GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ghostdog32
- Začátečník

Re: GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace
já jsem to nějak neřešil, dokud jsem hrál jen BF4, na nic víc nebylo ve zkouškovým čas a teď zapnu konečně AC:U a všude sníh!
tak jsem zpanikařil a pak mě všichni psali, že mám artefakty a že je něco s VRAM a tak jsem zpanikařil ještě víc, ale teď se potvrdilo, že je to jen hrou (opět)
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Vlastik80
- Začátečník

-
To chce klid. Vram defekt to není, leda že by to souviselo s tím "vadným" blokem 512MB, ale to by pak dělalo každému kdo to má a na 980 by se to nemohlo projevit, leda že by uměla 512MB RAM využít sakra rychle jako GDDR5 a to je kravina, takže bych to neřešil. Jestli to není hromadné, tak je to souhra enginu a kdo ví čeho...
980 není špatná karta (dokud se něco pitomého neobjeví i na ní), jediné co jí dělá špatnou je její cena, ale za to nVidia nemůže, resp. ano mohla by být za třeba 12.000,-- kč, ale vzhledem ke kurzu $ € by to stejně bylo dnes tak 15.000,-- kč nejméně, takže co s tím nevím, já 980 vzal také draze za cca 16.000,-- kč a nelituju, nehučí, nepíská a že by neměla dost výkonu? Nevím o tom. Jsem spokojen a až na blbou cenu jí jen doporučím. Kdo má opačný názor - prosím - může mít špatné zkušenosti, ale já takové prostě nemám. 970 co jsem měl byla až na vrbug také ok a nemohu o ní napsat také nic pitomého- nehučela, nepískala a kdybych nečetl fóra tak si doteď myslím jak super mám gpu a že to sem tam lagne? Na které gpu nic nikdy nelaguje???
Co člověk to názor, ty si udělej svůj a za tím si stůj. Je to tvé hraní, tvá volba, budeš-li spokojen např. i s 970 tak ti může být zcela ukradené že by třeba celý ostatní svět nebyl... Někdy jsou lidé tak trochu kam vítr tam plášť...
Edit: Ad to prokázání že je posledních 512 jen RAM cache a ne vram - to jsem také psal že mi to tak přijde vzhledem k rychlosti a jsem zvědav zda se prokáže že tomu tak je, vždyť přece musí existovat způsob jak to ověřit ne? Např. měření teploty čipu v max zatížení jak bylo uvedeno, změny napětí, oscilace apod. to prokáže snad na 100%... Teorie že 1 čip 512MB GDDR5 není vůbec využíván ale zatím rychlostně sedí podle mě...
980 není špatná karta (dokud se něco pitomého neobjeví i na ní), jediné co jí dělá špatnou je její cena, ale za to nVidia nemůže, resp. ano mohla by být za třeba 12.000,-- kč, ale vzhledem ke kurzu $ € by to stejně bylo dnes tak 15.000,-- kč nejméně, takže co s tím nevím, já 980 vzal také draze za cca 16.000,-- kč a nelituju, nehučí, nepíská a že by neměla dost výkonu? Nevím o tom. Jsem spokojen a až na blbou cenu jí jen doporučím. Kdo má opačný názor - prosím - může mít špatné zkušenosti, ale já takové prostě nemám. 970 co jsem měl byla až na vrbug také ok a nemohu o ní napsat také nic pitomého- nehučela, nepískala a kdybych nečetl fóra tak si doteď myslím jak super mám gpu a že to sem tam lagne? Na které gpu nic nikdy nelaguje???
Co člověk to názor, ty si udělej svůj a za tím si stůj. Je to tvé hraní, tvá volba, budeš-li spokojen např. i s 970 tak ti může být zcela ukradené že by třeba celý ostatní svět nebyl... Někdy jsou lidé tak trochu kam vítr tam plášť...
Edit: Ad to prokázání že je posledních 512 jen RAM cache a ne vram - to jsem také psal že mi to tak přijde vzhledem k rychlosti a jsem zvědav zda se prokáže že tomu tak je, vždyť přece musí existovat způsob jak to ověřit ne? Např. měření teploty čipu v max zatížení jak bylo uvedeno, změny napětí, oscilace apod. to prokáže snad na 100%... Teorie že 1 čip 512MB GDDR5 není vůbec využíván ale zatím rychlostně sedí podle mě...
- Lazy33
- Nováček

