PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
santa999
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od santa999 »

Ahoj koupil sem si mini projektor picopix 2480 ale bohužel nedokáže přehrát AC3 našel sem si firmware který by to měl řešit ale nedaří se mi ho tam dostat. vždy když dám aktualizaci napíše jen aktualizace selhala.
Nevíte někdo jak tam firware dostat?
Zkoušel sem ho dát na kartu i do interní paměti, rozbalený, zabalený, ve složce i bez složby jen tak hozenej.

odkaz na firmware http://www.philips.cz/c/kapesni-projekt ... ?t=support
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

takze projektor BenQ W703D otestovan konecne (delal jsem na baraku naky stavebni upravy tj jsem se k tomu dostal az tento tyden)

Moje dojmy sou takove:
Oproti W710ST je to opravdu dost velky smejd. Nezachrani to stejne sasi ani stejny dalkovy ovladac.
- velmi patrny rastr.
- neodkaze zobrazit obraz z male vzdalenosti jako 710ST naopak musi bejt dost daleko, do malych mistnosti nepouzitelne.
- velmi slaba cernavuci 710ST a obraz celkem mdly nic moc barvy.
- muj kus trpel na cvakani ventilatoru a nebyl moc tichy.
- nedarilo se mi dokonale zaostrit obraz vice mene asi problem toho velmi viditelneho rastru kdy z vetsi vzdalenosti to uz bylo opravdu hnus...

kdyz to shrnu je lepsi volba minule recenzovany LED projektor od Aceru. Nebo si priplatit na 710ST od BENQ nebo rovnou na naky levny 1080p model s cenou kolem 18tis s DPH. Tento model mi pride naprosto zbytecny.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...tak jednoznacne som ocakaval takyto vysledok W710ST je jednotka vo svojej kategorii...
...mal som ho pol roka doma, u mna sice dost rusivo posobil RBE oproti terajsiemu LG.
...nejlepsia vec na nom bolo to premietanie na kratku vzdialenost.
...to uz potom teda radsej Benq W1060ku
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Ahoj,
Právě jsem objednal přes net Epson TW 3200, hlavně po přečtení tvé pochvalné recenze, cena spadla na 20 000, tak jsem neváhal. Teď přemýšlím nad plátnem. Promítat budu ze 3.20 metrů, takže bych se měl akorát vejít na 240 cm na šířku při max. zoomu, jak jsem počítal. ( sledovat budu z cca 4 m)
jen jsi mě zarazil s tím Moire efektem, proto se raději ptám, jestli mnou uvažované plátno bude dostačující a nebude trět tímto efektem, popř. jinými vadami.

http://www.epicom.cz/detail-produktu/no ... 4-3/17730/

Vím, je to max. low end, ale dražší zatím nepotřebuji , to bude až v novém bydlení. Takže pokud máš jiný názor, zkus doporučit něco ve zhruba podobné ceně.
Předem díky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mas klasicky matny povrch ten timto netrpi.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Díky za odpověd. Teď jsem ale začal řešit další problém. Někteří si zde stěžovali na prohýbání plátna , ručně rolovacího. Prý u elektrického toto nehrozí, že se navíjí a vysouvá rovnoměrně. Jelikož do elektrického zatím investovat nebudu, tak se chci zeptat, jestli se tento problém opravdu vždy objeví u ručně rolovaných pláten, a jestli si pomůžu koupí této novinky: http://www.edgeshop.cz/87732-reflecta-p ... /d-124000/
která by měla mít brzdu při zasouvání.
A jak moc ev. nerovnosti na plátně vadí při promítání ( nemyslím esteticky, plátno bude spuštěné jen při promítání, tzn. většinu času bude srolované )
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...ja mam toto platno...
http://premietanie.sk/index.php?route=p ... duct_id=51
..tiez kategoria tych lacnych a musim povedat ze kraje ked ho vytiahnem tie cierne lemovane v strede na oboch stranach sa mi trosku dvihaju smerom od steny. pripremietani to nejak nevadi len ak nie je uplne zatemnena miestnost a svetlo prichadza od bokov platna tak to trosku robi tien ta zdvihnuta cast platna. uvazujem ze platnu asi urobim dreveny ram a dam ho na pevno na stenu popripade zvazujem dat hladku stierku a primalex tan co sa odporuca na stenu ked sa pouziva projektor. udajne to ma lepsi obraz ako tieto lacne platna.
...najlepsie je sa poradit pred kupou aby si zbytocne nevyhodil peniaze...
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

