Problémy s poškozenými soubory při kopírování.... =VYŘEŠENO=

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
grindcore
Nováček
Nováček

Problémy s poškozenými soubory při kopírování.... =VYŘEŠENO=

Příspěvek od grindcore »

Ahoj všem.
Po 10 letech jsem opět koupil nové PC a staré nechal v propadlišti dějin. Všechno na novém PC bylo OK až do doby,kdy nastal problém se soubory na disku.Prostě,vezmu svůj starej disk,připojím k novému PC (k desce) zkopíruju data a bohužel tak 80% souborů je poškozeno.Zkoušel jsem použít různé pakovače nejvíce WinRar v několika verzích,opět stejný problém-nesouhlasí CRC soubor poškozen.Zkoušel jsem kopírovat soubory(vesměs se jedná o image bud v zip a nebo rar formatu - moje lossless muzika ne warez :wink: ) v TC a nebo klasicky přes WIN průzkumníka-stejný problém.A co je záhada,že stejný problém je i když kopíruji data z DVD disku na HDD,na kterém jsou data evidentně nahraná dobře (zkoušeno na jiném PC).A nebo data se nahrají ok,ale po nějakém čase mi při práci se souborem napíšou Wokna,že je soubor opět poškozen. :cry:

Než jsem do PC nainstaloval WinXP+SP2 systém,tak jsem zformátoval disk Partition Magicem nějaké 8 verze na 3 sektory ve formátu NTFS.....

Tak ted nevím jestli znovu zkusit naformátovat disk nějakým jiným softem nebo přímo Win

moje sestava:
CPU: Intel Core 2 Duo E8200 Tray OEM
RAM: Corsair 2048MB Twinx XMS2-6400 800MHz CL4
MB: Gigabyte P35-D4 rev.2.0
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 400GB ST3320620AS
VGA: BFG GF8800GTS 512MB DDR3 OC
MONITOR: Samsung 22" SM 2232BW černý
CHLADIČ: Noctua NH-U12F/P
DVD: Samsung SH-S203P
ZDROJ: Seasonic SS-500ET 500W OEM
CASE: Cooler Master Elite 331

díky za rady :)
Naposledy upravil(a) grindcore dne čtv 6. bře 2008, 20:54, celkem upraveno 1 x.
CernyZid
Nováček
Nováček

Re: Problémy s poškozenými soubory při kopírování na disk

Příspěvek od CernyZid »

grindcore píše:Ahoj všem.
Po 10 letech jsem opět koupil nové PC a staré nechal v propadlišti dějin. Všechno na novém PC bylo OK až do doby,kdy nastal problém se soubory na disku.Prostě,vezmu svůj starej disk,připojím k novému PC (k desce) zkopíruju data a bohužel tak 80% souborů je poškozeno.Zkoušel jsem použít různé pakovače nejvíce WinRar v několika verzích,opět stejný problém-nesouhlasí CRC soubor poškozen.Zkoušel jsem kopírovat soubory(vesměs se jedná o image bud v zip a nebo rar formatu - moje lossless muzika ne warez :wink: ) v TC a nebo klasicky přes WIN průzkumníka-stejný problém.A co je záhada,že stejný problém je i když kopíruji data z DVD disku na HDD,na kterém jsou data evidentně nahraná dobře (zkoušeno na jiném PC).A nebo data se nahrají ok,ale po nějakém čase mi při práci se souborem napíšou Wokna,že je soubor opět poškozen. :cry:

Než jsem do PC nainstaloval WinXP+SP2 systém,tak jsem zformátoval disk Partition Magicem nějaké 8 verze na 3 sektory ve formátu NTFS.....

Tak ted nevím jestli znovu zkusit naformátovat disk nějakým jiným softem nebo přímo Win

moje sestava:
CPU: Intel Core 2 Duo E8200 Tray OEM
RAM: Corsair 2048MB Twinx XMS2-6400 800MHz CL4
MB: Gigabyte P35-D4 rev.2.0
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 3.5" 400GB ST3320620AS
VGA: BFG GF8800GTS 512MB DDR3 OC
MONITOR: Samsung 22" SM 2232BW černý
CHLADIČ: Noctua NH-U12F/P
DVD: Samsung SH-S203P
ZDROJ: Seasonic SS-500ET 500W OEM
CASE: Cooler Master Elite 331

díky za rady :)
Pockej a tobe se jako porouchal tvuj disk co jsi mel v pc tak jsi tam dal stary nebo jak? nejak se ztracim v tom co pises...
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

ne,myslel jsem ten nový disk.Prostě co nakopíruju na ten nový disk,tak není vždy OK..........udělal jsem i ScanDisk a všechny sektory jsou OK.
CernyZid
Nováček
Nováček

Příspěvek od CernyZid »

grindcore píše:ne,myslel jsem ten nový disk.Prostě co nakopíruju na ten nový disk,tak není vždy OK..........udělal jsem i ScanDisk a všechny sektory jsou OK.
Rekl bych ze neni chyba v tom disku ale v tom zdroji ze ktereho to kopirujes...A pokud ti to dela pri kopirovani z CD/DVD je mozne je je chyba v mechanice...
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

mno,může bejt,ale divné je,že ten stejný problém je když ty soubory kopíruji z jiného HDD disku a dokonce i z flash paměti :sad:
CernyZid
Nováček
Nováček

Příspěvek od CernyZid »

grindcore píše:mno,může bejt,ale divné je,že ten stejný problém je když ty soubory kopíruji z jiného HDD disku a dokonce i z flash paměti :sad:
pokud to blbne i z flashky tak to uz je fakt divne...zkousel jsi uz preinstalovat system?
Zkus to reinstalnout,rozdel si disk tak na 3 casti, na tu systemovou si nech treba jen 20 gb, a ty zbyvajici jak chces...a pak to zkus na jednu z tech casti...
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

hej kámo,nečteš co píšu ????
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Pretaktovano? Zkus poradny test pameti.

Dela to chybu na ruznych SATA, IDE ovladacich?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

ne,netaktováno........zkusím tedy test paměti............
Dela to chybu na ruznych SATA, IDE ovladacich?
tohle kdyby si mi mohl více vysvětlit - dík
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Instalujes do tech nove nainstalovanych XP ovladace k zakladni desce? Treba z prilozeneho CD?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Toto nebudou ovladace. Tipoval bych to na nekompatibilni RAM. Bud je problem s dualem nebo jsou nejak spatne nastavene. Zkus MEMtest alespon 12 hodin, PRIME98 nebo ORTHOS
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jasně musi se vyloučit chyba HW, takže ten memtest, pak testdisk, ....a dej vedet.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

ok,zkusím ty RAM testy,zatím dík a pak se ozvu :wink:
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

tak jsem si stáhnul Ultimate Boot CD a projel paměti a hned v prvním testu přes program Memtest mi to ukázalo nespočet chyb,takže jsem PC odvezl zpátky do Alfy na reklamaci :x
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

grindcore píše:tak jsem si stáhnul Ultimate Boot CD a projel paměti a hned v prvním testu přes program Memtest mi to ukázalo nespočet chyb,takže jsem PC odvezl zpátky do Alfy na reklamaci :x
Vyborne domenka se potvrdila. Preju uspesnou reklamaci
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
grindcore
Nováček
Nováček

Příspěvek od grindcore »

tak,reklamace proběhla úspěšně,paměťový modul vyměněn a vše šlape více než výborně 8) děkuji všem za rady!!!!!!!!!

p.s. topik upravím jako vyřešen :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“