Fallout 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Fallout 3

Příspěvek od Still.Lord »

Jako někdo viděl v toustovém chlebu podobu Ježíše, tak někdo viděl Zaklínače v Point Lookout :)
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Still.Lord píše:Jako někdo viděl v toustovém chlebu podobu Ježíše, tak někdo viděl Zaklínače v Point Lookout :)
:mrgreen: :mrgreen:
to nie; len prebraty motiv. Sadnes na lod, ktora ta prepravi - do mociarov.
Vystupis na mole, vybehnes na kopcek - a tam stoji rozpadavajuce sa sidlo, hore s nejakou tou vezickou.
A je sero, predieras sa travou a v okoli sa vala taka neprijemna hmla.
A pobliz je taky rozpadnuty cintorin a obcas jaskyna s kostrami a troskami vybavenia

Mozno mam len v klboch prilis zazratu vlhkost mociarov zo Zaklinaca v nose este stale citim zatuchnutost a plesen jeho krypt. A mozno je to tym, ze som po dohrati Zaklinaca siel rovno do Fallout-a (nepocitam nejake tie hry, ktore sa daju dohrat za 2 vecery) a v oboch pripadoch hram za samotara v skazenom svete plnom banditov a roznych mutantov :twisted: Topivcov mi nahradili ghulovia, Salamandru najazdnici, strieborny mec brokovnica ... :mrgreen:
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

//tak už vim
Dithius
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Dithius »

Hejky po dlouhé době hraji zase fallout 3 ale nemůžu rozjet vyhlazovaní nevím proč předtím jelo normálně. přejmenoval sem launcher i normalní hru, vinucoval přez ATItrayTools a nic pls help vypada to hnusně bez AA
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Příznávám že jsem líný číst 47 stránek...
Existuje úpro F3 něco jako "OOO pro Oblivion"? Chci dát F3 ještě šanci.. :-D
Lavak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lavak »

Ahoj mam mali dotaz. Mam orig. Fallout 3 cz ale hra mi dost casto pada. Nasiel som patch 1.7 ale je len pre angl. Bude fungovat aj na cz? Nerad by som prisiel o savy. Diky
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Lavak píše:Ahoj mam mali dotaz. Mam orig. Fallout 3 cz ale hra mi dost casto pada. Nasiel som patch 1.7 ale je len pre angl. Bude fungovat aj na cz? Nerad by som prisiel o savy. Diky
Jo bude sám jsem ho aplikoval na cz verzi a vše mi fachá bez problémů...
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
666terrorist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 666terrorist »

Nemáte někdo páru, proč mi při přechodu na nejnovější drivery( a novou grafiku) nefunguje fallout3( ani Fallout New Vegas)? Používám vin wista64 SP2. Respektive hry, fungujou pouze s drivery z instal. cd. Žádná jiná hra mi přitom problémy nedělá.
Se starou 9800+ jsem problémy se hrou neměl
AMDIIX6 1090T (4GHz-1,46V 2,8GHz NB), Kingsto n HyperX Blu 8GB, Asus M5A99X EVO 990X,MSI 660GTX,systém-SSD Crucial m4-64GB, Data-SEAGATE Barracuda 7200.11 1TB SATA II,WESTERN DIGITAL C.G. 2TB SATA III+ 1,5TB ext. HDD, ZDROJ CORSAIR TX650W, Chladič Noctua NH-U12P,
LCD Dell UltraSharp 2209WA E-IPS
Donald66
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Donald66 »

