AMD Radeon RX 7900 XT(X), GRE - info, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
mr.qeg
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Radeon RX 7900 XT(X), GRE - info, recenze, zkušenosti

Příspěvek od mr.qeg »

Jestli to postupně sabotovali v driverech, tak na základě nějakého článku z října 2025, někoho přesvědčovat o tom, že to funguje, může být dost zavádějící, protože to třeba už v současných driverech nemusí platit.
-+_[]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -+_[] »

Omlouvám se, neměl jsem vůbec prostor obšírněji odpovídat. Takže alespoň teď. V systému se to hlásí normálně jako AMD USB ext host controller. Takže soubory atd jsou ok. Rychlost bude nejspíše 10GBit/s. 3.2 2x2 ani 40Gbit/s z pochopitelných důvodů určitě ne. 27W štrumu to taky hodí, ale to není nic nového. AMD nezmiňuje explicitně, že to podporuje datové souborové přenosy. To je pravda, ale normálně na tom fungují kromě ext. storages také myši a klávesnice atd. Prostě normální USB controller.

Nevím co má tady DOC proti Googlu, teď jsem to tam ze srandy zkusil zadat a nelže teda. Tím neříkám že jindy vždy odpovídá správně.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já jsem zkoušel hledat "AMD RDNA3 USB-C functionality" nebo "7900XTX USB-C features" a podobné a nebylo mi to schopné předložit nic konkrétního, akorát bulvár a spekulace na bázi špatnejch changelogů k driverům a článcích o nich(tohle je také krásné že 20 redakcí něco opíše a ani 1 to nezkusí otestovat). Prostě neúplné informace viz co odcitoval Krtek na předchodí stránce, o USB protokolu ani slovo jen napájení a DP konektivita. Každopádně díky za test, tohle jsem chtěl vědět.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

DOC_ZENITH píše: pát 20. bře 2026, 10:53
AllowedCry píše: pát 20. bře 2026, 09:38 Jo, byla to nějaká chyba v changelogu, reálně se nezměnilo nic.

A jak jsi na to přišel?

Podle všech dostupných info to umí jen obraz a napájet. Každopádně tu kartu mám, takže DOCi pokud jde jen o to strčit do toho flešku, klidně otestuji.
Ano prosím testni jestli můžeš.
Připojil jsem iP a chová se to stejně jako přes usb c na desce.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Díky za info, ptám se proto že možnost mít na grafice USB controller když jí člověk solo přiřadí virtuálu přes PCI-E passtrough je totiž extrémně užitečná věc.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“