AMD Phenom II x4 955/965/970/975 BE-C3 revize, zkušenosti
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: AMD Phenom II x4 955/965/970/975 BE-C3 revize, zkušenosti
určitě ano, záelží na jakém rozlišení, ale nějaký nárust lze očekávat.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A také záleží na grafice, nicméně jestli se nepletu, nedávno jsme to řešili a koupil jsi GTX 560 Hawk ne?
Tak to se podle mě zvedne FPS určitě 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- battlecruis
- Začátečník

-
Jasny, prave ze dneska dorazi
doufam, ze to nebude o moc vic zrat a prehrivat se.. budu tam mit jeste 4 pridavne vetraky, tak prehrati snad nehrozi. Rekneme, ze bych to nataktoval tak 3,8-3,9 vic uz bych nesel
- Maxtor
- Začátečník

-
Re: unsuccessful overclock AMD Phenom II x4 965 BE
Nerikejte mi, ze to nejde.. 955BE, Tranquilo a 60° burn, 4GHz pres nasobic - vse default.. rock stable..
- Deexer
- Začátečník

Chladič by měl být dostačující... ASUS ROYAL KNIGHT Hodne nehodne ta teplota se zmenila o 6stupnu coz neni moc. Normalne pri zatezi 54stupnu (vim na 100 ze v klidu 41 po pretaktovani v klidu 47) a na to, ze to bylo 4Ghz a test na vytizeni CPU 100%, tak 60c je porad si myslim obstojne nehlede na to je to AMD....Jeltík píše:Co máš za chladič? Pokud nestíhá chlazení, je zbytečný zkoušet takovýhle takty, když ani nezvedáš Vcore.
vyzkoušej maximální stabilní frekvenci na tomhle napětí a uvidíš, jak tě to brzdí oproti testům s i7
sili... co? vim ze mam revizi C3Michael24 píše:Ano, 1.4 bude asi málo... Nicméně pokud nemáš verzi s novým siliconem (třímístné značení, třeba 1048EPM), tak 4GHz zas tak běžné nebyly a bylo to většinou kolem maximálního OC, tzn. kolem těch 1.55V.. A to už bude určitě potřebovat lepší chladič, těch 60°C je už hodně, může to teoreticky způsobovat i ty BSOD, Phenom II moc nemá rád teploty nad nějakých 55°C...
BTW: tak to bych musel mit od Corsaira to vodni chlazeni se zadnym AIR chlazenim po pretaktovani se nedostanu pod hranici 55 aspon myslim ja fakt nevim jak me to 3x schodilo pri testu tak sem to vratil zpet takze nevim kolik ani tam bylo pri padu
- Deexer
- Začátečník

Presne todle chi taky doladit nejakMaxtor píše:Nerikejte mi, ze to nejde.. 955BE, Tranquilo a 60° burn, 4GHz pres nasobic - vse default.. rock stable..
- Maxtor
- Začátečník

-
No znaceni vam ted z hlavy nereknu, ale je to ted cerstva koupe, posledni Deneb.. na nic jsem nesahal.. jen to pres nasobic na stavil na 4.0 a jede.. jak po masle.. ale je fakt, ze dalsi 0,5X nasobice uz nedal.. nechtelo se me s tim ted drbat.. ma nic moc case a tranquilo to hold drzi jen na tech 60° burn, ale na 4.0 rock stable v defaultu..
- Deexer
- Začátečník

Prave ja jen zmenil taky nasobic a pekne me to fu*kloMaxtor píše:No znaceni vam ted z hlavy nereknu, ale je to ted cerstva koupe, posledni Deneb.. na nic jsem nesahal.. jen to pres nasobic na stavil na 4.0 a jede.. jak po masle.. ale je fakt, ze dalsi 0,5X nasobice uz nedal.. nechtelo se me s tim ted drbat.. ma nic moc case a tranquilo to hold drzi jen na tech 60° burn, ale na 4.0 rock stable v defaultu..
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hodne stesti se silikonovejma procackama. Mrknu do sklepa, jeste mi tam zbyla tuba od renovace kupelny. Treba si z toho splacam cpu.Michael24 píše:...Nicméně pokud nemáš verzi s novým siliconem...
...Kdyz uz nevladnete anglictinou, tak alespon uvazujete a nemotejte lidem hlavy.křemík - silicon
silikon - silicone
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Deexer: Jak dlouho ho máš? Takhle snadno jdou taktovat až teď poslední Deneby, viz. Maxtor, ten má určitě tu třímístnou verzi... Ty starší moc taktovat nešly a kolikrát bylo potřeba napětí kolem 1.5V a víc... Šahal jsi na napětí? Ono totiž 1.3V-1.4V je hodně velké rozpětí... Co ti ukazuje CPU-Z za napětí? Protože když budeš chtít přidat, tak už jsou ty teploty hodně vysoké, imho bys s tímto chladičem měl mít menší...
yuri.cs: Nj, takhle to dopadá, když myslím rychleji než píšu
Samozřejmě vím, že se nejedná o silikon 
yuri.cs: Nj, takhle to dopadá, když myslím rychleji než píšu
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Takhle to dopadá, když se objeví rejpal.
Když řeknu v krámě, že chci Semtex, taky na mě nevolají policajty, že jsem terorista, chce si to spojit 2 a 2 dohromady, když se bavíme o hruškách, netahej sem melouny
Michaeli, měls to dobře, to chce klid...
Když řeknu v krámě, že chci Semtex, taky na mě nevolají policajty, že jsem terorista, chce si to spojit 2 a 2 dohromady, když se bavíme o hruškách, netahej sem melouny
Michaeli, měls to dobře, to chce klid...
- Deexer
- Začátečník

