WELL PTI-845

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WELL PTI-845

Příspěvek od Snakeeyes »

Prosím o pomoc mám uvedený typ zariadenia

je to Well PTI-845 ADSL2/2+

pokiaľ som mal v minulom roku klasické DSL tak všetko šlapalo úplne bez chybičky. Nemusel som za rok ani jeden reštart nič.

Neskôr T-COM ponúkol "úžasné" 4G, ktoré malo byť rýchlejšie a lacnejšie. A odvtedy sa začali moje problémy. Router sa reštartuje niekoľkokrát behom krátkej doby. Kedysi som na noc nechával spustený EMULE alebo tak.......teraz mám proste smolu. Lebo ráno nájdem len hlášku o padnutej sieti.......

Už neviem ako to mám riešiť. Na T-come mi tvrdia, že z ich strany majú všetko v poriadku. Môže byť že na 4G je iné nastavenie ako na DSL? Ak áno čo mám zmeniť?
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Sov2T
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sov2T »

Mam ten samý problém.
Měl jsem modem xavi, který mi umrel, byl jsem ho reklamovat a na prodejne mi dali tenhle krám (za který jsem stejně musel zaplatit zálohu). Od té doby internet funguje jen občas. Náhodné restarty nefunkční PPP apod. jsou na denním pořádku. Podle mě je problém v tom, že vypadává Geatway. Pokaždé když připojení nefungovalo a dostal jsem se do nastavení modemu položka default geatway byla prázdná...
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Sov2T píše:Mam ten samý problém.
Měl jsem modem xavi, který mi umrel, byl jsem ho reklamovat a na prodejne mi dali tenhle krám (za který jsem stejně musel zaplatit zálohu). Od té doby internet funguje jen občas. Náhodné restarty nefunkční PPP apod. jsou na denním pořádku. Podle mě je problém v tom, že vypadává Geatway. Pokaždé když připojení nefungovalo a dostal jsem se do nastavení modemu položka default geatway byla prázdná...
Mne to už fičí, spravil som to, že som zhodil pripojenie a nanovo ho nakonfiguroval, jednu jedinú voľbu som zmenil ale už neviem akú - nie som pri tom modeme. Odvtedy to fičalo.
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

Měl jsem doma do zrychlení alcatela 510i a na ten moden nemůžu říct jedno špatný slovo,pak ale přišlo zrychlení a já byl nucen koupit něco s ADSL2. Na výběr moc v tu dobu nebylo,tak jsem vzal ten WELL a od té doby se stal internet utrpením. Časté samovolné odpojení,dlouhé spouštění,horší odezvy,při seedu pár torrentu a následném vypnutí utorrentu už do restartu modemu a počítače jede linka jen 2Mbit místo celých 8,atd...
proto by mě též zajímalo,co místo něj pořídit. Už jsem toho tost přečetl,ale stále nemám jasno. Co by jste doporučili za modem do cca 4tis. Kč? Díky
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snakeeyes »

Milan79 píše:Měl jsem doma do zrychlení alcatela 510i a na ten moden nemůžu říct jedno špatný slovo,pak ale přišlo zrychlení a já byl nucen koupit něco s ADSL2. Na výběr moc v tu dobu nebylo,tak jsem vzal ten WELL a od té doby se stal internet utrpením. Časté samovolné odpojení,dlouhé spouštění,horší odezvy,při seedu pár torrentu a následném vypnutí utorrentu už do restartu modemu a počítače jede linka jen 2Mbit místo celých 8,atd...
proto by mě též zajímalo,co místo něj pořídit. Už jsem toho tost přečetl,ale stále nemám jasno. Co by jste doporučili za modem do cca 4tis. Kč? Díky
Myslím, že pri správnom nakonfigurovaní ti pobeží v pohodičke, ja mám ten router už druhý rok a okrem tohto problémiku - čo som poriešil fičí v pohode, ten istý má kamarát a tiež fičí v pohode. Podľa mňa to chce len zistiť, čo za voľbu treba prednastaviť inak.
Milan79
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Milan79 »

Obávám se,že tohle nastavením nebude... Na dsl.cz jsem se dočetl něco o tom,že tento modem má všeobecně problém se zahlcením NATu a tudíž je pro torrenty a výměnné sítě všeobecně naprosto nevhodný. Co je na tom pravdy nevím,moc se v tom nevyznám,ale podle toho co se u mě děje s rychlostí při spuštění a pak vypnutí utorrentu bych tomu i věřil.
Cituji zdroj:

Kód: Vybrat vše

Well PTI-845 je (sorry za to označení) ŠITKA. Fůra funkcí je funkčních sotva z poloviny. Zahlcením NATu zkolabuje celý systém. Těžce nedodělané zařízení, takže proto ho teď O2 dává "za kačku". Vřele NEdoporučuji z vlastní dlouhodobé zkušenosti!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“