ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

no-X píše:
facility píše:Ako to tu a inde citam tak ty problemy s chladicom na HD4800 ma Ati celkom na salame....
To si rovnou můžou místo chladiče nasypat na kartu mražený borůvky, a pak po fórech vyřvávat, že ATi prodává vadný karty, který odcházejí...
zatial som nasiel toto???
mohli o tom ludi informovat...a predisli by nedorozumeniam....

http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166

Obrázek
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

facility píše:...
Este raz. Pozri sa co obsahuje balenie Accelero S1 :
  • Samotny pasivny chladic
  • 8 malych pasivov na RAM
  • Pasiv na napajanie + pliesok pre X1950
  • PCI zaslepka pre lepsie vetranie
Prvy a druhy bod si kazdy z nas na kartu da. Ak ti ale nepasuje pasiv na napajanie, to este neznamena, ze ho nemusis chladit !!! A to je fakt problem kupit si par pasivov a hodit ich na tie drobne mosfety ?
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Sapphire ATI Radeon HD 4850 Toxic 512MB DDR3 11132-04-40R... takže už se v E-schopech začínají objevovat verze HD4850 s jiným jak referenčním chladičem... :wink:
Obrázek
Cena e-shop: 4 228,70 sDPH
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000J5H :roll:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Tak jsem si vyzkoušel World in Conflict na 4870ce přetaktované a oproti GTX 280 co ani taktovaná nebyla jsou min.fps 2x horší, 1x horší průměrné, maximální jsou podobné a to nemám u ATI ani zapnuté AA, u Geforce jsem měl AA8x, Mass Effect jede podobně, ale jak jsem si myslel, ATI má stále problémy s min.fps ve hrách, které se v recenzích né vždy zmíní. A jelikož GTX 260 jde dobře přetaktovat a je pak rychlejší častokrát než GTX 280 tak si připlatit pár stovek oproti 4870 bude určitě lepší volba na hry.
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

spajdr píše:Tak jsem si vyzkoušel World in Conflict na 4870ce přetaktované a oproti GTX 280 co ani taktovaná nebyla jsou min.fps 2x horší, 1x horší průměrné, maximální jsou podobné a to nemám u ATI ani zapnuté AA, u Geforce jsem měl AA8x, Mass Effect jede podobně, ale jak jsem si myslel, ATI má stále problémy s min.fps ve hrách, které se v recenzích né vždy zmíní. A jelikož GTX 260 jde dobře přetaktovat a je pak rychlejší častokrát než GTX 280 tak si připlatit pár stovek oproti 4870 bude určitě lepší volba na hry.
junkol som test OBR-a pri WiC a nejak sa mi zda ze tam ma nepretaktovana 4870 o nieco malo lepsie min fps ako 260 priemer je +/- rovnaky tak neviem co mas za PC ze ti to vychadza uplne inac :D
Battlefield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Battlefield »

vendo007 píše:
spajdr píše:Tak jsem si vyzkoušel World in Conflict na 4870ce přetaktované a oproti GTX 280 co ani taktovaná nebyla jsou min.fps 2x horší, 1x horší průměrné, maximální jsou podobné a to nemám u ATI ani zapnuté AA, u Geforce jsem měl AA8x, Mass Effect jede podobně, ale jak jsem si myslel, ATI má stále problémy s min.fps ve hrách, které se v recenzích né vždy zmíní. A jelikož GTX 260 jde dobře přetaktovat a je pak rychlejší častokrát než GTX 280 tak si připlatit pár stovek oproti 4870 bude určitě lepší volba na hry.
junkol som test OBR-a pri WiC a nejak sa mi zda ze tam ma nepretaktovana 4870 o nieco malo lepsie min fps ako 260 priemer je +/- rovnaky tak neviem co mas za PC ze ti to vychadza uplne inac :D
Souhlasím s tebou, projel jsem opravdu spoustu rezencí, a to co popisuje spajdr jsem si nikde nevšiml.
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Ve vetsine recenzi se 4870 dotahuje az na gtx280 a gtx260 nechava v prachu. Zadny propady nikdo nenameril. Tady bude problem nekde jinde...
teplomet
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od teplomet »

min.fps 2x horší, 1x horší průměrné
NEchci prudit,ale jak může něco bejt 1x horší?? :lol:

2x1=2
2/1=2

NEvim...
Naposledy upravil(a) teplomet dne ned 20. črc 2008, 00:36, celkem upraveno 1 x.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Projíždět můžete spousty recenzí, ale většina Vám neukáže min.fps, OBR sice má graf, ale nevím jestli z benche nebo z misí, rozhodně do plynulosti co měla GTX to má věru daleko.

