Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Výběr case

Příspěvek od Blue Storm »

podíval bych se po Xigmatek Midgard...ale pokud se ti více líbí CM 590, tak ber...taky jsem si říkal, že to bude velká nevýhoda, nemít Reset tlačítko, ale nakonec jsem to ani nezaznamenal...pokud už se něco stane, co vyžaduje restart, tak buď zmáčknu tlačítko na desce nebo vypnu na tvrdo přes power tlačítko :wink:
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Kajula
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kajula »

Blue Storm píše:podíval bych se po Xigmatek Midgard...ale pokud se ti více líbí CM 590, tak ber...taky jsem si říkal, že to bude velká nevýhoda, nemít Reset tlačítko, ale nakonec jsem to ani nezaznamenal...pokud už se něco stane, co vyžaduje restart, tak buď zmáčknu tlačítko na desce nebo vypnu na tvrdo přes power tlačítko :wink:
No, napadlo mne, že bych si tlačítko vykuchal ze starší skříně a pokusil se ho "naimplantovat" do panelu na čelní stěně skříně... Ten Xigmatek nevypadá taky špatně, ale nevím, jestli se tam ten zdroj může dá i otočený... Anebo to jde to všech skříní co mají ATX standard a PSU dole?
PC1> R7 1700, Asus Crosshair Hero VI X370, Corsair Vengeance LPX DDR4 @ 3 Ghz CL15 32 GB, EVGA GTX 1080, Samsung 960 Pro 512 GB, Sandisk Ultra II 480 + 960 GB, WD Green 1+2TB, WD Blue 1 TB, Toshiba 2x3TB, EVGA G3 750, Fractal R5
PC2> Phenom 720 BE, Gigabyte GA-MA790XT, Kingston HyperX 1666 DDR3 CL9 4x2048, Gigabyte GTX 560 (SOC edice), Samsung 850 Evo 250 GB + WD Black 640 GB, Corsair XT 520W
PC other>C2D E7400 + Radeon 5770, Athlon XP 3000+ Gigabyte GA-7VA Via KT 400, 1 GB DDR 333 CL2.5 + Radeon X800GT
NTB> Lenovo E125 + Dell Latitude E6420(i5,8GB RAM, 960 GB SanDisk SSD)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Snad nebude vadit, když udělám menší průzkum pro konkurenci :oops:
Mám teď dojednané skříně Lian Li A07 a A17 a Cooler Master Sileo 500.
Mám ještě prostor pro jednu, tak bych rád věděl, jakou skříň byste rádi viděli otestovanou s tím, aby byla rozumně dostupná v ČR.
Díky
.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Lian-Li PC-9B uvažuju o ní dlouho, ale vždy mi vlezou nějaký výdaje, takže si ji nakonec nekoupím :(
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
premo
Začátečník
Začátečník

Výběr skříně

Příspěvek od premo »

Zdravím,
chtěl bych zakoupit tuto skříň:
Cooler Master HAF 932:
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1
Je to BigTower, proč chci BigTower:
1.) Víc prostoru, lepší chlazení, mižnost umístění mohutnější chladičů CPU
2.) Možnost použít "dlouhé" grafické karty
3.) Možnost použití více disků (zatím mám sice jeden, ale to se v brzké době změní)
Momentálně mám NoName MidiTower Redstar case a ta se ke zbytku sestavy vůbec nehodí. Chtěl bych se pokusit i o nějaký OC, se stávajícím Airflow radši ne.
Prosím o vaše názory na tuto skříň.
Ještě existuje Cooler Master HAF 922: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 , je to sice midi tower, ale zdá se dost velká.
Díky.

//Stano - presun
CPU: AMD Ryzen 5900X + Noctua NH-D15 SE AM4, RAM: 64GB 3200MHz CL16 Kingston HyperX Fury, MB: Asus TUF X570-Pro (Wifi) VGA: EVGA Geforce RTX 3090 XC3 ULTRA, SSD: Samsung 980 Pro 1TB + Samsung 970 Evo Plus 2TB + Samsung 860 Evo 2TB SATA + Samsung 870 Evo 2TB SATA, HD: 2x WD40EZRZ Blue 4TB, DVD-RW: Asus DRW-24D5MT, Monitor: Samsung Odyssey G7 32" QHD, Case: Fractal Design Define 7 XL, Zdroj: Seasonic Prime Gold 750W - Windows 11 Home
NTB: Lenovo ThinkPad E15 Gen4: i5-1235U/0,9-4,4GHz/40GB/512GB + 1TB/GeForce MX550/Windows 11 Pro
Samsung S21 FE - Android 13 + OneUI 5.1
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hipiek »

Zdravím,

mohl by mi někdo poradit, nebo dát nějakej dobrej tip na nějakýho bigtowera?

Mám dva který by se mi celkem líbily,
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57934 a nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=67025.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

2Hipiek:Cooler Master HAF 932 nebo Cooler Master Cosmos S
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hipiek »

Blue Storm píše:2Hipiek:Cooler Master HAF 932 nebo Cooler Master Cosmos S
Tak obě vypadají hodně dobře....máš s nima nějaký zkušenosti? Třeba hlučnost ty Cosmos S?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

jj s oběma...obě jsou naprosto dokonalé skříně a ani s jendou neuděláš chybu :wink: ty CM fany na tom s hlučnosti nejsou tak hrozně a po zregulování nejdou slyšet vůbec...HAF 932 je lépe zařízen pro vodníka, jelikož můžeš nahoru strčit 360mm radiátor a dolů 240mm radiátor (v případě extrémů možná i na bočnice :-D )...záleží na tvém vkusu a taky na tom, kolik do toho chceš dát ;-)
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Blue Storm píše:...
Jedině vhodně danej rad je na horu case. Takhle nemusíš řesit žádné problémy s místem, kdyby si dal rad dolů, tak se ti tam už nevleze čerpadlo (navíc si omezen 240) a na bočnice je dáš jen teoreticky. :wink:

