Crysis - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Thellwin
- Administrátor

- Ruka
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mozna to bylo v nejake skryte casti toho crysis 
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
- sial
- Nováček

-
V crysis mám problém, hra se naloaduje bez problémů, ale za chvíli se začne na 3-4s cukat, pak zase běží chvíli, tak 10s plynule a znovu to cukání. myslel jesm si, že to swapuje HDD, ale ten ani neblikne. Śestava: c2q6600@3.6 Ghz, Thermalright utra 120 extreme, Asus P5E WS Pro X38 chipset, 2x2 GB OCZ RepaerX@1066, 2xVisiontek Radeon HD 3870@840/1200 s preflashovanými biosy 3870fanfix, WD RaptorX 150 GB, Catalyst 8.2, Crysis patch 1.1, Win Vista 32 bit.snad by pomohol nejaký hotfix, fakt nevim?Nastavení mám 1680x1050 High settings DX10, no AA, AF. Poradíte někdo prosím , co kde nastavit. Děkuji
- Hlavson
- Začátečník

sial píše:V crysis mám problém, hra se naloaduje bez problémů, ale za chvíli se začne na 3-4s cukat, pak zase běží chvíli, tak 10s plynule a znovu to cukání. myslel jesm si, že to swapuje HDD, ale ten ani neblikne. Śestava: c2q6600@3.6 Ghz, Thermalright utra 120 extreme, Asus P5E WS Pro X38 chipset, 2x2 GB OCZ RepaerX@1066, 2xVisiontek Radeon HD 3870@840/1200 s preflashovanými biosy 3870fanfix, WD RaptorX 150 GB, Catalyst 8.2, Crysis patch 1.1, Win Vista 32 bit.snad by pomohol nejaký hotfix, fakt nevim?Nastavení mám 1680x1050 High settings DX10, no AA, AF. Poradíte někdo prosím , co kde nastavit. Děkuji
Spyware,viry...
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
bude to asi tím zkusím to sosnou u kámoše..ne HD3870X2 v CF nemám-mám ju v druhém pc pač QCF má téměř nulovou efektivituRuka píše:budy01: Jestli jsi to stahoval odevsud, tak mas jeste nekolik moznosti:
1. stahnul jsi zatim chybne balicky
2. nekde se ti pri stahovani neco poztraci
3. hdd nebo ram pri rozbalovani toho balicku mohou vyvolat nejakou chybu a pak se ti to treba hlasi ze to tam neni
4. fakt uz nevim, vir?
No a ty tam mas obe ty x2 zapojene v tom kompu?
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Eagler
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mám takový problém, na úplně nové sestavě (e8200, gf8800gts, 2gb, maximus formula) mi v crysis nefuguje myš ve hře. V menu funguje normálně tak jak má. Zkoušel jsem jinou myš a taky nepomohlo.
Díky za pomoc doufám, že už se to tu neřešilo nemám čas pročítat 46 stránek.
Díky za pomoc doufám, že už se to tu neřešilo nemám čas pročítat 46 stránek.
DESKTOP 2019:
CPU: AMD Ryzen 5 1600X + AMD Wraith Max Cooler
MB: MSI X470 Gaming pro Carbon
RAM: Crucial 16GB KIT DDR4 3466MHz
GPU: AMD RX580 8GB
HDD: WD Black NVMe SSD, M.2 - 500GB, WD SSD Blue 3D NAND, 2,5" - 500GB + 3x 500 GB
Source: Corsair HX Series HX850 - 850W
Case: Corsair Obsidian Series 750D
NOTEBOOK: HP EliteBook 8540W - Funguje mi spolehlivě 10 let bez závad - jsem na něj pyšný- UPDATE 2019 - už je pomalý
NOTEBOOK: MacBook Air 2015 - je to skladný POMALÝ šnek s dlouhou výdrží
DESKTOP 2:
CPU: Intel Pentium Core2 Duo CPU E8400 @ 3.00Ghz
MB: ASUS P5E3
RAM: 2x1GB Corsair DDR3 1066MHz XMS3 + 1GB ADATA
GPU: MSI GeForce 8800GTS 320MB - odešla, už nevím co tam mám
Audio: SoundBlaster Audigy 4
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
Power: Fortron Blue Storm II 500W
Case: CoolerMaster Centurion 534
DVD: LG Mouse: Logitech G400
Keyboard: Logitech G11
LCD: SAMSUNG 2053BW + SAMSUNG 940B
FAN: Zalman CNPS9700 NT + 2 chassis fans
- ChrastyII
- Začátečník

