Domácí sít + internet

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Domácí sít + internet

Příspěvek od lord_sef »

zde jsem vyrobil maly nakresek jak bych si to predstavoval...
Obrázek

chtel bych propojit vsechny pocitace doma pomoci kabelu, doted bezel kazdy pc pres wifi, ale protoze obcas prenasim notebook vedle k prarodicum tak chci natahnout kabel pres pudu... pres wifi behal internet na vsech pc ale pocitace nebyly spojene do site...

tedka bych chtel aby vsechny pocitace byly pripojene pomoci kabelu k internetu a zaroven taky aby byly spojene do site pomoci toho sameho kabelu, je toto mozne?:)
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

no možné to samozřejmě je, ale otázkou je proč nepoužiješ pro NTB lepší řešení - to které máš teď - wi-fi ... pokud jsem to pochopil, tak ten zyxel co tam máš je wifi-router / AP? ... já mám doma router pro ADSL (edimax - router + wifi AP), jsem na něj připojený ve dvou případech kabelem a v dalších dvou přes wifi a se sí´továním není v podstatě žádný problém ...
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
xtp
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xtp »

ako bezal na kazdom internet a neboli zosietovane?
"po tráve sa nechodí, po tráve sa smeje"
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácí sít + internet

Příspěvek od jankop »

lord_sef píše:... pres wifi behal internet na vsech pc ale pocitace nebyly spojene do site...

tedka bych chtel aby vsechny pocitace byly pripojene pomoci kabelu k internetu a zaroven taky aby byly spojene do site pomoci toho sameho kabelu, je toto mozne?:)
Propojení pomocí WiFi je ekvivalentní propojení přes kabel. Když jsou všechny počítače připojeny přes router na internet, je jenom věcí nastavení, aby mohli vidět také sebe navzájem. Obvykle stačí provést konfiguraci na PC. Někdy je také třeba změnit nastavení routeru, ale to nepředpokládám. Chci jenom říct, že i přes WiFi mohou být všechny počítače na internetu a současně sdílet mezi sebou data. WiFi v režimu infrastructure je z hlediska připojení prostě totéž co kabel, jen rychlost přenosu dat je nižší.
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lord_sef »

diky vsem za rady, uz jsem to vyresil... mam to udelane tak, ze mam natahane kabely k pc i k notebookum, a pokud mam notebook na stole pripojim kabel a pokud si ho vezmu napr. do kuchyne nebo postele atd... tak se pripojuju pres wifi:)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“