GeForce GTX 1060 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GeForce GTX 1060 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Michal86 »

Karta je úplně v klidu, za ty peníze dá se říci super.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Shaquille píše:Nechapu oznaceni socialni... S tim urcite prisel nejaky mistni mod.
ne, s tím přišel jeden z majitelů karty a chytlo se to, má to i v podpise
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Jaka by byla proti Gainwardu asi tahle MSI? Nema ji nekdo?
https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060 ... 70/produkt
Porad vaham s koupi... bud tuhle a nebo pak 1070. Urcite za 1060 nechci davat 9000czk, to uz pak radsi vyssi ligu :D
I kdyz pokud nekdo koupi vyssi ligu, tak mu dyl vydrzi kor por nizsi rozliseni 1080p, 1440p. Kdovi do jakej sbernice budou karty za 3 roky aby to clovek vubec nacpal do compu. Pak uz bude resit leda vymenu vseho :-D
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Otec píše:Já mám "social" verzi Gainward ...

OC jádra 2160
OC paměti 9400
power limit 116%
Teploty se v zátěži pohybují 68 - 72°˙C , nejvyšší dosažená 76°C

na nic jinýho jsem nešahal ..

Koupena hned v první dostupné várce , tedy 19.7 , od té doby běží na těchto frekvencích bez jediného problému , ještě by to šlo o trochu víc , kdybych se zasnažil , ale jsem nadmíru spokojen !

Na hlasitost většinou moc nedbám,nicméně tady mě zarazilo,že o kartě skoro nevím ... toť vše k mému sociál gainwardu za 7600,- :P
Otec to mas gtx1060 s najlepsim OC tu na fore. Gratulujem. :thumbsup:
Shaquille píše:Nechapu oznaceni socialni... S tim urcite prisel nejaky mistni mod.
Shaquille s tym nazvom prisiel TankGeorge, pretoze v porovnani s jeho predoslou GTX780 lightening, sa mu zakladny model gainward zdal co sa prevedenia a hmotnosti tyka "socialny". Karta ho ale prijemne prekvapila.
Sam som mal zakladny gainward a bol som velmi spokojny, ale samozrejme som spekuloval. Predal som ho. Vzal som na skusku RX480, predal som ju kolegovi. No a aby to nebolo nudne, tak som vzal gainward phoenixGS verziu. Kazdopadne ale zastavam nazor, ze zakladny "socialny" gainward je vyborna karta v pomere cena/vykon.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Killer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Killer »

Ripper6 píše:Jaka by byla proti Gainwardu asi tahle MSI? Nema ji nekdo?
https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060 ... 70/produkt
Porad vaham s koupi... bud tuhle a nebo pak 1070. Urcite za 1060 nechci davat 9000czk, to uz pak radsi vyssi ligu :D
I kdyz pokud nekdo koupi vyssi ligu, tak mu dyl vydrzi kor por nizsi rozliseni 1080p, 1440p. Kdovi do jakej sbernice budou karty za 3 roky aby to clovek vubec nacpal do compu. Pak uz bude resit leda vymenu vseho :-D
Já koupil Armor, bohužel jsem se ještě nedostal k tomu ji namontovat. Jednak nebyl čas a a druhak mi včera odešel monitor. Mohu ti jen říct, ze mě stála 8649,- na Alze a den po mé koupi ji zdražili o 600,- takže je teď snad ještě dražší než Gaming. A teď koukám, že CZC ji zlevnili o 1200,- ještě z kraje týdne byla také za 9200,- Jsem jediný, kdo naprosto nehchápe cenovou politiku našich eshopů?
Vybral jsem ji proto, že s Gainwardem mám špatné zkušenosti, Palit = Gainward, Evega a Zotac neznám, Gigabytu prý pískají cívky a Asus má prý hlučné chlazení. Gaming byla už opravdu drahá, navíc ten její chladič je overkill, vždyť ta karta váží přes kilo. Tak jsem vzal tuhle s o generaci starším chladičem, který ale podle mne bude bohatě stačit. A za těch 8000,- na CZC bych neváhal a šel do ní. To je podle mně supr cena.
1) ASUS H97-Pro, Core i5 4590 3.3GHz, Gelid Tranquilo rev.2, 2x8 GB RAM Crucial Balistix Sport DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, 128 GB SSD Crucial MX100 + 1TB WD Blue, Asus Xonar DG, 550W Seasonic S12G, Corsair Obsidian 550D
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Chalani mam otazku. Ten debilne zeleny led nadpis na boku chladica u phoenixu sa da vypnut jedine expert tool od gainward? Mam obavu aby sa mi to nesekalo s afterburnerom. Pripadne by som ho rad zmenil na modro. Mam priesvitnu bocnicu a dost ma ta zelena vytaca. :D

