Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS

Příspěvek od karf »

Lojza píše:V semičkách bylo stabilní, ve Vistách už potom ne.
To se to jen ve w7 neprojevilo...jak píše CyberDeath.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Jak říkám, 4 měsíce to jelo stabilně, PC maximálně vytížené hrami a HD videem. Po instalaci Visty už nikoli.
MAOrh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MAOrh »

Je možné že po odtstranění šipek ze zástupců (Použil jsem tento návod: Otevřete Nabídku start (např. klávesou Win), napište regedit a stiskněte Enter
Potvrďte zvýšení přístupových práv (UAC)
Rozbalte první hlavní větev registru HKEY_CLASSES_ROOT
Objeví se dlouhý seznam přípon a typů souborů: najděte ten, co se jmenuje lnkfile (vyťukejte rychle za sebou písmena L a N a jste hned na správné větvi)
V pravé části se vyskytuje hodnota pojmenovaná IsShortcut - klepněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Smazat
Potvrďte, zavřete registr, restartujte)
, již nemohu přidávat zástupce (programy) na spodní lištu? Měl jsem tam něco ve smyslu připíchnout na panel ale nyní už tam tuto volbu nemám... Díky
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
MB GIGABYTE B550 GAMING X V2 CPU AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-U12F GPU NVIDIA GeForce RTX 3070 RAM Kingston FURY Beast DDR4 32GB 3600MHz SSD WD Blue SN570 1TB HDD Seagate SkyHawk 16TB ZDROJ SEASONIC FOCUS GX-750 CASE Fractal Design Define 4+window MONITOR MSI Optix G273QF + Philips 55PUS8303
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

MAOrh píše:Je možné že po odtstranění šipek ze zástupců (Použil jsem tento návod: Otevřete Nabídku start (např. klávesou Win), napište regedit a stiskněte Enter
Potvrďte zvýšení přístupových práv (UAC)
Rozbalte první hlavní větev registru HKEY_CLASSES_ROOT
Objeví se dlouhý seznam přípon a typů souborů: najděte ten, co se jmenuje lnkfile (vyťukejte rychle za sebou písmena L a N a jste hned na správné větvi)
V pravé části se vyskytuje hodnota pojmenovaná IsShortcut - klepněte na ni pravým tlačítkem a zvolte Smazat
Potvrďte, zavřete registr, restartujte)
, již nemohu přidávat zástupce (programy) na spodní lištu? Měl jsem tam něco ve smyslu připíchnout na panel ale nyní už tam tuto volbu nemám... Díky
a pak taky pri tom odebrani sipek prestanou fungovat zastupci v panelu hry
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sdílení mezi Windows 7 a Virtual XP Mode

Příspěvek od Lukke »

Narazil jsem na problém v nefunkčním klasickém sdílení mezi Windows 7 a virtuálními XP Mode. Po instalaci jsou automaticky vytvořená místa v síti hostitele, což jsou všechny jeho disky a dají se tak bez problémů procházet. Problém nastává, pokud chci použít klasické sdílení, čili procházet místa v síti, případně namapovat nějakou sdílenou složku hostitele. Na obou OS jsou stejní uživatelé se stejným heslem, stejná pracovní skupina, firewally vypnuté, ale ping ani procházení sítě nefunguje.

Adaptér ve VirtualPC mám nastaven na Shared NAT. Pokud virtuálu nastavím používání přímo síťovky (a veškerá komunikace jde tedy přes router), tak vše funguje bez problémů. Jenže toto nelze použít, protože bez dosahu místní sítě to samozřejmě nebude fungovat. Mým cílem je namapovat určitou sdílenou složku hostitele (Windows 7), tak aby na virtuálu byla zobrazena jako X:. Řešil jste někdo podobný problém, resp. funguje vám procházení míst v síti mezi Host OS a Virtual OS pomocí VirtualPC (XP Mode)?

Díky všem za podněty.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
rikub
Nováček
Nováček

Příspěvek od rikub »

build 7229.Slyšel jsem o tomto buildu a chtěl bych si na něj upgadovat svůj windows 7 7100 je možné to nějak provést? A jak? Dekuji
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

vypálit na DVD, z něj spustit instalátor, v něm vybrat Upgrade, jde to lehce a samo.
ignorelist: kremrole a dezoláti
rikub
Nováček
Nováček

Příspěvek od rikub »

Ale musím stáhnout to znovu a nebo mi postačí dvd ze ktereho jsem instaloval 7100
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

rikub píše:Ale musím stáhnout to znovu a nebo mi postačí dvd ze ktereho jsem instaloval 7100
samozřejmě že znovu, ten novej build se mezitím na tom DVD těžko nějak vylíhnul
rikub
Nováček
Nováček

Příspěvek od rikub »

Fakt dik moc... A mam to instalovat z windows 7 že
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

upgrade se spouští ze systému
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Na základě tohoto článku(byť se mi to zdá trochu blbost, že by se měly Win 7 prodávat už od 11.července levněji, když vyjdou až 22.října) mě ale napadla taková věc - vzhledem k tomu, že do Win 7 jsou k dispozici všechny jazykové balíčky, nebude pak tedy úplně jedno kde a jakou verzi si koupím? Třeba z US levnější originálku a pak si do ní hodím CZ lokalizaci ... :?:
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Pokud koupíš Ultimate, tak pak jedno je ... CS lokalizaci si doinstaluješ... u jiných edicí to nejde.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

tož jsem dneska nainstaloval také win 7 ultimate x64 7229 build s češtinou. pocity z toho mam hodně rozpačitý. je to něco úplně jiného než vista rozhraním mi tak připadá. vista byla jen barevnější xp ale tady se někdo dost zamyslel. hlavní panel tady je fakt parádní.
ale mam pár ale. opera 9.64 nefunguje korektně - hláška o mailovém klientovi, video kodeky jsem nerozchodil - konkrétně mkv soubory, wmp (nevím jaká to je verze) mi připadá jako šílenej složitej moloch. už ten vistovej byl dost a nejlepší se mi jeví asi 10ka co mam v xp.
aero, flip3d a hejbání s oknama je takový trhaný. neni úplně plynulý. sice mam 1920x1200 ale ve vistě je tohle bez problémů.
zvuk jsem zkoušel jen přes integrovanou zvukovku na desce (live! 5.1 fungovala ve vistách jen dvoukanálově tak to ani zkoušet nebudu)
časem ještě zkusím pár programů a her. tak nějak doufám, že půjde s kompatibilitou pustit starej autocad 2002...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

na mkv staci stahnout haali media splitter
just me
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

doporučuji Windows 7 Codecs - http://shark007.net/win7codecs.html - samozřejmě podporuje MKV
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

no tak zrovna tyhle mam asi stažený :|
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Nejlepší je použít buď KMPlayer+Core AVC nebo MPC+Core AVC. A nic jíneho není potřeba instalovat.
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

řešíte moc složitě, stačí instalnout novej bs player, a ten si stáhne codecy sám, nebo km player je už obsahuje a má lepší gui jak bs player ;)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
Čepi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Čepi »

Zdarec,
vytvoril sem si ve "Windows Virtual PC" virtualni stroj, nyni kdyz uz to nepouzivam a smazal jsem jej tak mi stale chybi na HDD kapacita kterou jsem z disku pro ten virtualni stroj vyclenil ...
Nevi nekdo co s tim?
Acer Aspire TimelineX 4830TG, Debian 8 Jessie
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“