Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly
Moderátor: morke
- myom
- Středně pokročilý
tak ta porovitost je u silikonu proste vetsi... ale imho staci hledat a nejaka hadice se silikonovou dusi a nejaky pvc/pryzovym obalem by se nasla...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- AcidCrash
- Nováček
-
ahoj chlapi,mám důležitý dotaz......samozřejmě jsem si přečetl všechny FAQ o vodním chlazení a spousty článků a habaděj všeho......do okruhu který bude chladit 1xCPU,1xGPU,3xHDD bude lepší jeden radiator
vím,že je super,ale taky neni levnej(v případě BI GTX 480 bych objednával z USA,ale děsí mě záruka)....
nebo tyhle dva
+ větráky samozřejmě.......v budoucnu asi budu chladit 2xGPU........jde mi hlavně o to,jestli dva slabší radiatory můžou nahradit jeden hodně výkonej......jde taky o prachy,že jo.......díky moc za odpověď a jestli vám to přijde jako hloupej dotaz,tak mě nekamenujte.....DÍKY
Kód: Vybrat vše
http://www.sidewindercomputers.com/hwlablicegtb7.html
nebo tyhle dva
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=2275&kat=323
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- AcidCrash
- Nováček
-
páni,to byla rychlost.....díky za odpověď.....ještě maličkost,čerpadlo bude laing,CPU blok bude STIXION GTX,na grafiku ještě nevim a blok na HDD bude od Wrooma........trošku mě mate,že BI GTX se vychvaluje až do nebe,právě proto jsem řešil dilema jestli jeden ultradobrej nebo dva slabší.....hlavně ty dva jsou LITE,tak jsou ještě o půlku slabší než GTX a mají i mnohem menší hmotnost,tak mám strach,aby to nebyli slaboši......ale tvá odpověď mě uspokojila,takže ještě jednou díky
za další názory budu jedině rád
za další názory budu jedině rád
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
dvojnásobná tloustka radiatoru neznamena dvakrat vetsi odvod tepelné energie z vody do vzduchu....ano ziskas dvakrat vetsi plochu, ale taky nekolika nasobne vyssi odpor vzduchu, kterej pusobi proti ventilatorum. Takže na to, aby jsi dosáhl stejné ucinnosti potrebujes daleko vyssi otacky ventilatoru(tok vzduchu).
Vzhledem k tomu ze my "PCčkari" pouzivame ventilatory o rozsahu otacek 500-1200 ot/min, tak tlustsi radiatory postradaji vyznam...Proto je treba jeden z nejlepsich radiatoru na svete Thermochill PA 120.3 konstruovanej, tak jak je je sice tlustej, ale mezery mezi zebrama má hodne ridké, práve kvuli tomu, aby snizil odpor vuci ventilatorum.
Vzhledem k tomu ze my "PCčkari" pouzivame ventilatory o rozsahu otacek 500-1200 ot/min, tak tlustsi radiatory postradaji vyznam...Proto je treba jeden z nejlepsich radiatoru na svete Thermochill PA 120.3 konstruovanej, tak jak je je sice tlustej, ale mezery mezi zebrama má hodne ridké, práve kvuli tomu, aby snizil odpor vuci ventilatorum.
- AcidCrash
- Nováček
-
dobrá dobrá,vřele díky za vysvětlení,moc jsi mi pomohl.....tak poslední věc,ThermoChill PA120.3 stojí za velkou louží 135 doláčů,vyšel by na naše asi na +-2300,- bez poštovnýho,takže ThermoChill nebo dva
asi vím co napíšeš,ale musim se zeptat.....
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=2275&kat=323
- Vivec
- Středně pokročilý
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
je pravda, že kurz dolaru je ve dnesnich době daleko vyhodnejsi, než pred rokem, kdy jsme tady hromadne vsichni nakupovali z USA....Jestli se vyplatí dva Thermochilly nebo dva "slabsi" radiatory, musí rozhodnout tvoje penezenka a hlava
To je jako kdyby jsi řekl... Vyplatí se koupit Porsche nebo Škoda ? s oběma autama budu jezdit jednou týdně na nákup nebo s něma budu jezdit každý den... chápeš jak to myslím
To je jako kdyby jsi řekl... Vyplatí se koupit Porsche nebo Škoda ? s oběma autama budu jezdit jednou týdně na nákup nebo s něma budu jezdit každý den... chápeš jak to myslím
- PlayerX
- Nováček
-
..
