Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

Tak dnes jsem nahradil Eheim compact600 co začal rachtat novým Laing DDC Pro(18W verze), hlučnost je cca stejná jak předtím než eheim začal rachtat, charakter hluku je ale zcela jiný, DDC jej má výš položený... takový bzučivý. S eheimem jsem měl průtok 120l/hod(mám v okruhu asi 5m hadic) s novým čerpadlem je to cca 2x tolik, přesně zatím nemám změřeno. docela mě překvapilo jak to čerpadlo topí, na povrchu je opravdu teplé, udržet v ruce se dá bez problémů. Dále opravdu stačí pár malých bublinek a dělá to nehorázný randál... okruh se zcela odbublinkoval skoro po hodině chodu. Na xtreme systems píší, že tahle čerpadala se poznají od 10W verze dle červeného rotoru, moje má modrý :lol: a 10W verze černý. elektronika také vypadá úplně jinak než zde http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=118650 jak bude čas a chuť tak měřím průtok a udělám mod s vrchním nasáváním :)
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
Bigwolf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bigwolf »

Tak ja jsem dnes take vymnenil cerpadlo a to HPPS+ za Laing D4. Muzu rict, ze hluk, po te co se okruh zbavil vsech bublin a bublinek, je stejny jako toho HPPS+, nebo lepe receno, nejvetsi hluk mi dela intake fan, ktery to cerpadlo bez problemu prerve. Budu ho muset vymnenit. Cerpadlo mam polozeny na nejakym molitanu, takze se vibrace neprenasi a je klid. Prutok se samozrejme taky zvetsil, ale zatim sem ho nemeril, takze nevim jak moc oproti HPPS+.

Nekdo tu psal, myslim Myom, ze dostal tu D4 bez podstavce. Tak mu jen chci vzkazat, ze ja jsem ten podstavec k tomu cerpadlu dostal. :razz:
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
sejny
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sejny »

to by chtělo přímé porovnání D4 a DDC, docela by mě zajímalo jak na tom ve skutečnosti je
E2180@3GHz, Gigabyte P35 DS4, 2*512ram, GeForce 7300GT, WD Raptor 36GB ADFD, Maxtor DM9 250GB, CFI1009, Seasonic S12 430W, Revolution 5.1(HW moded), Home made amplifier 2*350W, Tuner: Tesla T820A, CD player: ETA482, Phono: Tesla MC400, Tape: Tesla SM260 and SM261HI-FI
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

tak se podivej tady
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=117215
...DDC+ s moddem je nejvykonejsi konfigurace co se dá vubec poridit,je na tom daleko lip jak D5,tim padem daleko lip jak D4
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Highlander píše:tak se podivej tady
http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=117215
...DDC+ s moddem je nejvykonejsi konfigurace co se dá vubec poridit,je na tom daleko lip jak D5,tim padem daleko lip jak D4
a jak to je s hlukem?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no podle tech lidi co to maji tak s moddem ten hluk je na urovni D5....sam to zkusim az me to dojde postou :wink:
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Highlander píše:no podle tech lidi co to maji tak s moddem ten hluk je na urovni D5....sam to zkusim az me to dojde postou :wink:
aha, a D5 je supr dupr cupr tichy?

ten mod ma i MaWa co?

http://www.jscomputers.cz/Laing_DDC_exp ... -8459.html
Naposledy upravil(a) AlesShi dne stř 17. led 2007, 14:19, celkem upraveno 1 x.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

D5 je super tiche nejde slyset ani v noci .... akorat hodne vrni a vibruje. Mam ho na zemi na koberci a kdyby obcas nezabublalo ani nevim ze je pustene .... mam ho na max vykon 5.
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

lidi, mam problem vim, ze tu na foru byl nekde navod na upravu eheim compacta 600 na prutok, ale za boha ho nemuzu najit a pan google se mnou taky nespolupracuje :( .
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Woyta píše:2 sekundy
Nauc se hledat. :wink:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ight=eheim
ono jde hlavne, ze mam broblemy s netem a nejak mi proste vyhledavani nejde, dam hledat a objevi se ta stranka blablabla a moznost opakovat
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