Pokud se rozhoduješ jakou case, tak ti můžu CM932 vřele doporučit. Jsem s ní absolutně spokojený. Akorát není vhodna pro tichá PC dáky performaci. Doporučuju si koupit z Alfy odhlučnovací hmotu a kompletně vylepit.
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Vybírám novou skříň a velmi se mi líbí Lian-Li PC-7F.Můžete ji doporučit?Hlavně mě zajímá,jak se vypořádá s vibracemi pevného disku.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

zdrc..mam ted nejakou plechovou budku pro moje komponenty od znacky Micase nebo co..slouzi v pohode ale myslim ze to neni az tak uplne ono..docela sem si vyhlid starou dobrou skrin za levny penize CoolerMaster Elite 330..Kdyz ji poridim..prohloupim? Nebo ma to vubec cenu?
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Jakoukoliv Elite bych nebral,to už si radši připlať na něco takového http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000PO7
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Meverick
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Meverick »

Zdravim, snazim se si vybrat novou skrin (bigtower) jedna se mi hlavne o co nejlepsi chlazeni (vzduch) protoze se mi zda ze stavajici skrin uz je dost "naslapana". Ve skrini bude sestava z podpisu tzn. nataktovane Q6600, HD4870, 5xHDD z toho 3xRaptor a ram na 2,3V taky slusne topi. Prednost bych dal zdroji spise asi nahore. Ocenim vase tipy jeste lepe s rozumnou cenou (do 4K).

edit: rad bych taky aby skrin mela power a reset tlacitka primo pristupna (ne za dvirky). Vsechny pozadavky ustupuji kvalitnimu chlazeni vsech komponent ve skrini
Core 2 Quad Q6600 2.4@3,6GHz (9x400), Noctua NH-U12P(2x12cm), Asus P5E Deluxe X48 flashnuta na Asus Rampage Formula, 4096MB A-Data DDR2 1066 CL5 Extreme Edition, Sapphire HD4870x2 2GB, Dell 2209wa, Creative X-Fi mX Xtreme Gamer, Logitech Z-2300, Logitech G930, puvodni RAID 0 (3xWD Raptor 36GB) vystridal Intel X25-M 80GB 34nm + Samsung SP F1 HD103UJ +WD 3200AAKS , Samsung SH-S203D, FDD3.5" Teac, Thermaltake Soprano, Corsair TX650, Logitech G5x, Compad Speed-Pad, Qsenn SWT1000,
Dell Precision M4400, Acer 3002LM
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

rozhodně bych se podíval po Cooler Master HAF 932 nebo Cooler Master Cosmos :wink:
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

NobodyLovesMe píše:Jakoukoliv Elite bych nebral,to už si radši připlať na něco takového http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 9000000PO7
co je spatnyho na ty co sem uvadel?
Crusad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusad »

NobodyLovesMe píše:Vybírám novou skříň a velmi se mi líbí Lian-Li PC-7F.Můžete ji doporučit?Hlavně mě zajímá,jak se vypořádá s vibracemi pevného disku.
Ja ji ted mam 14 dni doma a zda se fajn :) vibrace disku budou urcite mensi nez u beznych skrini. To uchyceni disku mozna neni dokonaly, ale rozhodne je lepsi nez klasicky prisroubovani :) Jinak se mi tam bez problemu vesla i 5870 grafika, kdyby to nekoho zajimalo. Jen se teda neda vyuzit spodni 5,25 slot.
-frost-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -frost- »

Zdravim. Mohl by mi někdo doporučit nějakej pěknej case? Měl by bejt trochu střídmějšího vzhledu, nepotřebuju mít z každý strany několik větráků. Ale i přes to by měl být vnitřek navrženej s ohledem na ideální cirkulaci vzduchu. Takovej můj favorit je Lian Li PC-7FN. Tenhle mě vážně uchvátil. Cena je sice trochu vyšší, ale jsem ochotnej investovat do kvalitní skříně. Vás bych chtěl poprosit, abyste mi zkritizoval ten Lian Li nebo v lepším případě doporučili, nebo abyste mi popřípadě navrhli jinou variantu.
Mockrát děkuju
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Za sebe bych ti doporučil se spíš poohlídnout po nabídce Lancool. Je to stejné jako Lian-Li, ale vnitřek je z levnější a pevnější SECC oceli. Kvalita i možnosti zůstávají stejné.
Skládal jsem pár Lian-Li a moc nechápu co na tom hliníku všichni vidí. Zvenku je to hezký, ale uvnitř már raději něco pevnějšího.
Uchcení disků taky není žádný zázrak, např. s Antecy se to nedá srovnávat, ale pokud neskládáš server se 3 disky, tak těch trápit nemusí. Hliník taky dost přenáší vibrace, takže tlumení se nevyhneš.
Zdroj nahoře vs. dole je věc názoru, vyzkoušel jsem oboje a dnes už jedině nahoru.
-frost-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -frost- »

No tak casy od Lancool taky nevypadaj špatně. Ale nejsem si teda jistej s tím hliníkem, opravdu mají plechový jenom vnitřky? Co jsem se zatim díval, tak byly všechno komplet z plechu. Neříkám, že se při výběru řídim jenom faktem, jestli je case z hliníku nebo ne. Jde taky trochu o vzhled, že jo. No a ty hliněný jsou prostě luxus...
Od Lancool se mi zatím nejvíc líbí K-62. Ta je docela pěkná, ale trochu se bojim tech fanů v ní. 4 už je docela dost. Samozřejmě když budou odvádět dobrou práci, tak proč ne, ale bojim se hluku...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“