PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
4pepe
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od 4pepe »

ono to máš tak ako s veľkosťou ftáka, ram, zoomu, čím väčšie tým lepšie, ja mám momentálne na 4,0m uhlopriečku cca3,0m, a už mi to pripadá malé. Odporúčam jednoznačne toho epsona, pri tom benqu mňa hladne odrádza hlučnosť, a o moc menšie možnosti optiky(ale je tam toho viacej).
Čo sa týka tých žltých čisel, je to tým, že sietivosť klesá kvadraticky so zväčšujúcou sa vzdialenosťou a uhlopriečkou, ale osobne by som sa toho nebál, skôr sa tu riešieva opačný problém že je toho svetla až moc vyď predchádzajúce témy.
Toto sa dá v pohode vyriešiť výberom vhodného plátna pri ideálnych podmienkach sa na domáce kino odporúča gain 0,9-1,1, pokiaľ by si chcel tú väčšiu uhlopriečku a vyššiu odrazivosť, tak dáš plátno s vyššim gainom, 1,2-... chcelo by to vyskúšať, prípadne sa spýtať v špecializovanej predajni, ale každé podmieky sú individuálne, takže ....

Osobne by som to na tvojom mieste skúsil najskôr bez plátna a subjektívne by si určil či ti treba viac alebo menej svetla, môžeš to aj odmerať, dnes má každý mobil svetelný senzor, a je na to kopec applikácii.

veľa šťastia pri výbere, dúfam že som ti poradil
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Strady píše:
Stratos píše: je to uplne jina liga, kazdopadne musis na to mit bedny aby si rozdil poznal :)
Tak v tom asi bude ten háček. :D
Mám Jamo S 426 + Jamo Sub 200 a reciever Onkyo TX-SR578. Pokoj má 15m2.
Zkusím dnes film Dredd se zvukem DTS HD a uvidím.
DREDD mam doma taky DTS-HD a reknu ti pri scene kdy strili s tech tri gatlingů jsem malem zboril barak a konecne se naplno probudil ten muj 550W subvoofer :)

film je to suprovej a zvuk taky doporucuju..
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

Nejde ani tak o to ze by to bylo moc velke na koukani, ale uz bude mensi jas, tak velky obraz proste 3200ka nenasviti.
krizpavel
Nováček
Nováček

Příspěvek od krizpavel »

4pepe: díky za odpověď. Projektor už jsem rozhodl. Tam určitě Epson. Těch výhod je tam kupa. Nevýhoda snad jen velikost. Toho plátna se právě trochu bojím. Tam si nejsem moc jistý. Bojím se přesně toho co píše RadekFM, tedy že to na těch mých 5,5 m obraz 3,8 m neudělá. Tedy udělá ho to, ale aby to bylo vidět :) Gauč i projektor můžu teoreticky přiblížit, ale pak bude již zakoupené plátno na tu vzdálenost moc velké a to je ta věc čeho se bojím. Pak už menší nekoupím. Budu to kupovat na firmu, a tak vrácení do 14 dnů nepřipadá v úvahu. Zkusím najít nějaké plátno s větším gainem jak píšeš. Na alze kde to můžu koupit na firmu mají ve 150" jen jeden typ a to gain 1,1. (PLÁTNO ELITE SCREENS ROLETA 150" (381 CM)/ 16:9/ 186,7 X 332 CM/ GAIN 1,1/ CASE BÍLÝ).

RadekFM: No přesně toho se bojím :( Ale i v recenzi píšou, že projektor dokáže udělat 5 m uhlopříčku na 6-ti metrech, tak právě nevím. Chtěl jsem proto nějakou radu od vlastníka projektoru, který by měl ideálně co nejpodobnější podmínky.
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

To ti nikdo nerekne stejne tak jako u TV jsou veskere tabulky orientacni, kazdy ma jine pozorovaci schopnosti...doporucuji vyzkouset promitat na zed a pak uzpusobit velikost dle situace ja promitam na 120" z 4,3m a zda se mi to v pohode ale v sobotu jsme byly v kine a tam se mi zdalo platno vetsi samozrejme v pomeru vzdalenosti k uhlopricce a dalo se na to koukat...jinak mam taky TW-3200

Co se tyce svitivosti zalezi na co jsi zvykly...ja bych se male svitivosti nebal projekce ti nemuze svitit jako televize!!! Po pul hodine v noci bys mel pr takove uhlopricce unavene oci, v kine to taky tolik nesviti si neco o tom prectete...ja jsem si udelal z blede sede matne reklamni folie 120" platno taky kvuli zlepseni cerne a snizeni odrazu svetla od okolnich zdi, snizeni jasu je poznat ale jen pri primem srovnani s rezimem s vyssi svitivosti pripadne s notebookem po par minutach sledovani mi to uz ani neprijde...takze jeste jednou projekce neni televize taky nepises jaky mas pokoj (barva zdi, moznosti zatemneni) na to bacha. Jen pro predstavu promitam v rezimu ECO v modu cinema (ani ne 500lm) na blede sede platno...
Elldar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elldar »