Kdo rika ze sem psal silikon ? ja napsal sili co.... moc horko dneska asi je videt na co druha strana mysli pokud ti neco vadi pis PMyuri.cs píše:Hodne stesti se silikonovejma procackama. Mrknu do sklepa, jeste mi tam zbyla tuba od renovace kupelny. Treba si z toho splacam cpu.Michael24 píše:...Nicméně pokud nemáš verzi s novým siliconem......Kdyz uz nevladnete anglictinou, tak alespon uvazujete a nemotejte lidem hlavy.křemík - silicon
silikon - silicone
Nebyl to na nikoho utok jen sem se ptal, nikomu hlavu nepletu ... tady je poletenej nekdo jinej.
Navic tady resim Overclock a ne nejaky veci okolo po**anymu slovu todle vubec nechapu ztracim tim cas a nervy.
Ne napeti sem vubec nezvedal vubec.. na nic jinyho sem nesahal...jak dlouho ho mam ? (faktura 14.9.2010)Michael24 píše:Deexer: Jak dlouho ho máš? Takhle snadno jdou taktovat až teď poslední Deneby, viz. Maxtor, ten má určitě tu třímístnou verzi... Ty starší moc taktovat nešly a kolikrát bylo potřeba napětí kolem 1.5V a víc... Šahal jsi na napětí? Ono totiž 1.3V-1.4V je hodně velké rozpětí... Co ti ukazuje CPU-Z za napětí? Protože když budeš chtít přidat, tak už jsou ty teploty hodně vysoké, imho bys s tímto chladičem měl mít menší...
yuri.cs: Nj, takhle to dopadá, když myslím rychleji než píšuSamozřejmě vím, že se nejedná o silikon
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
yuri.cs reagoval na mě, ne na tebe
Tak v tom případě je tvůj problém jednoduchý. Tvůj kus bude pro stabilní 4GHz potřebovat napětí kolem +/- 1.5V, což si ale s takovouhle teplotou nemůžeš dovolit, kolem téhle hodnoty už ten CPU začne hodně topit a teplota se prudce zvedá a ty už jsi kolem její horní hranice 
- Deexer
- Začátečník

To je jedno proste plati to tak i tak je jedno na koho to bylo... proste totally useless comment...
Ty teploty nemam jeste namereny. Ja totiz koukal na cas kdy to padne pri zatezy takze okamzite takze ty teploty nebyli vubec zmereny....
Takze...
1. jaka je unosna horni mez teploty CPU u AMD.. ? nebo-li kdy se vypne PC ? (zalezi na desce ne ?)
2. takze zkusit jen nasobic 20x a 1.5V ? nic jineho ? stim ze hlidat teploty pokud samorejme ted zas bespadne PC kvuli teplote... ale ja si myslim ze ten chladic by to mel dat...
3.Jak dlouho musi PC bezet v zatezi nez rekne clovek ano je stabilni ?
Ty teploty nemam jeste namereny. Ja totiz koukal na cas kdy to padne pri zatezy takze okamzite takze ty teploty nebyli vubec zmereny....
Takze...
1. jaka je unosna horni mez teploty CPU u AMD.. ? nebo-li kdy se vypne PC ? (zalezi na desce ne ?)
2. takze zkusit jen nasobic 20x a 1.5V ? nic jineho ? stim ze hlidat teploty pokud samorejme ted zas bespadne PC kvuli teplote... ale ja si myslim ze ten chladic by to mel dat...
3.Jak dlouho musi PC bezet v zatezi nez rekne clovek ano je stabilni ?
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na testování stability používej třeba program LinX, nastavený na "problem size" 14000 a "runs" 15x... To dá dohromady tušim tak 15-17 minut a dá se to pak prohlásit za stabilní... Teploty změř třeba programem Core Temp..
Ale napřed si zkus nastavit třeba 1.45V, už kvůli těm teplotám... Jinak PC se tuším vypne u 70°C, ale to už jsou opravdu hodně vysoké teploty, optimální je držet se do cca 62°C, resp. to je max. bezpečná hodnota dle AMD..
Ovšem jak říkám, už jsem se setkal s případy, že teploty kolem 60°C byly důvodem nestability po OC...
Ovšem jak říkám, už jsem se setkal s případy, že teploty kolem 60°C byly důvodem nestability po OC...
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já na stabilitu používám OCCT, je to na všechno a pěkně přehledný i s teplotama
- Maxtor
- Začátečník

