian
- jopal
- Nováček

Re: PROJEKTORY
Taktiez vyjadrujem potesenie z tvojej "opravy", teraz mi to uz sedi s info co mam od inych uzivvatelov, co maju tento projektor. Objednavam, najneskor v stredu ho mam doma, napisem svoje skusenosti. Na nete Nec L50W LED,alebo Acer K330 som nenasiel jasneho favorita, obraz takmer identicky...
http://www.youtube.com/watch?v=fb35derR ... ature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=fb35derR ... ature=plcp
- kudma611
- Nováček

-
To som mal v pláne aj ja,ale odchádzam zajtra neočakavane do konca mesiaca pracovne mimo domov na opačný koniec republiky.Snáď to vyjde v októbri.Lebo už my šibe z toľkého hľadania infa a aj tak som skončil na Aceri K330 kde som bol aj na začiatku preňho rozhodnutý.Škoda,že nie sú predajne kde by sa to dalo očne vyskúšať ako pri tv.
Edit:Premiestnil som dotaz.Stratos ešte jedna otázka.Nec L50W LED,alebo Acer K330.Hoci len teoreticky podľa teba-čo ty by si si vybral aj keby si nevidel premietaný obraz z niektorého projektora pred tým.Alebo ak sa niekto stretol,alebo vlastní Nec L50W ako je s ním spokojný.
Edit:Premiestnil som dotaz.Stratos ešte jedna otázka.Nec L50W LED,alebo Acer K330.Hoci len teoreticky podľa teba-čo ty by si si vybral aj keby si nevidel premietaný obraz z niektorého projektora pred tým.Alebo ak sa niekto stretol,alebo vlastní Nec L50W ako je s ním spokojný.
LG PA70G/Ariva 200 HD/Samsung Story 1.5 TB
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bohuzel s tim NEC zkusenosti nemam... Jinak recenzi na K330 dopisu behem zitrka (tj do konce tydne na webu) uz to mam skoro hotove. 
zde mala ochutnavka
http://www.youtube.com/watch?v=XUMJ7KLOqQ0
kvalita nic moc ale ani 1080p kamerka to lip nezvladla, to nataceni za uplne tmy je proste peklo chce to nakou kameru za 30tis a to proste nemam
zde mala ochutnavka
http://www.youtube.com/watch?v=XUMJ7KLOqQ0
kvalita nic moc ale ani 1080p kamerka to lip nezvladla, to nataceni za uplne tmy je proste peklo chce to nakou kameru za 30tis a to proste nemam
- francimor
- Nováček

-
zdravim,
uvazuji o koupi tohoto projektoru, jen bych chtel neco vedet..
za prve: mam pokoj, kde je delka od steny ke stene jen 4m,je to dostatecna vzdalenost?..chtel bych alespon uhlopricku 100"..neco jsem si uz precetl a vim, ze bych to asi musel silne zazoomovat..zajimalo by me ale, jestli tim nebude trpet kvalita obrazu..
za druhe: Nevite, kdy by mely prijit na trh treba nejake nove modely, jestli by nebylo spis lepsi chvili si pockat..at uz z duvodu neceho lepsiho nebo alespon toho, ze by mohla jeste spadnout cena te 3200..? chtel bych neco okolo cca tech 25000,- a kazdopadne ve fullHD..diky predem za pripadne reakce:)
za prve: mam pokoj, kde je delka od steny ke stene jen 4m,je to dostatecna vzdalenost?..chtel bych alespon uhlopricku 100"..neco jsem si uz precetl a vim, ze bych to asi musel silne zazoomovat..zajimalo by me ale, jestli tim nebude trpet kvalita obrazu..
za druhe: Nevite, kdy by mely prijit na trh treba nejake nove modely, jestli by nebylo spis lepsi chvili si pockat..at uz z duvodu neceho lepsiho nebo alespon toho, ze by mohla jeste spadnout cena te 3200..? chtel bych neco okolo cca tech 25000,- a kazdopadne ve fullHD..diky predem za pripadne reakce:)
- francimor
- Nováček

