nove PC nebootuje :(

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nove PC nebootuje :(

Příspěvek od rodier »

Ahoj lidi - mam takovej problem.

Slozil jsem doma nove PC. E2200, Deska Gigabyte D3sl, pouzil jsem svuj starsi 250GB IDE DISK.

Problem je, ze to proste nechce bootovat :( Dam instalovat windows, nabehne takova ta modra cast..nakope tam soubory.. potom restart a potom nic.. po POSTu konec. - zadna hlaska, nic. i mi prijde jako kdyby ten POST nebyl celej..jak je tam ten vypis co pouziva jake IRQ.. tak je na konci ACPI controller a ten nema vypis celej..jakoby ale mozna jen u nej nema bejt tolik cisel..

Co stim? Disk je OK, v jinem PC bootne (samozrejme do modre obrazovky pac ta instalace se zapocala jinde..) i se da normalne z jinych windows prochazet. Je to deskou? mam reklamovat? Mi prijde divny ze by cast instalce windows probehla..a deska by jen neumela bootovat :(
Obrázek
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

zkusil jsi clearnou CMOS i s vytahnutou baterii? Sice nevim jakou presnou spojitost by to melo mit, ale kolikrat me dostal z brindy...
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

A partitions vytvářels při instalaci nebo použils tu, která tam byla už před tím? Obvykle je dobré systémovou partition vytvořit při instalaci a naformátovat. A clear CMOS samozřejmě taky udělej a koukni se, zda v BIOSu je disk detekovaný. Pokud ne, nechej ho detekovat a nastav mu LBA.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

clear cmos sem zkousel.. LBA tam neni je tam jen large nebo auto..ale auto ukazuje spravne hodnoty (hlavy atd) - jinak disky to detekuje pokazdy a jsou OK :)

asi to bude tou partition.. dal jsem tam 850mb disk s win95 a bootlo to (castecne potom chyba windows s pameti ze je je nedostatek xms nebo co)..tak davam format a install xp na cisto

ach jo 200gb dat v prdeil :( ale aspon ze to pojede..

proc to ale chce new partition? neco s mbr?
Obrázek
rodier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rodier »

tak uz je to OK s novou partition
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“