čau, měl bych jeden dotaz .. mám Bigwater 745 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36038) s http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37859 a chipsetem (Asus Blitz formula fusion block) a již přišel čas vyměnit čerpadlo za nějaké tižší , které by vydrželo i budoucí upgrady. vzhledek k tomu že nevlastním Bigtower tak mi jde i o praktičnost a proto jsem si předběžně vybral http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 29&kat=204 . jaký je Váš názor? doporučili by jste něco lepšího ? nebo za lepší peníze ? Díky moc za odpovědi.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ..
ta pumpa je slusna, akorat se trochu hur zavodnuje s tou expou, ale zadna tragedie to neni...pokud nepotrebujes expu tak za stejnou cenu mas lainga ultru...PlayerX píše:čau, měl bych jeden dotaz .. mám Bigwater 745 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36038) s http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37859 a chipsetem (Asus Blitz formula fusion block) a již přišel čas vyměnit čerpadlo za nějaké tižší , které by vydrželo i budoucí upgrady. vzhledek k tomu že nevlastním Bigtower tak mi jde i o praktičnost a proto jsem si předběžně vybral http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 29&kat=204 . jaký je Váš názor? doporučili by jste něco lepšího ? nebo za lepší peníze ? Díky moc za odpovědi.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Vivec
- Středně pokročilý
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
mel jsi tu PRO v ruce ? ano, u ultry je to fakt tezky, ale s PRO jsem teda problem nijak zvlast nemelGr8 Vivec píše:nebrat, nikdy bys neodvzdušnil okruh
radši vem klasiku DDC za 1700, k tomu XSPC top za 400,- a expu cape 25 případně EK 250, žádná menší expa nemá cenu, stejně tak nemají cenu expy co se dělají např. do pozice pro mechaniku, nejde přes ně pořádně odvzdušnit
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Vivec
- Středně pokročilý
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- myom
- Středně pokročilý
MaWa: no tak to asi jo, protoze kdyz pominu to vyreni vody, tak mi ma D4 pri zavodnovani 500ml expu vycucne tak rychle, ze jsem rad, ze stiham dolivat. s timto bych se bal to zapnout.
- PlayerX
- Nováček
-
ok...
OK diky za rady.. jenom by mě teda zajímalo co byste mi doporučili místo toho .. ??? chci aby to bylo tichy kompaktni (proto jsem chtěl tu expanzku nad topem) a celekm výkonný. časem plánuju chladit minimálně další GPU (x2) a vyměnit chlazení na CPU za nějaký lepší.. dalo by se říct postupně se zbavovat toho bigwater..
- Holda
- Středně pokročilý
kamarad za mnou prisel s tim, ze si chce koupit reseratora, tak mu to rozmlouvam a chci se zeptat. Na kolik tak vychazelo postovne ze Sidewinderu pri porizeni kompletu na jedno PC?
Navrhoval jsem neco jako: XWB-1, MCW-60, MCW-30, MCP-355, MCR-320 a expu asi Coolplex25 z CR. Jde o to, jestli bude tohle o tolik vykonnejsi, aby se to vyplatilo brat z USA, nez produkty Alphacoolu, co tu v pohode sezenu
Navrhoval jsem neco jako: XWB-1, MCW-60, MCW-30, MCP-355, MCR-320 a expu asi Coolplex25 z CR. Jde o to, jestli bude tohle o tolik vykonnejsi, aby se to vyplatilo brat z USA, nez produkty Alphacoolu, co tu v pohode sezenu
.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: ok...
laing pro, laing ultra. utahne v podstate cokoliv. a expu zvlast.PlayerX píše:OK diky za rady.. jenom by mě teda zajímalo co byste mi doporučili místo toho .. ??? chci aby to bylo tichy kompaktni (proto jsem chtěl tu expanzku nad topem) a celekm výkonný. časem plánuju chladit minimálně další GPU (x2) a vyměnit chlazení na CPU za nějaký lepší.. dalo by se říct postupně se zbavovat toho bigwater..
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
podle mych testu je rozdil 5-10% max...ale ja jsem alphacool prodejce, takze me nemusis brat vazne...nechci abych tu poslouchal ze si hrabu na svym piseckuHolda píše:kamarad za mnou prisel s tim, ze si chce koupit reseratora, tak mu to rozmlouvam a chci se zeptat. Na kolik tak vychazelo postovne ze Sidewinderu pri porizeni kompletu na jedno PC?