edit:
tak pozrel som unboxing video,treba
Moderátoři: Walker1134, Wilik

Tvl a já myslel že OC karty záleží kus od kusu jakej zrovna chytíš chip no a ono na konec záleží na výrobci...HEAD píše:Zalezi co clovek preferuje
Gigabyte-maximalni OC(vykon), nejlepsi chlazeni.280wTDP limit
Msi-maximalni tichost,horsi OC i chlazeni.220wTDP limit
ASUS-maximalni tichost.Nejhorsi oc z tech tri.196wTDP.
Btw mozna vyzkousim stahnout TDP na 88% tzn 220w jako to ma MSI a necham vetraky na tech 1500RPM jako maj v iddle a budu sledovat jakou teplotu dosahnu.
To by mohlo byt zajimavy.
Mozna se ukaze ze i z gigabyte si clovek muze udelat absolutne tichou kartu.

To taky absolutně nechápu. Přitom u karet s GPU boostem je to poměrně důležitý parametr (i když pro ty co modují bios už zase tak neAlfajk píše:takze ktera z tech aktualne prodavanych karet vam prijde nejlepsi? me furt nejvic štymuje gigabyte kvuli tomu defaultne posunutymu power limitu,proc vlastne vyrobci tenhle parametr nikde nepisou??

... přesně o 13MHz boost stupeň s každým napětím.HEAD píše:S kazdym zvysenim napeti o jeden krok se ti samozrejme zveda maximalni OC.

přesně. ano má nejlepší chlazení a je to rozhodně výhoda v případě, že jde dobře taktovat, což ten výrobce prostě není schopnej zaručit navzdory marketingovejm kecům na obalu. úplně stejná loterie je to s pískáním a gigabyte je v průměru tišší karta díky malému TDP, ale furt je to vrtulník oproti MSI a ASUS3tp2 píše:Tvl a já myslel že OC karty záleží kus od kusu jakej zrovna chytíš chip no a ono na konec záleží na výrobci...HEAD píše:Zalezi co clovek preferuje
Gigabyte-maximalni OC(vykon), nejlepsi chlazeni.280wTDP limit
Msi-maximalni tichost,horsi OC i chlazeni.220wTDP limit
ASUS-maximalni tichost.Nejhorsi oc z tech tri.196wTDP.
Btw mozna vyzkousim stahnout TDP na 88% tzn 220w jako to ma MSI a necham vetraky na tech 1500RPM jako maj v iddle a budu sledovat jakou teplotu dosahnu.
To by mohlo byt zajimavy.
Mozna se ukaze ze i z gigabyte si clovek muze udelat absolutne tichou kartu.![]()
Větší blbost jsem dlouho nečetl
Chytneš slabší kus a dokonce ani s uber super mega hustým Gigabytem se nedostaneš na 1500Mhz

Funguje to úplně stejně jako na GTX780 = to znamená že když přidáš napětí, tak se ti automaticky přidá i OC.HEAD píše:No to asi tezko, Kdyz moje karta dava na default napeti(1.210v) 1500Mhz a po zvyseni na 1.250v(2kroky) dava 1550Mhz.
Mozna by dala i 1562mhz se kteryma sem otestoval vsechny benchmarky, ale kvuli tdp limitu ve 4K sem to dal na 1550Mhz.
Spis bych to videl na tech 26mhz.

no 20 000 na stul fakt nevyskladam,jeste cekam jestli se me proda ta moje gtx 770...ghostdog32 píše:
Alfajk: hele jestli na to máš zdroje, tak si kup jednu MSI a jednu GB... otestuj a pak vrať tu horší... určitě budeš mít větší kliku jak já a 1500mhz jedna z nich dá, ale jde spíš jen o to pěkný číslíčko, protože se stejně pak jedná o rozdíly 1-2 FPS nebo ber prostě tu co bude tišší

Podle me jednoznacne Gigabyte. Ma nejlepší mozny parametry dosahovat nejvyššího OC bez toho, aniz by te skrtil TDP limit. Na ehm "ticho" bych se uplne vysral, stejne většina lidi ma další vetraky co to prervou, protože zadny vrtulnik to neni. Chlazeni ma Gigabyte bez vyhrad a zadny vrtulnik to není. Dle me nemá cenu brat grafarny, který mají skrceny limity.Alfajk píše:takze ktera z tech aktualne prodavanych karet vam prijde nejlepsi?