-
Doporucim LinX.. u me zatim jediny soft, ktery padal i tam, kde ostatni ne.. kdyz prochazel LinX proslo uz vsechno.. a dlouhodobe..
Jinak teda ke znaceni.. co mate na mysli.. koukam tady na krabicku, kde nic podobnyho nevidim.. AIDA mi tady zadny podobny cislo neukazuje a chladic fakt sundavat nebudu..
Revizi vidim 00100F43h ID potom 1B76h..
Jinak teda ke znaceni.. co mate na mysli.. koukam tady na krabicku, kde nic podobnyho nevidim.. AIDA mi tady zadny podobny cislo neukazuje a chladic fakt sundavat nebudu..
- Deexer
- Začátečník

Dobre dik... urcite na to kouknu a pokusim stim opatrne hrat. Uvidime jak to dopadne. Ano LinX znam taky sem ho obcas pouzival...
Pokud to bude stabilni, ale bude moc velka teplota tak skusim snizovat frekvenci a napeti kdy to bude unosne ale to pak bych resil dal...
Ano taky tomu moc neprispivaj ty grafiky v SLi ty vydavaj ne teplo ale zar... bid mam na bocnici 20cm vetrak..
Pokud to bude stabilni, ale bude moc velka teplota tak skusim snizovat frekvenci a napeti kdy to bude unosne ale to pak bych resil dal...
Ano taky tomu moc neprispivaj ty grafiky v SLi ty vydavaj ne teplo ale zar... bid mam na bocnici 20cm vetrak..
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Abys to zjistil, musel bys opravdu sundat chladičMaxtor píše:Jinak teda ke znaceni.. co mate na mysli.. koukam tady na krabicku, kde nic podobnyho nevidim.. AIDA mi tady zadny podobny cislo neukazuje a chladic fakt sundavat nebudu..
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ty CPU jsou hodně kusové. Dam příklad (stejnej board). Jsem tu během tejdne měl (vše fungl nová CPU) Athlon X4 co šel s boxem stable vytáhnout na shitózních 3450Mhz ( 1,5V) a topilo to jak elektrárna. Default byl 3Ghz při 1,45v a 3,2 byl strop na té voltáži.... Obyčejnej Athlon X4 bez L3 (ne nebyl to zamknutej Phenom, bohužel). Pak jsem tu měl klasiku, Phenom 955 black, default 1,35v. A při 1,45v jsem se dostal na 4,2Ghz. Pak dva X6 3Ghz a 1,325v. Jeden měl strop na 3,52Ghz. Druhej na 4,12Ghz.... Stejnéí CPU, stejné desky. Hold občas není štěstí.
Není to věj jen AMD. U Intelu jsem 2 roky dozadu dostal do ruky první 2MB L2 45nm pentium Dualcore. Oba dva byly E5200. Jeden dal 4,4Ghz při 1,4v. Druhej dal strop 3,6Ghz při 1,52v. Při defaultní voltáži jeden dal 3,65, a druhej 2,90Ghz.
Nebo třeba Fankerova I7 2600K vs moje I7 2600K či Acheho I7 2600K.
Prostě kažfdej kus křemíku je unikát a nemůžete počítat s tím že tenhle CPU téhle série bude takovej, ne sorry... jen si děláte pravděpodobnost, ale ne jistotu.
Není to věj jen AMD. U Intelu jsem 2 roky dozadu dostal do ruky první 2MB L2 45nm pentium Dualcore. Oba dva byly E5200. Jeden dal 4,4Ghz při 1,4v. Druhej dal strop 3,6Ghz při 1,52v. Při defaultní voltáži jeden dal 3,65, a druhej 2,90Ghz.
Nebo třeba Fankerova I7 2600K vs moje I7 2600K či Acheho I7 2600K.
Prostě kažfdej kus křemíku je unikát a nemůžete počítat s tím že tenhle CPU téhle série bude takovej, ne sorry... jen si děláte pravděpodobnost, ale ne jistotu.