GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
zigo
Černá karta
Černá karta

Re: GeForce GTX 1080 - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od zigo »

racecar píše:
VeCkO píše:Ale u High-Endy karty + OC se prostě spotřeba a hlučnost nemá řešit..
A pokud člověk dělá kancl práci apod tak nemá mít v PC HighEnd kartu když ho otravuje hlučnost :mrgreen:
... Ja teda hluk riesim resp uz neriesim :wink: . Ved je to otravne a neprijemne. A aby som stale pri hrach alebo niecom co zmyka kartu musel mat na hlave sluchadla s ANC tak to dakujem a este za tu cenu.

motorkářovi tohle nevysvětlíš... :D
Naposledy upravil(a) zigo dne pát 10. čer 2016, 00:27, celkem upraveno 1 x.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Jestli si to nepochopil, tak jsem tu asi 2x zmínil 1300rpm u MSI..
to že g1 točí přes 2k rpm je jedna věc, ale to že někomu vadí snad u nejtišší MSI hluk je věc druhá :mrgreen:
zigo píše:motorkářovi tohle nevysvětlíš... :D
:lol:
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

Tak jsem dnes koupil na CZC v Brně tu MSI skladem, odpoledne vyzvednu a přes víkend testnu. Dám vědět.
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od woodydaocas »

hodne stesti s tou bohemii, ja mel taky info, ze bude v patek minulej tyden, nakonec to bylo az ve stredu.. a z Alzy ji meli doma driv, i kdyz teda ufona nesnasim a nic tam kupovat nebudu :)
MSI je bozi, hral jsem na tom vcera witchera, o karte proste nevis :) Fractal Define R4. Loni jsem bral 980TI G1 of GB a jsem MOC rad, ze jsem ju valil vratit, odehral jsem si rok na 970, uprimne nic moc, ale vzhledem k tomu, kdyz vidim, ze treba witcher na uplny max (a par modu) dava na fullHD ~100fps, jak kde, tak NAPROSTO nechapu diskuzi pod
http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... do-redakce
"K cemu karta za vic penez, nez 6k, dyt witchera hraju na medium na 5850" a tam ve videu 20+ fps..
no mam dost, az si prijdu divne, ze jsem koupil tak drahou kartu, ale ja chci jenom jednu kartu, ne SLI, nechci zadny problemy spojeny s SLI (a mel jsem to doma, mam 3 monitory, zkousel jsem driv i eyefinity) a chci poradnej vykon, abych mohl pustit vsechno na max. Asi jsem divnej :)
Jo a btw. treba Division maxnuty ani 1080ka neda a to dokonce na fullHD, takze tolik k "overkillu"
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

jj s tím divisionem je to funny na tom FullHD.. Jelikož je division takový tak nemůže nikdo říct, že 1080 je overkill na fullHD :lol:
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

no naslo by se jich asi vic, tech her, treba prvni crysis se bojim pustit :D Ale proste naprosto uprimne, hry jsou odflaknuty, nejakou peknou optimalizaci jsem dlouho nevidel.. Nevim, co mi jako enthusiastovi (?) zbyva jinyho, nez zbytecne overkillnout, abych si zahral poradne, hraju treba i black desert online, no snad si nemyslite, ze tam mam ve velkym meste 60 fps :D ale proste jede to o dost lip, sice za trosku brutalni cenu, ale uprimne, necekal bych sli profily na tuto hru a pravdepodobne spoustu dalsich :)
Jak by rekl DD: hezky se snazim "si obhajit svuj spatny nakup" :D
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Video recenze Gaming X od MSI..
https://www.youtube.com/watch?v=zQI9zrKnH5Y

Ty OC jsou otřesné :lol: :lol:

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

OC jsem ani nezkousel :) Zatim to ani nevypada, ze by nejak necemu pomohlo, tech 7% co bylo v recenzi na guru mne moc nelaka, 20% z toho asi nedostanu..
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Tak ale pro nás to můžeš testnout.. zatím jsem viděl, že FE edice měly lepší OC jak nerefky :lol:

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

a hlavne, kdyz ta (nejaka) hra jede, jak ma, tak to ted staci.. kdyz to nestaci, tak to stejne nepomuze :) Sice takovej naprd argument, ale bohuzel je to tak..
Zkusim aspon overit tady to jejich OC, jestli to nebyl nejakej sikovnej kus..
http://www.guru3d.com/articles_pages/ms ... ew,38.html
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

VeCkO píše:Video recenze Gaming X od MSI..
https://www.youtube.com/watch?v=zQI9zrKnH5Y

Ty OC jsou otřesné :lol: :lol:
Je to hrozný, MSI teda plně vytuhla, G1 a Asusky mu tušim házely slušný artefakty :D. Ono je to fakt teď jedno, kterou si kdo koupí, všude se dá dosáhnout zhruba stejných výsledků. Uvidíme, jak to bude až vyleze nějaký bios tweaker, jestli to něčemu pomůže. Jinak někdo tu psal, že u jeho MSI 1080 Gaming šlo dát PL na 121%, ale snad ve všech recenzích šlo jen 107%. Moc teda nechápu, proč mají recenzenti jinej (starší bios) než je nakonec ve finálních verzích? Jinak jsem se zasmál, německy nemluvim vůbec a fakt nic, ale na konci, jak řekl to "šlus", jak mu to celé vytuhlo, to mě rozesmálo, ani nevim proč, ale je to vtipný :D.
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

V dnešní době je přetakt grafiky přijde mi úplně zbytečná záležitost...je to samozřejmě hra od hry, ale v průměru je to většinou poznat minimálně.