Tak konecne dohrano, hru jsem si koupil hned jak vysla pred cca 2 lety, od te doby jsem na ni nejak nemel cas, az pred mesicem jsem si rekel ze uz musim. No dopadlo to tak ze jsem si vybral skoro vsechnu dovolenou abych mohl parit tuhle hru :lol: Hral jsem jen s jednim modem a to ten co zvysuje max lvl na 100. Priznam se bez muceni ze jsem si vsechny DLC stahnul, protoze ty nekrestansky penize co za nej chteji fakt nee (staci ze me zdimou s DLC do Mafie II ...) a GOTY edici taky ne protoze jsem mel uz zakladni hru a kupovat ji 2x ... Jsem fanouske puvodnich Falloutu (krome Tactics)a F3 je regulerni nastupce F1,2 ,pokud ho hrajete jako puvodni Fallouty a ne jako FPS ( ze X360...) Grafika misty dechberouci (Little Lamplight) misty dost hrozna ( pohled z Tenpeny Tower) za me davam 97%. Jo a PointLook padal jak zrale svestky ...
čupr kluk
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Hlásím problém se zamrznutím hry FALLOUT 3. Mám origo CZ verzi a hraji s posledním patchem. Jsem zatím na úrovni 6. Odehráno mám již několik hodin a zrovna jsem na mapě kde je RADIO GALAXY NEWS - prostě v té lokaci, kdekoli po stejné době to vždycky zamrzne :( .

Hru hraji podruhé po dlouhé době a předtím se mi to nestalo ani jednou, zkoušel jsem i jiný save a došel jsem na místo znovu, pozabíjím mutanty a buď předtím nebo potom co tam vleze mutant behemot se to kousne-zamrzne :( ...

Má někdo nějaký nápad co s tím? :cry:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

HELP ME :sad: .....
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

zkoušel si scandisk? muže byt problem v filesystemu, dale bych zkusil reinstall jestli neni corruptlej nejakej soubor ci tak neco, pohrat si s nastavenim, na tu kritickou dobu treba zmenit rozliseni, kvalitu textur aby si neco zmenil a tim treba objevil dusledek padani, nejakej FAQ CZ vydavatele si prohlizel? to je tak co me zbezne napada
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

kotas píše:Hlásím problém se zamrznutím hry FALLOUT 3. Mám origo CZ verzi a hraji s posledním patchem. Jsem zatím na úrovni 6. Odehráno mám již několik hodin a zrovna jsem na mapě kde je RADIO GALAXY NEWS - prostě v té lokaci, kdekoli po stejné době to vždycky zamrzne :( .

Hru hraji podruhé po dlouhé době a předtím se mi to nestalo ani jednou, zkoušel jsem i jiný save a došel jsem na místo znovu, pozabíjím mutanty a buď předtím nebo potom co tam vleze mutant behemot se to kousne-zamrzne :( ...

z jednoho fóra a funguje :)-

Tak mě po vyřešení problému se zamrzáním napadlo, že bude na místě poučit i další případné zoufalce toužící si zahrát Fallout 3. Hra se mi bez problémů nainstalovala, aktualizoval jsem ji patchem 1.7 - Fallout 3 se spustil, ale po pár minutách hry vždy zamrzl, zastavil se obraz a zvuk jel dál, vypnout to šlo jen přes správce úloh. Nezamrzalo to pokaždé ve stejném místě, prostě někdy dřív, někdy později. Vyzkoušel jsem kde co, s jednotlivými patchy i bez nich, aktualizace ovladačů grafiky, desky a další psí kusy o kterých už se ani nebudu rozepisovat. Řešení bylo nakonec, jak už to tak bývá, celkem snadné. Hra Fallout 3 si z nějakého důvodu nerozumí se čtyřjádrovými procesory (v mém případě dvoujádrový se dvěma dalšími tzv. virtuálními jádry - Intel Core i5 430M).

Jak na to: Jděte do Dokumenty - My Games - Fallout3 - FALLOUT a zde najděte řádek bUseThreadedAI=0, přepište jej na bUseThreadedAI=1, pod něj přidejte další řádek (současným stiskem kláves shift a enter) a do něj vložte iNumHWThreads=2, celé to nezapomeňte uložit. Po tomto zákroku se hra omezí na využití dvou jader procesoru, pak už to jede bez problémů.

