AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
killerek
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon RX 5700 (XT) - Info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od killerek »

To nove GUI se jim moc nepovedlo oproti staremu.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

UI je podle me jedina dobra vec na tech ovladacich :-D
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Az na tu zabugovanost vuci 2019 verzi ...
Mr_Trollfan
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Mr_Trollfan »

Pride mi bugnute nieco aj v ARKu, memclock sa vysplha max. na 1000mhz aj ked mam max 1860.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Recenze:
MSI Radeon RX 5700 GAMING X 8G >>
msi-rx-5700-gaming-x-8g-perfmarks.jpg
[/url]
Velmi dobrý Radeon RX 5700. MSI se pochlapila (chladič je trochu overkill, ale parádní OC) :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To OC je parádní :)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Takhle mi jede AC Origins pres DX11
https://i.imgur.com/rn2uDzV.png
A takhle mi jede AC Origins pres DXVK (Vulkan)
https://i.imgur.com/4ACn3AS.png

Rozdil je obrovsky, prakticky to nepada pod 60fps pres Vulkan.

20. 2 . 2 drivery by mely poresit random black screens
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

Krteq píše:To OC je parádní :)
to jo, jen ta cena je poněkud mimo ....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo za tu cenu se daji koupit i 5700xt :lol: .Jinak ten chladic je stejnej jako u 5700XT gamingX.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Nekdy se lidi podivejte pres AIDA64 nebo GPU-Z jestli nemate sekle frekvence u UVD Clock (kolem 100Mhz),
pokud mate, tak si muzete odpocist cca 10% vykonu karty. AMD uz o tom vi pul roku ale zda se, ze s tim nic nedela. Nejlepsi je mit vypnutou HW akceleraci u vseho softwaru, co ho nabizi. Nebo nejlepe nic soubezne nespoustet, jenom hry. :cry:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Dostal jsem blackscreen uz i ve win :roll:
spajdr píše: 20. 2 . 2 drivery by mely poresit random black screens
No tak to jsem zvedavej.
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

HEAD píše:Dostal jsem blackscreen uz i ve win :roll:
spajdr píše: 20. 2 . 2 drivery by mely poresit random black screens
No tak to jsem zvedavej.
Vcera s poslednima driverama black screen pri cetbe novin (Chrome)...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

A release notes k driveru jsi četl?
  • Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

To je docela smutne, ze ani 3/4 roku po vydani Navi grafik neni AMD schopne opravit takhle zavazne chyby.

A ten jejich workaround mi pripomina navrat do 90. let... tehdy se pri vypalovani CD vypinal sporic obrazovky, aby to vypalovani nahodou nesestrelil. :roll:
Na jednu stranu se v posledni dobe mohutne tlaci mnohojadrove procesory, mame v PC desitky GB RAM, OS slusne zvladajici multitasking... ale kvuli neschopnosti AMD driver teamu se musi vsechno pozavirat, aby nahodou nepadnul ovladac GPU. :mrgreen:
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Leon_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Leon_ »

havli píše:navrat do 90. let... tehdy se pri vypalovani CD vypinal sporic obrazovky, aby to vypalovani nahodou nesestrelil. :roll:
jojo to si dobre pamatam :DDD
.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Ona je to taková kumulace problémů. Radeony maj problémy s powerplay už od 7970Ghz edition, tzn od příchodu jejich varianty boostu. Pár let později přišel onen UVD problém kdy určité aplikace kartu lockovaly na video taktech a RDNAčku to evidentně způsobuje takovej bordel že při tom padá do blackscreenu. Je to opět leta neřešená věc (částečně řešená biosem viz rozdíly mez RX400 a 500 řadou), která vyplula na povrch a ani půl roku po vypnulí jí AMD nevyřešilo. Její původ je ale 8+ let starej. Stejně jako většina jinejch palčivejch problémů jsou dlohotáhnoucí se věci co nikdy nebyly řešeny.
opavlicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od opavlicek »

Krteq píše:A release notes k driveru jsi četl?
  • Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.
Jasne ze jsem to videl, ale porad mi nejak neni jasne, proc bych to mel resit. Kdyz si clovek koupi grafiku za tyto penize, tak by to melo fungovat, a ne ze se bude resit co muzes nebo nemuzes nebo co mas vypnout. Jsou taky lidi, kteri jsou uzivatele, a kteri vubec netusi, jak se dane veci ("workaround") delaji. Pro me je to celkem velke zklamani; loadovat nejakou hru sestkrat a sestkrat restartovat PC nez se hra konecne spusti? S grafikou za 500 euro? V tohle ohledu je celkem vystizny comment vyse o navratu do 90. let. Ke sporici obrazovky pridavam jako priklad hru komprimovanou na 20 3,5" disketach, pricemz 19. disketa je vadna a vyzaduje to "workaround".
MartinCZ80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MartinCZ80 »

Už těch problémů s ovladačema začínám mít dost,dám tomu ještě tak 14 dní a pokud se to nezlepší RX 5700XT poletí z počítače a půjdu si koupit RTX 2060(70) Super.
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

opavlicek píše: loadovat nejakou hru sestkrat a sestkrat restartovat PC nez se hra konecne spusti? S grafikou za 500 euro?
to je ATI... :D pardon AMD :P Ještě veselejší to bude s RDNA2

PS: tahle pověst co se ovladačů týče se s nimi táhne už léta ještě z doby ATI, nějakou chvíli to bylo lepší, teď je to zase horší, asi nezvládají uplně hladce přechod na jinou arch, ale v podstatě je to +- stejné. S tím musí kupec AMD GPU počítat
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Nebudu vyvolávat flame, ale problémy mají obě firmy, jen samozřejmě AMD, tak se o tom mluví jako katastrofa. Já mám 5700XT od začátku a black screen jsem měl tak možná s prvním ovladačem a od té doby naprosto v pořádku, vše mi funguje, netopí to, nežere to já jsem nejvíc spokojený. A když si tady lidi ani nepřeinstalují systém, když mění grafickou kartu z nVidia na AMD, což je jasná věc už x desítek let, tak je to taky těžký. Psát na fóra, nebo na reddit, kde je záplava maniaků, kteří mi připadají jak u nás v práci, mě nejde tohle, mě nejde tohle a pak se připojíte a stačí jedno kliknutí, úplně mi to připadá stejně. I toho witchera jsem tady zkoušel, když se tady mohutně psalo, jak to furt padá a u mě nic, pohoda žádný pády nebo problémy. Jediný co mám, tak je, že undervolt musím po každém restartu znovu nastavit, ale u nVidie jsem taky musel startovat zpět Afterburner a vše znovu nastavit, jen tam bylo políčko profil navíc, tak jsem an to klikl a dal potvrdit, tak to je prašť jak uhoď. Dělal jsem i mašinu s Nitro+ na VR a 1440p ultra wide, vše v pořádku, DX9 hry, nové hry je to jedno, žádný black screeny. Tohle bylo u kolegy na nové 5500XT Pulse a opravil to ovladač 20.1.3, hotovo a od té doby vše v pořádku. A ano vždycky to byla nová mašina a komplet nový systém. Vše správně nainstalováno, bios poslední a správně nastavený, profil napájení high performance a nebo ten custom jak byl na techpowerup.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“