PCTforum STEAM community

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
nachti
Nováček
Nováček

Re: PCTforum STEAM community

Příspěvek od nachti »

Tak už vím co způsobovalo to vypínání. Při vysokém nastavení detailů se mi přehřívala grafická karta. :)
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

Nevím kam jinam to prsknout, tak tady:

Steam umí sdílet knihovnu, otázka je jednoduchá. Když hraju dejme tomu hru A, může druhej člověk přihlásit se do knihovny a hrát hru B současně? Nebo se knihovna blokuje pouze pro jeden přístup, tzn jen na jedno pc může být přihlášeno k jednomu acc?
Wannabe dickface... :]
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Oficialne je mozne, aby zdielanu knihovnu aktivne vyuzivala len jedna osoba. Teda ak je v hre niekto kto ma knihovnu nazdielanu a ty sa zacnes hrat, do par minut by to malo tuto osobu z hry vykopnut.

Nieco som sa snazil si o tom nacitat a niektori ludia tvrdia, ze sa to ale nedeje.
Existuje aj figel, ktorym sa to da obist a to, ze kym je osoba, ktorej si knihovnu zdielal v hre a ty sa chces tiez hrat, tak si das steam do offline rezimu a vraj to funguje.

Osobne som to este neskusal (ani jedno ani druhe), budem rad, ak napises svoje skusenosti, ked to vyskusas.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Steam - sdílení her

Příspěvek od Vlastik80 »

Je to tak a je to zatím funkční - pokud A má hru a sdílí jí s B, pak B nemůže hrát pokud A hraje cokoli a je online, pokud B hraje a A chce hrát, je jako majitel hry majoritní a B se hra ukončí.
Offline to lze obejít, pak můžou oba hrát, za stavu že je jeden popř. oba offline.

PS: Ne všechny hry lze sdílet, zejména ty které mají další své online klienty a způsoby přihlášení, ty nejdou - např. některé se Social Club apod., ale ne vše jsem testoval (nemám všechny hry co vyšly).

Edit: Jen opět upozorním na sdílení her - je dobré sdílet hry jen s tím, komu opravdu věříme že ve hrách nepodvádí nějakým Valve definovaným způsobem - tam pak hrozí postih a tak se může stát, že váš kámoš vám "nechtěně" zablokuje účet třeba nepovolenými úpravami her/podváděním apod. a máte třeba i trvale smůlu, Valve to co jsem před časem zkoumal postihuje poměrně tvrdě a tak pokud k tomu dojde, můžete mít díky dobré vůli bloklý účet natrvalo, takže na to pozor. Více viz pravidla užívání Steamu.
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Přijde mi, že jste to tu trochu pomotali Vlastik80 a kupco.
Hráč 1 vlastník knihovny hraje hru A a ve stejný moment může hráč 2 hrát nasdílenou hru B bez jakehokoliv omezení. Nelze ale aby hráč 1 i hráč 2 hráli v jeden moment nasdílenou hru A, v tom má Vlastik80 pravdu.
Offline/Online s tím nemá co dělat, alespoň dle mých zkušeností.
Mám to tak vzkoušené se synem a funguje to.Máme navzájem nasdílené knihovny.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Takze je mozne aby ty si hral hru A a on z tvojej knihovny hru B a funguje to? Podla oficialnych podmienok toto by fungovat nemalo. Nie su povolene dva pristupy sucasne.
Can two users share a library and both play at the same time?
No, a shared library may only be accessed by one user at a time.
Zdroj: http://store.steampowered.com/promotion/familysharing (FAQ dolu na stranke)
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
HentaiRush
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HentaiRush »