No jo, ja ted asi taky koupim levne manualni za 2000, v sirce 240 cm, vic se mi do obyvaku nevleze. Za par let planujeme dum a tam stejne budu chtit platno vetsi aspon 3m, tam uz koupim nejake lepsi elektricke. Snad to s tim ohybanim nebude tak hrozne, napadlo me nejak zkusit treba zatizit tu spodni tyc, aby bylo platno pod vetsim tahem, nezkousel jste to nekdo ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zvirek píše:Díky za odpověd. Teď jsem ale začal řešit další problém. Někteří si zde stěžovali na prohýbání plátna , ručně rolovacího. Prý u elektrického toto nehrozí, že se navíjí a vysouvá rovnoměrně. Jelikož do elektrického zatím investovat nebudu, tak se chci zeptat, jestli se tento problém opravdu vždy objeví u ručně rolovaných pláten, a jestli si pomůžu koupí této novinky: http://www.edgeshop.cz/87732-reflecta-p ... /d-124000/
která by měla mít brzdu při zasouvání.
A jak moc ev. nerovnosti na plátně vadí při promítání ( nemyslím esteticky, plátno bude spuštěné jen při promítání, tzn. většinu času bude srolované )
bohuzel ano rucni platna na tohle trpej ze se pak u kraju zacnou mirne vlnit, me to za celou dobu co mam rucni platna udelaly vsechny. TJ taky planuji pristi platno koupit uz elektricke.

idealni je mit na zdo ramove platno coz ja mit nemuzu kvuli televizi :(
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...vacsi tah na spodnu listu nepomoze podla mna.
...neskusal som to ale podla mna este viac sposobi v strede ohnutie tych krajov.
...ale ako pises to neries ak budes mat dobre zatemnenie tak tie kraje nevadia...
...len aby si nemal platno zvlnene celkovo od vyroby to uz by bolo nie dobre...
...povacsine na to trpia Elitte screen rucne platna....
...niekde som cital ze chalan mal uplne dokrcene platno uz z vyroby ked ho vytiahol po prvy raz z valca.
...potom uz len reklamacia lebo vyrovnanie takehoto platna je nemozna vec.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

no tak uvidím, za pár dnů plátno dorazí, tak jak to bude vypadat ....
Objednal jsem nakonec ten lowend NOBO, tak snad to nebude tak moc velkej prusvih. Nekdo jsem cetl, ze nekdo platno vyzehloval zehlickou, aby se vyrovnalo. Je to mozny, nebo si delal srandu ?
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...to jedine ak mal klasicke latkove platno....
...moje platno je nejak specialne pogumovane a tak predpokladam ze aj Tvoje tak bude...
...cize zehlicka urcite nie...
...este ma napadlo mozno cez nejaku latku na najnizsiu teplotu prezehlovat ale nepocul som
este takyto postup...
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Zdarec. Tak nam zamestnavatel nadelil na vanoce nejake ty penizky navic, tak jsem premyslel ze bych si konecne koupil neco pro lepsi filmovy zazitek. Primarne tedy urceni pro filmy, obcas hry a promitani fotek. Jsem momentalne v situaci, kdy mam maly byt 1+KK (vetsi kupuji nekdy pristi rok), kde zrovna neni mista na rozdavani. Chtel jsem televizi, ale nevim kam bych 55" dal, ale po mensich dispozicnich upravach minuly mesic jsem se posadil na gauc a z niceho nic jsem pred sebou objevil holou bilou zed jako stvorenou pro promitani. Od gauce je vzdalena cca 3,5m a cca 2,5 od stolku, na kterem muze byt projektor postaven. Obraz muze mit uhlopricku cca 2,5m pri pomeru stran 16:9 a porad bude kolem dost mista. Stena je bila a pekne rovna bez nejakych rusivych elementu (viz. foto. klobouk a arafatka pujdou dolu ;-) ). Mam ted 17" herni notebook Asus GX74 1920x1080 s pouze prumernym displejem a moznosti nVidia 3D vision ( 3D neni pro mne az tak dulezite). Proto nevim co od obrazu projektoru cekat (ostrost obrazu, podani barev a cerne), nikdy jsem krome kancelarskych dataprojektoru nevidel zadny videoprojektor v akci promitat film v noci. Co se tyce samotneho projektoru cekam alespon nativ 1280x720, Bluray prehravac nemam a na FullHD filmy koukam zridka proto na fullHD netrvam. Jedine, ze byste mne presvedcili o jeho vyhodach. Vetsinou koukam na max. 1280x720. Co se tyce technologie nemam jasno a proto si necham poradit. Co jsem zatim cetl LCD nema takovou cernou a nektere projektory maji horsi ostrost obrazu, na druhou stranu se u DLP bojim RBE. Proto prosim o radu jestli je pro mne projektor vhodny a kdyz tak poradte nejakou dobrou koupi do tech 18000,-. Koukal jsem ze by pro zacatek mohl stacit Benq W710ST nebo Epson TW3200 pripadne Benq W1060. Diky
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