-
jo zapomnel jsem dodat, ze se jedna o projektor epson tw3200...byl jsem v alze, zeptat se toho jejich experta a vubec jsem nepochodil..kdyz jsem se ho zeptal na tento model, tak se me na oplatku zeptal, jestli to je projektor s rozlisenim 800x600, ze presne nevi co je to za model..to mi stacilo a neodvazil jsem se ptat dal

- Strady
- Začátečník

-
Koupil jsme si ho před třemi týdny mám ho 3 metry daleko a mám uhlopříčku 244cm při plném zoomu.francimor píše:jo zapomnel jsem dodat, ze se jedna o projektor epson tw3200...byl jsem v alze, zeptat se toho jejich experta a vubec jsem nepochodil..kdyz jsem se ho zeptal na tento model, tak se me na oplatku zeptal, jestli to je projektor s rozlisenim 800x600, ze presne nevi co je to za model..to mi stacilo a neodvazil jsem se ptat dal![]()
Zatím promítám na zeď ale i tak je to parádní pokoukání. Barvy jsou oproti předešlému projektoru fantastické a i když nemá deep black tak v úplném zatemnění je i černá dost dobrá. Alespoň pro mne ano. Snad jediný mínus je jeho velikost ale s tím jsem počítal, není to taký drobek jaký jsem měl předtím.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak EPson TW3200 stale nema dodneska zadnou vetsi konkurenci, vsiml jsem si ze i jeho cena sla mirne nahoru.
- gck23
- Začátečník

dlefrancimor píše:zdravim,
http://www.projectorcentral.com/Epson_E ... or-pro.htm
ti to tech 100" ze 4m udela pri 1.6 zoomu, max je 2.14
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- naar
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
gck bacha na to. 4 metry zdi znamena maximalne 3,6 protoze ta potvora je dost velka
takze ses na horni hranici zoomu.
ja si na prvni test dal platno trochu od steny aby mi slo lip pres dvere a musel sem to pak zmensovat.
takze ses na horni hranici zoomu.
ja si na prvni test dal platno trochu od steny aby mi slo lip pres dvere a musel sem to pak zmensovat.
R.I.P. Rest In Pain
- kudma611
- Nováček

-
Cena NEC L50W teraz poklesla (od 424,35 €) oproti Acer K330(od 454,77 €) na heureke sk.A zase,alebo stále som na rozhodnutí ktorý a prečo.Ako ťaźko sa niečo kupuje keď nevidíme obraz aký to premieta-nepočujeme ako hučí ventilátor a pod. 
- jopal
- Nováček

No budes musiet risknut ako ja a kupit, len na zaklade recenzii... Neviem ako planujes riesit kino, ale k nemu patri aj nejake audio a ver mi, ze ak ho mas pustene, ventilator nepocut a v hororovych chvilach ticha ho zase nevnimas... Mam vedla seba K330 aj Epson EB 85, Acer je tichsi (oba v ECO rezime)... Obraz porovnam dnes vecer, lebo potrebujem ich zapnut naraz vedla seba... Akurat mam problem, lebo na tu vzdialenost, co som mal zapojeny Epson-4m, mam velky obraz na K330, ktory mi nevojde na 2 m platno. Pojde asi prec a budem premietat na stenu...
- kudma611
- Nováček