-
http://puu.sh/fh7lJ/8b734f28ad.jpg
Je to z Nvidia fora, takze jestli to je FAKE netusim(ale spis je)
Je to z Nvidia fora, takze jestli to je FAKE netusim(ale spis je)
- Vlastik80
- Začátečník

-
Fake to je, stačí si přečíst nápisy, ale jako joke dobré. 
- Lazy33
- Nováček

-
Vlastik80 píše:Fake to je, stačí si přečíst nápisy, ale jako joke dobré.
jj po precteni napisu je to jasne
- klovan200
- Nováček

-
MSI GTX 970 Gaming
- první verze co se dostala do ČR (kupováno v den vydání), revize 1.0
- nahrán poslední BIOS VGA
- ovladače WHQL 347.25
Assassin's Creed: Unity
- aktuální originální UPLAY edice
Stačilo zapnout hru a podívat se na první stěnu, viz.:

To samé ve hře Dying Light. Ve Far Cry 4 a Battlefield 4 zase problikávají sem tam textury. Pokud vyzkouším MSI 960 nebo EVGA 980 tak je problém pryč. Zajímavé...
Mám ještě kartu s vadnými ventilátory (sem tam se jeden ventilátor splaší na 100% a pomůže pouze vypnutí a zapnutí PC) - problém se s novým BIOSem zlepšil (měl jsem flashnuté 4 verze co postupně vyšli) ale stejně půjde na reklamaci na výměnu ventilátorů protože to ještě není ono. Jinak jsem chytl super kousek, nepíská, nevydává divné zvuky.
EDIT:
Vyšel nový BIOS verze 186 pro mou VGA, provedl jsem flash + nový rychý test. Problémy jsou pořád:

- první verze co se dostala do ČR (kupováno v den vydání), revize 1.0
- nahrán poslední BIOS VGA
- ovladače WHQL 347.25
Assassin's Creed: Unity
- aktuální originální UPLAY edice
Stačilo zapnout hru a podívat se na první stěnu, viz.:
To samé ve hře Dying Light. Ve Far Cry 4 a Battlefield 4 zase problikávají sem tam textury. Pokud vyzkouším MSI 960 nebo EVGA 980 tak je problém pryč. Zajímavé...
Mám ještě kartu s vadnými ventilátory (sem tam se jeden ventilátor splaší na 100% a pomůže pouze vypnutí a zapnutí PC) - problém se s novým BIOSem zlepšil (měl jsem flashnuté 4 verze co postupně vyšli) ale stejně půjde na reklamaci na výměnu ventilátorů protože to ještě není ono. Jinak jsem chytl super kousek, nepíská, nevydává divné zvuky.
EDIT:
Vyšel nový BIOS verze 186 pro mou VGA, provedl jsem flash + nový rychý test. Problémy jsou pořád:
MSI Z87-G45 GAMING | Intel Core i7-4790K + Noctua NH-D15 | MSI GTX 970 GAMING 4G | Kingston HyperX Blu 2x4GB 1600 XMP | Samsung SSD 840 Pro 128GB | Seagate Barracuda 7200.14 2TB | Corsair RM650W | Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl | Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
- ghostdog32
- Začátečník

klovan200: hmm, žeby opravdu nakonec přednostní výsada 970tek? potencionálně další důvod proč jít do 980 :-/
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
- Hladis
- Moderátor

Tak grafarny si alokuji casti RAM jako cache. VRAM i RAM si ovladace rozdeluji na ruzny "pooly". Ted nevim presne kolik jich je. Ty pak GPU vyuziva dle potřeby. Jak je to technicky u GTX970 fakt netusim, to vi nVidia. Kazdopadne vzhledem k tomu, ze tech 512MB nemůže grafarna používat najednou, tak se do ty casti VRAM ukladaji data, který jsou vesmes opravdu jen jako cache pro věci, který grafarna momentalne nepouziva, tedy je to vesmes jako RAM, ale i jako RAM se to grafarna krouti používat, protože to muze způsobit zpomaleni (opet, nelze to pouzit najednou s 3.5GB). Zaplnuje se to taky, az když das GPU poradne pokouřit a vesmes ji vykonostne zlomis. Ještě tech 4GB vyuzije v programech jako PSko a render, ale to funguje jinak nez hry.Ache píše: Pořád ale Boris v tom memory managementu pro skyrim může mít chybu...
Neříkej mi že by taková konspirace mohla být pravda? Jako že to vysvětlení od nvidie je bullshit včetně toho blokového schematu jednotek v GPU a grafika opravdu používá jen 3,5G + RAM TurboCache?
Je to chyba hry, ale 970tka to mozna zvetsuje. U 780tky jsem to vůbec nevnimal a nasel jsem to jen když jste mi rekli kde to je. Videt to je, ale strasne malo.ghostdog32 píše:klovan200: hmm, žeby opravdu nakonec přednostní výsada 970tek? potencionálně další důvod proč jít do 980 :-/
- ghostdog32
- Začátečník