No, tak já se pokusím odpovědět za sebe, jak jsem to řešil já a proč mám TW 3200.

1. Pokud projektor, tak pouze jako doplněk k TELEVIZI. Samotnou telku tím nenahradíš, budě tě to stát spoustu peněz navíc ze elektřinu a je otrava několikrát za den pouštět projektor na 5 minut, aby ses podíval na zprávy, počasí, nebo tak. Tím pádem asi budeš potřebovat i rolovací plátno, abys ho spustil před televizi a tím ji schoval na promítání ( aspoň já to tak mám )

2. Proč full HD ? Předpokládám, že projektor kupuješ na víc, než pár měsíců, a s rychlostí s jakou se mění standard formátů je jasné, že full HD bude minimum už za pár let, tudíž sice ho dnes nepoužíváš, ale za rok, za dva 100% budeš ( spolu se zrychlením internetu se bude zvětšovat velikost filmů a tím i kvalita ). A naíc, tak kvalita je proti 720p a nejdej bože Divx opravud na velké úhlopříčce znát. to co nemáš šanci vidět na notebooku, to ti bude vadit na 2,5 metrovém plátně.

3. Proč TW 3200 ? Měl jsem štěstí a chytil jsem okamžik, kdy byl na Heurece k mání za 20000 Kč ( teď je pořád za cca 23.000 ). Je tichý - to je hlavní důvod a věř, že jestli máš malý pokoj tak každý decibel navíc, tě bude štvát. Má lens shift - tzn. můžu ho mít pod konferenčním stolkem těsně nad podlahou a není problém obraz posunout směrem nahoru a doprava na plátno - nemusí být přesně uprostřed a zároveň nedojde k degradaci obrazu jako u digitálního posunu. Má dlouhou životnost lampy - pro mě -cca 4-6 hodin týdně koukání na filmy je to prakticky na celou dobu používání projektoru, předpokládám, že až lampa odejde budu už mít dávno jiný projektor.

4. Proč ne 3D ? Mám telku Samsunga - plazmu 50ku s aktivním 3D a upřímě, moc jsem to nepoužil. Je to dobré jako tahák pro návšťěvy, ale jinak pro opravdu 3D zážitek jedině kino, nejlépe IMAX. Navíc brýle jsou drahé a aby se dívala celá rodinka potřebuješ aspoň 4. Možná kdyby to bylo pasivní 3D, jenže to zase neumí projektory ( aspoň ty běžně dosptupné )
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Diky za reakci. Abych uvedl nekolik veci na pravou miru...TV mam resenou pres USB tuner na notebooku, ktery mam na stolku. Na telku koukam malokdy takze zpravy, pocasi, sport a jine veci pres net. Chci to jak jsem psal na filmy (2-3x tydne) + obcas neco zaparit. Samozrejme, ze s vyssi spotrebou pocitam proto te muzu ubezpecit, ze jako nahradu TV nee 8) na to si klidne zapnu notes

S fullHD souhlas, opravdu uz dnes nema smysl kupovat mensi rozliseni.

Co se tyce 3D tak jak jsem psal moc mne to nebere a uz vubec nechci investovat tisice do 3D bryli jako kolega, ktery mne porad presvedcuje ikdyz mu stale rikam, ze to v tehle dobe neni pro mne takovy WOW efekt ani v tom kine protoze nedam dve stovky navic za nepohodlne bryle na nose a par ucelovych efektu v 2 hodinovem 3D filmu...nejlepsi zazitek jsem mel v tech.muzeu v Londyne kde ten film byl opravdu 3D zazitek a ne jen nejaka nahrazka pro vydelani penez kdy uz technologie nahrazuji dej a napeti ve filmech...ale to uz jsem odbocil

