To je zvláštní..všude u popisu těhle waterchilleru píšou: Hlučnost: 20 dBa max Takže by to mělo být tichý jako Noctua NF-P12 ktrá má taky 20 dBaOBR píše:tak mam doma ten Hailea waterchiller, funguje to super ... ale ten hluk se neda snest, je to jako vysavac ... a zapina se celkem casto. Do domaciho prostredi nepouzitelna vec. Recenze na to bude brzy.
Vodní chlazení - obecná diskuze
Moderátor: morke
- Gorelord
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vodní chlazení - obecná diskuze
CPU: AMD Ryzen 5 5600G, MB: Asus ROG STRIX B550-A, GPU: AMD Radeon RX 6700 XT, RAM: Crucial Ballistix DDR4 32GB (4x8GB) 3200MHz CL16, PSU: Be quiet! Straight Power 11 - 750W BN283, HDD: Samsung 970 EVO 500GB, Case: Lian Li PC-A7010, Headphones: Beyerdynamic DT 990 PRO, LCD: 32" LG 32GP850-B, **PC is Aquacooled**
- Vivec
- Středně pokročilý
radši si kup pořádnej vzduch, nebo našetři víc peněz, tyhle sety jsou tragédie, u tohodle je sice plusem radiátor, ale nevíme nic o blocích a čerpadle, imho tam bude hliník...Darsilius píše:Zdravím, možná to tu již někde bylo, de mi jen o to, narazil jsem na aukro.cz na zajímavou nabídku co se týče vodního chlazení, delší dobu o tom již uvažuju a peněz moc není, vím, když nejsou lowe nwmel bych se do toho pouštět, ale prece jenom je tento set : http://www.aukro.cz/item458281347_vodni ... ga_nb.html
schopen uchladit moji sestavu, mam ji dole v podpisu bo co to je..., díky za případné rady a připomínky... zduř
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
Jak na kondenzaci vody? Moje voda v okruhu ma 4 stupne, a celej komp je orosenej jako lahvac z lednice ... jaka teplota bude idealni aby se to nedelo?
- myom
- Středně pokročilý
OBR: nijak. musis zkouset, zavisi to na vlkosti vzduchu, ale imho pri vice jak 5°C pod teplotu okoli se ti to rosit bude.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
Umisteni do prostoru s nizkou relativni vlhkosti vzduchu (budto nejaky takovy prostor najit, byvaji to treba pudy, nebo ho umele vytvorit). Jinak nic nepomuze, je to fyzikalni vlastnost - viz rosny bod na wikipedii.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
izolace...tzn ty hadice obalit...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník
Nezabranis kondenzaci na komponentech samotnych - leda bys je postrikal treba montazni penou. Plus to jako na potvoru muze kondenzovat pod tou izolaci a pak nekudy vytect.MaWa píše:izolace...tzn ty hadice obalit...
- OBR
- Černá karta
-
- Kontaktovat uživatele:
deje se to pouze pri pokusu o maximalni mozny vykon chilleru, kdy voda mela 4-7 stupnu a ja projizdel benchmarky na 4500MHz s Quadem! Ted je teplota vody kolem 20 stupnu a vse je suche ...
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
jj samozrejme, to s temi komponentami nepopiram...a s tim vytecenim - musi to byt izolace, co saje vodu...N_o_c_l_a_f píše:Nezabranis kondenzaci na komponentech samotnych - leda bys je postrikal treba montazni penou. Plus to jako na potvoru muze kondenzovat pod tou izolaci a pak nekudy vytect.MaWa píše:izolace...tzn ty hadice obalit...
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
co jsem cetl na netu tak kondenzace byva za normalnich okolnosti minimalni v pripadech, kdy rozdil teploty okoli a kapaliny je priblizne 15 stupnu nebo mene..coz by asi odpovidalo, pokud mas pokojovou teplotu jako normalni clovek, tzn nekde cca 22 stupnu celsia...OBR píše:deje se to pouze pri pokusu o maximalni mozny vykon chilleru, kdy voda mela 4-7 stupnu a ja projizdel benchmarky na 4500MHz s Quadem! Ted je teplota vody kolem 20 stupnu a vse je suche ...
- Woyta
- Středně pokročilý
Vse zalezi na tlaku, vlhkosti a teplote. Jsou to osklive vzorecky a pouziva par ne bezne dostupnych pristroju. (Kdo z nas ma doma psychometr?)
Takze odhadnout ktera teplota je OK nelze. Musis porad zkouset/merit.
Takze odhadnout ktera teplota je OK nelze. Musis porad zkouset/merit.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Darsilius
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Gr8 Vivec : díky za odpověd, jj, vzduch mam docela dobrej, si teda myslim, našetřim prašule a pak koupim něco pořádnýho
Motherboard: Gigabyte P35-DS3..F10
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
- darrth
- Nováček
Zdravim, pořídil jsem si Apogee GTZ a chtěl jsem ho rozdělat abych si to nacvičil na budoucí čištění.
Ale zjistil jsem, že ty šrouby, co to držej pohromadě mají nějakej divnej rozměr.
2,5mm imbus tam je volnej a 3 se tam nevejde. Můžete mi poradit čím to rozdělat?
Do budoucna se tomu nevyhnu. Díky
Ale zjistil jsem, že ty šrouby, co to držej pohromadě mají nějakej divnej rozměr.