-
Nec bol odsúvaný spomedzi 4 klonov Optoma ML-500/Viewsonic PLED-W500/Acer K330/NEC L50W kôli najvyšej cene a ničím presvedčivím nevynikal.Ale momentálne je u nás najlacnejší práve Nec.
A pre mňa výhody ktoré som vyčital z manuálu(http://www.nec-display-solutions.com/p/ ... -czech.pdf) k nec l50w sú:
■ Rychlý start (4 sekundy), Rychlé vypnutí (0.5 sekundy), Direct Power Off
4 sekundy po zapnutí napájení je projektor připravený k zobrazení PC nebo video snímků.
S projektorem je možné manipulovat ihned po odpojení od sítě. Po vypnutí dálkovým ovladačem nebo
tlačítky na projektoru není nutný žádný další čas na chlazení.
Projektor je vybaven funkcí „Direct Power Off“, která umožnuje vypnutí přístroje i při promítání, odpojením
síťového napájení.
Chcete-li vypnout napájení pokud je projektor zapnutý, použijte síťovou šňůru s vypínačem.
Takže ak dám časovač na zásuvku a vypnú všetky zariadenia vrátane projektora-nepoškodím ho.
A taktiež má automatické časové vypínanie odpočitavaním.Buď ak neprichádza do projektora signál,alebo aj počas premietania časovím odpočitavaním.Čo je výhoda ak upadneme do kómi počas pozerania(reklamy sú na to ideálne) a projektor sa vypne časovačom a nejde zbytočne celu noc.
Jopal-reálne premietacie rozmery súhlasia tak ako sa uvádza?Skús premerať rozmery uhlopriečky/na šírku/na výšku pri tých 4 m vzdialenosti aj pri rôznych pomeroch strán.Neviem čo plánuješ ako zdroj,ale ja keď pustím zo satelitného priímača tak každé vysielanie(alebo kanál) má iný pomer vrátane 4:3.Čo na terajšom led mám to v natíve.Plátno nepoužívam tak rozmery ma netrápia.Pred troma mesiacmi som na celú premietaciu stenu natiahol sádrovú omietku a namaľoval na bielo.Pred tým som premietal na zelenú asi pol roka.
A pre mňa výhody ktoré som vyčital z manuálu(http://www.nec-display-solutions.com/p/ ... -czech.pdf) k nec l50w sú:
■ Rychlý start (4 sekundy), Rychlé vypnutí (0.5 sekundy), Direct Power Off
4 sekundy po zapnutí napájení je projektor připravený k zobrazení PC nebo video snímků.
S projektorem je možné manipulovat ihned po odpojení od sítě. Po vypnutí dálkovým ovladačem nebo
tlačítky na projektoru není nutný žádný další čas na chlazení.
Projektor je vybaven funkcí „Direct Power Off“, která umožnuje vypnutí přístroje i při promítání, odpojením
síťového napájení.
Chcete-li vypnout napájení pokud je projektor zapnutý, použijte síťovou šňůru s vypínačem.
Takže ak dám časovač na zásuvku a vypnú všetky zariadenia vrátane projektora-nepoškodím ho.
A taktiež má automatické časové vypínanie odpočitavaním.Buď ak neprichádza do projektora signál,alebo aj počas premietania časovím odpočitavaním.Čo je výhoda ak upadneme do kómi počas pozerania(reklamy sú na to ideálne) a projektor sa vypne časovačom a nejde zbytočne celu noc.
Jopal-reálne premietacie rozmery súhlasia tak ako sa uvádza?Skús premerať rozmery uhlopriečky/na šírku/na výšku pri tých 4 m vzdialenosti aj pri rôznych pomeroch strán.Neviem čo plánuješ ako zdroj,ale ja keď pustím zo satelitného priímača tak každé vysielanie(alebo kanál) má iný pomer vrátane 4:3.Čo na terajšom led mám to v natíve.Plátno nepoužívam tak rozmery ma netrápia.Pred troma mesiacmi som na celú premietaciu stenu natiahol sádrovú omietku a namaľoval na bielo.Pred tým som premietal na zelenú asi pol roka.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
myslim si ze kdo ma doma projektor na domaci pouziti asi nehroti nake to zapnuti/vypnuti, to resi lide spise tam kde prenaseji projektor velmi casto po zasedackach a tj nechteji byt zdrzovani nabihanim a naslednym schlazovanim projektoru... To jestli se mi doma projektor ochlazuje jeste 15sekund po vypnuti me opravdu netizi, de mi hlavne o kvalitu projekce a taky o to aby byl projektor co nejtissi.
- kudma611
- Nováček