No, jde mi o to, že mám offline závodní hry a chtěl bych je sdílet s bratrem (aby mohl hrát s děckama).
Je fakt, že když zapne hru a odpojí se natvrdo od sítě, steam by jej vyhodit neměl. A z pohledu steamu bych k tomu byl připojenej jen já, takže bych defakto mohl hrát i stejnou hru. :D
Wannabe dickface... :]
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

kupco píše:Takze je mozne aby ty si hral hru A a on z tvojej knihovny hru B a funguje to? Podla oficialnych podmienok toto by fungovat nemalo. Nie su povolene dva pristupy sucasne.
Can two users share a library and both play at the same time?
No, a shared library may only be accessed by one user at a time.
Zdroj: http://store.steampowered.com/promotion/familysharing (FAQ dolu na stranke)
V tomto případě si myslím, že pod pojmem "shared library" maji na mysli jeden konkretni titul. Hele raději to ještě vyzkouším. Vím určitě že na steamu hrajeme často zároveň, ale vetšinou vlastní tituly.
Dneska zkusím, když bude mladej něco hrát, tak si spustit jinou jeho sdílenou hru.Dám pak vědět.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Tak se omlouvám za mystikaci.

Pokud je hráč 1 co sdílí knihovnu online a hraje cokoliv, pak hráč 2 nemůže hrát vůbec nic.
Při offline módu se pak zas vůbec nedostaneš na obsah sdílené knihovny.
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Takze len 1 pristup v ten isty cas ako pisu vo FAQ.
Ten offline mod figel je ten, ze hrac B, ktoremu svoju knihovnu zdielas je online, ale ty ako vlastnik knihovny sa das offline. Tak sa to vraj da obist a mozete hrat obaja.

Skoda, ze toto Steam neporiesil lepsie. Obaja hrat rovnaku hru nemozete, to je jasne, ale inu z danej knihovny by malo byt mozne hrat hracovi B. Skoda, takto je Family sharing skoro uplne nanic.
nou
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nou »

Ono to nie je ani tak zdielanie hier ako zdielanie uctu. A zdielana hra nejde hrat v offline rezime. V offline rezime ide hrat iba vase hry.
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

Ahoj. Mohl by tu nekdo ze zkusenosti priblizit funkci mobilniho autentifikatoru? Do ted jsem pouzival Steam Guard ochranu prez email. Tam bylo vse ok, kdyz jsem se prihlasil z jinyho PC, prisel na mail kod. Od mobilniho autetentifikatoru me odrazovalo, to, ze u toho psali, ze pri kazdym prihlaseni do Steamu budu muset zadavat kod. No ted jsem se rozhodl, ze to vyzkousim, jak jim to funguje, mobilni autentifikator jsem zapnul. Kod jsem ovsem zatim nikde zadavat nemusel. Zkousel jsem se odhlasit ze steamu i restart pc.
Ma to tedy fungovat tak, ze to po me bude chtit kod z telefonu, jen kdyz se prihlasim z jinyho PC? Takhle bych to bral jako OK, ale ve Steamu jasne psali, ze to po me bude chtit pri kazdym prihlaseni.
Diky za info
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Je to samozrejme jen pri prihlaseni z jinyho PC / IP adresy. Rozhodne to nemusis zadavat pokazdy, kdyz pustis Steam na svym PC doma :)
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

ok.. diky. Pravdepodobne chyba v prekladu :) Anglickej original jsem necetl..
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Obrázek

:) ... klik na obrázek ... :)
Kuffor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kuffor »

Ak by niekto plánoval kúpiť Rocket League 4-pack a chýbal by mu jeden do štvorice, rád by som sa pridal. Stojí to cca 38 €, a teda približne 9.50 na osobu.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Tak a už nám unikají hesla ze steamu

http://kotaku.com/steam-goes-nuts-offer ... 1749718979

já když rozkliknu svůj acc, tak vyjede

rune_haugen's account
Country: Norway
Email address: r****@outlook.com
Phone: Ends in 5709

super :D
Naposledy upravil(a) niemand dne pát 25. pro 2015, 22:54, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

mne dnes ukazovalo ceny v $ :x
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Jazyk storu se v posledních pěti minutách 5x změnil. Byl rusky, španělsky, maďarsky nebo jak atd.

"Steam Database ‏@SteamDB 35 minpřed 35 minutami

The best way to protect yourself is to completely avoid Steam websites for now."

https://twitter.com/SteamDB/status/680497713885102082
Naposledy upravil(a) niemand dne pát 25. pro 2015, 22:31, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Hlásím stejný problém.. :evil:
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“