problém s chlazením 8800GTS po nainstalování forceware

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
ikdobpra
Nováček
Nováček

problém s chlazením 8800GTS po nainstalování forceware

Příspěvek od ikdobpra »

Ahoj
Jedná se problém s chlazením po nainstalování forceware(158.22,168.18).Mám grafickou kartu geforce asus 8800GTS 320MB.Z přiloženého cd u grafiky jsem si nahrál grafické ovladače 97.94.S těmito ovladači šlo vše jak má, mohl jsem v expertool nebo rivatuner měnit otáčky ventilátoru atd.Jelikož už dělali tyto ovladače v některých hrách problémy např. stínování odstranil jsem je a nainstaloval jsem si nové forceware 158.22.Při těchto ovladačích se začal větráček grafiky točit na pomalejších a neměnících se otáčkách a v 3D aplikacích kdy jinde běžel naplno a teplota byla max 65°C tak ted běží pořád stejně nezvýší své otáčky ani při zátěži a teplota ted dosahuje až 80°C.Když jsem, ale chtěl tyto otáčky zvýšit at už v programu expertool nebo rivatuner dokonce i v nvidia ntune, větráček nereaguje a jede pořád stejně.Zkusil jsem i jiné forceware 162.18 ale žádná změna.Proto jsem si dal zpátky forceware 97.94 a vše šlo tak jak můžu měnit otáčky ventilátoru atd.Já bych chtěl vědět co dělám špatně, když nainstaluju nové forceware a karta mi chladí jinak a nemůžu to změnit nebo je něco s graficlou kartou.Děkuji za odpověd čau
ikdobpra
Nováček
Nováček

teplota

Příspěvek od ikdobpra »

všiml jsem si že tu musí být specifikace tady jsou

GK: Asus EN8800GTS 320MB
TAKTY: 550MHz jádro 1700MHz paměti
CHLADIČ: KLASICKÝ OD VÝROBCE
BURN:64- 68°C ZATÍŽENA PŘI HRÁCH (FEAR.OBLIVION...)
IDLE: 55°C
MĚŘENO: ASUS SMART DOCTOR,TIVATUNER,Ntune

otáčky mám na mximum ale po nainstalování nových forceware to už nemůžu ovlivnit.
marek16
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marek16 »

Toho bych se nebál, já měl na grafárně se stock chladičem v burnu běžně 90-93st. A pořád žije, akorát ten chladič sem vyměnil :D
Ryzen 9800X3D | RTX 5080 16GB | 64GB DDR5 6000 CL30 | Gigabyte B650 Aero G | Samsung 990 PRO 2TB | LG BX 4K

Quis custodiet ipsos custodes?
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“