Divné chování disku (Seagate 80GB S-ATA) + vaše názory

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Nil
Začátečník
Začátečník

Divné chování disku (Seagate 80GB S-ATA) + vaše názory

Příspěvek od Nil »

Zdravím nedávno mě začal zlobit disk a tak jsem ho reklamoval, dali my nový jenže už od první instalace jsem si všiml že není tak výkoný jako ten starý!!
Docela mě to znepokojovalo a tak jsem udělal pár testů v HD TUNE. A výsledek je takový že pod BENCHMARKEM výpadá že disk je pěkně pomalý (v grafu jsou pěkně velké propady) a navíc ve 40% to napíše "READ ERROR! TEST ABORTET" Navíc mám 1% chybných sektorů.Stáhl jsem si pro jistotu SEATOOLS, zkusil jsem udělat taky test jenže ten napíše že test selhal. Podíval jsem se ještě na S.M.A.R.T, který hlásí v průměru 48% u všech položek. Ale tento stav se docela často mění (asi tak po 1hod)
Proto se Vás chci zeptat jestli ho mám jít zkusit reklamovat, disk jinak jede ale již zmíněné důvody mě nahání strach že brzo odejde do věčných lovišt, i když je nový
:(
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

ja bych ho sel radsi reklamovat
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

H@A píše:ja bych ho sel radsi reklamovat
jo to bude nejlepsi...
vypadato, ze ti asi nedali tak uplne novy HDD... pokud teda ty utility nelzou... zkus nahodit smart..
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Já těm utilitám věřím, ten disk jede docela v pohodě dávám mu co proto (vypaluju,stahuju,převádím,pc nechávám přes noc zaplé) jen ten výkon je chabý ale když teda radíte že ho mám zkusit reklamovat tak ho tam zanesu. Uvidím co mi na to řeknou
-daggy-
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -daggy- »

Kabel si skusil vymenit? Skontroloval si napajaci konektor ci neni opaleny? Skusal si ho v inom PC?
AMD64 X2 Toledo 4200+ (2200@2717), DFI Infinity NF4 Ultra-U, A-Data Vitesta DDR500+ 2x1GB (Dual), Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen, Leadtek WinFast TV 2000 Expert, Sky Star 2 + 60cm parabola, DVD-RW Lite-On SHW-1653S, DVD SONY DDU 1621, DSL Drytek Vigor 318, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Akasa AK 183 L2BL2B
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Kabel i napájecí konektor jsou v pořádku. V jiném počítači jsem ho neměl ale myslím si že to bude to samé protože základní deska s řadičem bude v pořádku.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Nemůže ti běžet v PIO módu? A když má chybný sektory, tak bych ho dal určo reklamovat.Dali ti určitě nový ? A co máš ve SMARTU v položce RAW u "power on hours count"?
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Byl zabalený jako od výrobce!! Položka RAW (v programu hard drive inspector - to je jediný program kde se mi ukáže vůbec S.M.A.R.T :sad: ) hlásí 49% ale tento údaj se velice často mění jak jsem zapl pc tak tam bylo 51% (nejhorší pak 41%)
A power on hours je na 100% (aspon něco pozitivního :-D )

V PIO modu nejede to bych zjistil, to chování je divné prostě jede naráz se počítač jakoby zasekne (prostě zatuhne) hardisk párkrát zaškrábe a zase se rozběhne. Ono to ale dělá v programech ve windowsu se mi to ještě nestalo.
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Nejlepší SMART je v programu Speedfan :oops: . Jinak pokud byl nový a měl chybné sektory a nepracuje korektně, tak bych ho dal určo reklamovat :wink:
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Právě že ve speedfanu mi to neukazuje apsolutně nic :? dokonce ani u toho prvního disku jsem neměl žádné údaje :x
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“