Plánuju koupit projektor + plátno a zatím se mi líbí Epson EH-TW3200. Problém je, že jeho cena stoupla na 26000 kč (CZC, tam ho musim koupit). Proto uvažuju nad http://www.czc.cz/acer-h7531d/90544/produkt. Měl by mít sice lepší černou a je levnější ale zase se bojim duhového efektu. Ve hře zůstává ještě jeho levnější brácha Acer H6500. Cena 18491Kč je nádherná ale nevim jakou kvalitu obrazu čekat. Promítat budu na 100'' nebo 120'' plátno. Pouštět si budu 720p seriály a 720p + 1080p filmy. Nemáte někdo s těma Acerama zkušenosti? Děkuju
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

No neviem ci je prave Acer dobra volba pre investovanie do projektora.
Skor by som siel potom asi do Benq W1060 je full HD. Len to su dve odlisne technologie 3LCD Epson a DLP Benq. Ja ked som mal Benq W710ST tak tam bol duhovy efekt dost viditelny aspon pre mna. Zalezi ako si Ty citlivy na tento efekt. Bolo by si to vyskusat. Ked uz si rozhodnuty investovat tak radsej nieco overene a aj ked o trosku drahsie co potom ocenis pri pozerani. Predsa len projektor sa nekupuje na pol roka. Teda aspon pokial si nie financne zahojeny.
Inak ten Acer ma celkom slusne parametre len ci su aj realne, niekedy papier znesie vela info.
Otazna je aj zivotnost lampy. mozno sa vyjadria nejak majitelia acerov.
Tu mas nejake linky http://www.avsforum.com/t/1350508/acer- ... ck-unhappy
a este http://www.avsforum.com/t/1325064/acer-7531d-1080p-dlp
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
4pepe
Nováček
Nováček

Příspěvek od 4pepe »

krizpavel píše:Toho plátna se právě trochu bojím. Tam si nejsem moc jistý. Bojím se přesně toho co píše RadekFM, tedy že to na těch mých 5,5 m obraz 3,8 m neudělá.
RadekFM: No přesně toho se bojím :( Ale i v recenzi píšou, že projektor dokáže udělat 5 m uhlopříčku na 6-ti metrech, tak právě nevím. Chtěl jsem proto nějakou radu od vlastníka projektoru, který by měl ideálně co nejpodobnější podmínky.
ako som písal kúp projektor vyskúšaj na stene, a budeš vedieť koľko asi budeš potrebovať zvýšiť odrazivosť, a podľa toho by som volil gain plátna, tá stena ho môže mať tak cca 0,7 možno menej
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Stratos: Ty mas TW-5000, nevis prosim te kolik je pripustna tolerance posunu subpixelu (jednotlivych LCD panelu) u projektoru Epson? Prijde mi, ze je u mne trochu vetsi odchylka RED panelu, viz foto (sorry za kvalitu mam jen mobil) Dik

Obrázek
Elldar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Elldar »

Tak nakonec jsem objednal Epsona TW-3200 a 120'' plátno od Elite. Dlouho jsem ale váhal protože jsem často četl, jak je DLP na filmy lepší. Jsem na to zvědavej, k dokonalosti už chybí jen blu-ray přehrávač, který se chystám brzy dokoupit.
krizpavel
Nováček
Nováček

Příspěvek od krizpavel »

Ahoj,

měl bych ještě jeden dotaz. K čemu je výstup Triger Out na projektoru?

Řeším ještě jeden problém a tím je zvuk. Netuším jak projektor propojit s mými reproduktory Genius SW-HF 5.1. 6000. Mají tyto výstupy Obrázek s tím že 5,1 imput mám samozřejmě obsazené propojením s PC, takže zbývají volné pouze ty 2-Ch Imput. Dá se tam nějak z projektoru dostat zvuk?

To že to nejsou žádné kvalitní repro vím. Potřebuji opravdu radu, zda je k projektoru připojím.