-
No vidíš-ja prenášať nebudem,ale používam ho namiesto tv v spálni.Ja osobne nezaspím ani pri reklame,ale moja polovička áno.A preto riešim aj takéto veci.Pri bežnom používaní kde si na klasickom projektore pustíte 3x film za týždeň je to nepodstatná funkcia.Ale u mňa ide denne 4-6 hodín ako začnú správy od 19.00h.Veď preto chcem led projektor-kôli životnosti led-lampy.A o tu tichosť my samozrejme ide tiež.Ak by som vedel,že nec je hlučnejší ako acer-tak ani tie časovače by ma nezaujimali ak sú výkonom totožné a zobral by som acer.A to som si už rok pomaly zvykol na nenormálne hlučný hp-led.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me zatim vsechny LED projektory zklamaly svym hlukem, bud je to dano tim ze sou tak malinkate a proste tam musej rvat malinkaty ventilatorek ktery je logicky hlucny nebo to neumej z managvat tak aby to hlucny nebylo. Treba tedka ACER K330 mi pride stale hlucnejsi nez muj TW5000 a to z nej fouka vlaznej vzduch pritom z TW5000 fouka vzduch tak 2x teplejsi.... CHtelo by to aby nekdo udelal LED projektor na domaci kino tj klidne udelat vetsi sasi s nakym pomalobeznym ventilatorem ciste na ticho...
- kudma611
- Nováček

-
Presne tak.Všetky led sú ako prenosné projektory a tak sú malé a hlučné. 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nj sepisem petici a poslem to nejvetsim vyrobcum projektoru
.. Lidi by si klidne za to vetsi sasi priplatili kdyby byl projektor ve finale nehlucny coz by s nakym 12-14cm ventilatorem uvnitr nebyl zadny velky problem, prece jenom LED lampa ma minimalni spotrebu tj se hreje mnohem mene nez klasicka.
Naposledy upravil(a) Stratos dne pon 10. zář 2012, 21:29, celkem upraveno 1 x.
- kudma611
- Nováček

-
Ešte jedna vec Stratos.Pri dlp sa opisuje,že niekto môže trpieť dúhovým efektom.Môj hp led projektor je tiež dlp a nevnímam ho.Takže potom by nemal byť problém pri žiadnom dlp projektore nie?
Edit:Dík za odpoveď.
Edit:Dík za odpoveď.
Naposledy upravil(a) kudma611 dne pon 10. zář 2012, 21:43, celkem upraveno 1 x.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nekdo to vidi a nekdo ne... Ono je to patrne u rychlych scen tam proste to kolecku uz prestava stihat... Je to dano technologii...
- jopal
- Nováček

Dnes budem 1. x pozerat cely film cez tu K330. Ale vcera som ti premeral tie veci: Vzdialenost 4 m, rozmery u 4:3 2x1,5m, u 16:9 1,34x2,88 m (v/s). Porovnaval som to s tym epsonom a Epson ma jas lepsi, ale farby su krajsie na K330 a jas je stale v phode. Epson vyhanal vzduch takmer na popalenie a K330 len taky letny, fakt by stacil, bud iny ventilator, alebo nizsie otacky. Na druhej strane vyrobca vie preo to tak robi. Nanbeh je rychly, na rozdiel od Epsonu, ktory vypina hned, tomuto to asi 15-20s trva, kym dohuci ventilator a v navode sa aj pise, ze ma sa nechat "dohucat". Ziadny dúhový efek som s v porobani s Epsonom nezaznamenal.kudma611 píše: Jopal-reálne premietacie rozmery súhlasia tak ako sa uvádza?Skús premerať rozmery uhlopriečky/na šírku/na výšku pri tých 4 m vzdialenosti aj pri rôznych pomeroch strán.Neviem čo plánuješ ako zdroj,ale ja keď pustím zo satelitného priímača tak každé vysielanie(alebo kanál) má iný pomer vrátane 4:3.Čo na terajšom led mám to v natíve.Plátno nepoužívam tak rozmery ma netrápia.Pred troma mesiacmi som na celú premietaciu stenu natiahol sádrovú omietku a namaľoval na bielo.Pred tým som premietal na zelenú asi pol roka.