Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

IMHO to máš nasazený správně, jedině si pohrát za provozu s přítlakem, zkusit trochu povolit na jedné straně atp. Lepšímu přenosu tepla by mohla snad pomoct lepší pasta, lapování bloku/ headspreaderu nebo jeho sundání.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

OBR píše:se vzduchem pri napeti 1.7V ukazoval nvidia monitor 79 stupnu .... v Orthos, s vodnikem mam 73 .... to je bidnej vysledek, nemyslis .... blok je vlaznej a voda je jen takova vorazena, tepla moc neni ...

ostatni komponenty v okruhu ukazujou kolem 40 stupnu ... a grafika jde mnohem vic pretaktovat, ale ta teplota cpu je moc vysoka ...
a kdyz naneses na IHS pastu, pritlacis blok a podivas se zespoda na blok, obtiskne se cela plocha (jako pasty), nebo tam jsou jen takovy utvary??

samozrejme tam dej "idealni" mnozstvi pasty
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

rozdelej blok a zkontroluj ho. ja uz vidim jenom problem se zavzdusnenim.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

myom píše:rozdelej blok a zkontroluj ho. ja uz vidim jenom problem se zavzdusnenim.
a co v nem uvidim? kdyz ho zase slozim, tak v nem stejne bude vzduch ...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

OBR píše:
myom píše:rozdelej blok a zkontroluj ho. ja uz vidim jenom problem se zavzdusnenim.
a co v nem uvidim? kdyz ho zase slozim, tak v nem stejne bude vzduch ...
tak uvidis, jestli neni ucpany pilanama. a jak to budes zavodnovat, tak to delej neprimontovane do case, ale mimo a vzdycky zasterkej blokem a zapinej cerpadlo.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

myom píše:
OBR píše: a co v nem uvidim? kdyz ho zase slozim, tak v nem stejne bude vzduch ...
tak uvidis, jestli neni ucpany pilanama. a jak to budes zavodnovat, tak to delej neprimontovane do case, ale mimo a vzdycky zasterkej blokem a zapinej cerpadlo.
ok, zkusim ...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no je pravda ze bloky typu storm,cascade atd se radi ucpavaji ruznym bordelem...prach,vlasy atd....potom tam ucinnost je uplne k nicemu :(
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Konecne :) Sundal jsem blok zakvrdlal s nim, pak pustil cerpadlo nasadil a hle ....

59-61 stupnu v ORTHOS, ostatni teploty take klesly ... nyni jsem spokojen.

Great Success! Dzenkuji!
Bartek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bartek »

OBR píše:Konecne :) Sundal jsem blok zakvrdlal s nim, pak pustil cerpadlo nasadil a hle ....

Great Success! Dzenkuji!
Pří 4.0Ghz a 1.7V?
CPU: C2D E6300 1800@2800+AC Frezzer MB: GIGABYTE P965 DS-4 RAM: Geily 2x512MB@NonOC GK: ATi Radeon X1900XT 512MB+AC S1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Bartek píše:
OBR píše:Konecne :) Sundal jsem blok zakvrdlal s nim, pak pustil cerpadlo nasadil a hle ....

Great Success! Dzenkuji!
Pří 4.0Ghz a 1.7V?
jo ...
KLON
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KLON »

ještě můžeš zkusit lapnout ISH
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

mel by tady nekdo hypoteticky zajem o vodou chlazeny zdroj? jenom jestli by si to nekdo nepral, jestli ma cenu se do neceho poustet...
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

zajem by byl to vis ze jo jenze vetsinou pomer cena/vykon neni nic moc
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

myom píše:mel by tady nekdo hypoteticky zajem o vodou chlazeny zdroj? jenom jestli by si to nekdo nepral, jestli ma cenu se do neceho poustet...
Do standartniho zdroje to je velke riziko. Nemluve o tom ze dost soucastkam se to nebude libit. Par lidi mozna najdes ale moc jich nebude.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Woyta píše:Do standartniho zdroje to je velke riziko. Nemluve o tom ze dost soucastkam se to nebude libit. Par lidi mozna najdes ale moc jich nebude.
no bude to celkova uprava zdroje, ne ze tam jenom prilepim bloky. takze to bude dost efektivni neco jako zde. ale musel by se najit system, takze by to bylo narocne a proto to nema cenu smyslat jenom tak...
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

myom píše:no bude to celkova uprava zdroje, ne ze tam jenom prilepim bloky. takze to bude dost efektivni neco jako zde. ale musel by se najit system, takze by to bylo narocne a proto to nema cenu smyslat jenom tak...
Tak tuhle úpravu teda důrazně nedoporučuju.... napájet tranzistory na tak dlouhé dráty muselo udělat hrozné věci se stabilitou zdroje.... nehledě nato, že je toto provedení dosti nebezpečné, tranzistory jsou umístěné na společném bloku a navíc se spoléhají na ty šuntové podložky co se tak rády na krajích proříznou. Umisťovat prvky primární a sekundární části zdroje na jeden chladič je dosti problematické, někdy se to řeší tak, že se pod tranzistory dají tlusté keramické destičky, to už je spolehlivá elektrická izolace. V úpravě z odkazu ten blok ani neuzemnili jak je vidět... další hrubá prasárna.
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

sejny: jo jasne to jsem uvedl jenom ukazku, ze to nebude jenom prilepeni bloku, ale celkove prispusobeni zdroje pro vodnika. ale dik za postreh toho uzemneni jsem si ani nevsim. :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

myom píše:mel by tady nekdo hypoteticky zajem o vodou chlazeny zdroj? jenom jestli by si to nekdo nepral, jestli ma cenu se do neceho poustet...
Jo to bych chtel ale udelat vodou chlazenej zdroj je konstrukcne hodne narocny.....Nerikam ze bych to nezvladl ale radsi si ho koupim nez se s nim drbat :wink:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tohle je jedna z uprav kterou jsem mel na mysli. Prodlouzeni dratu je dost spatna vec.
Ted jsem si vzpomel na jeste jednu vec.
Nevim jestli jsi nekdy mel pripojenej komp na spatne udelane prodluzce. Me se to na jedne lance uz stalo a vodnik osklive probijel. Z tohohle duvodu nedoporucuju. V kombinaci s blokem na zdroji by to nemuselo dopadnout dobre. Muj vodnik neni nikde uzemnen. Jen se dotyka cipu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PavelKCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od PavelKCZ »

myom píše:sejny: jo jasne to jsem uvedl jenom ukazku, ze to nebude jenom prilepeni bloku, ale celkove prispusobeni zdroje pro vodnika. ale dik za postreh toho uzemneni jsem si ani nevsim. :)
No, já jsem tedy v oblasti vodního chlazení totální začátečník.
Ale zase je mi přes 40, jsem původně návrhář elektronických obvodů a mám s elektřinou a elektronikou přes 20 let praxe.
Tohle fakt doma nezkoušejte, opravdu to není dobrý nápad, risiko je neúnosně vysoké a pokud by se někomu něco stalo, je na to kriminál.

Je rozhodně lepší to koupit od odborníků. Pokud se to běžně neprodává, věřte tomu, že existuje hodně dobrý důvod, proč se to běžně neprodává.
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“