DOPORUČTE 22" LCD
Moderátor: maXXmilian
- CZBigBanana
- Nováček

-
Re: DOPORUČTE 22" LCD
Dostal jsem za úkol sehnat 22" LCD za cenu do 4000Kč. Tak se rozhoduji mezi těmito modely:
LG W2234S-BN - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59278
Benq G2200W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57518
Normálně bych šel do toho LG, ale trochu mě odrazuje absence DVI. Poraďte mi prosím, který mám vzít.
LG W2234S-BN - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59278
Benq G2200W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57518
Normálně bych šel do toho LG, ale trochu mě odrazuje absence DVI. Poraďte mi prosím, který mám vzít.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Taky bych šel do LG, já moc nevidím rozdíl mezi D-Sub a DVI, je to zpetně kompaktibilní, a monitor nevynechává, tak nevím. Rozdíl v tom určitě bude, jinak by to nevymýšleli.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- Maxtor
- Začátečník

-
To ses snad zblaznil ne..arxeiss píše:..já moc nevidím rozdíl mezi D-Sub a DVI...
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hoj, vybiram novy displej a zatim se rozhoduji mezi Samsung SyncMaster T220 a Hewlett-Packard LP2275w.. Vyplatilo by se priplatit tu tisicovku na PVA panel? A nasel by se pripadne i nejaky levnejsi displej, ktery by stal za zminku, nebo je to cenove pod T220 na jedno brdo? 
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
- Kajry
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mám doma ASUS MW221C a nemůžu si stěžovat 
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli se rozhoduješ mezi těmito dvěma, tak připlatit si 1000,- za PVA se rozhodně vyplatí.ninjin_cz píše:Hoj, vybiram novy displej a zatim se rozhoduji mezi Samsung SyncMaster T220 a Hewlett-Packard LP2275w.. Vyplatilo by se priplatit tu tisicovku na PVA panel? A nasel by se pripadne i nejaky levnejsi displej, ktery by stal za zminku, nebo je to cenove pod T220 na jedno brdo?
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
co tohle pánové?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000KGH
Jasně, TN, ale za ty prachy, skoro zadarmo
Akorát jenom VGA vstup .. mňo
Jasně, TN, ale za ty prachy, skoro zadarmo
Akorát jenom VGA vstup .. mňo
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Psal jsem o něm výše. Ta cena je megalákavá, ale je to novinka - cca týden na trhu, takže nikdo neví, jak vlastně ten obraz vypadá. Otázkou je, jestli to vysoké rozlišení nebude vykompenzované rozmazaností obrazu vlivem analogovýho vstupu.spajdr píše:co tohle pánové?
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Sorry, blbě jsem to napsal, na na mojem 15" monitoru určitě rozdíl mezi DVI a D-Sub nepoznal kdybych vedle něho postavil něco 15" s DVI(jestli to vůbec je), a četl jsem toto OD 19" nahoru jedině DVI.Maxtor píše:To ses snad zblaznil ne..arxeiss píše:..já moc nevidím rozdíl mezi D-Sub a DVI...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- Luděk
- Začátečník

-
no problem je ze HP LP2275w se momentalne stahl z trhu a nevi se jestli se objevi znovu nebo ne (udajne kvuli problemum s napajenim a jeste sem cetl ze dost kusu piskalo).ninjin_cz píše:Hoj, vybiram novy displej a zatim se rozhoduji mezi Samsung SyncMaster T220 a Hewlett-Packard LP2275w.. Vyplatilo by se priplatit tu tisicovku na PVA panel? A nasel by se pripadne i nejaky levnejsi displej, ktery by stal za zminku, nebo je to cenove pod T220 na jedno brdo?
osobne sem mel na tento monitor take zalusk ale kdo vi jestli jeste bude ....
- ninjin_cz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha.. Mno tak to asi spis vypada na tu T220, kdyz je to tak jak rikas..
btw v softcomu ho maji za docela dobrou cenu
http://www.softcom.cz/produkt/samsung-m ... ms-200001/
btw v softcomu ho maji za docela dobrou cenu
Naposledy upravil(a) ninjin_cz dne stř 8. říj 2008, 00:05, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
- Spacino
- Nováček