Díky
Naposledy upravil(a) krizpavel dne úte 29. led 2013, 11:32, celkem upraveno 1 x.
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

U toho jasu taky počítejte s tim ze během životnosti lampy klesne jas minimálne o třetinu takže to co bude s novou lampou na hraně to bude už za rok svitit málo. To zarovnání už jsem tady psal myslím že to je 1 pixel uprostřed a 2 na kraji v toleranci.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Zvuk do Geniusov dostanes na volne cinche jedine ak ma projektor vystup na sluchadla a potom k tomu dokupis tento kabel http://datacomp.sk/kabel-jack-cinch-typ ... QelWPLLWaw
dlzku si musis rozhodnut uz sam. neviem ci Tvoj projektor ma vystup na sluchadla.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
krizpavel
Nováček
Nováček

Příspěvek od krizpavel »

mitulko: Ahoj. Projektor ještě nemám koupený, ale vybral jsem EPSON EH-TW3200. Též nevím zda 3,5 jack projektor má.

Mohl by mi to někdo z vlastníků projektoru říci? Děkuji
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Podla obrazku zadnej strany vyzera ze nema vystup na sluchadla
Podla vsetkeho sa uz u takehoto projektoru pocita ze zvuk bude tahany priamo z receiveru alebo zdroja videa na nejaku zostavu repro domaceho kina.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mitulko dne úte 29. led 2013, 16:29, celkem upraveno 1 x.
kultus
Nováček
Nováček

Příspěvek od kultus »

Nic ve zlem ale je opravdu takovy problem si alespon projit obrazky zarizeni ktere jdu kupovat a neni nejlevnejsi,kdyz uz nehledate ani ty recenze...pak nechapu proc chces cpat do projektoru repraky,je to zobrazovaci zarizeni. Repro nacpi do zdroje zvuku...

Prosim o vysvetleni tech pixelu...mam to brat tak ze je v toleranci kdyz jsou kazdy jeden subpixel (RGB) od sebe na nakou stranu max vzdalenost 1px? Mas fotku toho sveho. Budu vdecny dik
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

Ano, na tu odchylku zarovnani panelu jsem se ptal v Epsonu a rekli ze vada je nad 1 pixel ve stredu obrazu a nad 2 pixely u kraje. Ja to mam tak ze v pravo u kraje to sedi a postupne smerem doleva ujizdi cervena, tak ze na leve strane je ujeta uz 1 px do strany. Fotku nemam, ale zkusim vyfotit.
krizpavel
Nováček
Nováček

Příspěvek od krizpavel »

kultus píše:Nic ve zlem ale je opravdu takovy problem si alespon projit obrazky zarizeni ktere jdu kupovat a neni nejlevnejsi,kdyz uz nehledate ani ty recenze...pak nechapu proc chces cpat do projektoru repraky,je to zobrazovaci zarizeni. Repro nacpi do zdroje zvuku...
Obrázky jsem si právě prohlédl všechny pečlivě. Recenze a informace také, takže hledám dost a díky tomu jsem narazil na to, že nemám kam dát zvuk. Projektor jsem ještě nekoupil a právě, že pátrám a chci mít vše promyšlené. Není to nejmenší investice. A zvuk bych rád k TV od UPC měl. Neříkám, že do budoucna až něco zase našetřím nekoupím reciever a zvuk nepůjde přes něj, ale do té doby bych byl rád aspoň za nějaký zvuk.

Ještě mě napadlo jestli by nešel zvuk vytáhnout z setoboxu od UPC (HD PVR box). Z setoboxu přes HDMI obraz do projektoru a z SCART přes redukci na cinch do repro. Ale podmínkou by muselo být, aby setobox vysílal současně ve všech výstupech což nevím. Jde o tento setobox:

Kód: Vybrat vše

http://www.upc.cz/televize/Prijimaci-zarizeni-digitalni-televize/hd_pvr/
Někde jsem se dočetl, že jim to vyrábí Cisca, ale nevím jak zjistit, zda je signál na obou výstupech, ještě k tomu když HDMI je digital a SCART je analog. Nemá někdo s tímto zkušenost??? NA stránkách UPC jsou z technického hlediska informace o setoboxu nulové.

Díky
RadekFM
Nováček
Nováček

Příspěvek od RadekFM »

krizpavel: Tak nejdriv vyzkousej, jestli ti leze z toho STB zvuk ze scartu. Pokud ano, tak nemusis nic resit.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kultus píše:Stratos: Ty mas TW-5000, nevis prosim te kolik je pripustna tolerance posunu subpixelu (jednotlivych LCD panelu) u projektoru Epson? Prijde mi, ze je u mne trochu vetsi odchylka RED panelu, viz foto (sorry za kvalitu mam jen mobil) Dik

Obrázek
ja tohle mel trosku taky a normalne mi to v ramci reklamace opravili.. ja toho mel teda vic... Ale i toto vyresili.

asi bych kontaktoval primo servis epsonu tohle by ti meli seridit behem par dni tohle se resi u nas v CR, vetsi zavady posilaj do Francie.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“