2,5mm imbus tam je volnej a 3 se tam nevejde. Můžete mi poradit čím to rozdělat?
Do budoucna se tomu nevyhnu. Díky
PC1: Core 2 Duo E6400@3,2GHz, Asus Rampage Formula, 4x1GB DDR2 Geil , MSI GTX275, 2 x Seagate 320GB + 1TB, Enermax Liberty 500W a vše si hoví v Chieftecu LBX-02B-B-B
PC2: Barton 2500+@2200MHz, MSI K7N2 Delta, 2x256+1x512 MB DDR400, Seagate 400 GB a 80GB, Leadtek 6600GT, MB+CPU+GPU water cooled
PC2: Barton 2500+@2200MHz, MSI K7N2 Delta, 2x256+1x512 MB DDR400, Seagate 400 GB a 80GB, Leadtek 6600GT, MB+CPU+GPU water cooled
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jojo k bývalým blokům od Swiftechu se dodával i originální imbusovej klíč, ted už se na to kašle, takže sehnat ten správnej klič co do toho sedne je problém... Já doma jeden mám z MCW60 nebo Apogee GTX:-)
V USA jsou svině a používají tam schválně jiny rozměry šroubků, matic atd... Takže všechno co je tam vyrobeny se v Evropě blbě opravuje a montuje.
V USA jsou svině a používají tam schválně jiny rozměry šroubků, matic atd... Takže všechno co je tam vyrobeny se v Evropě blbě opravuje a montuje.
- darrth
- Nováček
achjo, zas abych vyráběl něco speciálního....
to bude asi nějakej palcovej rozměr, co?
to bude asi nějakej palcovej rozměr, co?
PC1: Core 2 Duo E6400@3,2GHz, Asus Rampage Formula, 4x1GB DDR2 Geil , MSI GTX275, 2 x Seagate 320GB + 1TB, Enermax Liberty 500W a vše si hoví v Chieftecu LBX-02B-B-B
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
poradím ti, vezmi si trojku imbus a na stolní brusce ho ze všech stran trosku obrus tak, aby ti sedl do toho šroubu co je v Apogee GTZ... Je to taková piplačka a musíš to dělat s citem, ale je to asi nejsnažší způsob - rozhodně jednodušší, než lítat po specializovaných obchodech a shánět imbus co se používá v USA mezi 3 a 2.5mm.
Já nevím jaký to má označení a přesnej rozměr, akorát mě to vytáčí, když zjistím, že na to nemam klič... To je jak s těma debilníma fitinkama Danger Dan, na ty se nedá použít 17tka klíč, ale sedí na to 16náctka, která není běžnej rozměr a doma takovej klíč bežně nemám. Zasraný vyrobky z USA.
Já nevím jaký to má označení a přesnej rozměr, akorát mě to vytáčí, když zjistím, že na to nemam klič... To je jak s těma debilníma fitinkama Danger Dan, na ty se nedá použít 17tka klíč, ale sedí na to 16náctka, která není běžnej rozměr a doma takovej klíč bežně nemám. Zasraný vyrobky z USA.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý
Když sem sháněl nářadí tak v nějakém českém obchodě na netu je měli ale kde to bylo to si teď nevzpomenu, jak v sobotu dojedu zkusím pohledat kde to bylo.Highlander píše:poradím ti, vezmi si trojku imbus a na stolní brusce ho ze všech stran trosku obrus tak, aby ti sedl do toho šroubu co je v Apogee GTZ... Je to taková piplačka a musíš to dělat s citem, ale je to asi nejsnažší způsob - rozhodně jednodušší, než lítat po specializovaných obchodech a shánět imbus co se používá v USA mezi 3 a 2.5mm.
No 17 se to dá dotáhnout a dokonce to stačí, ale je to tak strhnout hrany ( taky sem to tak udělal a pak zjistil že mě 16 klíč leží na stole ).Highlander píše:ale sedí na to 16náctka, která není běžnej rozměr a doma takovej klíč bežně nemám. Zasraný vyrobky z USA.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Woyta
- Středně pokročilý
Ten imbus je 3/32. Samostatne to sezenes asi jen v lepsim obchode ale v sadach naradi to byva.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- A1Ex.84.CZ
- Nováček
-
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se dvěma čerpadly v okruhu?
Mám v okruhu 8 bloků + 2 radiátory a průtok už není moc velký čerpadlo mám Laing DDC 12V Ultra.
Sehnal jsem výhodně druhé čerpadlo a nevím jestli je výhodnější koupit EK-DDC Dual Turbo Top, nebo dát druhé čerpadlo do poloviny okruhu, případně rozdělit okruh na dva samostatné.
Díky za rady
Mám v okruhu 8 bloků + 2 radiátory a průtok už není moc velký čerpadlo mám Laing DDC 12V Ultra.
Sehnal jsem výhodně druhé čerpadlo a nevím jestli je výhodnější koupit EK-DDC Dual Turbo Top, nebo dát druhé čerpadlo do poloviny okruhu, případně rozdělit okruh na dva samostatné.
Díky za rady
2x Xeon X5365 @3393MHz 1,3V (377 x 9) Engineering Sample, Asus Z7S WS, 2x 2GB FB-DIMM 667MHz @ 754MHz, GF 8800GT, SAS Fujitsu-Siemens 146GB, 16MB cache, 15000rpm
- Woyta
- Středně pokročilý
2 samostatne.