Má ta cena EVGA nějaký důvod?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Tak OC je populární páč to je další výkon "zadarmo".. (no nepočítám jako by spotřebu)
Třeba u Maxwellu je OC snad nutnost.. podívej se jak pak vypadá dobře ocnutá 970GTX.. předežene nereferenčky 980GTX.. a máš ušetřené několik tisíc korun v té době..

OC je prostě výkon zdarma :wink:

Ale jinak fakt je úplně jedno co člověk teď koupí.. všechny mají strop OC +- stejný a je jedno, jestli má 1x8pin nebo 2x8pin nebo neref PCB s posílenou kaskádou..

Jak jsem už psal, jediné na co se teď dívat na výběr karty je možná chladič.. ať zbytečně nehučí a netopí.
EVGA Hybrid nebo Sea Hawk od MSI s tím AiO chladičem jako má Fury X by nemusely být špatný deal kdyby je nezabila cena.. aspoň tedy u MSI 23-25k je hodně dost když na CZC seženeš EVGU SC za 19,6K.. ale jen 24+12 měsíců záruky

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

i proto mi proslo fajn vzit MSI, jednak prvni skladem, druhak jsem od nich mel 970ku a ten chladic je vazne bomba. U 980Ti od GB jsem si rikal "no co uz, aspon to jede super" coz sice jede, ale pred rokem nebylo co hrat, to bych byval bral jenom kvuli zaklinacovi, dneska je slusnych a narocnych her vic, nastesti.. (treba doom :D tak nic..) A jak jednou to ticho pustis do skrine, tak se ti zpatky uz nechce :)
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

Tak default:
http://www.3dmark.com/fs/8749840 (mam slabsi cpu, nez xeq, takze ten physics/combined saje, ale graphics mam o par bodiku vys, karta z jineho obchodu, ale stejna varka asi, takze asi hodne podobne kusy..)

Start mereni - 1936MHz na jadre http://prntscr.com/benclu coz samozrejme dlouhodobe nejede, nejvyssi provozni clock je tedy 1898MHz http://prntscr.com/bendas, jako kolega xeq
......edit s OC pozdeji, radeji odesilam hned ted, kdyby mi to rozepsane spadlo :D

jo a: nevite nekdo, jak se zbavim tech useklych spicek v afterburneru ? jakoze to vlastne neukazuje, protoze by se to tam nevlezlo.. moc polozek zapnutych v OSD?
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Nastavení / monitoring a tam jak zaškrtáváš OSD tak když si vybereš položku třeba "core clock" tak na ní klikneš a je tam kolonka "maximum limit" a já tam mám 1500 takže to přepiš třeba na 2300.. a tak to můžeš udělat u každé kolonky u které máš seklé špičky grafu.. protože si přejel jejich max rozmezí.. které si posuneš tím návodem co jsem teď napsal. 8-)

>>>>INSTAGRAM<<<<
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

diky mockrat, to je presne ono :) Jinak teda OC mi tu pekne saje, xeqovo +150 +400 teda ani nahodou, ted jsem dosel po -5 az na +130 a stejne test zatim nedojel :D Takze pozdeji, do toho ted nemam cas cucet hodinu, bohuzel. Kazdopadne fail
tady je jasne videt, jak to zacne test na nejake teplote a taktu a postupne to de dolu, dokonce to teda spadlo
http://prntscr.com/benp9h
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

Můžeš ještě prosimtě potvrdit, že jde PL dát na 121%? :). Díky.
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
woodydaocas
Začátečník
Začátečník

jo, vidis, to jsem se chtel zeptat: co vlastne znamena ten temp limit ? :/
http://prntscr.com/benujk

edit: nevermind :D
http://prntscr.com/benwta

Jinak, ted si ctu OC na guru3d, jak se xeq dostal tak vysoko netusim, oni zkouseli teda takto.. tak schvalne:

We applied the following settings:

Temp Target 95 Degrees C
CPU clock +80 MHz
Mem clock +575 MHz
Voltage +100%
FAN RPM 60 % (remains really silent with TwiNFrozr VI)
The Boost clock will now render at roughly 1950~2067 MHz depending on the power and temperature signature. The GPU will continuously be dynamically altered on voltage and clock frequency to match the power and temperature targets versus the increased core clock. In FireStrike we are now hovering at the 2 GHz marker on the Boost frequency for example, but some games jumped to roughly 2.1 GHz one second and dipped below 2 GHz the other.

dalsi edit:
udelal jsem tedy to same a vidim, ze toto je stabilni v pohode, co mne dostava je to, ze mam skoro stejny graphics skore jako xeq, kterej jel na +150MHz. Musime zkusit nejaky hry, napada mne GTAV benchmark, ale tam jsem kdysi cetl, ze je kazdej run trochu jinej, pokazde o trochu jiny vysledky, takze nevim.. nejaky napady ? :)
http://prntscr.com/beo4n7
(a btw. vetsi graphics score, nez meli na guru3d teda http://prntscr.com/beo5t3)
Asi bych rekl, ze na OC tentokrat moc nesejde, jak pisou vsude, no :/
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

no hlavne si mozes gratulovat k dobrym 11Ghz pamätiam :) +575Mhz neni vobec take samozrejme, neviem ci si si to vsimol... skore ti mohol zlepsit prave vyssi takt pamäti ako mal xeq, hoci ty mas nizsi takt jadra :)
ono tych cca 2Ghz bude asi plus minus nejaky standard, tam uz ten rozdiel nehra velku rolu aj keby to dalo 2100Mhz, stale je to len +5% vykonu
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“