A ted k vyberu konkretniho modelu, mels opravdu stesti ted uz je za 23K a to uz fakt nedam kdyz za 18K muzu mit Benq W1060, na ktery jsem nasel opravdu dobre reference na zahranicnich forech. Jak jsem psal, kvalitni televizi nemam (uz 7 let jen stridam notebooky) takze nemam takove naroky na kvalitu obrazu jako ti, kteri maji doma plazmy za 40K nebo projektory za 50K a vic. O to vic mne stve, kdyz jsou recenze brane s ohledem na absolutni kvalitu a parametry a nehledi se moc na cenu. Proto se hure vybira a obratil jsem se na fora...je to stejne jako vybirat spunty za 1,5K na foru kde do mne huci lidi co maji sluchy za 3-7K ze za ty prachy do toho nema cenu jit...uprednostnuji zdravy usudek s ohledem na soucasne pozadavky ;-)
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...chod do toho benqu W1070 v pohode....ak by Ti stacilo HD tak je v pohode aj to co mam ja LED projektor LG PA70G
tu mas aj nejake video co som robil doma. je to len fotakom 640x480 rozlisenie ale pre predstavu staci.
http://www.youtube.com/watch?v=jsILIVUpX4M
http://www.youtube.com/watch?v=RYfzxZgER2M
..ja som s nim maximalne spokojny mala spotreba elektriny a 100" da v pohode co je na doma akurat.
..zivotnost LED je 30 000 hodin takze Ta to prezije.
tu je komplet video k tomu
http://www.youtube.com/watch?v=5JIWJ1EVwZg
ja som mal doma aj BENQ W710ST a tento LG ma lepsi obraz a ovela mensi rainbow efekt.
cena toho LG je 530ecok.
4pepe
Nováček
Nováček

Příspěvek od 4pepe »

Osobne by som si na tvojom mieste prillatil a zobral toho epsona, tu je recka http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... tisic.html , ale je to na tebe ten epson je za tie peniaze to najlepšie čo môžeš zohnať.
Čo sa týka toho benqa, jeho hlavná nevýhoda je hlučnosť, ďalej pokiaľ si citlivý na RBE, v porovnaní s epsonom nemožnosť optickej korekcie obrazu, menšie možnosti zoomu...
výhoda je dlhšia životnosť lampy, a aj jej menšia cena, lepšie podanie čiernej ( vychádza z technológie), menšia veľkosť(hlavná príčina hlučnosti)...
Ale aj tak by som šiel na tvojom mieste do epsonu
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

...ja som BENQa mal a nepripadal mi nejak hlucny na ECO mode....
...skor s tym RBE to je pravda, mne vobec nevyhovoval v tomto pri sledovani, ked som co len trosku presiel ocami rychlejsie po obraze hned som videl duhu.
...Epson je dobry len je to ina technologia 3LCD oproti DLP na BENQ
...Epson vyzaduje trosku viac starostlivosti, treba pravidelne cistit filter prachovy a mna dost
prekvapilo co narobia prachove castice ked sa dostanu na zrkadla v projektore. treba ratat aj s tym ze Epson je uz "kus" projektora a treba mat miesto na to. A treba pocitat s tym ze nova lampa stoji aspon na Slovensku 300ecok co je tretina ceny projektora.
jopal
Nováček
Nováček

Příspěvek od jopal »

Moja osobna skusenost je trosku ina, ako ma zvirek. Kupil som LED Acer, nemyslim, ze je potrebne platit za FUL HD teraz, lebo o en rokov to bude standard. Manzelka ma v praci Epson, namiesto po 5000 hodinach, im po 900 hod v ECO mode odisla ziarovka, asi mesiac po zaruke. Ked pocula cenu za ziarovku od vtedy odpociva v skrini. Telku vobec nemam, absolutne mi tie reklamy, prerusene filmami nechybaju, ale deti pred prichodom na Vianoce sa vyjadrili, ze by chceli aj televiznu atmosferu...Tak som k NB v piatok prikupil aj Media-Tech NANO DVB-T STICK malý digitálny TV a rádio DVB-T tuner a zrazu mozem pozerat reklamy s 3 metrovou uloprieckou. Zaroven spominany tuner davam ako odporucanie (som dlho hladal, kym som kupil), za danu cenu ozaj dobra kupa a zatial spokojnost.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Jen k té lampě:
http://www.projektory-lampy.cz/lampy/ep ... eh-tw3200/

2200 Kč, to se dá přežít, ne ?
Odpovědět

Zpět na „Projektory“