Ano, XT je out, ale kdo si ji koupil, dal za ní totéž, co stála GTX-256 a získal kartu, která měla 512MB, dnes je více než o třetinu rychlejší, nabízí kvalitnější anizotropní filtraci a svým výkonem je jen 15% pod další půlgenerací karet od nVidie.
MichiGen píše:Ten graf co si sem dal no-X som uz videl nemas link na nejake novsie testy v konkretnych hrach a nie takto z priemerovane?Lebo to moze byt docela zavadzajuce.
Ty si vybereš jednu konkrétní recenzi, která se ti hodí, z ní vybereš grafy, které se ti hodí, snažíš se tím něco dokazovat a mě tvrdíš, že moje info je zavádějící?!
Všichni dobře vědí, že souhrnné grafy, které sem pravidelně dávám, jsou vždy z behardware.com a computerbase.de, což jsou weby, které jako jediné nabízejí souhranné grafy z většího množství her a jejichž autoři skutečně své práci rozumějí. Graf, který jsem uvedl naposledy je z recenze X1900XT-256 z computerbase a bylo v ní testováno 12 (slovy
dvanáct) her včetně takových, které mají Radeony opravdu "rády", jako např. Chronnicles of Riddick, Doom 3 a Quake IV. A když v takovéto sestavě her dokáže X1800XT-512 podat stejný výkon, jako 7800GTX-512, resp. víc než o třetinu lepší výsledek než původní GTX-256, není obtížné si představit, jaké skóre by asi bylo, kdybychom vynechali tyto "OpenGL vykopávky", přesto záměrně volím recenzi, kde jsou tyto relikty testovány, aby někdo nezačal s tím, že ATi zvýhodňuju. Jak vidím, i když vyberu test, kde jsou použity hry, které Radeonům nesedí, tak stále podle některých nadržuju ATi
Vůbec si nemyslím, že by mnou uvedený graf byl zavádějící nebo neobjektivní (těžko najdeš něco objektivnějšího než souhrn z dvanácti her), nějak upřednostňoval ATi (s tím výběrem OpenGL relikvií jistě...), takže prosím trochu přemýšlej, než opět něco takového řekneš.