- sial
- Nováček

-
Hlavson napsal:
Zajímavé ne tvé sestavě by to mělo jet jako po másle. Zkus nastavit nejnižší detaily a podívej se jestli problém přetrvává. Pokud ano, tak pravděpodobně ovladače... ale těžko říct. Možná nemáš čistý systém.
Spyware,viry...
Tak jsem to skusil na medium a low a furt se to cuká, pak jsem vypl crossfire a hele slo to v poho. to samé mi dělá v need for speed pro street, ale napr. v Call of duty 4 to jeden supr v croosfire v 1680x1050 8xAA/16 AF s max detaily můŽe to být tím crossfirem, a nebo skusím jěštĚ snizit overclock, pripadne zvysit napeti na procesoru, je to revize G0, mam ho na 1.38750 V@3.6GHz. A systém mam skoro s uplne cistou instalaci, projel jem to nodem a Spyware S&D a nic, tak snad tam nemam nejakou haved
Zajímavé ne tvé sestavě by to mělo jet jako po másle. Zkus nastavit nejnižší detaily a podívej se jestli problém přetrvává. Pokud ano, tak pravděpodobně ovladače... ale těžko říct. Možná nemáš čistý systém.
Spyware,viry...
Tak jsem to skusil na medium a low a furt se to cuká, pak jsem vypl crossfire a hele slo to v poho. to samé mi dělá v need for speed pro street, ale napr. v Call of duty 4 to jeden supr v croosfire v 1680x1050 8xAA/16 AF s max detaily můŽe to být tím crossfirem, a nebo skusím jěštĚ snizit overclock, pripadne zvysit napeti na procesoru, je to revize G0, mam ho na 1.38750 V@3.6GHz. A systém mam skoro s uplne cistou instalaci, projel jem to nodem a Spyware S&D a nic, tak snad tam nemam nejakou haved
- _DAVE_
- Začátečník

sial - U krkolomnosti jako je CF necekej, ze ti vse pobezi uplne po masle.
HTPC: i5-12400f, 32GB RAM, RTX4060ti, (3GHz/18,5GHz) - 16GB, case Grandia, 3DTV-LG 47"/ 3D Acer Projektor.
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
RPCS3 + Nintendo GC +Wii + WiiU + Switch emulator.
Ukázky her v plně stereoskopickém 3D, je potřeba - 3DTV, 3D projektor, VRset:: https://www.youtube.com/@stereoscopicga ... 9/featured
- Hlavson
- Začátečník