-
Nevíte někdo, jak je na tom s pozorovacím úhlem Samsung 2233BW?
PC:
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz MB: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: Kingston 2 x 2GB DDR2 GPU: AMD Radeon HD 5670
SSD: OCZ Agility 3 90GB HDD: Seagate 500GB, Seagate 1TB
Zdroj: Seasonic(ENERGY knight)SS-500 ET 5
CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2,6 GHz MB: Gigabyte GA-P35-DS3L
RAM: Kingston 2 x 2GB DDR2 GPU: AMD Radeon HD 5670
SSD: OCZ Agility 3 90GB HDD: Seagate 500GB, Seagate 1TB
Zdroj: Seasonic(ENERGY knight)SS-500 ET 5
- James.Sniper
- Začátečník

-
No mám ho doma, takže když to zhodnotím:WoiTa píše:Psal jsem o něm výše. Ta cena je megalákavá, ale je to novinka - cca týden na trhu, takže nikdo neví, jak vlastně ten obraz vypadá. Otázkou je, jestli to vysoké rozlišení nebude vykompenzované rozmazaností obrazu vlivem analogovýho vstupu.spajdr píše:co tohle pánové?
mínusy:
- jen VGA (mám ho zapojený k notebooku a občas se mi zavlní obraz, ale na vině je VGA výstup v notebooku) EDIT: vlnění obrazu vyřešeno, připojil jsem LCD do jiné zásuvky (než je notebook)
- kvalita plastů je úměrná ceně (kdo nebude přenášet monitor, tak mu to je jedno)
- ovládání OSD menu
plusy:
+ obraz je ostrý
+ spotřeba 17-40W (v závislosti na jasu 0-100%)
+ rozlišení 1920x1080
co nedokážu objektivně porovnat:
+/- docela dobrá homogenita podsvícení
- Ryck
- Začátečník

Tak do toho snad i pudu - nepotrebuju sice novej displej, ale tenhle je vetsi, hezci a lepsi vl. - na OSD menu jsem zvykli , mam 3-4 roky starej displej...
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- Blake
- Nováček

-
TO James.Sniper :
Mužu se tě zeptat, jak je to u toho BENQ 22LCD, E2200HDA s přepínáním obrazu u her (16:10), protože ten monitor má nazvyklej poměr stran 16:9. Není to problém? Já si myslim, že na filmy bude super ale co ty hry...
Mužu se tě zeptat, jak je to u toho BENQ 22LCD, E2200HDA s přepínáním obrazu u her (16:10), protože ten monitor má nazvyklej poměr stran 16:9. Není to problém? Já si myslim, že na filmy bude super ale co ty hry...
- James.Sniper
- Začátečník

-
Ten monitor mám připojený k notebooku, takže hry na něm moc nehrajuBlake píše:TO James.Sniper :
Zkoušel jsem hrát akorát Battlefield 2 a v něm WS moc nejede (obraz je zdeformovaný). Ale hrát se to dá, jen mám slabý notebook.
- LeváRuka
- Začátečník