// vo vlakne GTX1070 uzivatelia zacinaju nadavat na postupne osadzanie kariet horsimi VRAM od Micron namiesto lepsich Samsungov. Objavili sa u MSI, Gigabyte a Gainward. Tu mame zatial vsetci samsungy ci?

// tak som v gainward expert tool tu svietiacu kolotocarinu na chladici vypol, vyhoda je, ze program nemusi byt nonstop zapnuty, takze sa nebije s afterburnerom.

// uvazoval som, ako by vyzeralo co sa vykonu tyka jadro GP106, osadene na 256bit zbernici + 8GB VRAM... :)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
M4Touch
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od M4Touch »

https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060 ... 69/produkt
Recenze: http://www.guru3d.com/articles-pages/ms ... iew,1.html
V zátěži do 70 st., hluk v zátěži 39dB, po OC 2050MHz max 73 st, větrák 1830 ot/min

Za 8 tisíc ale nejlepší deal tohle https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060 ... 70/produkt
Je ještě o třídu výš podle http://www.tomshardware.com/news/msi-nv ... 32282.html
shipo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od shipo »

ulver píše:Ten debilne zeleny led nadpis na boku chladica u phoenixu sa da vypnut jedine expert tool od gainward? Mam obavu aby sa mi to nesekalo s afterburnerom.
Na mojí ASUS TURBO se nastavuje v GeForce Experience (nejlepší je dle taktu karty). Nechápal jsem proč to chceš vypnout, ale pak jsem našel ten Phoenix:
Obrázek
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

To zelene led pdsvietenie mi skutocne nesadlo. Este ze sa to dalo vypnut, inak by som to asi prelepil ciernou paskou. :D
Skusil som v AB zdvihnut voltaz na max moznu hodnotu 1,093V, ale jadru to extra nepomohlo. Drzalo to 2114MHz a na 2126MHz to uz padalo. Vratil som to teda na default voltaz. Takze stabilny boost na default voltaz sa drzi od 2101MHz (doom) do 2088MHz (RoTR, heaven, valley).
success
Nováček
Nováček

Příspěvek od success »

Zdravím,
uvažuji o koupi https://www.mironet.cz/msi-geforce-gtx- ... +dp296401/

chtěl bych vědět,jestli si s touto kartou zahraji Forza Horizon 3 ve 1060p. Nějak se mi ty HW nároky zdají přemrštěné.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

3GB paměti je dnes už málo a Forza není zrovna doménou nVidia karet

buď připlať na 6GB variantu https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1060 ... 79/produkt

nebo za tyhle peníze nakup u AMD https://www.czc.cz/msi-radeon-rx-470-ga ... oCXEfw_wcB

kdyžtak ale napiš do nákupky
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ArgCZ píše: a Forza není zrovna doménou nVidia karet
Muze nekdo na forum dat jasny komplexni testy z aktualni plny hry ? Ja teda nikde nejaky poradny nenasel.

Zbytek se reste v nakupce.
bounty[cz]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bounty[cz] »

Používá tady někdo custom fan křivku? Prohledal jsem všechny stránky dozadu a zaboha ty příspěvky nemůžu najít (a to vím, že je tady někdo dával, možná to byla 1070)...