ono to totiž začne bejt dost kritický, když zapneš TXAA nebo i MSAA. pokud není vyhlazování zaplé žádné tak to je tolerovatelné a pokud je zaplé FXAA, tak to ten problém ještě trochu zakryje. mimo tmavé místnosti to člověk nemá šanci zaznamenatHladis píše:Je to chyba hry, ale 970tka to mozna zvetsuje. U 780tky jsem to vůbec nevnimal a nasel jsem to jen když jste mi rekli kde to je. Videt to je, ale strasne malo.
- klovan200
- Nováček

-
Pokud dám do PC MSI 960 nebo EVGA 980 problém najednou zmizí. Používám stejné nastavení jak VGA (default) tak hry (vše max).Hladis píše:Je to chyba hry, ale 970tka to mozna zvetsuje. U 780tky jsem to vůbec nevnimal a nasel jsem to jen když jste mi rekli kde to je. Videt to je, ale strasne malo.
Zítra se dostanu ke grafikám, mohu Vám to porovnat s několika AMD a NVIDIA - vždy několik typů (jak staré tak nové modely).
MSI Z87-G45 GAMING | Intel Core i7-4790K + Noctua NH-D15 | MSI GTX 970 GAMING 4G | Kingston HyperX Blu 2x4GB 1600 XMP | Samsung SSD 840 Pro 128GB | Seagate Barracuda 7200.14 2TB | Corsair RM650W | Fractal Design DEFINE R4 Black Pearl | Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
- danco
- Začátečník

-
Re: GTX 970 - spekulace o problematické VRAM
Mohol by si otestovat aj toto?danco píše:Mozte niekto otestovat na gtx 980, ci ma také iste hnusne nacitavanie textur ako moja gtx 970 vo Far Cry 3 z SGSSAA ? Video je nekomprimovane a aj obrazky. Moze to mat suvislost z pametou alebo aj zbernicou.
Link video : http://uloz.to/xgLWSx13/farcry3-gtx-970 ... sgssaa-avi
Link obrazky : http://uloz.to/xkWR9Wkr/screenshots-far ... tx-970-rar
Obrazky su z posledneho ovladaca 347.25 a tam to je este horsie ako na inych.
- klovan200
- Nováček

-
Re: GTX 970 - spekulace o problematické VRAM
Určitě.danco píše:Mohol by si otestovat aj toto?danco píše:Mozte niekto otestovat na gtx 980, ci ma také iste hnusne nacitavanie textur ako moja gtx 970 vo Far Cry 3 z SGSSAA ? Video je nekomprimovane a aj obrazky. Moze to mat suvislost z pametou alebo aj zbernicou.
Link video : http://uloz.to/xgLWSx13/farcry3-gtx-970 ... sgssaa-avi
Link obrazky : http://uloz.to/xkWR9Wkr/screenshots-far ... tx-970-rar
Obrazky su z posledneho ovladaca 347.25 a tam to je este horsie ako na inych.
MSI GTX 970 - Far Cry 3 - poslední patch
Nastavení stejné jako je ve tvém videu + přes Nvidia Inspector vynuceně 2x SGSSAA.
- Hře od začátku blikají textury (stromy, tráva, stíny, auta, ...), je to příšerné, nedá se na to koukat.
- Objevují se bílé pruhy
viz. video: http://leteckaposta.cz/394054332
Je to poznat hlavě na trávě, obraz je na jedno místě a tráva bliká.
- danco
- Začátečník