-
Tak připojím pár zkušeností s tím BenQ E2200.
Konstrukce je na pohled poměrně jednoduchá , účel plní ale kloub je hodně malý a nejspíš tu tíhu nezvládá, jako každý monitor s takovýmto upevněním se při pohybu stolu houpe, nic vážného, ale v první chvíli mě to překvapilo. Kloub je poměrně pevný na změnu naklopení je potřeba poměrně dost síly. Vzhledme k ceně a velikosti celého monitoru se dá tenhle neduh přehlédnout.
Pokud jde o design tak ten se podle mého názoru povedl, lesklé plochy vypadají luxusně a zvyšují opticky hodnotu monitoru. Jak se budou chovat po zamazání zatím nevím, ale prsty na otm budou vidět určitě.
Monitor má tlačítko na zpanutí na té vodorovné stříbrné liště, tlačítka menu má na pravé hraně, všechno vypadá decentně a elegantně. Někde jsem četl že nemá vesa ale i když jsme to neověřoval tak díry vzadu na přišroubování jsou.
Závěr - vzhledem monitor mnohokrát překoná svoji cenu a předčí i mnohem dražší modely.
Obraz - monitor se připojuje přes d-sub, měl jsem z toho strach ale zbytečně, mohu to srovnávat s kvalitním DVI lcd monitorem a nevšiml jsem si nějakých deformací obrazu nebo barev, testy neukázaly žádný vadný bod, podsvícení je rovnoměrné, odezva subjektivně bez problémů (není ot tak dlouho co se říkalo že všechno pod 25 je ok
).
Trošku problém je v rozlišení, je to přeci jenom nestandart , takže třeba tapety na plochu bude potřeba upravit.
Za ty prachy monitor nelze než doporučit, netvrdím že ot je nejlepší lcd na trhu ale za cenu kolem 300kč bez dph je jednoznačně nejlepší poměr výkon/cena/plocha.
Konstrukce je na pohled poměrně jednoduchá , účel plní ale kloub je hodně malý a nejspíš tu tíhu nezvládá, jako každý monitor s takovýmto upevněním se při pohybu stolu houpe, nic vážného, ale v první chvíli mě to překvapilo. Kloub je poměrně pevný na změnu naklopení je potřeba poměrně dost síly. Vzhledme k ceně a velikosti celého monitoru se dá tenhle neduh přehlédnout.
Pokud jde o design tak ten se podle mého názoru povedl, lesklé plochy vypadají luxusně a zvyšují opticky hodnotu monitoru. Jak se budou chovat po zamazání zatím nevím, ale prsty na otm budou vidět určitě.
Monitor má tlačítko na zpanutí na té vodorovné stříbrné liště, tlačítka menu má na pravé hraně, všechno vypadá decentně a elegantně. Někde jsem četl že nemá vesa ale i když jsme to neověřoval tak díry vzadu na přišroubování jsou.
Závěr - vzhledem monitor mnohokrát překoná svoji cenu a předčí i mnohem dražší modely.
Obraz - monitor se připojuje přes d-sub, měl jsem z toho strach ale zbytečně, mohu to srovnávat s kvalitním DVI lcd monitorem a nevšiml jsem si nějakých deformací obrazu nebo barev, testy neukázaly žádný vadný bod, podsvícení je rovnoměrné, odezva subjektivně bez problémů (není ot tak dlouho co se říkalo že všechno pod 25 je ok
Trošku problém je v rozlišení, je to přeci jenom nestandart , takže třeba tapety na plochu bude potřeba upravit.
Za ty prachy monitor nelze než doporučit, netvrdím že ot je nejlepší lcd na trhu ale za cenu kolem 300kč bez dph je jednoznačně nejlepší poměr výkon/cena/plocha.
- Luděk
- Začátečník

-
takze mam nove info.Luděk píše:no problem je ze HP LP2275w se momentalne stahl z trhu a nevi se jestli se objevi znovu nebo ne (udajne kvuli problemum s napajenim a jeste sem cetl ze dost kusu piskalo).ninjin_cz píše:Hoj, vybiram novy displej a zatim se rozhoduji mezi Samsung SyncMaster T220 a Hewlett-Packard LP2275w.. Vyplatilo by se priplatit tu tisicovku na PVA panel? A nasel by se pripadne i nejaky levnejsi displej, ktery by stal za zminku, nebo je to cenove pod T220 na jedno brdo?
osobne sem mel na tento monitor take zalusk ale kdo vi jestli jeste bude ....
HP LP2275w bude v obchodech znovu behem 3 tydnu, vadne zdroje byly uz vymeneny a bude se zase prodavat.
- N3rth
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lidi pristi tyden hodlam koupit novy monitor 22" a vybiram mezi dvema jeden samsung a druhy LG
samsung http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CHYL
LG http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CKEH
na pc prevazne hraju hry a brouzdam po netu,sem tam movie,mohl by mi nekdo rict ktery je vhodnejsi a nebo doporucit jiny..diky vsem
samsung http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CHYL
LG http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B23CKEH
na pc prevazne hraju hry a brouzdam po netu,sem tam movie,mohl by mi nekdo rict ktery je vhodnejsi a nebo doporucit jiny..diky vsem
cpu:8x80ghz...gk:4xgtx895 9000mb....ram:80gb....hdd:5x100TB....monitor:3D 200"
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Všude zde radí tu T220 Samsung, pokud dáváš tolik peněz do LCD, tak ten samsung bude dobrá volba.