A ještě otázka: když si ji teda nastavím, tak se chlazení karty bude takto nadobro chovat, nebo musím mít Afterburner spuštěný Po spuštění a na pozadí?
Obrázek
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

@success: Minimální požadavky Forza Horizon 3 na hru ve FullHD počítají s grafickou kartou s min. 4GB VRAM. GTX 1060 s 3GB VRAM tedy může mít v této hře problém. Na druhou stranu je mezi doporučenými grafikami i GTX 970, které do 4 GB VRAM také něco chybí. :wink:
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... ne-zaskoci
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

Hmm, kukam ze socialny Gainward opat na Alze zdrazel, uz sa predava za 8000 Kc.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Srandista ta polozka GPU memory errors co si spominal tam nie je?!?!?
Screen z hwinfo je urobeny pri hrani dooma.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
qqu
Nováček
Nováček

Příspěvek od qqu »

bounty[cz] píše:Používá tady někdo custom fan křivku? Prohledal jsem všechny stránky dozadu a zaboha ty příspěvky nemůžu najít (a to vím, že je tady někdo dával, možná to byla 1070)...

A ještě otázka: když si ji teda nastavím, tak se chlazení karty bude takto nadobro chovat, nebo musím mít Afterburner spuštěný Po spuštění a na pozadí?
Byla to 1060, nastavoval jsem si to, viz můj post:
qqu píše:Mám ten "sociální" gainward a v zátěži je slyšet. Taky jsem citlivý na zvuk – předtím jsem měl MSI 750 Ti v edici Twin Frozr, což je jedna z nejtišších karet vůbec, a proti ní je rozdíl v zátěži jasně slyšitelný. Mimo zátěž, kdy jede karta pasivně, nebo u nějaké méně náročné hry, která kartu nevytíží, je fakt tichá, ale jakmile třeba hraju zaklínače a karta jede na strop, dosahuje 75 °C a větráky se točí dost silně. Slyšitelný šum začíná přibližně na 50 % otáček, na 60 % už hučí. Takže s tím, že není vůbec slyšet, bych byl opatrný. Otázka, jak si kdo dovolí upravit křivku chlazení, já nad 75 °C jít nechci, takže pak mám vyšší otáčky, no.
Zkoušel jsem to v afterburneru i v tom fan expertool od gainwardu a funguje to oboje stejně, takže jsem pochopitelně jako stálou variantu zvolil afterburner.
Jinak bez zapnutého programu jsme to popravdě nezkoušel, protože mi afterburner jede jako monitoring, nicméně zrovna afterburner je tak nenáročný program, že ho mít zapnutý i jenom kvůli té křivce není vůbec problém.
MB: levná Gigabyte GA-H81M-HD3 | CPU: sweet-spot Intel Core i5-4460 | GFX: "sociálný" GAINWARD GeForce GTX 1060 | RAM: mletý standard 8 GB Kingston DDR3 | PSU: pýcha jako hrom Corsair RM550x | CASE: příruční lednice Fractal Design Define R4 | HDD: šifruju jak ďas Crucial M500 120GB + vzpomínka na legendu Seagate Barracuda 7200.14 1 TB + nesmrtelná teta Hitachi z notebooku | COOLER: pro srandu ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

ulver píše:Srandista ta polozka GPU memory errors co si spominal tam nie je?!?!?
Screen z hwinfo je urobeny pri hrani dooma.
Haluz, ze by toto bola AMD only vec?
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jj, je to AMD only. Řadič u nV karet to neumí.
Martin - HWinfo author píše:Monitor of GPU Memory Errors is only possible on some AMD GPUs, not on NVIDIA.
HWinfo forums
Ripper6
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ripper6 »

Jaka je znacka Zotac? Vyplati se proti napr Gigabyte? Co do vydrze, zpracovani, pripadne OC
https://www.czc.cz/zotac-geforce-gtx-10 ... 63/produkt
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“