Nevím jestli u CF to pracuje stejně jako v SLi. Ale každopádně by to mohlo mít něco společného. Sice se jedná o 3 WAY SLi což je úplně z jiného soudku ale podobnost s tím co říkáš by tam mohla být. Hlavně AFR a SFR.
"Na základní desce pak třemi kartami zaplníte všechny PCI-Express sloty, nainstaluje ovladače a klasicky musíte karty donutit, aby vaši oblíbenou hru renderovaly v tom správném renderovacím módu (nejlépe přes profil, pokud je v ovl.). Nedá se použít SFR (Split Frame Rendering), protože ten se snaží vykreslovanou scénu rozdělit v poměru 50/50, kdy jedna karta počítá jednu polovinu scény a druhá druhou, což je na třech grafických kartách krajně nepraktické. Pak je tu druhá metoda, AFR (neboli Alternate Frame Rendering), která rozdělí práci pro karty tak, že první snímek počítá první karta, druhý druhá, třetí třetí a čtvrtý snímek už zase zpracovává první karta (zjednodušeně řečeno). Tento mód je pro 3SLI nejlepší a má slušné výsledky z hlediska výkonu. Nevýhodou AFR ale může být mikro-zadrhávání, kdy každá karta vlivem rozdílností v náročnosti scény posílá snímky s menším či větším časovým zpožděním a výsledný herní zážitek nemusí být nejlepší. "
CF jsem v životě neměl. Zkus se pdoívat do ovladačů jestli nenarazíš na něco podobného. Je mi jasné, že v článku se jedná o 3 karty. Ještě je to nVidia a ATi (taky každý to může mít jinak). Tím pádem AFR vypadává ze hry, i když to vypadá, že ty karty pracujou nesynchroně. Ty máš jen 2. Ale i přesto by mohl být problém právě tady.
Nechce se mi věřit, že by s tím měli lidi problém, to už by toho byl plný internet. Zkus poslední ovladače + komplet odinstal starých pomocí Driver Cleaneru.
"Na základní desce pak třemi kartami zaplníte všechny PCI-Express sloty, nainstaluje ovladače a klasicky musíte karty donutit, aby vaši oblíbenou hru renderovaly v tom správném renderovacím módu (nejlépe přes profil, pokud je v ovl.). Nedá se použít SFR (Split Frame Rendering), protože ten se snaží vykreslovanou scénu rozdělit v poměru 50/50, kdy jedna karta počítá jednu polovinu scény a druhá druhou, což je na třech grafických kartách krajně nepraktické. Pak je tu druhá metoda, AFR (neboli Alternate Frame Rendering), která rozdělí práci pro karty tak, že první snímek počítá první karta, druhý druhá, třetí třetí a čtvrtý snímek už zase zpracovává první karta (zjednodušeně řečeno). Tento mód je pro 3SLI nejlepší a má slušné výsledky z hlediska výkonu. Nevýhodou AFR ale může být mikro-zadrhávání, kdy každá karta vlivem rozdílností v náročnosti scény posílá snímky s menším či větším časovým zpožděním a výsledný herní zážitek nemusí být nejlepší. "
CF jsem v životě neměl. Zkus se pdoívat do ovladačů jestli nenarazíš na něco podobného. Je mi jasné, že v článku se jedná o 3 karty. Ještě je to nVidia a ATi (taky každý to může mít jinak). Tím pádem AFR vypadává ze hry, i když to vypadá, že ty karty pracujou nesynchroně. Ty máš jen 2. Ale i přesto by mohl být problém právě tady.
Nechce se mi věřit, že by s tím měli lidi problém, to už by toho byl plný internet. Zkus poslední ovladače + komplet odinstal starých pomocí Driver Cleaneru.
- sial
- Nováček

-
- sial
- Nováček

-
Skoušel jsem i reinstall ovladačů, mam nejnovější 8.2 a systém je nový, tak nebudu přece znovu reinstalovat. Taky si myslím, ze problem je v tom, ze karty pracuji z nejakeho důvodu nesynchronne, neni nejaky spusob jak je zesynchronizovat, skoušel jsem zapinat, vypinat VSync, A.I. na normal a advanced a nic.
- Hlavson
- Začátečník

- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nainstaloval jsem Crysis a vše mi jelo na High v pohodě, tak jsem si říkal že skusím ten hack na VH nastavení (TriC prográmek mi nejde nevím proč, ani třeba Crysis launcher, hází to chybu inicializace programu) tak jsem stáhnul Ultragraphic soubory přepsal, a nelíbilo se mi to tak jsem ho dal komplet pryč (i s tím autoexec.cfg) a od té doby když chci zahrát tak mám sice všechno (krom vody a fyziky na Vlastní a nejde s tím hnout) na High ale grafické zpracování tomu neodpovídá, zkoušel jsem i reinstall a nic.. Neměl někdo podobný problém??
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sicco2