S expou moc drahé, pleteš si mod a top ( to na JSC je top neboli inlet, mod je když tam vyvrtáš díru a dáš tam fitinku ;) ). Ty dražší ( PRO/ULTRA/PLUS nebo jak je kdekdo značí ) jsou dnes přeznačené na DDC-2. Mají větší průtok a nějaký další úpravy. Koupit jestli máš zbytečný prachy. Imho nejlíp vyjde tohle: http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1825
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

wector píše:S expou moc drahé, pleteš si mod a top ( to na JSC je top neboli inlet, mod je když tam vyvrtáš díru a dáš tam fitinku ;) ). Ty dražší ( PRO/ULTRA/PLUS nebo jak je kdekdo značí ) jsou dnes přeznačené na DDC-2. Mají větší průtok a nějaký další úpravy. Koupit jestli máš zbytečný prachy. Imho nejlíp vyjde tohle: http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1825
jo, pletu, mod jsem teda asi jeste nevidel
Zbytecny prachy zrovna nemam ale zdalo se mi to vyhodnejsi, nez jeste kupovat expu, sice si zkousim jednu zbastli ale... expa jako top muzem bejt docela dobra, prakticka, dobry odvzdusneni, v cerpadle nic nebude.

no kua, jsc je nejak s cenama jinde...

bude nakej pratickej rozdil v tehle dvou expo-topech?

http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 29&kat=309

http://casemodding.cz/index.php?pg=deta ... 31&kat=309
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Zase pleteš dvě jiný věci - expy jsou stejný, ale čerpadla jiná, viz. můj předchozí příspěvek ;)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

zkouseli jste nekdo dat radiator ven z okna? Ja mam dost dlohy hadice a muzu si ho dat y okna na terasu, nezamrzne v nem voda v zime? Ptam se hlavne jestli je ta voda dost tepla na to aby nezamrzla ...?
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja sem ho mel v lednici....jinak pri venkovnich teplotach co jsou ted by to vadit nemelo. u nas je treba 14°

ale otazkou je co by to delalo v noci, a taky je tu riziko roseni. imho to nema cenu
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:zkouseli jste nekdo dat radiator ven z okna? Ja mam dost dlohy hadice a muzu si ho dat y okna na terasu, nezamrzne v nem voda v zime? Ptam se hlavne jestli je ta voda dost tepla na to aby nezamrzla ...?
jasne pred nekolika lety jsem delal takovy hovadiny:))))))
No kdyz budes mit zapnutej PC a bude bezet cerpadlo tak ti to urcite nezamrzne,ale pokud budes mit treba 2 dny vyplej PC tak ti v radiatorech ta voda muze v pohode zamrznout.... :( urcite vis jaky by to melo nasledky :(
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

Highlander píše:
OBR píše:zkouseli jste nekdo dat radiator ven z okna? Ja mam dost dlohy hadice a muzu si ho dat y okna na terasu, nezamrzne v nem voda v zime? Ptam se hlavne jestli je ta voda dost tepla na to aby nezamrzla ...?
jasne pred nekolika lety jsem delal takovy hovadiny:))))))
No kdyz budes mit zapnutej PC a bude bezet cerpadlo tak ti to urcite nezamrzne,ale pokud budes mit treba 2 dny vyplej PC tak ti v radiatorech ta voda muze v pohode zamrznout.... :( urcite vis jaky by to melo nasledky :(
To sa da pohodlne vyriesit nemrzncou zmesou .. ale ide skor oto, ze ak by bolo vonku dost chladno, tak by sa ti mohol zacat tvorit kondenz .. co je este asi horsi pripad ;)
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jesli myslis fridex tak ten nei pro dost bloku vhodnej.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“