-
Islo mi hlavne o to, ze v pohybe s autom sa nenormalne nacitavaju textury cesty ale v statickej scene nie a vram bola iba okolo 1.2 GB. Je to dobre poznat na tom mojom videu a chcel som vediet co to blbne aj na GTX 980 . Ak za to moze deltakompresia tak dakujem pekne
- klovan200
- Nováček

-
Chvíli jsem to teď hrál a ano, při pohybu autem se divně načítají textury. Jinak musím říct, že mám blikající textury napříč celou hrou - neustále bliká tráva, stromy, stíny. Hrál jsem chvíli i FC4 a to samé - bliká to jak stroboskop. Čím dál tím více mě karta odrazuje, přecházel jsem z AMD R9 270x kde jsem měl zase problém s neustále trhajícím se obrazem v jakékoliv nenáročné hře.
- Ingamacek
- Červená karta

-
Na to tu mame Vsync.klovan200 píše:Čím dál tím více mě karta odrazuje, přecházel jsem z AMD R9 270x kde jsem měl zase problém s neustále trhajícím se obrazem v jakékoliv nenáročné hře.
- Hladis
- Moderátor

Tak nemyslete si, ze vam vynuceny SGSSAA (a jiny vynuceny AA) bude všude fungovat bez problemu.
- satanicek666
- Začátečník

teraz som hral fc4 vo fullhd a vsetko na ultra s 4xsmaa ci tak nejako
a vsetko parada...ziadne blikacky ci nejake biele bodky. mam asus strix gtx970 netaktovanu a najnovsie ovladace
AMD 9800x3d 5,3Ghz CO-40 = NOCTUA d15 G2= MSI B850 Tomahawk = KINGSTON 64gb 6000mhz cl30 = MSI 5090 Vanguard = Ssd: M2 WD 850x 1tb Win11 + M2 WD 850x 4tb + 850 evo 2tb = LIAN LI 217 black = Fany: 3x NOCTUA a14x25 G2-in + 3x NOCTUA a14x25r G2-out + 3x NOCTUA a12x25 G2-bottom = FSP Hydro Ti Pro 1kw = LG C2 42" = Per: LOGI g915 tkl + LOGI g pro wire + LOGI g440 hard + XBOX Wire Controller = Audio: TOPPING dx5 II = MACKIE mr524 = MEZE 99 classic V2
- danco
- Začátečník

-
Robilo to z 4xSSAA v ovladacoch ale trochu menej, tak preto 2xSGSSAA aby to bolo lepsie vidiet. Lenze to robi ale iba v pohybe a hlavne s autom alebo pri pristavani z rogalom napr., asi sa nestihaju nacitavat textuty tak preto by ma zaujimalo ze ci len GTX 970 alebo aj GTX 980 ma takyto problem.Hladis píše:Tak nemyslete si, ze vam vynuceny SGSSAA (a jiny vynuceny AA) bude všude fungovat bez problemu.
- klovan200
- Nováček

-
Tady Vsync opravdu nepomohla. Šlo o to, že jsem měl půjčenou i ASUS R9 290x a bylo to to samé, absolutně jsem to nechápal, jednou za pár vteřin mikrozásek. Před 270x jsem měl 7770 a tam to bylo v pořádku. Jako by si řada AMD R7, R9 nerozuměla s mojí základní deskou. Po přechodu na Nvidii se tento jev už také neprojevuje.Ingamacek píše:Na to tu mame Vsync.klovan200 píše:Čím dál tím více mě karta odrazuje, přecházel jsem z AMD R9 270x kde jsem měl zase problém s neustále trhajícím se obrazem v jakékoliv nenáročné hře.
- Ingamacek
- Červená karta

-
Alebo s monitorom. Pochybujem ze za to moze mobo.
Aj tak je ten dnesny Vsync uplne nepouzitelny, kedze sa to snazi capovat nie na 60 ale 60/30. Preto je vzdy lepsie vypnut vsync a nastavit si FPS cap cez nejaky tweakovaci program ku grafike, nech sa to tej 30tky ani nedotkne.
Mohol by niekto dat nejaku normalne dostupnu scenu v meste z AC Unity kde vam to robi tie bodky nech nemusim davat stale dookola novu hru?
Mohol by niekto dat nejaku normalne dostupnu scenu v meste z AC Unity kde vam to robi tie bodky nech nemusim davat stale dookola novu hru?