EDIT: aha, takže hrál hru, akorát vypnul DX10, za to co já to mám zapnuté, zkusíme přepnout do DX9.

EDIT2: takže s DX9 jak má OBR je to prakticky pořád 60fps, aspoň že tak.

Z čeho mi vyplývá to že DX10 nemá ATI stále u některých her vypracované, jinak zatím bez problému.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

teplomet píše:
min.fps 2x horší, 1x horší průměrné
NEchci prudit,ale jak může něco bejt 1x horší?? :lol:

2x1=2
2/1=2

NEvim...
Překlep, mělo být 2x horší průměrné.
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

spajdr píše:Projíždět můžete spousty recenzí, ale většina Vám neukáže min.fps, OBR sice má graf, ale nevím jestli z benche nebo z misí, rozhodně do plynulosti co měla GTX to má věru daleko.

EDIT: aha, takže hrál hru, akorát vypnul DX10, za to co já to mám zapnuté, zkusíme přepnout do DX9.

Z čeho mi vyplývá to že DX10 nemá ATI stále u některých her vypracované, jinak zatím bez problému.

neco na tom bude, zatico v XP treba Crysis zurive drzi min fps na 30 a prvni zavahani prijde az u krizniku, tak ve Vistach to neni tak povzbudive, ostatne vsechno me jede ve Vistach o dost hur nez na xpckach.....
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

spajdr píše:Tak jsem si vyzkoušel World in Conflict na 4870ce přetaktované a oproti GTX 280 co ani taktovaná nebyla jsou min.fps 2x horší, 1x horší průměrné, maximální jsou podobné a to nemám u ATI ani zapnuté AA, u Geforce jsem měl AA8x, Mass Effect jede podobně, ale jak jsem si myslel, ATI má stále problémy s min.fps ve hrách, které se v recenzích né vždy zmíní.
WiC se v recenzích objevuje velice často, ale patří prostě od vydání mezi hry (např. s LostPlanet), které byly lépe otimalizované pro nVidii.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

schali píše:
spajdr píše:Projíždět můžete spousty recenzí, ale většina Vám neukáže min.fps, OBR sice má graf, ale nevím jestli z benche nebo z misí, rozhodně do plynulosti co měla GTX to má věru daleko.

neco na tom bude, zatico v XP treba Crysis zurive drzi min fps na 30 a prvni zavahani prijde az u krizniku, tak ve Vistach to neni tak povzbudive, ostatne vsechno me jede ve Vistach o dost hur nez na xpckach.....
pri akom rozliseni a detailoch
schali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od schali »

rbclass píše:
schali píše:

pri akom rozliseni a detailoch
1920x1200 high
i7 12700KF | Asus Prime Z690-A | Kingston 32GB RAM DDR5 5200 Mhz | TUF RTX3060TI-O8G | 2x Samsung 970 EVO PLUS 1TB | Fractal Define S2 | Corsair RM 850x V2 | Logitech G Pro Wireless | Logitech G915 GL Tactile | NOCTUA NH-U12A + 5x NOCTUA NF-A12x25
2 PC - Asus Z97-AR | Xeon E3-1231v3 | 16 GB RAM | MSI 1060 Gaming 6G | MX500 500 GB | MX500 1TB |850 EVO 500GB | Corsair RM 550x | Fractal R4 | Samsung C24FG73
rostaxx
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - info, testy, recenze

Příspěvek od rostaxx »

Musim to rict ....... vypada to tady skvele ..krasne barvy ..proste spicka
DeFFzeS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od DeFFzeS »

Vzdyt prece OBR psal ze benchmarky ve hre pouzivat nebude a jel jen v misich nebo se snad pletu :?: Kolik si mel minimalni FPS v tom WiC na ATI a pak na NVIDIA v DX10? Nejaky Screeny mas?
Obrázek
cruiser
Nováček
Nováček

Příspěvek od cruiser »

chci se zeptat jaky vliv bude mit 1GB pameti o proti 512MB na karte 4870. tak v rozliseni 1600x1200? nebo jestli mate nekde nejakej testik....
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

zatím ještě ne,teda aspoň já nic nenašel,ale odhadoval bych to ve vyšším rozlišení a s AA tak kolem 5-8% výkonnější. Bude to to samé co třeba 8800GT s 1GB,tehdy se taky žádný velký zázrak nekonal :?
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

Chtěl bych se zeptat. Jak moc vadí když je ATIna na Nvidia (pro 775) chipsetu? Bohužel to má PCIe jenom 1.1 - ovlivní to výkon? A co Crossfire?
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“