Pro jistotu zde uvádím co přesně mám za sestavu, protože pochopitelně nemohu zaručit, že to zabere na všem - je to notebook (Acer 5740DG), Intel Core i5, ATI HD 5650 1GB, 4GB RAM, Windows 7 (64bit).

Ještě malá poznámka, výše uvedený notebook má display s podporou 3D (nutno použít s brýlemi) a Fallout 3 přes tuto podporu funguje opravdu výborně, prakticky žádné chyby v perspektivě (narozdíl např. od Zaklínače, nebo Call of Duty 4, kde se některé objekty co by měli být v pozadí cpou do popředí), hrát Fallouta v trojrozměrném provedení je opravdu lahůdka, po vyzkoušení této varianty se mi v žádném případě již nechce vracet k běžnému zobrazení :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

kotas píše:Hlásím problém se zamrznutím hry FALLOUT 3. Mám origo CZ verzi a hraji s posledním patchem. Jsem zatím na úrovni 6. Odehráno mám již několik hodin a zrovna jsem na mapě kde je RADIO GALAXY NEWS - prostě v té lokaci, kdekoli po stejné době to vždycky zamrzne :( .

je fakt, že dost lidí se čtyřjádrem hlásili problémy a pomohla jim změna iNumHWThreads=2 v ini souboru, ale mohu potvrdit, že je to individuální věc, mě to jede na 4jádru vcelku v pohodě (když to jednou za čas spadne, tak to beru u FallOut 3 vcelku za normální). Další z rad byla u kodeku ffdshow dát výjimku na FallOut 3, případně pokud ho nepotřebuješ tak nejlépe kodek úplně odinstalovat (dostane si ti do kompu např. instalací K-Lite codec packu apod.).
RomanOn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanOn »

Zdar, ozivim temu...Nevie mi niekto pomoct? mam vsetky DLC a skocil som s hlavnym qvestom vstupil som do tej cisticky, virus FEV som nevlozil, kod 2-1-6 som vytukal ja, nasledovalo finalne video vsetko jak ma byt potom som sa prebudil co by mal pokracovat datadisk broken steel a pozrem qvesty a stale mam nedokonceny VEM SI TO ZPATKY a PROJEKT NECISTOTA...wtf? ved som to dokoncil?! Takisto Charon chce reakovat na to ze moze vytukat kod 2-1-6...patch mam 1.70
CPU: AMD Ryzen 5 5600X MB: ASUS TUF Gaming B550-Plus, RAM: 4x8Gb Gskill Trident RGB 3200Mhz, Storage: Samsung 970 EVO Plus 1000GB, GK: EVGA GeForce GTX 1080 FTW Hybrid, Zdroj: Seasonic Gold 650W, Monitor: 27" AOC U2790PQU, OS: Win10/64
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jen zde po dlouhé době napíši, že můj příspěvek výše s problémem u Fallouta 3 zabral a hra od té doby ani jednou nespadla 8) .
Pařím když je čas celý F3 včetně všech jeho rozšíření a modifikací, je to pak hra na několik týdnů/měsíců/let :P ..
Arael
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arael »

Chtěl jsme se zeptat jestli se dá ve hře přidat i k psancům? K bratrstvu to jde ve 3/4 hlavního questu, četl jsem :) ale co Psanci?
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Psanci jsou předpokládám Outlaws v eng verzi...Mám pocit,že k těm to nejde.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Arael
Nováček
Nováček

Příspěvek od Arael »

Asi ano, mám CZ verzi hry. Je to odtrhnutá frakce od bratrstva v tmavěšedo-červených energozbrojích. Když jsem to tady tak pročítal, tak hra vypadá celkem okleštěně a tudíž možnost přidat se k Enklávě asi nebude, že?

EDIT: Dohráno, není třeba odpovídat, díky :)
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Nazdar,

Nechcem vypadat ako nespokojny hrac ale mam otazku:

Je fallout 3 rovnaky styl ako Skyrim kde su dve tretiny questov zbytocne a bez logiky ?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“